četrtek, 9. april 2015

Črno belo v barvah

Po kratki praznični pavzi ponovno uživam med svojimi papirčki in barvami. Očitno muzi godi na toplem in ob dobri glasbi, saj mi zvesto sedi na ramenu in gleda, kaj vse nastaja v mojem brlogecu. Vseeno pa mislim, da ji bo potrebno dati malo dopusta, saj me z vrta kličejo jagode in sivka in prvi posevki, ki že pridno rastejo v rastlinjaku.

Ta teden sem delala vabila za obhajilo. Kar čeden zalogajček za moje "peš" pripomočke. Pokazala pa vam jih bom v eni naslednjih objav.  Zaradi tega naročila sem mislila, da mi ne bo uspelo ujeti izziva tega tedna na "Less is More", pa me je sodelavec, ki nujno potrebuje voščilnico za moškega, spodbudil, da sem združila prijetno s koristnim in uspela izdelati zabavno moško voščilnico v pretežno črni barvi. Inspiracijo zanjo sem našla v tej čudoviti Janjini umetnini. Dragi se je po dolgem času pozabaval s fotografiranjem. :-)




Za ozadje sem uporabila papir iz zadnje  Hoferjeve kolekcije, izreza očal in brkov pa sta iz darilc drugih ustvarjalk in pobarvana s črno blazinico. Metuljček je izsekan iz ostankov doma narejenega ozadja. Še napis Najlepšega para in izdelek gre na ogled na izziv:

"Less is More": Colour Challenge Week 218: Predominantly Black!

Brez pacanja z barvami pa pri meni skoraj ne gre. :-) Strašansko me je zanimalo, kako bi zgledala bokeh tehnika na ozadju narejenem z akrilnimi barvami. Akrilne barve sem nanašala na platno. Krogci so narejeni s pomočjo doma izdelanih šablonic, radirke na svinčniku in bele blazinice. Rob je napikan z iglo. Rezultat mi je všeč in gotovo bodo podobni izdelki še nastajali. Tudi tukaj ne manjka Najlepši par. :-))



Pomladno pisano rojstnodnevno čestitko prijavljam na:
- AAA Cards: Game #36: Easter Colours
- Najlepši par: Galerija meseca aprila


Lep pozdrav do naslednjič. :-)
 



29 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Crno-bijelo je uvijek efikasna kombinacija; a divne su i dugine boje...

Tina pravi ...

Sonja, fantastični sta! Pa tako simpatične fotografije ti ne naredil tvoj dragi, me je prav nasmejalo. Kar pa delaš z bokeh tehniko je prav noro...kakšno fantastično ozadje!!!

Martina pravi ...

Obje cestitke su fenomenalne, ali posto ja patim na boje, moram rec da ti je ova sa bokeh tehnikom fenomenalna.;)
Lp, Martina

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tvoja ozadja so itak TVOJA, vedno krasna in vedno taka, da lahko samo zijaš. Ampak nekaj drugega me je SPET "zmotilo".....tole tvoje obrobno pikanje .....ne morem verjeti , da je tako enakomerno napikano na roke. Še luknjice so enake velikosti.....kapa dol. Čeprav je to ena izmed malenkosti, ki je na voščilnici pa je vseeno tako dober efekt.
Tvoj je res poln dobrih idej. Tale "možicelj" me je prav nasmejal. Danes pa v jagode, sivko ....so mi že po telefonu pojamrale, da jih zanemarjaš in da ta vikend pričakujejo malo več pozornosti. Uživaj, vreme bo krasno. čao

*Urška* pravi ...

Simpatična voščilnica za moški del.Pri drugi pa me je prevzelo ozadje,ki si ga fantastično izdelala.Tudi mimo luknjic ne morem.....taka natančnost in preciznost.Veselje je pogledati tudi tvoje pretekle objave.

Danica pravi ...

Obe sta čudoviti...ta z bokeh tehniko me je privzdignila s stola. Prav moram se jo enkrat lotiti. Fenomenalno.
Lp Danica

Vladuška pravi ...

Je videti, da se muza pri tebi res odlično počuti. Moško voščilnico si lepo izdelala in tvoj dragi se je res pozabaval s fotografijo. Tole ozadje na drugi pa je super.

Helena pravi ...

Obe sta čudoviti. Prva zato, ker se je tvoj dragi tako potrudil s fotografiranjem. Prav zanimiva je pod klobukom. Pri drugi pa mi je odlično ozadje.

Ne-Ja pravi ...

OK Sonja ti nisi več resna - od kje ti ideje? Moška voščilnica je že sama po sebi prava lepotička, ma ko jo tvoj dragi takole vpne v rekvizite pa je za dol past :). Nova tehnika ti leži 100 na uro in res delaš neverjetna ozadja - ni čudno, da se vse slinimo nad tvojo voščilnico :). Lep vikend.

Jane pravi ...

Spectacular bokeh background, gorgeous colours. Thanks for playing at AAA Cards.

Andreja pravi ...

Sonja, obe voščilnici sta zelo lepi!
Prva je tudi na moji listi, je bila tudi meni všeč, ko sem jo vidla pri Janji :-))
Druga pa ima fantastično lepo ozadje. Krasno ti je uspelo.

maria f. pravi ...

Such pretty colors and bokeh.

vilinke pravi ...

Obe voščilnici sta zelo lepi,prva je prava moška, druga pa razigrana in živa.
LP Vilinke

Chrissie pravi ...

What a fun moustache card Sonja, love how you photographed it too!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Sandra Pecić pravi ...

Tvoj dragi baš ume da predstavi tvoje radove. Divno prolećno vreme i crno-bela se odlično slažu. Tvoja obojena čestitka je super stvar i kad je oblačno.. imaš utisak da greje sunce.. :)

Vicki Dutcher pravi ...

Lovely colorful background - Thanks for joining in at AAA

Sazzle Dazzle pravi ...

AMAZING cards Sonja. Love the back ground on your AAA card but equally love the fun masculine images on the LIM one. So thrilled you've joined both challenges this week. Sarah x

Mojca pravi ...

oooo tole je pa res vse tako lepo, sploh moška voščilnica mi je zelooo všeč! lp

Zvonka pravi ...

Meni voščilnice za moške vedno "delajo težave", tebi pa je odlično uspela. Pa razturaš s temi tvojimi ozadji da ni res. In kako lepo napikana obroba, kapo dol.
Lep preostanek nedelje ti želim.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Fantastične so,
efekt krogov na zadnjih mi je top
lp Tamara

Unknown pravi ...

uh rale brkata voscilnica prov zakon:))) in se klobuk hihih:)))

Maarit at Violets Corner pravi ...

Fabulous cards, they are very inspiring.

Love and hugs
Maarit

Hali pravi ...

Kako sta krasni. Sploh druga z ozadjem - doma narejenim noro lepo!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Ker so meni barve in packanje tudi zelo ljube, me ja tale tvoja druga itak očarala do konca. Čudovita!

Janja pravi ...

Kako usklajen tim sta, prvi ustvarja, drugi fotografira. Dobra sta. Ozadje, na drugi voščilnici je čudovito. Lp

Trenutki kreativnosti pravi ...

Prva voščilnica je super, ampak druga.... aaaaaaa noro lepa. Kar pripravi se na naslednjo demonstracijo :-).
Lp

N-Eva pravi ...

Prva voščilnica je zelo simpatična- delček zasluge gre tudi tvojemu dragemu, ker jo je tako domiselno poslikal :-)). Druga pa je zanimiva, saj te tehnike sploh ne poznam...lepa.

Anonimni pravi ...

Ni kaj dodati, prva estetska, druga pa kar zaščemi v ustih tako je sladka. Pa še pohvala za predhodne objave, ker jaz ne sfolgam vse sproti pokomentirati.

Unknown pravi ...

Prva je res res tako posrečena in zabavna, druga pa vesela, razigrana in skrivnosta, prelepa! Ozadje je fantastično, krogcev pa ravno prav, na ravno pravih mestih :)