petek, 13. maj 2016

Nerezine april 2016

Obljubila sem vam nekaj fotografij z morja za "gušte". :-) Lansko leto nama ni uspelo preživeti prvomajskih praznikov na morju, zato je bilo letos toliko bolj sladko.

Ko sva se v sredo, 27. aprila zgodaj zjutraj z dragim peljala po Sloveniji, se nama še sanjalo ni, da bodo čez par uric na cesti zimske razmere in popolni prometni kaos. Ob pol osmih sva se namreč v Brestovi že vkrcala na trajekt za Cres. Spet enkrat nama je uspelo pobegniti na lepše.

Na trajektu je močno pihalo, tako da sem se morala pošteno držati za ograjo, ampak pogled na morje je bil vreden vsega premetavanja. :-)

 


 Na Cresu je konec aprila zelo lepo.

V Nerezinah, v naselju Bučanje na Lošinju pa še lepše. :-)V štirih čudovitih pomladnih dneh je bilo dovolj sonca, vetra, planinarjenja, nabiranja zelišč, plavanja,  poznih zajtrkov, zanimivega branja in sprehodov ob morju.

Pohodne palice so ostale doma, zato mi je dragi poiskal dve leseni palici, ki sta pomagali moje kile privleči na vrh Sveti Mikula nad Nerezinami.


 


Ja, tudi plavala sva. Saj ne gre drugače, ko se segreješ na sončku in kristalno čisto morje vabi, čeprav temperatura ni bila višja od 14 stopinj. Za par zamahov in za dušo pa je bilo čisto dovolj. :-)V petek sta naju obiskala Veronika in Andrej, ki sta se najavila z besedami: "Najin načrtovani prvomajski izlet je zasnežilo." :-)  Iz Ilirske Bistrice sta hitro prispela v Nerezine.
Slovo od kratkega dopusta nama je v nedeljo zjutraj olajšal dež. Domov sva se vrnila v nalivu, v ledeno mrzlo hišo, kot sredi zime.


Lep pozdrav do naslednjič. :-)17 komentarjev:

 1. Ooo, kakooo lepo, jaz bi tudi šla na morje! Res si mi naredila lušte. Pri nas torej sneg, ti pa si pohajkovala v kratkih hlačah in rokavih in celo plavala v morju. Super! Ti privoščim.

  OdgovoriIzbriši
 2. zelo lep dopustek sta imela! Krasne fotke, tista s tvojim dragijem na vrhu in ptico nad morjem je fuuul dobra. Pokrajina je pa res lepa.

  OdgovoriIzbriši
 3. Brrrr, kar zmrazilo me je, ko sem videla, pri kakšni temperaturi sta si "privoščila" čofotanje :) Krasne fotke in lep oddih.

  OdgovoriIzbriši
 4. Pogumno! Pri 14 stopinja ni variante, da grem v morje pa četudi je zunaj zelo toplo :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Super, da sta se naužila morja in sonca, mi pa snega ;)
  Pa ne morem verjet, da ciklame tam cvetijo ;)
  Krasne fotke, nardila lušte po morju 100%.

  OdgovoriIzbriši
 6. o, prave lušte so tole, pa vsaka čast za plavanje v tem času. krasne fotografije!
  mi smo imeli podobno - v času snega na morju, potem pa doma spet peč zakuriti.

  OdgovoriIzbriši
 7. Super, da sta uspela uspela pobegniti na morje, na toplejše in lepše. Lani sem bila prvič na Lošinju in me je zelo očaral.

  OdgovoriIzbriši
 8. Čudovite fotografije in prekrasen dopust. Kako paše, ane, sploh, ker so bile na celini zimske razmere :-)

  OdgovoriIzbriši
 9. Čudovit kratki dopust in me je kar prijelo, da bi se vrgla v morje. Krasne fotke.

  OdgovoriIzbriši
 10. Vau, mačići ste :) Najviše volim ove tvoje postove..

  OdgovoriIzbriši
 11. O, kako ti je bilo lepo. Čez tri mesece upam, da bo tudi meni. Super fotke, me je kar ogrelo.

  OdgovoriIzbriši
 12. Prekrasne fotografije. Sta pa zagotovo med zelo pogumnimi, kar v morju sta zaplavala :) Zame mora biti tam nekje od 25 °C in več ;) Sem med bolj zmrznjenimi. Fotografije pričajo, da sta se imela super in malce kar zavidam morski zrak, ki nam letos žal ni bil usojen. Pa drugo leto.

  OdgovoriIzbriši
 13. Morje... Saj če ne bi rekla, da je bilo samo 14 st. C bi izgledalo, da ste imeli kar poletje dol :)! Sicer pa vidim, da je bil aktiven dopust na vseh področjih!

  OdgovoriIzbriši
 14. Kaka frajerja sta vidva! Super dopustič. In da si upaš v morje pri 14 stopinjah...pa ti si nora ;)

  OdgovoriIzbriši
 15. U si pa nam naredila skomine. Vidva sta uživala na sončku, mi smo pa doma kidali sneg....Zelo lepa reportaža opremljena s lepimi fotkami.

  OdgovoriIzbriši
 16. onkolk sta uzivala:))) tam je res lepo:)))

  OdgovoriIzbriši
 17. Frajerka, mi doma v bundah in snegu ti pa plavaš na obali :)

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!