sreda, 13. september 2017

Za rojstne dneve in kar tako

V nedeljo je rojstni dan praznovala naša babica, moja mama. Lepo število let je nabrala, zgleda pa vsaj 20 let mlajša. :-) Že tedne pred rojstnim dnevom nam je vsem zabičala, da ji ne smemo kupovati nobenih daril, saj ničesar ne potrebuje. Želi si samo, da ji jaz izdelam čestitko. :-)

Spet mi je šel na roko izziv na Craft-alnici, saj sem želela za mamo izdelati nekaj drugačnega, malo bolj romantičnega, kot so po navadi moji izdelki. Lotila sem se tehnike Shabby Chic. :-)







V želji, da izdelam čim lepšo voščilnico, ki ne bo všeč samo meni, sem celo nakupila vzorčaste papirje, ampak sem končala tako, kot vedno. :-) Sama sem izdelala ozadje. Akvarelni papir sem neenakomerno pobarvala z distress blazinico tea dye. Ko se je barva posušila, sem s prstom napacala belo tempero. Da ozadje ne bi bilo preveč prazno, sem odtisnila še štampiljko pisave. S Kvadrati s šivi od Najlepšega para sem izrezala primerno velikost in robove nacefrala. Čipka je iz prastare zaloge, rožice in zelenje pa od Najlepšega para iz seta Okrasimo s cvetjem. Cvetove sem izrezala, pobarvala z distress oxide blazinico warn lipstick, jih zmočila z vodo in rahlo pomečkala. Zastavica za napis je narejena iz odrezkov papirja in malo "operirana" s škarjami. Pripadajoč ovitek sem z okrasjem, napisom in barvami uskladila z voščilnico.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Craft-alnica: Izziv# 194 : SHABBY CHIC
- Scrapping4FunChallenges: Challenge 98: Techniques (shabby chic)
- Najlepši par: Galerija meseca septembra
- Crafting From the Heart: Challenge 174: Anything Goes
- Cuttlebug Mania: Anything Goes with the Dies and/or Embossing
- HLS September: Anything Goes with the Dies Challenge

Pred dopustom sem obljubila, da bom, čim utegnem, okrasila in razposlala butarice iz sivke. Letos mi je nekam pobegnil čas, da bi lahko organizirala bonbonček. Butarice so mi tako prišle čisto prav kot "izgovor", da se zahvalim najbolj zvestim spremljevalkam. Nekaj sem jih pa že med poletjem razposlala za različne priložnosti, ali pa kar tako. :-)


 

 V nedeljo je rojstni dan praznovala Tina Z. K njej je potovala nežna voščilnica z rožico. :-)



Na osnovo, izrezano z Romantičnimi pravokotniki Najlepšega para sem naredila dvobarvni smušing in vanj vrezala Obrobljen cvet Najlepšega para. Še enkrat sem cvet izrezala iz belega papirja in zamenjala bele koščke s pisanimi ter cvet vstavila v izrez.

Voščilnico prijavljam na izziv Simon Wednesday Challenge Blog: Simon Says: Clear And Simple.


Lep pozdrav do naslednjič. :-)  



32 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

In jaz čisto srečna, da sem ponosna lastnica tako krasne voščilnice kot opojne butarice - še nikoli je nisem videla od.blizu, kaj šele, da bi jo imela, 100x ti hvala!

Valentina B pravi ...

Prečudovita shabby chic voščilnica! Vse je popolno, vsaka rožica je na pravem mestu in prekrasno ozadje ter čipka naredi voščilnico še očarljivejšo :) Noro mi je všeč prekrasen ovitek v katerega si shranila voščilnico. Ponavadi nikoli ne vem v kaj naj shranim malce bolj zapolnjeno voščilnico. Mmm in omamno dišeče butarice so prekrasne. :)

moi pravi ...

Same čudovite stvari. Krasna voščilnica za mamin okrogli jubilej, s shabby chic nimaš kaj zgrešit in verjetno je bila presrečna, ko jo je dobila. Tudi Tina vidim, je bila zelo vesela svoje. In to je najlepše plačilo za ves vložen trud. Hvala za butarco, še zdaj nam krasi polico in je ne umaknem do veselega decembra. Pa še potem samo začasno ;)

vilinke pravi ...

Zelo lepe stvari si naredila,pridna pridna ni kaj.
LP Vilinke

Priya pravi ...

Wow... So bright and cheerful cards. Thank you for sharing with us at Scrappin4fun Challenges. Priya-DT Member

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Častitljivih 80 let....vse najboljše zdaj in celo leto ji želim. Je pa zanimiva škatla oz. kuverta za voščilnico....ena posebna sorta...Zdaj sem prvič videla, ker si jo slikala iz strani...zanimivo...Tako je sama voščilnica še bolj bogata in elegantna, ko jo oddaš. Butarca!!!....moja je v družbi z tvojo lansko, predlansko....da je ne bo strah...nobene ne zavržem, čeprav se je tista izpred dveh let že izdišala.Hvala za to lepo gesto. Tudi Tino si prav lepo razveselila...je že ona vse povedala. (na tale Tinin cvet sem že čisto pozabila, da ga imam, pa tako je lep.)

Helena pravi ...

Čestitke za okroglih 80 let. Naj ji leta še dobro služijo in bodo polna lepih stvari. Voščilnica zanjo je enkratna in čudovito narejena. Tudi Tinina je "fejst".
Butarica je opojno dišeča in lep okras (tudi pri meni) :)

Nataša pravi ...

Vse mi je zelo všeč. Pridna si zelo :)

Sapfina (Barbara) pravi ...

Tudi pri nas tako lepo disi in butarica je prava pasa za oci. Hvala ti iz srca! Voscilnica v stilu shabby chick me je cisto navdusila in HVALA, da zapolnjujes moj luknjasti spomin - ravno sem se spopadala s porocno voscilnico z veliko pentljo in studirala, kako bom naredila kuverto zanjo. Takole, Sonja, kot ti! :)) Hvala za inspiracijo! Za Tino pa si izdelala tako lepo in nezno voscilnico, da jo je lahko samo ocarala.

Maja pravi ...

Najprej vse najboljše tvoji mami za lepo obletnico! Krasno voščilnico si ji naredila. Po moje je kar kakšno solzico spustila, ko jo je dobila...
Tudi Tini Z. si naredila zelo lepo, nežno voščilnico.
Na koncu še enkrat hvala za butarico, ki mi v teh deževnih dneh vsaj malo vrača spomine na vroče poletje.

Lin pravi ...

2 really lovely cards, I love both of them! Such a romantic one for your Mom and I love the technique you used for Tina's card! Thanks for sharing these with us at the Simon Says Stamp Wednesday challenge!

Metuljčica pravi ...

Sonja vse najboljše tvoji mami. Se prav vidi kako ljubeče si ustvarjala, saj je vse prikazano fenomenalno.

Valerija pravi ...

Vse lepo tvoji mami. Naredila si ji prekrasno voščilnico, všeč pa mi je tudi tista za Tino.
Jej, pa koliko prekrasnih butaric. Presrečna sem, da ena izmed njih krasi tudi naš dom. Hvala ti!

Hali pravi ...

Čudovita voščilnica in krasna ovojnica, tako se rožice prav nič ne pomečkajo. POmečkala s eni niti butarica..hvala že diši pri nas doma <3

draica pravi ...

Res čudovita voščilnica za mamo!!! Vedno si inovativna, drugačna, pridna punca !!!!

Deneen pravi ...

Beautiful card, love the colour combo. Thanks for joining us a Cuttlebug Mania.

Unknown pravi ...

Gentle card and perfect combination of colors. I like your flowers very much.
Miroslava Scraping4fun DT

The Crafty Bat pravi ...

Stunning card. love the colour combination you have done and the flowers set this card off perfect.
Thank you for joining us over at Scrapping4FunChallenges
Kelly (DT)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Kako si pridna in pozorna Sonja
zelo lepo si osrečila vse te posebne ženske, ki se te dotikajo
lep pozdrav Tamara

Marjeta pravi ...

Prekrasna voščilnica v shabby chic stilu. Hvala ker jo deliš z nami v CRAFTalnici.
Prav tako z lepoto ne zaostaja druga v smušing tehniki.
Darilca pa dišijo prav tu do mene.

Julie B pravi ...

What a lovely card for a mother and grandmother and I like the slip you made for it.
Thanks for linking up to HLS Anything Goes with dies this month. :)

Majda pravi ...

A sta mogoče z Mojco ustvarjali skupaj - ravno sem bila na obisku pri njej in uživala v sončnih barvah, ki jih je izbrala, pa pridem k tebi in ... podobne sijoče tople barve, ki tako lepo pobožajo dušo!
Krasna ideja in izvedba - srčno upam, da čim večkrat prideš na obisk k nam na Scrapping4fu :-)
Prijeten teden ti želim, majda

Renata pravi ...

Voščilnica za mamo je prekrasna! Pa tudi dišeče butarice so verjamem da razveselile svoje prejemnike/ce.

Keti's Projects pravi ...

Krasna shabby chic voščilnica. Si zadela v polno tudi s čipko.
In še enkrat se ti moram zahvaliti za dišeče presenečenje, ki terapevtsko deluje ob moji ustvarjalni mizi. Hvala iz srca!

Andreja pravi ...

Najprej čestitke tvoji mami in hvala za novo, svežo butarico :-))
Čudovito "shabby chic" voščilnico si naredila, uporabila krasne barve in jo super lepo sestavila. Zelooo mi je všeč.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v uokvirjenem izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Natasa pravi ...

Lepo si ustvarjala Sonja! Vse najboljše želim tvoji mami! Čudovito romantično voščilnico si ji naredila in ti sploh ne potrebuješ vzorčastih papirjev! Tudi voščilnica za Tino mi je zelo všeč, tvoje butarice iz sivke so pa tako vedno enkratne. LP

Goga pravi ...

Najprej vse najnaj tvoji mami, za dobre želje ni nikoli prepozno <3.
Krasno voščilnico si ji pripravila. Nežna in romantična je.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

Tina pravi ...

Vse najboljše tvoji mami...kako lepo, da jih ima šele 60 :-))) in da je imela tako lepo željo...ki si ji jo izpolnila v velikem slogu. Tole pa je bilo res ustvarjanje iz srca, kajne <3?!

Scrapping4funChallenges pravi ...

Beautiful card and creations
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
Rachelle DT
http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

laurie pravi ...

So soft and pretty!Thanks for joining us at Happy Little Stampers!

Cvetoči travnik pravi ...

Draga Sonja, najprej vse najboljše tvoji mami (čeprav malo pozno, pa vendar iz srca) in sem vesela tudi zate, ker jo še imaš. Naj ji zdravje še dolgo služi in uživajta v druženju.
Ko delaš in si želiš narediti nekaj res posebnega za tebi najbolj ljubo osebo se mi zdi, da je najtežje, ker imaš vedno občutek, da bi moralo biti še lepše in še boljše. Ampak naredila si ji nežno voščilnico in vanjo vtkala vso svojo ljubezen in mami je to sigurno začutila. Hvala še 1x tudi za sivko, ki je pripotovala tudi do mene in ker sem zadnje čase lenoba na blogih sedaj "odhajam" še na zadnji del tvojega potovanja. Sem prav zato odprla samo na tvojem blogu, da ne traja predolgo, da se skozi vse objave pribijem do tebe:). Lep pozdrav in na skorajšne videnje, Andreja

Ne-Ja pravi ...

Voščilnica za mamo je res narejena z veliko ljubezni in potrplenja, ker drugače učinek nebi bil tako WAW :)! Tvoj ebutarice so itaq legendarne - a veš da sem se jih lani, potem ko sem oddala tebi naročilo, tudi sama lotila delati :). Nežna voščilnica z vrtnicami pa je itaq legendarna :).