ponedeljek, 18. julij 2016

Muhasto poletje

Ne morem mimo neumnosti, ki se dogajajo v svetu. Tudi v moj brlogec prodrejo strašne in nerazumne novice. Ob vsem tem čutim globoko žalost in nemoč. Pa tako preprosto je ustvariti nekaj lepega, pozitivnega, nekaj s čemer nekomu polepšaš dan in mu narišeš nasmeh na obraz!

Na srečo je svet še vedno poln čudovitih ljudi. :-) V soboto sva imela z dragim obisk iz Gorenjske. Klara je s svojo družinico prišla v naše kraje in se spotoma ustavila pri naju. Pestovala sem njeno malo štručko in se igrala z njeno starejšo hčerkico. Nepozabno lepo je bilo. :-)  Naš mali, pozitivni, blogerski kotiček v moje življenje prinaša same lepe stvari in čudovite ljudi.

Tokrat pa v Craft-alnici ne bom lovila zadnjih minut izziva. :-) Obožujem poletje, sonce in morje. Njihov tokratni izziv mi je pisan na kožo. Sicer sem lep čas premetavala po glavi različne ideje, kako se lotiti izziva, na koncu pa sem (Ne)strašne pošasti Najlepšega para poslala na dopust. :-)

 


Morje sem izdelala s pomočjo Tinine plastične šablone Les (Renata, hvala za idejo). Potapkana je s tremi različnimi odtenki modre barve in na koncu pošpricana z vodo. Pošasti so na dopustu že lep čas in so lepo zagorele. Čofotajo po vodi in škropijo okoli sebe. Čeprav je sonce že precej nizko nad obzorjem, ne zgleda, da bi se jim kamorkoli mudilo. :-) Valovi, ki jih povzročajo s svojim čofotanjem so odpadni koščki šablone Metulji (Tina za Rayher). Tudi v mojem brlogecu se shrani vsak najmanjši košček papirja. :-)

Pošasti prijavljam na naslednje izzive:
- Craft-alnica: Izziv #164: Toplo poletje
- Simon Says: Create A Scene
- Najlepši par: Galerija meseca julija

Za protiutež razigranim pošastim  vam pokažem še nežno voščilnico, moj poskus barvanja orhideje.



Orhidejo Najlepšega para sem toplotno embosirala. Barvanje z akvarelno tehniko je pri tako nastavljenih linijah prava mala malica. :-) Čeprav še vedno ni tako lepo, kot bi sama želela. Orhidejo sem še maskirala in pošpricala z zobno ščetko.

Prejšnji teden sem poslala na drugi konec Slovenije butarice in vrečke s sivko. Končno sem sklenila prijateljstvo s svojim novim šivalnim strojem, čeprav me je pošteno udaril po prstu. Ampak to mu oprostim. :-)) Naročilu sem priložila še mali dišeči srček. Naročnica je zadovoljna, jaz pa tudi. :-)



Lep pozdrav do naslednjič. :-)






 

23 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Divne ljetnje...Sretno sa novim hobijem!

Valerija pravi ...

Ooo, ne vem nad čim sem bolj navdušena. Prav je, da so si tudi pošastke privoščile malo oddiha, naredila si jim enkratno morje. Super ideja s stencil šablono.
Orhideja je pa spet razred zase, čudovito si jo pobarvala in našpricano ozadje je krasno!
Tudi sivkine butare in vrečkice so super. Lepo šivaj!
Lp

Helena pravi ...

Šablona lesa je res uporabna za valove in morske voščilnice. Dobra ideja. Super, ker si pošastkam dala malo dopusta. Kako zelo navihane bodo prišle nazaj :)
Voščilnica z orhidejo je čudovita in tudi sivkina darilca so krasna.

Tina Z. pravi ...

O, same lepe stvari si spet delala, res si vsestranski talent.
elegantne orhideje in tako fajn razigrane pošastke, pa te butarice seveda, vau ...

Cvetoči travnik pravi ...

Tale morska je pa ideja na kvadrat, super odlično si uporabila različne šablone in odpadke za razne dodatke:))) Pošastke so očitno več kot zadovoljne in seveda hudo všečne. Orhideje so vedno dobrodošle in primerne za vse letne čase in so lepe, tvoje dišeče butarice pa vonjam do sem:)) En lep, topel pozdravček ti pošiljam, Andreja

Vladuška pravi ...

Kako zelo domiselno si te pošastkote dala v morje in tako veselo plavajo. 1A za tole. Svetovno, ni kaj. Lepe orhideje in prav tako butarice.

Tamara pravi ...

Wauuuu, kako huda ideja s pošastmi na dopustu, prav neverjento in kakšna zanimiva zgodba! Hihi, tudi jaz hrčkam vse miniaturne papirčke :) orhidejo si tudi fantastično pobarvala <3

Goga pravi ...

No tole je pa res čudovito in prav poletno ustvarjanje. Krasn, da si se spomnila in poslala pošasti na dopust, pošteno so si ga zaslužile. Orhideje so pa prelepo pobarvane, ne vem kaj tebe moti?? Pa še sivkine vrečke, a ima tvoj dan 48 ur??? Ker meni vse to ni možno spravit v dan z 24 urami.
Hvala, da si pošasti prijavila v Craft-alnico. Pozdravček Lili

Renata pravi ...

Punca sem te čakala,ha ha ha. Kako si me nasmejala z pošastmi, tako živo si jih prikazala. Orhideje si krasno pobarvala, zelo so mi všeč in ta tvoj špric. Pa še sivke, ti sploh hodiš spat?
Hvala, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice. lp.

Nataša pravi ...

Vse mi je zelo všeč. Pošasri so super, voščilnica z orhidejami je zelo elegantna.

Klara pravi ...

:) Še enkrat hvala za gostoljubje in vse :)! Vidim, da ti je uspelo še ustvarjati (orhideje si krasno pobarvala in pošastkam kar zavidam skok v morje), čakam pa še na izdelek, z uporabo ostankov kopalniške preproge :D!

Unknown pravi ...

o ja res slabih novic je kr dosti blo:((((
ampak izdelki pa super:))) imamo se lepo in zato uzivajmo:)))

Metuljčica pravi ...

Te poštastke so me res spravile v dobro voljo, voščilnica je več kot domiselna in mi je zeloooo všeč, kot vse ostalo kar si pokazala. Orhideja ima takšen nežen pridih, ki ga znaš ti tako lepo umestiti v voščilnico, sivka pa ti je pisana na kožo. Tudi sama sem vesela, da je na svetu veliko dobrih ljudi........

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

O pošastke si poslala na dopust,
vidim, da se imajo krasno.
Lepe voščilnice in dišeči sivkini paketki
lepo poletje ti želim
Tamara

Damjana pravi ...

Sonja, tokratna objava je pa res čudovita, polna prelepega ustvarjanja pa še dišeča po vrhu. Simpatične zagorele morske pošastke, čudovite orhideje (barvanje ti gre res odlično od rok) in še dišeče sivkine butarice in vrečke. Pridna si bila.

Andreja pravi ...

ooo kako si bila pridna in všeč mi je, da sta prijatelja, saj so nastali krasni izdelki; butarice pa itak :-))
Orhideje si čudovito pobarvala in naredila lepo voščilnico.
Morska pa je prav hudomušna in res muhasta kot vreme. Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

leycika pravi ...

Res si bila zelo pridna koliko čudovitih izdelkov je nastalo. Pošasti so enkratne, motiv orhideje si krasno pobarvala pri čem se jaz kar namantram :) ter tudi izdelki iz sivke so prelepi :)

Anja Ž. pravi ...

Super si pogruntale tele plavalce :) In krasno pobarvala orhidejo. Butarce in vrečke sivke so pa sploh lepo darilo. Upam, da mi naslednjo sezono uspe kaj podobnega narediti iz tiste, ki jo imamo doma. Srečo s šivalnim strojem :)

Zvonka pravi ...

Sonja neverjetna si, česa vse se ne spomniš - pošastke, ki plavajo. Super ideja in še boljša izvedba, navdušena sem. Orhideja je pa itak čudovita. Pozdrav.

ime rože pravi ...

Vse zanimivo in lepo, najbolj pa sem navdušena in v pričakovanju zadnje novice, glede tvoje sklenitve prijateljstva s šivalnim strojem. Komaj čakam, še prej me pa zanima kaj je bilo s tistim udarcem po prstu.

oldpunca pravi ...

He, he, šrauf je na drugi strani, kot pri mojem starem šivalnem stroju, pa sem segla, da bi poravnala blago, obenem pa stopila na stopalko.:-) Nadaljevanje verjetno poznaš: palec pod mrzlo vodo, v kopalnico po mažo in obliž, pa gremo naprej. :-))Danes je palec že skoraj kot nov. :-)

moi pravi ...

(no, ta objava mi je pa ušla, pa mogoče še katera ;)
Lepo od tebe, da si poslala pošastke na morje, kako srečne so, ko tako čofotajo.
Tvoje sivkine butarce so čudovite in tudi sama imam eno doma (la-la-la)
Orhideje pa si super pobarvala.

Tina pravi ...

Sonja....sem dobila razglednico z morja s podpisanimi pošastmi...in sem si rekla: le kdo je bil tako prijazen, da jih je zapeljal na obalo. In zdaj vidim, da si bila ti. Skratka: TOLE JE IZJEMNO!!!!