sreda, 20. junij 2018

Poletje in zima

Letos pogrešam pomlad. Koledarsko poletje se začne jutri, pravo pa traja že od sredine aprila. Se samo meni zdi, da pomladi sploh ni bilo?  Sicer pa imam poletje itak najrajši, zato se ne pritožujem preveč. :-)

Za današnjo objavo sem pripravila dve voščilnici, ki bolj različni kot sta, sploh ne bi mogli biti. Poletna in zimska. Pa naj bo v pozdrav jutrišnjemu prvemu poletnemu dnevu najprej poletna. :-)




Dekleta ustvarjalnega tima Craftalnice želijo videti samostoječo voščilnico. Odločila sem se za najbolj enostavno obliko. Premalokrat se spomnim na to obliko, zato mi je "opomnik" iz Craftalnice prišel še kako na roko. :-) Čeprav je oblika drugačna, pa ostajam pri preprosti okrasitvi. Metulja sem delala v tehniki večbarvnega in večplastnega vročega embosiranja. Pri tem res lahko daš domišljiji prosto pot. Prahci se tako lepo mešajo med sabo in ustvarjajo nenavadno površino, da je veselje. Če ne marate nereda na delovni površini in bleščic po celem stanovanju, to tehniko odsvetujem. :-) Z večplastnim embosiranjem motiv dobi izgled, kot da je kovinski. Srčnega metulja od Najlepšega para sem nalepila na nasmušano osnovo, ki sem jo poštemplala s štampiljko pisave v srebrni barvi. Dodala sem zelo lep in trenutno moj najljubši napis iz seta Sanje, tudi od Najlepšega para. Da voščilnica stoji, skrbi samolepilni trak iz srebrnih kristalov. Samo moj podpis še manjka in voščilnica lahko gre na pot. H komu bo šla, pa naj še malo ostane skrivnost. :-))

Easel voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Craft-alnica: Izziv #213: EASEL CARD
- Najlepši par: Galerija meseca junija
- Cuttlebug Mania: The Summer is Magic
- Scrapping4funChallenges: Challenge 117: Summer

Naknadno voščilnico na predlog Darnell prijavljam še na:
 CAS Mix Up Card Challenge - June: Layered Embossing Powders

Kaj je nasprotje poletja? Zima. :-) In božično-novoletni prazniki, ko gre na pot največ lepih voščil. Na Christmas Card Throwdown ta teden "naša" Andreja in celotni ustvarjalni tim želi videti venček. Pa sem prišla na svoj račun. :-) Okužena sem z venčki. Verjetno lahko ugotovite,  da zaradi moje čisto posebne obsesije odtiskovanja v krogu s pomočjo osmerokotne šablone. :-) Res me je zanimalo, kako se bo po vseh rožicah izkazala štampiljka smrekovih vejic. Z odliko, vam povem.... in pokažem. :-)


Obe vejici iz seta Cvetoči božič  Najlepšega para sem namontirala na mojo pripravo za odtiskovanje in ju najprej poštemplala s temnejšo zeleno distress blazinico, za drugi krog malo premaknila štampiljki in ju odtisnila še s svetlešo zeleno barvo. Nastal je popolni krog in precej bogat venček, ki sem mu dodala samo božično zvezdo Najlepšega para, nekaj zelenja in beli napis v angleščini, ker bo potovala čez veliko lužo.

Voščilnico prijavljam na izziv Christmas Card Throwdown: June Theme: Wreaths

Upam, da vam bom kmalu lahko pokazala sivkine butarice. Veliko dela imam s sivko, saj sta jo dve zaporedni grdi nevihti pošteno uniči. Tudi toča je naredila svoje. Nekja lepih cvetov pa je vseeno ostalo.  In dišijo po poletju. :-)


Lep pozdrav do naslednjič. :-)






27 komentarjev:

AlisonC pravi ...

I love the butterfly in the blue sky. Your wreath is beautifully stamped in the two greens and looks fresh and festive. Thanks for joining in at 52CCT

helena pravi ...

Voščilnici sta si res pravo nasprotje, vsaka po svoje pa čudoviti. Izstopata metulj in venček, le kako neki bi izpadlo, če bi ju kombinirala. Krasni sta!

Vladuška pravi ...

Mislim, da je super ta tvoja kombinacija poletne in zimske. Glede na napovedane jutrišnje temparature se bo namreč zgodilo prav to: poletje bo prešlo v zimo :) (v hribovju je celo napovedan sneg). Kar pa sem mene tiče, sem pa še v pomladi in nekje v maju :) Lepi sta obe, še posebej pa me je navdušila prva s tem posebnim metuljem.

Majda pravi ...

Kako lepo si ju sestavila - zimo in poletje. Sama živim v obeh letnih časih - doma v poletju in tam daleč v zimi ;-)
Samostoječa mi je še prav posebno všeč - že zaradi oblike, predvsem pa zaradi barv in zračnosti, ki jo izraža. Hvala, ker jo deliš tudi v galeriji Scrapping4fun.
Če ti primanjkuje sivke - pridi naokoli, ti jo malce podarim :-)
Objemček k tebi, Majda

Priya pravi ...

Beautiful card.
Lovely colors.
Thank you for joining us this time at Scrapping4fun.
Priya-DT

Renata pravi ...

Zelo lepi sta. Metulj je nekaj posebnega, pripravila si mu lepo podlago. Zimski venček si lepo zaokrožila. Priprava ti dobro služi. Si mi dala idejo. Jaz sem z njo še med rožami.

Hali pravi ...

Metulj je res krasen in lepo paše na smušano ozadje... Venček pa, krasen je v svojih barvah in božična zvezda krasno paše nanj.

Ne-Ja pravi ...

Šjora meni se zelo dopade tvoje kontrastno ustvarjanje. Vsaka posebi je zakon in tale venček deluje originalen :)

*Urška* pravi ...

Gledam eno in drugo,pa spet in spet....pa se kar ne morem odločiti,kateri bi dala prednost.Obe sta krasni in dodelani v nulo.

Zvonka pravi ...

Sonja, zelo lepa voščilnica z metuljem. Me je pa čisto navdušil tvoj venček, prekrasen je in takih voščilnic bi lahko izdelala več.Pozdrav.

Kajcyika pravi ...

Prečudoviti sta obe! :)
Hvala, da sodeluješ pri Craftalnici! :)

AndrejaM pravi ...

Lepo! Tehnika večplastnega embosiranja ti je čudovito uspela. Metulj živahno poplesuje na modrem nebu. Hvala, ker sodeluješ v CRAFT-alnici.

Helena pravi ...

Z obema si me navdušila.
Včeraj še čisto poletno, danes pa brrrrrrr. No, to si lepo prikazala tudi s svojima voščilnicama.

Lucinda pravi ...

This is a lovely bright wreath, ver y festive. The white sentiment really works well. Thanks for joining in with the 52CCT.

Vidhi Jadeja pravi ...

Beautiful!!! Thank you for joining us at Scrapping4fun challenge !!! Dt - Vidhi Jadeja

Nataša pravi ...

Čudoviti obe. Poletna "Easel" krasna, Venček pa čudovita zimska voščilnica :)
Odgovori

Darnell pravi ...

Another beautiful twofer, Sonja! I love both your summer and your winter themed designs! They are beautiful! You should enter your stunning butterfly summer card over at Loll's CAS Mix Up challenge where the theme is 'layered embossing powders'! Hugs, Darnell

Valerija pravi ...

Obe sta krasni. Nad tem metuljem sem čisto navdušena. Nadela si mu prekrasne barve.

Goga pravi ...

Krasen metulj. Lepo si prelila barvečez njega. Pa tudi venček ni od muh. Ne vem kaj se pritožujeş. Čudovito je odštempljan.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

Mac Mable pravi ...

Your butterfly on your first card looks stunning and the background is so pretty. Your second card is perfectly CAS. Thank you for joining in the CAS Mix Up Challenge x

Uroocreations pravi ...

Both card are so beautiful ....
Thanks so much for your amazing entry at Scrapping4funchallenges.
Hope to see you again soon...

Good luck...
Hugs
Dr Monika Tripathi Shukla
DT - Scrapping4funchallenges

Julia Aston pravi ...

Beautiful colors on your embossed butterfly! thank you for sharing with us at CAS Mix Up!

Loll pravi ...

Your layered heat embossed butterfly is gorgeous Sonja. Looks so pretty on the blue card with the script stamping. Thanks for sharing with us at CAS Mix Up!

Bonnie pravi ...

What a pretty butterfly, Sonja! Love the colors and movement! Love that wreath too! Gorgeous colors! Thanks so much for sharing with us at CAS Mix Up!

Andreja pravi ...

Sonja, zelo lepo si uporabila štampiljke in naredila lep venček :-)) Krasnih barve je tako venček kot celotna voščilnica!
Hvala, ker si se nam pridružila pri 52 Christmas Card Throwdown.

Andreja pravi ...

Všeč mi je tvoja easel voščilnica in lepo si jo sestavila :-)) Metulj je pa še posebej lepo narejen.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Keti's Projects pravi ...

Krasna je. Res se punce iz Craft-alnice vedno kaj novega spomnijo. Mene je pa navdušilo tole tvoje večbravno embosiranje. Sem morala 2x pogledat, kaj si počela z njim ;-) Pridno polniš tudi novoletno škatlo. Jaz jo povsem zanemarjam letos.