nedelja, 13. oktober 2019

MŠPU: sedma sezona, prva naloga

Ko Tina in Vladka odpreta vrata Male šole prazničnega ustvarjanja (MŠPU), je treba začeti z izdelavo prazničnih voščilnic. :-) Letos smo že v sedmem razredu. Prvo uro nam je Tina predstavila zanimivo tehniko: letterpress. Priznam, da še nikdar nisem slišala zanjo. Je pa me , tako kot vsaka nova tehnika, v trenutku navdušila.


 

Letterpress tehnika je šla kot po maslu, malo bolj pa me je zaposlila folija. Še bolj pa fotografiranje. :-)  Zlato folijo sem položila na obojestransko lepilno folijo in segrela z grelnikom, da se je prijela lepila. Ni šlo v prvo. :-) Kar nekaj ene in druge folije je končalo v košu za smeti. :-) Voščilnici sem dodala napis in roza pentljo. V duhu oktobra, meseca osveščanja o raku dojk.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Najlepši par:  MŠPU, sedma sezona: LETTERPRESS
- CAS Mix Up Card Challenge: October: FOILING (foiling, letterpress, die cut, stampling)

Tudi naslednja voščilnica je izdelana v tehniki letterpress.
 
Izrez snežinke sem pobarvala s tremi različnimi barvami distress oxidov in odtisnila v papir. Na pobarvan odtis sem vroče embosirala odtis snežinke z roza embosirnim praškom.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Najlepši par: Zadeni novo kolekcijo (Velika snežinka)
- Jingle Belles: Pink Christmas... FOR THE CURE!
- C.R.A.F.T.: Challenge 531: Christmas
- Simon Wednesday Challenge Blog: Simon Says: Christmas


Še eno voščilnico v zeleni barvi vam moram pokazati. Inspiracija zanjo mi je bila TALE Urškina lepotička. Urška, hvala za navdih. ♥️

Prijavljam jo v:
oktobrsko galerijo Najlepšega para (Bujno zelenje, štampiljke in šablone Sanje, Okrašeni pravokotniki) in na
- Papercraft Challenges: Challenge #47: MONOCHROME


Lep pozdrav do naslednjič. :-)16 komentarjev:

 1. Pridna. Lepo si ustvarjala za domačo nalogo ;-)

  OdgovoriIzbriši
 2. I've never tried the letterpress and think it looks intriguing, Sonja! I love how your golden leaf looks with it! Thanks so much for sharing this with us at CAS Mix Up!

  OdgovoriIzbriši
 3. Pojma nimam, kako uporabljaš to folijo, niti kaj vse potrebuješ, a efekt je fantastičen. Zelo lepa voščilnica, kakor tudi ostali dve... Pridna punca!

  OdgovoriIzbriši
 4. Krasno si se poigrala s tehniko in dobro opravila domačo nalogo.

  OdgovoriIzbriši
 5. Sonja, jaz sem čisto navdušena...nad prvo že veš, potem pa še nad svetovno čudovito pisano snežinko in krasno interpretacijo lepe Urškine voščilnice. Krasno...in trud s folijo se je vsekakor izplačal!!!

  OdgovoriIzbriši
 6. itak, nove tehnike so genau zate. in seveda ti gredo kot po maslu. očarala si me s folijo, ker tudi jaz premišljujem, kako se je lotiti, glede na to, da nimam laminatorja. in ta pisana snežinka je tako lepa, prav tako pa zelena.

  OdgovoriIzbriši
 7. Sonja, zopet si ustvarjala na polno. Tvoja mavrična snežinka me je čisto prevzela in ko sem jo pokazala še moji mali princeski (babi takšno bi mela)
  Sonja si lahko sposodim tvoj patent?
  Seveda pa me je pred tem navdušilo tvoje pozlačeno listje, res fantastično narejena domača naloga .

  OdgovoriIzbriši
 8. Mislim, da si z roza snežinko raznežila vse, ki imaj/mo rade roza barvo:)! Folija izgleda super, zelena pa spominja na džunglo, samo še kakšna opica manjka med listjem:)!

  OdgovoriIzbriši
 9. Same krasote nastajajo v tvojem brlogcu :). Ampoak najbolj očarala me je pa zagotvo zelena.

  OdgovoriIzbriši
 10. Three beautiful cards Sonja. I think I have done letterpress once before, but have forgotten how. :) I love the foiled fern leaf on the all white card. Really stands out. Thanks for sharing with us at CAS Mix Up! xx

  OdgovoriIzbriši
 11. Draga Sonja, v veliko čast si štejem,da ti je bila moja voščilnica navdih.Sem kar malce važna ;) Ena lepša od druge, zmaga pa tale roza snežinka, ki se povrhu še prav šajna.

  OdgovoriIzbriši
 12. Love those beautiful pastel colors ... so glad you went PINK for a Cure with us at Jingle Belles.

  OdgovoriIzbriši
 13. Beautiful and interesting combination of the letterpressed leaf and the foiled one, Sonja!
  The shine of the foiled leaf is so pretty and the double stitched frames bring out the simplicity and beauty of the front panel.
  Thanks so much for joining us at CAS Mix Up!
  Hideko xx

  OdgovoriIzbriši
 14. all of these are lovely but of course i'm bound to say that gorgeous snowflake is my favorite, right? thanks for helping us celebrate PINK CHRISTMAS at JINGLE BELLES! ♥

  OdgovoriIzbriši
 15. Gorgeous cards. Your foiled leaf design is beautifully CAS. Thank you for playing along with the CAS Mix Up challenge xx

  OdgovoriIzbriši
 16. To lepljenje z folijo mi ne gre v glavo. Seveda je zelo lepa voščilnica. Snežinka je pa prava važička. V krasne barve si jo oblekla. Zelena....krasna.

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!