četrtek, 19. marec 2015

Slonček in rožice


Pomlad tudi pri nas že pošteno trka na vrata. Dren se je že popolnoma razcvetel. Marelica pa počasi odpira svoje rahlo roza cvetove. Samo da ne bi pomrznili!  Zelenica okoli hiše je polna trobentic in marjetic. Dragi je postavil rastlinjak, v katerega bo posadil paprike, feferone, paradižnike in še veliko drugega. Letos se je odločil, da bo sam vzgojil večino zelenjave. Če pa ne bo uspelo, pa bo njegova sestrična poskrbela, da bo naš vrt polno zaseden. :-))

Meni pa sončni pomladni dnevi dajejo energijo in ideje za ustvarjanje. Namesto na vrt, me vleče v moj brlogec. :-)

Pravkar razmišljam o tem, kako me pri mojem ustvarjanju "nosi" iz ene tehnike v drugo. Prejšnji "napad" je bil barvanje ozadja, še prej pletenje košaric, trenutno pa je na mojih izdelkih veliko vročega embosiranja. :-) Za danes sem pripravila dve rojstnodnevni čestitki.


 
Na "Less is More" želijo ta teden videti enoplastno voščilnico z živalico. Prikupnega slončka sem postavila na oblačke Najlepšega para, ki sem jih embosirala z dvema različnima prahcema. Oblački tako zgledajo bolj puhasto.  Slonček je pobarvan z modro akvarelno barvico, kapljice pa so, tako kot oblački, iz Tininega seta Na nebu. :-) Za napis pa sem že nekajkrat napisala, da je moj najljubši.  :-)) Rob sem napikala z iglo za embosiranje.

Slončka prijavljam na naslednje izzive:
- "Less is More": One Layer Week 125: Include an Animal
- Simon Says Stamp: Monday Challenge: Lions and Lambs, oh my!
- CAS#7: Tanya's HandMade
- AAA Cards: Game #35: Bare Naked CAS

Po dolgem (predolgem) času pa sem se igrala s Tininimi divjimi vrtnicami. Idejo za kombinacijo eko kartona in bele barve že lep čas nosim v glavi. Po nekaj neuspelih poskusih, ki so neslavno končali v košu za smeti, je nastala tale čestitka.




Na osnovo sem odtisnila vrtnice. Tri sem embosirala z belim prahcem, jih izrezala in nalepila čez odtisnjene vrtnice. Tudi napis je embosiran. Čipka in bleščice pa so iz Klarinega bonbončka.

Vrtnice prijavljam na izziva:
CASology: Week 138: BLOSOOM
As You Like It Challenge: Favourite Type of Stamp: Digi or Rubber (almost always rubber stamp because it is easier to use different colours and ebossing powder)

Obe čestitki pa postavljam na ogled v Galerijo meseca marca: Najlepši par.


Lep pozdrav do naslednjič :-)




30 komentarjev:

Čarovnije z male kmetije pravi ...

O, kako sta lepi! Se pa res ne morem odločiti, katera mi je bolj všeč. Slonček je čudovit in domiselno postavljen, lepo pobarvan, pa tudi barva mi je všeč. Rožice pa so tudi v barvah, ki so mi ljube, pa še čipko ima ;)) Joj, Sonja, a veš, da tudi mene kar preveč vleče ustvarjat, zunaj pa sonce! Se kar težko odtrgam od papirja :))

Vladuška pravi ...

Kako si super embosirala tiste oblake in nanje položila lušnega slona. Krasna je. Kombinacija eko kartona in bele barve pa mene itak vedno prepriča :) Lep vikend ti želim.

Sapfina (Barbara) pravi ...

Voščilnica s slončkom je krasna in glede na to, da se oblaki tako lepo svetlikajo, je v živo gotovo še bolj neverjetna. Druga pa je zelo dobra kombinacija eko in bele barve. Všeč mi je, kako si vse lepo pokombinirala in dobila tako nežno večplastost. Super je!

Ne-Ja pravi ...

Sonja pri tebi imam zadnje čase občutek, da si popolnoma "padla notri" v voščilnice - imaš nek nov elan in izgled, ki je zelo všečen. Fantastični sta obe. Prva je bolj cart opcija, ma druga poboža dušo :). Ti kar pridno ustvarjaj, še za nas, ki nas daje spomladanska utrujenost (beri lenoba :P).

Sazzle Dazzle pravi ...

Fabulous cards as always Sonja BUT that first one well it's just too DAMN cute!
I love it! Perfect challenge card and if you haven't already done so you might also like to link up at AAA Cards as we are looking for similar cards there too. Thanks for playing along at LIM. Sarah x

Helena pravi ...

Pri vas so sami ustvarjalni ljudje :)
Obe voščilnici sta krasni. Prva bolj nagajiva, druga elegantna.
Lep vikend!

Hali pravi ...

Aaaa slonček me je "kupil" danes... lepo ustvarjaš :-)

Renata pravi ...

Krasno, krasno, krasno. Opažam, da redno uporabljaš Tinine izdelke. Če si jutri prosta, te povabim na druženje z njo v Spodnje Ivanjce na turistično kmetijo Fleisinger, kjer bo srečanje otočank iz cele Slovenije. Tina nas bo pogostila z svojim obiskom in nam pokazala njene trike. V nobenem primeru ti ne bo žal. Bi ti pisala na email, pa ne najdem na blogu naslova.

Mona Pendleton pravi ...

Super cute card! The elephant looks darling! Thanks for joining along with the Simon Says Stamp Monday challenge!

Cvetoči travnik pravi ...

Kako si pridna in uspešno ustvarjalna:)) Renatinega povabila k Tini pa, če se le da, nikar ne zamudi, spoznala boš eno čudovito punco. Še do sem te hotela vprašat: kje pa živiš, da imaš pomlad že v polnem razcvetu, pri nas so še kar zaplate snega:(((
Lep pozdrav, Andreja V.

Andreja pravi ...

Sonja, obe voščilnici sta zelo lepo in krasno si ju sestavila :-))

oldpunca pravi ...

Andreja, iz Prlekije sem. :-)

Zvonka pravi ...

Z vročim embosiranjem si nisva na ti, tebi je lepo uspelo in tako simpatičnega slončka si postavila med oblačke. Druga mi je strašno všeč, rjavo bela kombinacija je čudovita in čipka ji da piko na i. Lep prvi pomladni vikend ti želim.

Unknown pravi ...

Voščilnica s slončkom se tako ljubko lesketa, kamenčki v drugi voščilnici pa prav tako. Posebej všeč mi je, da si s kamenčki ustvarila nekakšen "negativ" (vsaj jaz tako vidim :P) divjih vrtnic. Prelepo! :)

Chrissie pravi ...

What a cute little elephant on your LIM card
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Jane pravi ...

Super cards and I love the baby blue elephant sitting on the clouds. Thanks for sharing at AAA Cards.

Unknown pravi ...

Oooooo, obe voščilnici sta FANTASTIČNI ;)) Tvoji izdelki mi zmeraj dajo navdih, za ustvarjanje in me vlečejo v svojo delavnico, da bi kaj ustvarila ;-))
Lp, Larisa

Justine Hovey pravi ...

Great card! I just love the little elephant! Thanks for playing along at AAA Cards Bare Naked Challenge!

Mojca pravi ...

Prav obe sta sipatični. Slonček je res srčkan in rožice na drugi so res enkratne, sploh mi je všeč rjavo-bela kombinacija. Hvala, ker sodeluješ na izzivu As You Like It. lp

Anne pravi ...

What an adorable elephant!
Thanks so much for your entry
Anne
Less is More

Stephanie Lanzalotto pravi ...

I love the texture in the clouds, and that little elephant is adorable! Thanks for playing along with us at AAA Cards.

Jen W. pravi ...

I love how your white flowers pop off of the kraft card base and that strip of lace is a gorgeous detail! Thanks for playing along with CASology this week!

Sazzle Dazzle pravi ...

Great to see you linked up at AAA cards too Sonja.
thanks so much. Sarah x

helena pravi ...

Slončka si prav simpatično posadila med oblake. Bele vrtnice na eko papirju s čipko pa so itak zmagovita kombinacija.

Judy1223 pravi ...

Oh, I love the lace and white embossed flowers against the kraft card base...so elegant and pretty! So glad you joined in the fun at CASology this week!

Janja pravi ...

Obe voščilnici sta izredno lepi. Oblake in vrtnice si krasno embosirala. Lp

Unknown pravi ...

oooo slonči in ricek ima gor za sreco hihi vesel je:)))
no ja rozice pa itak carice:)))

Jill V pravi ...

Love the cute elephant and the shiny embossed clouds! It is a wonderful CAS design and I am really happy that you shared it with us at AAA Cards this week! Jill!

Victoria Lavender pravi ...

Hi, very nice cards! I am glad you've come to AAA CAS Card Challenges to share it. Cheers, Victoria

Tina pravi ...

Sonja, kako super ljubek je tvoj slonček na oblačkih! Pa kako lepo si razporedila vrtnice pri drugi čestitki - moja kontrol frik duša je prav vzkliknila od navdušenja :-)!