četrtek, 2. julij 2015

Tesa in Zoja

Kljub vročini in preobilici dela v službi še vedno pošteno migam tudi v svojem brlogecu. :-) Prejšnji teden me je sodelavka izzvala z željo, da njenima nečakinjama dvojčicama, Tesi in Zoji, izdelam krstni voščilnici. "Pa naj ne bosta čisto klasični in če se le da, v rumeni in zeleni barvi", so se glasila navodila. Vse za teto in njeni pupiki! :-)

Takoj mi je bilo jasno, da bosta dojenčici prejeli knjigici. V zadnjem času sem si celo pogledala nekaj navodil, kako izdelati "liste" za knjigico in na našem kofentkanju gledala pod prste Eriki, ko je sestavljala harmonike. Ne bi smelo biti pretežko niti zame... 

Tako enostavno, kot sem si predstavljala, ni bilo, saj je bilo potrebno veliko meriti, pa rezati, pa barvati in sestavljati, ampak z izdelkoma sem bila zadovoljna, naročnica pa tudi. To pa je najbolj pomembno. :-) Kaj bo rekla mlada mamica, izvem v ponedeljek. Pupiki tokrat še ne bosta povedali nič. :-))




Za izdelavo "naslovnice" sem prvič uporabila novo šablono Najlepšega para - Topli žarki. Žarke sem našpricala. Rožica, čipka in črke so iz Klarinega bonbončka, ki se mi zdi, da je brez dna. :-)) Pobarvala sem jih s tempero. Sveča je ročno izrezana, plamen pa pobarvan z akvarelnimi barvicami. Trakec sem dobila od Hali. Punci, najboljši sta! Verz v notranjosti sem si sposodila pri Mojci, čipka iz papirja pa je narejena z luknjačem, ki sem ga kupila v Londonu. Malo me jezi, ker se zatika. Ga bom že natrenirala, saj sem močnejša od njega. :-)) V žepku za denar je tudi tagec, kamor se bodo podpisali teta, stric, sestrična in bratranec.

Knjigici prijavljam na Scrapping4funChallenges: Challenge #45 - Anything Goes in v Galerijo meseca julija pri Najlepšem paru.




Lep pozdrav do naslednjič :-)


21 komentarjev:

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Lepi!! Ne more biti drugače, ti se vsega lotiš s takšnim veseljem, da ti zelo lepo uspe, tudi če ne prebereš navodil :))

Valerija pravi ...

Zelo lepi, všeč sta mi tudi barvi.

jasna varcakovic pravi ...

Sjajne; lijepo sto imaju isti dizajn i razlicite boje. Djevojcice su se sigurno obradovale!

Vladuška pravi ...

Krasni knjigici sta. Res je dela nekoliko več, ampak se na koncu splača.

Metuljčica pravi ...

Se že dolgo odločam, da se tudi sama preizkusim v izdelavi knjige. Tvoji sta mi resnično všeč. Lepo si uporabila pripomočke, superca!

Unknown pravi ...

opala kr dve naenkrat:)))
so ti pa zelo lepo uspeli in lepa barvna kombinacija:)) lepo si izpolnila zeljo:))

Helena pravi ...

Ko bosta deklici večji, bosta prav tako kot teta, zadovoljni s škatlicama. Krasni sta in tudi mene še čaka ta podvig :)
Lep in ne prevroč dan!

Janja pravi ...

Obe sta zelo lepi. Samo ozadje z žarki pa je čudovito. Lp

Ne-Ja pravi ...

Bejba tole pa bo zagotovo najbolj popoulanro darilo na krstu -čudoviti sta. Tvje špricanje v kombinaciji z novostmi je fantastično :).

Sapfina (Barbara) pravi ...

Kako sta lepi! S knjigicami je kar precej dela in tvoji sta krasni! Naslovnica z žarki in vsemi detajli pa je tako prikupna in neklasično prav primerna!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Fantastični
pozdravček Tamara

vilinke pravi ...

Zelo lepi knjigici si naredila in nihče nebi rekel da si jih delala prvič.
LP Vilinke

Martina pravi ...

Čudoviti sta, obe. Tile žarki ju res naredijo nekaj posebnega.

Zvonka pravi ...

Zelo lepo ti je uspelo izdelati knjigici, čudoviti sta, sploh žarki noro dobro izpadejo.Lp

Tina Z. pravi ...

obe knjigici sta čudoviti in špricanje je še tudi popularno, tako krasen efekt naredi. bordura je krasna, upam, da bo z uporabo luknjač vedno bolj sodeloval.

Hali pravi ...

Čudoviti, energijski sta. Probaj pri štanci z alu folijo..mogoče bo kaj pomagalo...pač kos folije naštancaj...

Tina pravi ...

Sonja, tako zelo lepo si tole naredila. Vse je tako nežno in skladno, da mi kar poje srce. Bosta pupiki pa čez toliko let brskali po spominskih stvareh in se razveselili tvoje mojstrovine.

Carmen S. pravi ...

Hallo liebe Sonja, ich bin begeistert von Deinen Buchkarten mit den wunderschönen Sonnenstrahlen. Ganz toll gemacht.!!!!

♥ Liebe Grüße, Carmen

Renata pravi ...

Bravo Sonja, ni ovir za tebe. Kofetkanja imajo svoj čar, tako ali drugače. Ozadje je lepo našpricano. Nevem, kdaj pridem tako daleč. Krasni knjigici si naredila.

Unknown pravi ...

Krasni knjigici, že na sliki se vidi, da sta zelo lepo izdelani. Sploh rob ob besedilu znotraj je fantastičen. :)

Andreja pravi ...

ooo Sonja, kako sta lepi in kako super si ju sestavila! Všeč mi je svečka na sprednji strani :-))