nedelja, 13. december 2015

Venčki in praznična dekoracija

Sama nase sem ponosna, saj sem pravočasno končala z izdelavo prazničnih voščilnic. Kar 64 jih je nastalo. Ampak vseh vam še ne bom pokazala. :-)

Za tokratno objavo imam pripravljene venčke in praznično dekoracijo. Pa še kaj se bo našlo. Spet vse na kupu, kot vedno pri meni. :-) Glavno vlogo pa so ponovno odigrali izdelki Najlepšega para.

Vladka in Tina na svojem izzivu Ko me inspirira #43: Zimsko-praznični aranžma pričakujeta, da jima pokažemo, kako smo okrasili stanovanja. :-) Tinin filmček in "šnofanje" po netu sta me pripeljala do ideje, da izdelam obešanko, kamor bom pripela praznične voščilnice, ki bodo prispele po pošti. Veliko sem barvala, še več improvizirala, pacala, lepila in pletla kitke iz špage. Pri vsem tem improviziranju je zanimivo, da ideje prihajajo sproti, da je postopek težko opisati in da je uporabljen ves material in vse barve, ki so na dosegu rok. V začetku se mi še sanjalo ni, kaj bo nastalo. :-)

Za zgornje fotografije sem zaradi kontrasta dekoracijo obesila na omaro, na spodnji pa je že na mestu, kjer bo vidna vsem.

Vhod v hišo je okrašen s smrečjem in bodiko.


V dnevni sobi, na mestu kjer bo med prazniki okrašena smrečica, pa je posejano božično žito.


Praznično dekoracijo postavljam na ogled na izziv Ko me inspirira #43: Zimsko-praznični aranžma.

Na Craft-alnici pa Andreja, Lili in njuna decemberska gostja Valerija, želijo videti venček. Ker sem našega, adventnega že pokazala, mi ni preostalo drugega, kot izdelati voščilnico, na kateri je venček, Pa ni nastala samo ena. :-) Venčke je namreč zelo luštno izdelovati.

Spodnjo voščilnico prijavljam v Craft-alnico Izziv #149: Venček  

Ozadje je poštemplano in pobarvano ter pošpricano z belo tempero. Venček je izrezan s sposojeno šablono in pobarvan z distressi. Pentljica in trak, na katerem visi venček, pa sta od Najlepšega para (plastična šablona Retro Božič in rezalna šablona Vaza in mašnica). Napis je od Mavelu.

Tole se pa zgodi, ko ne moreš nehati štemplati kroga s štampiljko smrekove vejice iz Tininega seta Božično zelenje. :-) 





 
Vseh pet voščilnic z venčki pa prijavljam na Veselodecemberski izziv pri Metuljčici in njeni sestrični.


Na tej voščilnici pa sem želela izdelati nočno nebo. Ozadje sem pobarvala z distressi, nanj pa z zlato delicata blazinico odtisnila zvezdice iz seta Na nebu



Spodnja voščilnica pa je potovala k Zvonki, ki je te dni praznovala rojstni dan.


Celotno objavo postavljam na ogled še v decembersko galerijo Najlepšega para.

V sredo prideta domov Miha in Monika. Vsi smo zelo veseli, da bomo končno spet skupaj za praznike. Če ne bom utegnila pokomentirati vaših objav vedite, da razvajam otroke. :-)


Lep pozdrav do naslednjič. :-)




24 komentarjev:

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Draga Sonja
pridna si 100 na uro, prekrasni venčki, noranji dekor, natur dekor,...voščilnice
superca
mene še čakajo, a se je nekaj zalomilo ta konec tedna in upam da mi do prihodnjega vikenda uspe vse pripraviti.
lp Tamara

Tina Z. pravi ...

ooo, si bila spet pridna, tale obešanka za novoletne kartice mi je tako super ideja, da ne vem, če se ne bom česa podobnega lotila še sama. kakšna lepa tehnika!
pa ta serija venčkov, kakšne super barve, ta s storžem mi je ena sama popolnost!
lepo se razvajajte, kako lepo, da boste spet skupaj!

moi pravi ...

Ni kaj, zelo pridna si bila. Pa sem že mislila, da samo jaz pretitavam s svojimi 40 in nekaj voščilnicami. 64, kapo dol.
Vladka nas je pošteno okužila s svojim packanjem. Tudi ti nisi ubežala virusom. Upravičeno, krasne venčke si naredila.
In sploh vse voščilnice so mi všeč, samo ideja s tablo, kamor obesiš vse prejete, pa zmaga. Bojim pa se, da bo premala :)
Otroke pa kar razvajaj, zato se tudi radi vračajo domov.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ti bi VSE SKUPAJ lahko dala na Craft-alnico in k Vladki in Tini pod enim naslovom....SONJIN VENČEK DEKORACIJ.... v tej objavi ni da ni....samo še fajmošter manjka, drugo se pa vse najde. Sem se pa najprej ustavila pred vhodom hiše v kateri imaš krasno dekoracijo z bodiko, potem pozvonila in ogled se nadaljuje...obešanka za voščilnice (ideja za posvojitev), božično žito moraš pokazati v vsej svoji veličini, ko bo zraslo, voščilnice z venčki pa....vedno moderna klasika in čudoviti so....Zvonka z enim letom več in s pentljico pa tudi zadovoljna (bokeh tehnika pa spet za dol past). Sonja....ti si kot pravi slovenski pregovor....stara koka dobra supa. čao

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, ogledala sem si tvojo hišo od zunaj in znotraj, povsod si bila hudo dejavna in uspešna. Obesila sem se tudi na "tvoje kitke" in ugotovila, da bodo vzdržale vse kar bo prispelo. Upam, da ti ne bo zmanjkalo prostora:)) Naj ti dnevi do konca leta lepo tečejo, ker imaš že vse postorjeno lahko že malo počivaš:)) Lep pozdravček, Andreja V.

Danica pravi ...

Wauuuu Sonja, res si bila pridna, 64 voščilnico kapo dol.Prav vse so lepe.
Obešanka je pa top, v veseljem bi jo imela obešeno v stanovanju. Predvidevam, da se boš tovrstnega packanja še lotila:-)
Želim ti veliko lepih uric z otrokoma in prav je, da jih razvajaš.

Vladuška pravi ...

Koliko lepega na kupu. Svetovno obešanko si izdelala in krasno jo bodo dodatno krasile voščilnice. Lepo si okrasila tudi ostalo in te voščilnice iz eko kartona z venčki so zakon. Čisto po mojem okusu :)) Pridna si bila, ni kaj. Lepo se imejte in uživajte ob skupnem druženju.

Helena pravi ...

Vidim, da so venčki letos zelo popularni :) Virus se uspešno širi in dobro te je okužil. Krasne voščilnice.
Obešanka za prejete voščilnice je zelo lepa in verjamem, da bo vse polno.

Metuljčica pravi ...

Sonja, tako zelo pridna si, resnično si lahko ponosna nase. Prelepo si dekorirala čisto vse, od vhoda naprej. Voščilnice z venčki pa so enkratne.

Valerija pravi ...

Spet tako bogata objava, da sploh ne vem kaj naj gledam in kaj je lepše. Vse so lepe, a venčki zmagajo!

jasna varcakovic pravi ...

Još malo pa Božić...Divne dekoracije si napravila!

Tina pravi ...

Sonja, tvoja obešanka za voščilnice mi je izjemna. Tako vesela, ravno prav praznična in umetniška! Pa toliko lepih voščilnic....

Hali pravi ...

uauu koliko vsega si nam pokazala...obešanka je krasna in tudi jaz se ne morem nasititi ustvarjanja s Tininimi vejicami in storži...krasni izdelki in uživaj z mladino :-)

ArtMBR pravi ...

Popolno, nekaj posebnega in koliko vsega???!!. Hvala, ker deliš z nama.

Renata pravi ...

Waw, si bila pa res pridna! Mene novoletne voščilnice še čakajo za izdelavo, tik pred božičem... :P
Zelo mi všeč ideja "nosilca" za prejete voščilnice, pa tudi vse predstavljene voščilnice so zelo lepe!

Andreja pravi ...

JoJ JoJ Sonja, spet objava in pol! Prav vse je lepo, kar se lotijo tvoje ročice :-)) Od dekoracij do krasnih voščilnic in še posebno tiste "naše" z venčkom .-) Zelo si pridna.
Hvala, ker ustvarjaš z nama v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

Carmen S. pravi ...

Hallo liebe Sonja,
ich bin ganz begeistert von Deinem schönen Wand Hänger, den hast Du wirklich ganz bezaubernd dekoriert. Und all die wunderschönen Karten mit den verschiedenen Techniken. Sie gefallen mir alle wirklich sehr gut. Du bist immer so fleißig, ich wünsche Dir, das Du all die Freude die Du gibst auch an Weihnachten zurück bekommst. :)))

Viele ♥liebe Grüße, Carmen

Unknown pravi ...

ulala bejbi vse kot po maslu:)))
nardila tko vse lepe pogruntavscina tole z vrvico:)) in zito bo tko lepo zgledalo ko bo ozelenelo.....
bozicek vse vidi:)))

helena pravi ...

tebi pa tudi nikoli ne zmanjka idej in tale z obešanko je prav super. Se moram potrudit, da me boš pripela tja gor:) Naštimala si same lepe stvari in se močno sprašujem, kje najdeš čas. Meni je pobegnil nimam pojma kam.

Zvonka pravi ...

Pridna, pridna, krasne venčke si pripravila na voščilnicah in tudi vse ostalo. Obešanka je hudo simpatična, da ti le ne zmanjka prostora.
Zadnja lepotička je pa zdaj moja, hvala še tu. Lp

Čarovnije z male kmetije pravi ...

tole z obešanko za voščilnice je pa super. Ideja taman zame, ker si belim glavo, kam naj dam letošnje voščilnice, saj mi jih iz dosedanjega mesta, vse potrgajo mačkoni. Tvoja obešanka mi je zelooo všeč, ampak me skrbi, da bo premajhna za vse voščilnice, ki jih boš prejela :)) če vsaj pol od 64ih poslanih dobiš odgovore, bo tistale krasotica premajhna :)) Sicer so vse voščilnice iz tokratne objave zelo lepe, večina je itak v meni ljubi naravni barvi in venčki so mi izredno všeč. Lepo bodi in uživaj z otroki :)

Renata pravi ...

Hahaha....tudi ti ne moreš brez venčkov. Krasno si jih skombinirala. Dobra ideja obešala za voščilnice. Vse voščilnice so lepe, prav tako vhod v hišo. lp

Unknown pravi ...

Krasni izdelki! Zelo mi je všeč nočno nebo z zvezdicami in bleščeče smrečice. Pa te z venčki so tako nežne in naravne, čudovito vse skupaj! :)

Goga pravi ...

Same lepote, ti si res ena pridna in ustvarjalna punca.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili