ponedeljek, 15. maj 2017

Drugačen pregib

Zelo redko se lotim izdelave voščilnice z drugačnim pregibom. Se mi zdi, da mi klasične A6 voščilnice gredo še najlažje od rok.:-)  Navadila sem se, kako klasičen format najbolje zapolnim. Včasih pa je potrebno izdelati tudi kaj malo drugačnega, da ustvarjanje ne postane rutina. :-) Tokrat sem se lotila dvakratnega pregiba. In to celo na dveh voščilnicah za različne namene.

Najprej je nastala moška za Veronikinega Andreja, ki je rojstni dan praznoval prejšnji teden. Idejo sem našla na Pinterestu.



Andrej je v študentskih letih igral kitaro v rokerskem bendu. Občasno jo še vedno vzame v roke in malo zašpila. Ravno zaradi njegove ljubezni do dobre muzike sem se odločila, da bo voščilnica z glasbeno tematiko. Osnovo sem sama izdelala in se lotila okraševanja. Za osnovno barvo sem izbrala zeleno. Ombre efekt je izdelan z distress blazinico in čopičem po Tininem receptu. Dodala sem še zvezdice s plastično šablono Zvezde in metulji Najlepšega para. Gramofonsko ploščo sem izrezala s Krogi s šivi in pri tem ploščo iz črnega kartona s škarjami obrezala po šivih. Štampiljka z voščilom je od Mavelu. Note legendarnega komada Samba Pa Ti od Santane sem našla na spletu in sprintala na primerno velikost. "Iztrgla" sem jih s šablono Hura, šola! .

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- The Male Room: Challenge #60: STARS
- Craft-alnica. Izziv #185: OMBRE
- Najlepši par: Galerija meseca maja

Tudi spodnja novoletna za Mihov bazar je izdelana po enaki postavitvi kot Andrejeva. Na izzivu Christmas Card Throwdown želijo videti večplastno voščilnico po skici.



Izdelana je v tradicionalnih prazničnih barvah. Črtasti papir sem sama oblikovala. Čudovito božično zvezdo Najlepšega para sem postavila na vrh, v tretjo plast krogov s šivi. Izrezana je iz belega papirja, pobarvana in zaleplena nazaj v izrez. Napis je iz aliexspresa.

Prijavljam jo na izziv: Christmas Card Throwdown: May - Sketch




Lep pozdrav do naslednjič. :-)



23 komentarjev:

Majda pravi ...

Sonja čudoviti sta obe - ti že v naprej povem, da bom kmaluuuu ponavljala za tabo, ker mi je tale ideja zeloooo všeč... Rokarica po duši pa seveda prisegam na prvo :-)
Lepo bodi, Majda

moi pravi ...

Super, da ni vedno klasika. Všeč sta mi obe, mogoče glasbena za pikico bolj sploh, ko je še ombre zraven ;)

Lucinda pravi ...

What a lovely, bright, Christmas card. And the design for a man's card is a brilliant idea, especially for a musician. Thank you for sharing with us at the Christmas Card Throwdown.

Tina Z. pravi ...

ooo, si se tole dobro spomnila, krasna glasbena in všeč mi je ombre z zvezdicami. in ta tvoj novoletni papir je zakon, krasno izpade ta pregib!

Valerija pravi ...

Krasni sta, ampak tale z gramofonsko ploščo in notami pa je zakon. Kako dobra ideja in kako super izvedba. Bravo!

Klara pravi ...

Uau,čudoviti sta obe,ampak prva je pa res enaa! Gramofonska plošča res zažiga:)!

Helena pravi ...

Fajn, ker si malo stopila iz običajnih ustvarjalnih okvirov in naredila dve malo posebni. Prva v zeleni za večno zeleni rock in druga v tradicionalnih barvah za novoletni bazar. Obe krasni.

Metuljčica pravi ...

Se čisto strinjam. Meni vedno paše malce drugačnosti. Tvoji izvedbi sta mi nadvse všeč, glasbena je prav posebna.

Janja pravi ...

Vsake toliko pa je že dobro malo obrniti ploščo :). Krasno si zapognila osnovi in ju okrasila. Ideja s ploščo je odlična. Lp

Goga pravi ...

Wauuuu. Kradni sta obe. Ne bi rekla da ti netipične oblike ne ležijo. Kradno si ju naredila in okrasila.
Lp Lili
Hvala da si se nam pridružila v Craft-alnici.

Vladuška pravi ...

Odlično si opravila s temi posebnimi postavitvami in odpiranjem.

Ne-Ja pravi ...

OK mene si popolnoma kupila s prvo - rock zmaga :)! Barve pašejo kot "ata na mamo" in note znotraj dajo piko na i -BRAVO! Druga "nej švoh" vendar sem še pod vtisom prve :P. Hvala ti, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici :)!

suzana pravi ...

Oooooo tale s ploščo je čudovita. Malo pričakovanja in veliki dosežki.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Joj, vinil plošča!!!!...kako si se pa to dobro spomnila... pozabljene plošče!!!!!... ideja je pa res specialna...izvedba krasna....s prvo si tudi mene čisto kupila. Že to, da še vedno vztrajaš z novoletnimi je vredno vsakega priklona.

Andreja pravi ...

Obe voščilnici sta krasni, a tako drugačni zaradi barv, pa čeprav je postavitev enaka :-)) Lepo ombre je nastal na prvi vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Rocky pravi ...

I love this card, so simple and so clever too, you can't go wrong with Santana. Thank you for sharing it with us at TMR.

Nena pravi ...

krasni vošilnici....vidiš si mi dala idejo za vošilnico, ki jo moram dokončat do sobote
mogoče bo ravno tale "drugačen" pregib zmagovalen ;)

Cvetoči travnik pravi ...

Odlično si opravila s to posebno izvedbo, obe, posebno pa prva je odlična. Vem, da bo Andrej sedaj preigraval na tvoje note:). Tudi jaz sem si, tako potiho, zabeležila, kam naj pogledamo, ko bom želela narediti nekaj malo drugače:))). Ampak samo zato, ker si napisala, da je za Andreja:)) Lep pozdrav, Andreja

Hali pravi ...

u huda glasbena voščilnica je nastala, praznična je pa lepih barv, ravno pravšnjih za praznik ane?

AlisonC pravi ...

What a clever design, very simple too. Both cards are great and I like the papers you've used. Your photographs are very cute!
Thanks for playing along at Christmas Card Throwdown.

Andreja pravi ...

Hvala, ker se igraš z nami tudi v Christmas Card Throwdown izzivuin všeč mi je tvoja oblika voščilnice.

Tanja E. pravi ...

Sonja zelo lepo ustvarjaš in raznoliko, vse pohvale, hvala, ker deliš z nami v CRAFT-alnici, lp

Shawna pravi ...

This is the coolest card!! Seriously very creative and I really enjoy your color palette. A fabulous use of a flip card!! Fantastic!! Thank you for joining us at The Male Room!
Cyber Hugs,
Shawna DT