sreda, 3. junij 2015

Majski SWAP

Ime rože nas je na svojem blogu Niti za srečo v maju vsak dan razveselila z objavo, obenem pa se še potrudila in organizirala majski swap, izmenjavo izdelkov. Tokrat sem že tretjič sodelovala na njenem swapu. Zelo mi je bilo všeč, saj sem razgibala možgančke in imela super izgovor, da sem  lahko cele popoldneve ždela v brlogecu. :-) Swap je bil na temo najljubše majske barve.

Zase sem izbrala zeleno barvo, saj gozd ni nikdar tako lepo zelen, kot v maju. Nestrpno sem pričakovala dan, ko bom dobila paketek z izdelki, narejenimi samo zame. :-) Prispel je od Ine iz Kobarida.

Na žalost sem bila preveč nestrpna in radovedna, kaj vse se skriva v njem, da sem se šele potem, ko sem sparala domiselno skvačkani rob okoli pisemca, spomnila, da bi bilo takšno razigrano domislico potrebno poslikati. :-( Ina mi je skvačkala prijemalko v obliki slikarske palete. Iz modre, bele in rumene barve si lahko sama v mislih zmešam svoj najljubši odtenek zelene barve. Če mi ne bi uspelo, pa sta v pomoč še zelena tempera in čopič. :-) Dodala pa je tudi zapestnico prijateljstva, ki jo z veseljem nosim že odkar sem jo dobila. Zapestnice vseh barv, oblik in velikosti so moja šibka točka. :-)) Naravnost obožujem jih. Ina, hvala!
 

Moja obdarovanka pa je bila Tadeja, ki jo poznam že iz prejšnjega swapa, le da so bile takrat vloge zamenjane in je Tadeja ustvarila zame tole čudovito torbico. Tokrat je zase izbrala vijolično in svetlo modro barvo. Imela sem majhno prednost, saj vem, kaj je Tadeji všeč. :-)) Ker material za swap ni bil določen, sem se lotila papirčkov in nastalo je tole:



"Obleka" za blokec je narejena v mešani tehniki. V škatlici pa se skrivajo čestitke. Vem, da je bila Tadeja darilca vesela, saj mi je napisala zelo lep mail. :-) 

Organizatorki sem že obljubila, da se njenega naslednjega swapa z veseljem udeležim. Tudi v primeru, če bo potrebno šivati. :-)) 


Upam, da ne bo nič narobe, če tole čestitko prilepim v Junijsko galerijo Najlepšega para. Morda bo komu  ideja prišla prav. :-)) List iz starega Dr.romana :-) sem pobarvala s srebrno strukturno pasto. S pomočjo plastične šablone metuljčkov sem z blazinico nanesla lepilo, previdno odstranila šablono in odtis lepila posula z modrim embosirnim prahcem ter vroče embosirala. Tinine plastične šablonice imajo neomejene možnosti uporabe. :-)) Pojma nisem imela, kako se bo obneslo embosiranje na strukturno pasto in bila na koncu zelo zadovoljna z rezultatom. :-)


Lep pozdrav do naslednjič. :-)






19 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Dobro je eksperimentirati, otkrijes nesto novo. Super su cestitke!

Pokusavam isprobati jedan od poslanih recepata;' zelen' bi trebalo da je mrkva i persun, ili nesto drugo? Vraticu se ovdje po odgovor ;-)

oldpunca pravi ...

Zelena liči na persun, u zemlji ima gomolj. Ima puno intenzivniji miris i veče liste od persuna. Evo link: http://www.bodieko.si/zelena . Javi, kako je ispalo. :-))

jasna varcakovic pravi ...

Hvala ;-)

jasna varcakovic pravi ...

Celer! nikad ne bih pomislila daga tako zovete ;-)

Martina pravi ...

Wow draga, ti si napravila divne stvarcice. :) Jako mi se svidja.
Lp, Martina

Valerija pravi ...

Prav vse so zelooo lepe, a moje oko je padlo na tisto vijolično z metuljčki in kačjimi pastirji. To si štampiljkala ali imaš tako veliko štampiljko za ozadje? Kakorkoli, neverjetno všeč mi je!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Prekrasen majski Swap
lep junij :)
Tamara

oldpunca pravi ...

Uporabila sem tole štampiljko: http://www.fiskars.co.uk/uk/guide/make-your-own-birthday-card.htm
Vesela sem, da ti je všeč. :-)

Hali pravi ...

Pridne pupke s swapi, najlepše je odpirat paketek, ki ga je nekdo drug ustvaril zate, ane? Lepo daril osi dobila in tudi ti si se zelo potrudila. Krasne čestitke, škatlica metulji :-)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Res ste se prav lepo vse potrudile za majski swap. Nekako ni bilo prave ideje, da se vam pridružim...morda prihodnjič. Je pa res užitek, ko ves nestrpen čakaš na svoj paket....kot majhni otroci, ki čakajo na igračke. čao

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Tvoj kompet voščilnic s škatlico na čelu mi je zelo všeč!

Zvonka pravi ...

Kako lepo si obdarovala Tadejo. Vse voščilnice so krasne. Ste pa pridne, ker swapate. Lp

Janja pravi ...

Dobro ste ustvarjale. Kako si naredila zadnjo voščilnico, sem kar 2x prebrala :). So pa vse krasne. Lp

Tina pravi ...

Sonja, kako lepo ste se obdarovale in tvoj komplet čestitk je čudovit. Hvala za podrobnosti, kako si naredila metuljčkasto voščilnico...sem najprej že pri skupinski fotki napenjala oči :-).

Andreja pravi ...

ooo Sonja, kakšen lep pogled na tvoje izdelke! Čudoviti so in zelo lepo si ustvarjala :-))

Ne-Ja pravi ...

Fantastično darilce si pripravila in prejela :). Tvoj paket voščilnic je noro dober!

Klara pravi ...

Uau, krasne voščilnice so! Si predstavljam, da je bila Tadeja darilca res vesela!

Vladuška pravi ...

wow, kako lepo si ji to naredila. Res bogato darilce. In tudi tisto, ki si ga dobila se mi zdi zelo domiselno.

Unknown pravi ...

Čudovita darilca! Tvoj paket voščilnic je prelep :)