nedelja, 7. maj 2017

Miha

26. aprila je najin Miha praznoval rojstni dan. Ne vem, kam je šlo teh 30 let, kar so mi ga v sončnem nedeljskem jutru v bolnici položili v naročje. Danes najin vedno radoveden sine uresničuje svoje sanje na drugem koncu sveta. 

Ko je bil majhen, sva mislila, da bo postal mehanik, saj je bil ves čas zaposlen z razstavljanjem in ponovnim sestavljanjem vsega, kar mu je prišlo pod roke. Kadar ni šraufal, sestavljal lego kock ali igral na kitaro iz kartona, je spraševal. Vse ga je zanimalo. In niti sekunde ni bil tiho. Znanje je vpijal, kot goba. :-) Še vedno je takšen. Čeprav sva z dragim žalostna, ker ga je njegova radovednost odnesla v svet, sva obenem ponosna na vse, kar je do sedaj dosegel. Vzgojila sva otroka, ki se ne boji izzivov in velikega sveta. Srečna sva, ker veva, da ima povsod veliko prijateljev in svojo Moniko. Sobotne večere, pri njem pa jutra, imamo rezervirana za Skype. On nama pove, kaj je počel čez teden, midva pa njemu, kaj se dogaja doma. Še dober mesec in pol, pa bosta z Moniko prišla na dopust. Komaj čakam, da ga stisnem k sebi. :-)

Ker ni rojstnega dneva brez lepega voščila, sva mu z dragim poslala voščilnico. Veliko prej sem jo izdelala in tudi poslala, saj moram vedno računati vsaj tri tedne, da pride do njega. Paket z domačimi dobrotami je potoval posebej. Vse poštne finte sem že nagruntala. :-)

 
Voščilnica je vesela in pozitivna, tako kot Miha. :-) (Ne)strašne pošasti Najlepšega para se veselijo in vzklikajo slavljencu. Pobarvala sem jih z močno razmočenimi akvarelnimi barvicami, da zgledajo, kot bi bile kosmate. Ozadje je napacano z distressi, oblački so natapkani s pomočjo plastične šablone Lep je dan z lepilno blazinico in vroče embosirani. Presenečenje pa se skriva v notranjosti: čokoladna torta z jagodno kremo in veliko daril. :-) 

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

Tudi babica in dedek sta svojemu najstarejšemu vnuku poslala voščilnico. Pozabila sta, da San Francisco ni ravno za vogalom, tako da so njuna voščila prispela s pošteno zamudo. 


Po dolgem času sem pacala z akrilnimi barvami na platno in poskusila ustvariti razgibano strukturo, ki je nisem želela preveč zakriti. Voščilo je "napisano" na iztrgani list iz beležke Hura, šola!, Najlepšega para. Tudi svinčnik je iz istega seta. Pobarvala sem ga z akvarelnimi barvicami. Izgleda kot pravi. :-)  

Lep pozdrav do naslednjič. :-)




24 komentarjev:

Renata pravi ...

Kako lepo si napisala Sonja. Miha je bil zagotovo vesel, tako voscilnice kot paketa. Tudi jaz se vedno razveselim ko me postar preseneti z dobrotami iz Slovenije :)
Zelo mi je vsec notranjost "posatne" voscilnice.

Valerija pravi ...

Čudoviti voščilnici in krasen spremni zapis. Verjamem, da sta kot starša žalostna, da je vajin sin tako daleč, a hkrati ponosna na njegove dosežke... so pa zato vaši skupni trenutki zato toliko dragocenejši.

Moje drobtinice23 pravi ...

Ja draga Sonja leta kar bežijo. Tudi pri nas smo letos praznovali hčerino 30-tko,pa jo imam še vedno za majhno deklico :D Verjamem, da vama ni lahko, ker je odšel tako daleč.Hvala bogu za Skype, da ga lahko vsaj vidita.
Zelo lepo in pozitivno voščilnico si naredila. Všeč mi je njena razigranost.

Helena pravi ...

Zapoznele čestitke Mihcu za rojstni dan :) Vzgojila sta ga v samostojnega, odraslega in zrelega sina in to je največ vredno (no, verjamem, da imaš še malo morje drugih vrednot :)). Na srečo so danes na voljo možnosti, ko se lahko povežeš z njim in je na nek način še vedno z vama doma.
Krasni voščilnici!

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Joj Sonja, pusti ta leta in bog ne daj se spraševat kam gredo ta leta, ker se te hudobe istočasno pripisujejo in nalagajo tudi mamam (poleg špeha seveda) in kar naenkrat smo "stare" in betežne in tečne......Mal optimizma (to velja zame!!!!)...juhej za stare čase!?!...in za tehnologijo....bravo za neustrašne pošasti...naj ga varujejo tam na drugi strani sveta, tebi Miha pa vse naj naj in vse kar paše zraven.

Jane pravi ...

Fabulous and fun way to get many legs on a card. Thanks for playing at TMR.

Metuljčica pravi ...

Mojca, jaz sem stare in betežne in tečne zamenjala z veselimi, lepimi in mladimi, čeprav nam mamam ni vedno lahko. Je pa res, da smo ponosne na svoje otroke in smo srečne, če vidimo da so srečni tudi oni. Sonja tudi sama malce pozno a iz srca čestitam tvojemu sinu. Voščilnici sta enkratni, všeč mi je zunanjost s pošastmi in čudovito si izdelala tudi notranjost.

Natasa pravi ...

Vse najboljše Mihu! Res se leta kar obrnejo in po otrocih se to najbolj vidi. Tudi mesec dni bo hitro mimo! Luštno in veselo voščilnico s pošastkami si naredila zanj :)

helena pravi ...

Ja, ja nič jamrat. Nam se to prav nič ne pozna, samo otroci rastejo, mi smo pa fit, mar ne? No, ja, tudi naša tavelika je pred parimi dnevi odšla na svoje, smrk.....
Voščilnici pa kot vedno perfekt, posebej tazelena mi je strašansko všeč :)

Lia pravi ...

A funny and very nice card!
Lia, DT S4F

Vladuška pravi ...

Tako lep zapis in ta vaš veliki fant je pravi fant od fare :) Naj bo še naprej tako radoveden in odprt in vesel. Tako zabavni in veseli voščilnici si mu izdelala in verjamem, da pašeta na njegov karakter.

Tina pravi ...

Sonja, tako zelo lepo je prebrati o vaši družini in Mihu. Prav vsem voščim ob njegovem rojstnem dnevu...veliko lepega ste doživeli skupaj in še boste :-))) Voščilnici pa sta fenomenalni!

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja za nekaj dni nazaj ti čestitam za rodilni dan, tvojemu Mihu za roj. dan in seveda sem z navdušenjem brala tvoj zanimiv zapis. Lepo je, ko vidiš, da so otroci taki, kot morajo biti, da si na njih lahko ponosen. Voščilnici sta pa tudi odlični:). Lep pozdrav in se veselim, da se kmalu vidimo, Andreja

Klara pravi ...

Iii kako luštne pošasti! Pa list iz zvezka tudi krasno izgleda! Vse najboljše Mihu in tudi tebi(in tvojemu dragemu), je kar zalogaj za starše,da kljub vsem otroškim (že poznam) in nato še mladostniškim muham (še pridejo) potrpežljivo vztrajaš in vzgajaš... :)

Janja pravi ...

Voščilnici, ki si ju ustvarila, sta čudoviti. Prepričana sem, da sta prinesli slavljencu veliko veselja in sreče. Lp

Renata pravi ...

Krasna, razigrana voščilnica. Mihu vse najboljše. Za želje nikoli ni prepozno. Tudi druga voščilnica je posebna. Zelo mi je všeč.

Tina Z. pravi ...

s toliko ljubezni napisano in krasna fotka iz otroštva, res prava! vse najboljše mihu in krasne voščilnice ste pripravili zanj, sploh pop up mi je všeč!

moi pravi ...

Čestitke malemu velikemu fantu. Si mislim kako ti je, ko ti srce igra in joče hkrati. Na srečo ga boš kmalu lahko objela.
Lušni voščilnici si mu naredila, Miha pa tako ve, da koliko ljubezni si vtkala vanju.

Unknown pravi ...

Uh mati hitro gre cas..... vse naj fantu 😍Ti pa ustvarjalna kot vedno😍😍😍

Hali pravi ...

Glede na to, kako hitro beži čas, ga boš zdaj zdaj stisnila k sebi. Čudovite stvari si mu pripravila <3

Andreja pravi ...

Krasno voščilnico si naredila, lepi strahci so :-)) Veliko nogic je in hvala, ker si se nam pridružila na izzivu pri The Male Room.
Tudi druga samo z napisom mi je zelo všeč, še posebej pa, ker si na koncu dodala svinčnik, kot da si zapisala.

K M Meena Herale pravi ...

Nice card.
Thank you for Joining us at Scrapping4funChallenge and waiting to see next time.

Hugs
Meena S4F DT

Deborah Frings pravi ...

Love those little monsters - such a fun card. Sorry to be so late commenting! Thank you for playing along with our Many Legs challenge at The Male Room. Deborah, DT. x

Ne-Ja pravi ...

Tvoj Miha je potem isti letnik kot moj bratec ;). Super voščilnici si naredila in čestitke za nagradico pri Scrapping 4 fun :)! Popolnoma zasluženo :)