sreda, 24. junij 2015

Karkoli, samo voščilnica ne

Z današnjo objavo se še drugič predstavljam kot gostja ustvarjalnega tima Craft-alnice. Lepo je bilo ustvarjati skupaj z Lili in Andrejo. In lepo je bilo občudovati vse prelepe izdelke, ki ste jih pripravile za prejšnji izziv. Me že firbec matra, kako se boste spopadle s tokratno temo, saj je zelo zanimiva in ponuja veliko različnih možnosti ustvarjanja.  Tema #137 izziva na Craft-alnici je namreč KARKOLI, samo voščilnica NE - lahko je škatlica, knjigica, beležka, knjižno kazalo, tagec...  (tudi vabila ne pridejo v poštev)  ali pa dekoracija, kot sem se izziva lotila sama.




V moj brlogec je zašel čisto nov lončeni lonček za rože. Rada imam naravne materiale in skoraj škoda mi ga je bilo "oskruniti", ampak njegova usoda je bila, da postane drugačen lonček. :-) Najprej sem ga pobarvala z belo akrilno barvo. Poskusila sem ga poštemplati, pa mi ni bilo všeč, zato je sledil še en nanos barve in oblačenje v juto. Juto sem lepila z Mekolom. Čisto brez kakršnih koli navodil, samo po trenutnem navdihu. Zaradi tega, ker ne berem navodil, me je na našem mesečnem kofetkanju prejšnji teden pošteno okregal Tinin sine. Tole štorijo vam moram zaupati, saj se vsakič nasmehnem, ko se spomnim, kako zaskrbljen je bil zaradi moje nemarnosti. :-)
Na srečanje sem prinesla svojo ploščo za utore. Trikotnik v eni roki, ploščo v drugi. Mali nadobudnež me je zaskrbljeno pogledal in vprašal, zakaj nimam trikotnika pospravljenega. "Kam pa ga naj pospravim?", sem vprašala. "Ja, na spodnji strani plošče je predalček. Kaj ti nikdar ne bereš navodil?"  Ups.... Pa me je dobil. Res jih ne berem. :-)) Lan obljubim, da se bom poboljšala!

Vrnimo se k mojemu lončku. Torej, trenutni navdih... Ker je bilo potrebno juto še malo pritrditi na lonček, sem iz špage spletla kitko. Nekaj je še manjkalo. Nekaj za poživitev. :-) V svojih škatlah sem našle pisane lesene rožice in z njimi okrasila zgornji rob lončka. In  kaj posaditi vanj?  Butarico iz sivke. Ampak, kako? Rešitev sem našla v tulcu od papirnate brisače, ki sem ga ovila s špago in zalepila na dno lončka. Napolnila sem ga z ostanki jute in butarico. Lonček že krasi našo dnevno sobo in domača strokovna komisija pravi, da je čisto v redu. :-))

Moj drugi izdelek pa je hranilnik. Reciklirala sem manjšo pločevinko, ki mi jo je bilo škoda zavreči. Ideja je bila Veronikina. Odločila se je namreč, da bo zbirala jubilejne kovance za 2€, za njih pa želi imeti malo drugačno škatlico.

Pločevinko sem najprej oblepila s servieto, potem sem jo še pobarvala z belo akrilno barvo. Ovila sem jo z mrežastim trakom in okrasila z lesenimi pikapolonicami. Sedaj že služi svojemu namenu. :-)

Zadnje dni pa pri meni nastajajo butarice iz sivke. Sivka je v polnem cvetju in omamno diši. Rezanje cvetov in spletanje butaric je moja meditacija. Tole na sliki niso vse. Nekaj jih je namreč že našlo novi dom. :-)




Za več navdiha pri ustvarjanju pokukajte še k Lili in.  Andreji


Lep pozdrav do naslednjič. :-)




28 komentarjev:

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, te tvoje nove ideje so pa nore:)), kako všeč mi je tvoja sivkina butarica v lončku. Idejo bom kar kmalu uporabila (hčerka mi je naredila butarico, jaz pa si bom izdelala lonček po pribl. tvojem navodilu), le še na dopust prej skočim:)) Pa tudi hranilnik ni od muh, da se bo le veliko nabralo. Vidim, da ti izdelava butaric kar uspeva (ali imaš celo polje?) Še veliko ustvarjalnih idej in en lep pozdrav ti pošiljam:)) Andreja V.

jasna varcakovic pravi ...

Divne kreacije!

Valerija pravi ...

Tale lonček z butaro iz sivke je prav svetoven. Krasna in dišeča dekoracija za dom.

Nella pravi ...

Krasni izdelki :)

Simona pravi ...

Super ideja za "saditev" butarce. Tvoje ideje so vedno super praktične.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Najprej sem mislila, da je kaktus! Ideja je 1A, izpeljala pa si jo zares brez napake. Čudovita, naravna dekoracija. Tvoje butarice itak občudujem že dolgo, takole postavljena pa je prekrasna.

Andreja pravi ...

Draga Sonja, saj veš kako so mi všeč tvoje sivkine butarice :-)) Nasplošno sivka mi je naj in lani sem posadila 25 sadik, ki bodo letos zdaj zadaj zacvetele. Imam mini provanso, saj sem jih sadila v dolgo vrsto, mmmmm
Zelo lepo si izdelala lonček za butarico, da o butaricah sploh ne govorim ... kar do sem je pridišalo. Nisem se zmotila kaj nam boš pokazala!
Hvala, da si bila najina gostja v juniju :-))

Sandra Pecić pravi ...

Ovo je fantastično! Srećno! Moja butarica se ponosno vrcka na terasi;)

Goga pravi ...

Sonja, kako lepo si ovila lonček z žakljevino, dišeča butarica v njem pa je res pika na i.
Tudi šparovček je mega , naj se v njem veliko nabere.
Pa koliko butarc, kako sem ti fouš, pri tebi mora sedaj res opojno dišati po sivki.
Hvala, hvala, da si se nama pridružila! V čast in veliko veselje nama je bilo druženje s teboj v Juniju. Pozdravček L.

Tina Z. pravi ...

vau, nisem vedela, da obstajajo butarice iz sivke, tele so res fantastičnega izgleda. in tale njihov lonček je tako lepo natur, šparovček pa tudi lep.

Martina pravi ...

Kod tebe nastaju predivne kreacije. A dok gledam ovu lavandu osjecam joj miris. Predivno.
Lp, Martina

Vladuška pravi ...

Suepr si opravila nalogo. Zelo mi je všeč tale sivka v lončku in juta ter butarica so krasna kombinacija. Hranilnik pa bo prav tako odlično služil svojemu namenu in z vsemi pikapolonicami morda prinesel tudi kaj sreče.

Helena pravi ...

Lonček s sivko je fantastičen in všeč mi je njegova naravna oblekica. Tudi hranilnik za posebne kovance je dobil krasno obleko.

Janja pravi ...

Lonček ovit z juto in sivko je čudovit. Opojni vonj sivke pa se širi tudi preko ekrana :). Lp

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Sonja, tvoja ustvarjalnost nima meja, to nenehno dokazuješ.
Čudovito si se predstavila v timu Craftalnice,
super je vse
lep dan Tamara

Danii pravi ...

Super si okrasila lonček :-) Pa diši tudi :-)
Lp Danii

Zvonka pravi ...

Vedno si polna novih idej in tudi tokrat je tako. Zelo domiselno si okrasila lonček in vanj posadila butarico sivke. Tudi hranilnik je lušten in naj se hitro napolni. Lp

Ne-Ja pravi ...

Sonja iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cvilim in sodelavci čudno gledajo kaj se dogaja :P. V glavnem svetovno si reciklirala lonček, o tvojih legendarnih in čudovito dišečih butaricah pa res ni treba izgublajti besed, saj jih občudujem in imam eno tudi doma :).

Darnell pravi ...

You are so creative and so productive, Sonja! Everything you make is sensational to me!! Hugs, Darnell

Carmen S. pravi ...

WOOOW liebe Sonja,
was hast Du wieder schönes gezaubert? Ich bin wieder einmal mehr begeistert über Deine Art der Gestaltung und diesen Kaktus und die tollen Blumentöpfe einfach süß. Eine wunderschöne creative Arbeit. :)))
Leider kann ich nicht lesen, was Du schreibst, mein Übersetzter funktioniert nicht. :( Hoffe, das es bald wieder funktioniert.

Ganz ♥ liebe Grüße, Carmen

*Urška* pravi ...

Še do mene je priplaval vonj po dišeči sivki :) Spet si naredila nekaj izjemnega s tole butarico.Držim pesti,da se šparovček čimprej napolni.
LP,Urška

Martina pravi ...

Kako super ideja, tale reciklaža. Lonček je čudovit, hranilnik prav tako.Idejo bom sigurno uporabila.

Metuljčica pravi ...

Kjerkoli zadiši po sivki, me preprosto prevzame, zato sem jih letos precej posadila in se bom upam, z bujnim razcvetom bahala drugo leto. Lonček si fenomenalno preoblekla, pa tudi šparovček je super!

cebelica pravi ...

Kakšna super transformacija lončka. Zelo je lep! Pa hranilnik tudi. Tiste pike poke ga lepo poživijo. :)
Lp

Unknown pravi ...

uuu kolk lepa dekoracija:)))
ratalo za petko in plus:)))
ja navodila pa dostikrat vsi mal povrsno beremo:)))

Narobe hiša - Nataša P. pravi ...

Prekrasna reciklaža...tud sama "šparam" kr nekaj odsluženih pločevink, lončkov in podobnih zadevščin, da zagledajo novo luč sveta - vse za tisti čas, ko bom mela čas (le zakaj nam ga vedno primankuje). Tale tvoj lonček in šparovček sta ravno pravšnja inspiracija. Ob ogledu tvojih butaric pa sivko že voham ;) Preprosto prekrasno.

Unknown pravi ...

Uau kakšen simpatičen lonček! Zelo lepa kombinacija naravnih materialov in dodatkov živih barv. :) Tudi tale s pikapolonicami je super luštkan :)

Unknown pravi ...

Zanimive ideje in lepi izdelki:)