nedelja, 23. avgust 2015

Brač 2015

Deset dni sem bila v Dalmaciji, pa sem se nalezla strašnega leninitisa. :-) Že od prejšnje sobote, ko sva, premočena kot miši, z dragim pristala pred domačo garažo, se pripravljam, da bi napisala objavo in vam pokazala nekaj lepih fotografiji najinega letošnjega dopusta, pa mi enostavno ne znese. Krivi za to pa so v knjižnici, ker imajo tako super nove knjige, da se jim nisem mogla upreti. Ko sem namreč nesla nazaj knjige, ki sva jih prebrala na dopustu, so me premamile nove. In, ker knjig ne znam normalno in počasi brati, pač pa jih moram v trenutku "požreti", je za blog zmanjkalo časa. Pa paradižnik je kriv, ker zori kot zmešan in ga je potrebno skuhati za zimo. Vse drugo je krivo, samo jaz ne. :-))

Morju naproti
Za letošnji dopust sva izbrala isti hotel, kot lani in ni nama bilo žal. Storitve so ostale na nivoju, hrana je bila tudi letos odlična, destinacija pa je točno tisto, kar nama je všeč: bližina ene najlepših plaž na jadranski obali, Zlatnega rata na Bolu na otoku Braču. Dragi se nikakor ni dal pregovoriti, da bi šla na dopust z avtom. Motorist ostane motorist za vedno. Meni pa je preostalo samo to, da sem se stlačila v opremo in si namislila par rokerskih komadov, ki sem jih med potjo pela pod čelado. :-) Samo na motorju imam možnost, da se derem kot sraka, saj me nihče ne sliši. Pa še fušam lahko po mili volji. :-))

Pred hotelom

Hotelski bazen
Ko sva rezervirala dopust, sva pozabila, da je 5.avgust pri naših sosedih praznik. Promet je bil zelo gost. Tudi motoristov je bilo veliko. Tujci so vozili normalno, domačini pa so divjali kot zmešani. Vse poti pa so vodile v Knin. :-)  Od Knina do Splita je le še lučaj (samo 100 km) in ni ga lepšega, kot pogled na morje, ko se iz Klisa spustiš proti Splitu. Krcanje na trajekt zgleda takole: sopotnik, v tem primeru moja malenkost,  skoči z motorja, kupi karte in v popolni motoristični opremi pri skoraj 40 stopinjah teče po luki in maha s kartami, da motor spustijo na trajekt in šele po tem strgajo karte.  Prizor za bogove! :-))

Na trajektu




Mislim, da v vseh letih, kar letujeva na Braču, še nikdar ni bilo tako vroče, kot letos. Prve dni sva dihala na škrge in se premikala med plažo, jedilnico, šankom in hotelsko sobo. Ko sva se malo privadila tropskim temperaturam, sva z motorjem prevozila otok, obiskala stare prijatelje, si sposodila kolesi, se kopala na še eni sanjski plaži v Murvici in končno obiskala tudi Zmajevo špiljo nad Murvico. Dragi pa je šel tudi peš iz Bola na Vidovo goro, na kar 778 metrov nad morjem. Verjetno ni potrebno posebej omenjati, da sem jaz med tem časom, ko je on planinaril, sladko spala. :-))

Zlatni rat
  


Kolesarjenje

Murvica
Valovi na Zlatnem ratu
 
Planinska pot na Vidovo goro
 
Brez barvic ne gre. :-)
Zlatni rat je raj za kajtanje in surfanje

Glede na to, kako zelo rada plavam v morju, težko razumem, da ogromno ljudi gre na dopust na morje in potem vse dni preležijo ob bazenu in se kopajo v klorirani sladki vodi. Ob tem pa imajo pri sebi tablico ali  telefon in so ves čas priklopljeni na splet. Sicer pa ravno zaradi takšnih ostaja na plaži vedno več prostora za nas, zanesenjake, ki uživamo ko nas zalivajo valovi, ko stresamo vodo iz ušes in ko lasje od morja in sonca postanejo svetli in trdi kot slama. :-))
 




Se nadaljuje....









20 komentarjev:

Klaudija Rajković pravi ...

svaka čast lijepo ti je bilo na ljetovanju u Dalmaciji :D
divne fotografije..lp

Unknown pravi ...

Čudovito! Si mi naredila lušte za morje :) pa tako dolgo bom morala spet čakati :) obožujem morje!

Sapfina (Barbara) pravi ...

Joj kako je fino brati! Komaj čakam! ;)

moi pravi ...

Krasne fotke, ki bodo obujale občutke, ki sta jih doživljala na dopustu.

draica pravi ...

O, kako je lepo na Braču in kako lepo sta se imela...kar je razvidno iz fotografij!
A tudi knjige ti uspe spakirati v prtljago na motorju? Bravo! Pridna! LP! :)

Vladuška pravi ...

aaaaa, morje, Brač :)))) Komaj čakam. Bravo za tvojega moža, da je šel peš na Vidovo goro. Ker če se namreč spomnim kako daleč dol iz gore zgleda Bol, se sama ne bi podala v kontra smeri :) Se mi samo zdi, ali si si letos privoščila več ležanja in branja? Vidi se, da sta nadvse uživala in tudi sama ne razumem ljudi, ki preležijo ob bazenih pri tako krasnem morju :)

Helena pravi ...

Prva fotka me je nasmejala: še sreča, da tvoj dragi vidi preko prtljage, ki jo ima spredaj in je zadaj dovolj prostora zate :) Po fotografijah sodeč in opisih, sta se imela nadvse fino in si si privoščila dosti branja, počivanja ... Še ustvarjalna si bila.

jasna varcakovic pravi ...

E, fino si se odmorila, a sada na posao :-) . Plaze na Bracu izgledaju predivno!

Ne-Ja pravi ...

Se ti pridružujem pri lenitisu kar se tiče pisanja objav. Saj sliek še naložim na komp ma za kaj več pa ni volje... Vajin dopust je bil, glede na slike čista uživancija - komaj čakam nadaljenvanje, da si napasem učke na super fotkah :). Vse pohvale za kuhanje ozimnice, mene to še čaka.

Cvetoči travnik pravi ...

Super:), da si imela lep in aktivno bogat dopust in super, da si spet doma. Ja morje je tisto, kar nas privlači, kar nam daje energijo. In tako lepo pripravljen blogg ni odraz tega, da bi bila hudo lena, prav nasprotno. Imej se lepo in naj se nadaljuje....:) LP Andreja V.

Klara pravi ...

Krasno si opisala vajino pot in fotke kar vabijo. Tudi mi smo bili letos na tistih koncih...od Trogira preko Klisa v Split. Na žalost be z motorji, kar verjamem, je posebno doživetje. :-)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Pozdtavček Sonja,
vesela sem, da je za tabo in tvojim predragim krasen dopust.
Pri tebi dobim občutek, kot da potujem z vama
in priznati moram, da je bilo na Braču res krasno.
Na ustvarjalni mizici pa je tudi že pestro
lepo se imej in od časa je lenoritis nujno potreben
vse dobro primorka ;)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Ooo Sonja, tako rada berem o tvojih dogodivščinah. Mogoče pa tudi mene mož spravi na moto na račun dobrega roka in možnosti petja (vključno s fušanjem). sicer pa nisem (še) ljubiteljica morja in pravzaprav ne pogrešam morje.najbolj mi je mučno, ker sem na morju vedno popikana od komarjev in potem sem cel dopust vsa zatečena.
Sicer pa živim tako ali tako v najlepšem delu sveta in imam dopust vsak dan :)

Renata pravi ...

Waw.. Super potopis! Sem se za trenutek preselila na Brac... :)

Tina Z. pravi ...

bi šla kar na brač še jaz - mogoče septembra, če bo vreme ... sem se prav nasmejala ob branju, pa barvanje odtiskov na dopustu mi je tudi nekam znano :)

Goga pravi ...

A tud barvice lahko vzameš seboj, men bi jih sigurno izločil. Imava večne borbe, kaj še lahko vzamem, prisežem nisem zahtevna, saj na motorju ne morem biti.

Lepo sta se mela vidim, super, vama privoščim vse, razen dežja na koncu, brrr, zoprna reč. Bi blo fino enkrat soočit najina motorista, onadva o ovinkih in brzini, midve oa o papirčkih...
Čauči Lili

Unknown pravi ...

huda reportaza:))) se mi dopade una slikca z balkona tam kjer je bazen:))) ma i ti macka dobro poziras:))) more more....... i samo more oko nas:))) to je verz zate:)))

Adrijana Knez pravi ...

Jooj Sonja saj delaš prave lušte po šeeee ;)))
Super sta uživala in dobrodošla spet v ustvarjalnem kotičku.
Pozdravček iz deževne Koroške, Jana

Hali pravi ...

aaa kakšne fotke, ko pridemo z dopusta smo vsi bolj ali manj na istem...ležernost in tudi to mora biti, zato ne imej slabe vesti. Boš vse nadoknadila :-)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Dobrodošla srečno z dopusta. Lepo te je spet brati. Ojej, ta tvoja popotovanja so tako dolga in dobro opremljena s prekrasnimi slikami, da si moram vzeti kar več časa, da vse to lepo pregledam in preberem vse, ker te je res zanimivo brati. Komični potopis bi se temu lahko reklo. Kaj vse ti ne doživiš v 10 dneh. Najbolj me pa zanima tole: kako hudiča spraviš vse na motor....pa ne mislim cujn (to ni panike, ker veliko ne rabiš, kopalke, brisačo, dve mikici in hlače), vse drugo....Jaz imam ogromen avto, pa še nikoli ni šel prazen na morje in nikoli ne pretiravam z ničemer, ker imam vse že na morju.....pa še vedno se najde VELIKO stvari, ki jih je treba prepeljati.....ni mi jasno. Ala ti vera. Hitim na drugi del.....čao