nedelja, 22. september 2019

Ustvarjanje in izlet med krošnje

Končala sem s terapijami in jutri se vračam na svoje delovno mesto v službo. Upam, da bom hitro prišla na zeleno vejo z delom. Kar malo strah me je, kaj vse se bo vsulo iz mail boxa.

Včeraj mi je končno uspelo dokončati recikliran izdelek za Craftalnico - knjižno kazalo iz starih kavbojk. Malo sem si otežila delo. Tako, kot vedno. :-)



S šablono knjižnega kazala iz zadnje kolekcije Najlepšega para sem iz starih kavbojk izrezala dva kosa. Iz tršega papirja pa še šopek, ki je priložen kazalu. Šopek sem položila na kazalo in ga potapkala s tremi barvami za tekstil. Oba kosa kazala sem po robovih namazala z belim lepilom in pustila, da se posuši. Medtem sem iz oranžne prejice zvila trak in razdrla prastaro ogrlico. Oba kosa sem sešila skupaj in všila trak s kosom iz ogrlice. Neenakomernost šivov pripisujem poslušanju odbojkarske tekme Slovenija proti Bolgariji. Še čudno, da se nisem zbodla s šivanko, ko je bilo najbolj napeto. :-)

Knjižno kazalo prijavljam na naslednja izziva:
- Craftalnica: Izziv #244: RECIKLAŽA
- Najlepši par: Zadeni novo kolekcijo (Kazalo s cvetjem)

Ker bo treba kmalu s polno paro začeti izdelovati praznične voščilnice, vam pokažem eno za ogrevanje. :-)


Štampiljko medenjaka sem odtisnila z lepilno blazinico na kraft papir, vroče embosirala z belim praškom in izrezala s škarjami. Možic se veselo smeji iz odprtega taga Najlepšega para. Beli osnovi in kraft papirju se dodatki v praznični rdeči barvi lepo podajo. :-)

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- CAS Christmas Card Challenge September: Holiday Treats
- Najlepši par: Galerija meseca septembra (Vesela pošta, Odprti tag, praznična voščila)

V naslovu sem vam obljubila še izlet. :-) Letos sem bolj ali manj pavzirala kot sovoznik na motorju. Malo temu botruje dejstvo, da se mi ne ljubi tlačiti v motoristično opremo, ki se iz dneva v dan bolj krči. :-) Res pa je tudi, da se dragi večkrat kam odpelje med tednom, ko sem jaz v službi. Takšni so penzionisti. :-) No, danes zjutraj pa me je presenetil s predlogom, da greva pogledat čisto novo Pot med krošnjami na Roglo. Vremenska napoved je bila idealna za izlet z motorjem. Lepo se je bilo  spet peljati na motorju. Opazovala sem okolico in ura in pol vožnje je hitro minila. Gneča na parkirišču in pred vhodom me je kar malo prestrašila, ampak na vsej poti med vrhovi smrek in na stolpu ni bilo prehudo. Prav lepo je bilo videti vse nasmejane obraze tako odraslih, kot otrok. Pot je čudovito urejena. Brez težav in pretiranega naprezanja se da lepo sprehoditi tudi na vrh stolpa. Tukaj je nekaj utrinkov. Morda koga zamika. :-)

















Po sprehodu sva se odpeljala na kosilo v kočo na Pesku. Prelahko in dolgočasno bi se bilo peljati domov po isti poti. Moj dragi ima v rokavu vedno kakšnega asa. Tokrat je bilo to 18 kilometrov makadamske ceste do Lovrenca na Pohorju. Čudovit prizor, ko naju je v enem izmed ovinkov zasipalo listje, ki je padalo z dreves, je odtehtal vso mučenje po zares slabi cesti. :-) Ko sva bila spet na asfaltu, sva uživala v vožji ob Dravi do Maribora in po avtocesti nazaj domov.

Midva sva se z današnjim izletom lepo poslovila od poletja. Jutri se začne jesen.


Lep pozdrav do naslednjič. :-)



22 komentarjev:

Bonnie pravi ...

I love that beautiful bookmark, Sonja! A lovely way to save your place! Love the gingerbread man with his iced edges and the kraft, white and red make a lovely Christmas card! Thanks so much for sharing with us at CAS Christmas! Thanks for taking us along on your motorcycle ride too!

Ne-Ja pravi ...

OOO lej, lej kao huda ideja se najde na vse zgodaj zjutraj pri tebi - vščekam na polno :). Zanimiv izlet, sploh razgled iz tega stolpa mora biti svetoven. Naj ti prvi službeni dan mine čim prej in s čim manj stresa!

*Urška* pravi ...

Tole pa je reciklaža in pol.Domiselno in unikatno.Super ideja.Upam,da ti prvi delovni dan mine čim hitreje in s čim manj stresa.

Moje drobtinice23 pravi ...

Super reciklaža. Zelo všečno.
Vidim, da si šla po energijo med krošnje :) Super razgled ane ☺
Želim ti uspešen začetek dela v službi in naj ti hitro mine.

Klara pravi ...

Upam, da te mejli niso zasuli! Kazalo izgleda krasno in prav nasmejala sem se opisu vzroka za neenakost šivov:)! Božična je pa tudi lepa!

Tina pravi ...

Sonja, kazalo je vrhunsko...čisto sem navdušena naj kavbojkami ;-) in prefinjenimi rožicami na njih. Pa medenječek je tako ljubek.... Srečka, si že bila med krošnjami...zdaj si mi pa res zaluštala....

Helena pravi ...

Krasna ideja za kazalo iz jeansa. Pri rpazničnih si tudi že fajn pridna in ti gre od rok.
Sprehod med krošnjami - enkrat bo :)

moi pravi ...

U, kulsko kazalo in lušna praznična. Ja, bo treba malo hitreje pognati proizvodnjo, da bova fertik pred prazniki ��
Za tole pot pa sem že slišala, tvoje fotke pa so me namamile, da bi jo tudi obiskala.

Renata pravi ...

Idej ti ne zmanjka. Super izvedba kazala. Voščilnica mi je TOP, barvna kombinacija je super. Čas za Roglo si bom definitivno vzela. Razgled je res super. Pesek mi je pa znan z lanskega jesenskega izleta z dobro družbo. Mahnili smo jo pa peš skozi gozd. Skratka, vse je SUPER.:)

Hali pravi ...

Kako lepo kazalo iz jeansa. super ideja, no tudi praznična je luštna, mi je zadišalo po začimbah za medenjake in super za še zadnji izlet z motorjem za letos, luštno izgleda...

Brenda in IN pravi ...

I love bookmarks and this one is outstanding. I've never seen one done in denim and it will last and last. Cute gingerbread man and a fun Christmas card. Your trip looks like fun with a fantastic view. I'm glad your therapy is done and hope you are doing well.

Tina Z. pravi ...

vau, to pa je reciklaža, fenomenalno, tako ideja kot izvedba s kazalom, pa tako lepo je! in lepi praznični CAS, veš, da mi je ljub.
no, na rogli bi se pa kmalu lahko včeraj srečali - tudi mi smo nameravali odpraviti gor, pa nas je prijateljica, ki je bila tam v soboto, prepričala, da bo bolje, če gremo med tednom in smo raje ostali na obisku pri njej. prekrasno je videti!

Nena pravi ...

čudovito kazalo....a daj motoristična oprema se ti krči...a veš da meni tudi, pa sem mislila da jo nepravilno shranjujem :)tale izlet je pa tudi mene zamikal

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Top knjižno kazalo. Medenjački kar ven iz ekrana dišijo in izlet wauuu.
Vse dobro, pozdrav
Tamara

Vladuška pravi ...

Super je tvoje kazalo iz jeansa in krasna praznična voščilnica. Me veseli, da sta si privoščila še zadnji poletni izlet. Vredno ogleda. Lep pozdrav po dolgem času :)

Susan pravi ...

Love that cute little gingerbread man! Great layout with the tag and the postage stamp rectangle, and great colour combination of the red and brown. Thanks so much for joining us at CAS Christmas.

Loll pravi ...

Your bookmark is gorgeous Sonja! You are so talented!! Great work with sewing (something I am can not do!). And what a great way to recycle jeans! Very creative and beautiful!

LOVE your sweet gingerbread man tag card. Adorable with kraft, white and red. The scalloped edging is perfect with this design! Thanks for sharing with us at CAS Christmas!

Darnell pravi ...

Love that smile, my friend! That's a great photo diary of your trip! It wouldn't be for me and I almost got dizzy just looking at the photos, but it looked like you two had fun! I love your tag made from an old pair of jeans! It is so pretty!! And I love your tag gingerbread card, too! Hugs, Darnell

SaraS pravi ...

Odlična reciklaža, jeans je res en super material za take vrste izziva. Kazalka je nekaj posebnega in upam, da bo dobro služila. :)
Praznična voščilnica mi je pa noro všeč. Medenjaček je nadvse simpatičen in tako lepo paše na to belo ozadje z rdečimi dodatki. Hvala za opomnik, da bo potrebno zavihati rokave že za novoletne voščilnice.

Izlet pa! Noro! Kar malo zavidam... tudi sama bom enkrat šla. Sicer najbrž ne z motorjem, mogoče pa tudi. :D

Andreja pravi ...

ooo kako super ideja. Tvoja reciklaža mi je zelo všeč :-)) Super si se znašla in naredila lepo knjižno kazalo.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Goga pravi ...

Wauu, tole pa je reciklaža, meni je tvoje kazalo zelo všeč. Bo treba mal omare pospravit.
Pa tudi CAS praznična je lepa, taka čista...
Potep z motorjem, vidim, da sta se mela krasno, bom prihranila za naslednjo sezono, v tiste konce itak greva premalokrat.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Goga

Valerija pravi ...

Zelo lepo knjižno kazalo. Navdušila si me s fantastičnim šivom. Praznična je pa itak simpatična da je kaj, prav všeč mi je ta tvoj medenjaček.
Izlet med krošnje pa mika tudi nas. Če bo še kaj lepe jeseni, še morda letos, sicer pa zagotovo naslednje...