četrtek, 12. marec 2015

Od bonbončka do vodenih barvic in naprej :-)

Od moje zadnje objave se je zgodilo toliko vsega, da vam toplo priporočam, da si pred branjem in ogledom pripravite sendvič in skuhate čaj. :-))

V soboto me je na pošti pričakalo pravo sladko presenečenje: bonbonček presenečenja od Klare z bloga Ustvarjalne čire čare... ,  Paketek je bil tako lično zavit, da mi je bilo skoraj žal razrezati papir. :-) V notranosti pa... poglejte, kaj me je pričakalo! Sladkarij za tri leta! :-))


Klara je zelo prijetna punca. Spoznali sva se lansko leto na srečanju ustvarjalk Craft-alnice. Občudujem njene papirne mojstrovine in ne zamudim nobene objave. :-)) Če je še ne poznate, poglejte k njej. Ne bo vam žal! Vam povem, kaj se skriva v vrečki? Mali milijon izrezov. Samih čudovitih, ki jih bom porabila do zadnjega. Sem že začela... Klara, še enkrat prav lepa hvala.

Pa še eno ustvarjalno dušico moram omeniti. S Tadejo sva se spoznali prek jesenskega swapa, ki ga je organizirala ime rože. Tadeja je zame sešila čudovito torbico. Od takrat občasno poklepetava po mailu. Krasno je tako spoznati vedno nove ljudi. Tudi virtualno. Prejšnji teden pa me je Tadeja prosila, da ji izdelam čestitko za njeno staro mamo, ki bo praznovala visok življenjski jubilej. Pri izbiri barv in motiva mi je pustila proste roke. Zaželela si je le, da bi bile na čestitki rožice in da napis ne bi bil preveč igriv. Zavihala sem rokave in nastalo je tole:

Najina paketka sta se verjetno srečala nekje med Gorenjsko in Prlekijo.:-) V zameno za čestitko je k meni namreč pripotovala tale krasna lesena skledica, ki jo je zame izdelal Tadejin mož.  Hvala vama!

Košarico z vrnicami lepim v Galerijo meseca marca - Najlepši par.  
in na Scrapping4fun Challenge #37-Anything Goes


Tako, sedaj pa k resnim stvarem! :-) Na Craft-alnici Andreja, Lili in gostja Tanja E. želijo videti čestitko z napisom kot osrednjim motivom. Že v prejšnji objavi sem zapisala, da sem v fazi ustvarjanja z vodenimi barvicami in temperami. Zelo rada namreč sama naredim ozadje za voščilnico. Kupljeni papirji z vzorčki so krasni in brez napake, niso pa moji. :-)) In vedno mi manjka še kakšna barva ali pa vzorec. Pa smo tam! Naredi sam! :-)) Na tujih blogih sem se navdušila nad tehniko Bokeh. Izdelala sem šablono s krogci različnih velikosti, med svojimi pripomočki našla neuporabljeno radirko na svinčniku in pričela z delom.




Ker sem od vsega začetka želela uporabiti čudovit napis od Marine iz Mavelu.com, sem za ozadje uporabila nežne, pastelne barve. Napis sem okrasila s čudovitim srčkom iz Klarinega bonbončka in perlicami iz iste škatle. :-)

Voščilnico prijavljam na Craft-alnico: Izziv #129: Povej z verzom

Za konec pa vam pokažem mojo čisto prvo in doslej edino voščilnico za prihajajoče Velikonočne praznike. Tudi tukaj sem se igrala z vodenimi barvicami in Klarinim bonbončkom. Na "Less is More" je tokrat na vrsti barvni izzv. In sicer rumeno-zeleni. Pri barvnih izzivih najrajši posežem po mojem cedilu, zobni ščetki in vodenih barvicah. Tokrat pa sem prvič uporabila Tinin patent in papir špricala v škatli za čevlje. Povem vam, da so Tinine ideje tako genialne, kot njen Najlepši par! :-)) Upam samo, da ne kršim avtorskih pravic. :-))


Pri tem izdelku ni nobene posebne filozofije. :-) Želela sem izdelati prikupno voščilnico, ki bo prejemniku narisala nasmešek na obraz. Ni verske tematike. Samo pozdrav pomladi in življenju.

Račke prijavljam na izziv "Less is More" Week 124 Colour Challenge.

Lep pozdrav do naslednjič :-)




31 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Kakvu divnu kutiju sa mnogo lijepih iznenadjenja si dobila; pretpostavljam da ces se inspirirati i baciti na kreaciju novih cestitiki. Ova posljednja mi se bas dopada (fino da nema vjersku temu - uskrs zapravo datira mnogo prije nego se poceo slaviti kao vjerski).

Tina pravi ...

HI, hi...Sonja. Jutranja kavica ob tvoji objavi je prav res dobro dela :-). Čudovite so vse tvoje mojstrovine! Klara je res super punca in danes jo bom v Kopru objela še zate ;-)))) - zagotovo boš njene dobrote odlično uporabila. Za konec še HVALA za novo tehniko...nisem vedela zanjo, a ti si jo tako svetovno uporabila, da bom malce raziskala ;-))). In pa HVALA za prijazne besede :-) (avtorske pravice :-))))-ta je pa dobra ;-))))

Helena pravi ...

Veš, da sem se res držala tvojega nasveta, le da ni bilo čaja in sendviča, temveč jutranja kavica :)
Tokrat si mi dala ogromno "materiala" ob katerem se lahko razpišem.
Uh, koliko dobrega in lepega si dobila za bonbonček in vem, da boš vse z veseljem uporabila na svojih krasnih izdelkih.
Za bokeh tehniko prvič slišim in sem navdušena. Tako kot Tina, bom tudi sama malo raziskala in prav gotovo uporabila na voščilnicah. Tudi meni vzorčasti papirji ne ležijo in jih težko uporabim.
Lep in prijeten dan!

Anonimni pravi ...

Aha, sem se prebila skozi ob skledici piškotov in je šlo zelo hitro ... ;) Krasno se mi zdi, da si se utegnila udeležiti srečanj ustvarjalk in jih spoznala v živo. To je na moji listi želja, ampak tam najbrž še nekaj časa ne bo kljukice ... Prav lepo je videti, da si se iskreno razveselila bonbončka. Me prav zanima, kaj bo še nastalo s podarjenimi izrezki! :)
Ozadje s to posebno tehniko (zanjo nikoli nisem slišala) mi je zeloooo všeč in tudi nežne barve, ki si jih izbrala! Pa voščilnica z rožicami je tako prikupna - te rožice res izdelaš v nulo!
Velikonočna voščilnica je prav veselo pomladna in našpricano ozadje je super izpadlo! Tudi jaz že v mislih brskam za škatlo od čevljev, ampak še nisem pričela z dejanskim iskanjem :))

leycika pravi ...

Tudi jaz sem ob tvoji čudoviti objavi spila jutranjo kavico. Izdelala si krasne izdelke, vsaka tvoje objava je lepša, lepo jih nadgrajuješ. Lepo :)

Metuljčica pravi ...

Večkrat začnem dan z občudovanjem prelepih izdelkov in tako je kavica slajša, dan pa lepši. Prevzela me je nova tehnika in tvoja čudovita voščilnica. Tudi rojstnodnevna s čudovitim cvetjem je prav za ta namen, s prelepo velikonočno pa si me spomnila, da bo treba razmišljati v tej smeri. Klara ti je pripravila čudovit bonbonček, ti pa potem tako pozorno vse uporabiš in prikažeš, da te je prav veselje brati. Veselje je občudovati, kje vse sodeluješ. Kolikor mi čas dopušča se tudi sama rada odzovem, saj je ustvarjalno druženje nekaj prelepega.

Sazzle Dazzle pravi ...

You've been a busy bee again Sonja with a stunning selection of cards.
I'm drawn to the bokeh one ... well done you for giving it a try.
And of course the cute green and yellow LIM one is divine. Super image and great use of the colours.
Thanks so much for sharing and taking part.
Sarah xx
Less is More

Ne-Ja pravi ...

Res nebi škodilo, da bi te poslušala in se pripravila na tele dobrote in lepote.... Se še kar ne morem načuditi tvoji izvirnosti, originalnosti, idejam... v glavnem, šjora tole je TOP objava! Si polna presenečenj in ustvarjalnega nacdiha - kar tako naprej, samo pazi - sedaj si postavila zelo visok prag pričakovanj ;). Uživaj v sončku!

Klara pravi ...

O, Sonja kako mi je toplo pri srčku. Hvala za vse lepe besede. Ko sem spravljala stvari v škatlo, sem prav ugibala kako jih boš pridno uporabila. Ti si polna svežih in krasnih idej, ki so navdih nam vsem.
Tudi tokrat si svoje krasne izdelke objavila v pestri in zanimivi objavi. S to tehniko sem se sama prvič poigrala za valentinovo ampak tebi je super uspela.
Tudi druga je zelo lepa. Vidim, da ti je štampiljka prišla prav.
Želim ti še veliko ustvarjalnih trenutkov in upam, da se spet kmalu vidiva. :)

Trenutki kreativnosti pravi ...

Hej, se strinjam s tvojimi besedami in lahko povem, da sta obe super punci (beri srečanje) in v veselje mi je bilo, da sem vaju spoznala. Čestitke za paketek in veliko užitkov pri ustvarjanju. Za izdelke pa lahko samo povem, da so čudoviti. Lp

Hali pravi ...

Jaaa čisto drugače je, ko dobi ime na računalu tudi obraz :-) Tvoji izdelki sploh tisto ozadje s srčkom uauuu noro lepo. No med drugim ti zavidam tudi srčkasto skodelico :-)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Klare in Tadeje še ne poznam, a popolnoma zaupam tvoji presoji in tudi njuni darili veliko povesta o njiju (da sta skrbni & radodarni).
krasno si se lotila tehnike, ki je še ne poznam. Se strinjam, da Tinini "praktični" nasveti so prav vrhunski. Jaz sem jo spoznala prejšnji teden- ena fejst čeča bi rekla po naše ;)

Simona pravi ...

Voščilnici sta obe ljubki na kvadrat. Bonbončke pa si zaslužiš - ker si taka fajna punca. :o)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Ojla :) Lepe, svetle, pozitivne voščilnice si naredila, res si vse boljša! A ta, krasna pastelna,s srčkom ta je pa res vrhunska. Kako lepo kompozicijo si ustvarila! Sem jo že parkrat povečano pogledala, uau. Pa prva in zadnja sta tudi vredni pohvale, tile piščančki so sploh cart narejeni. Ma ni kaj, lušno se ti dogaja, kar naj bo tako še naprej :))

Darnell pravi ...

What an amazing creative post, Sonja! That gift is phenomenal and so is the card and that wooden bowl!! Your watercolored cards are both fantastic! I love your subtle pastel colors with bokeh behind the dangling heart and your sweet duck family painting is divine!! Hugs, Darnell

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Za tole tehniko prvič slišim in sem takoj poguglala...všeč mi je, krasno ozadje in seveda je takoj šla v moj planer tehnik. Toliko jih je, vsaka po svoje je zanimiva in zelo koristna, ko pa ustvarjam, se nobene ne spomnim, vse gre v luft, če si ne zapišem (ja, to bo ziher EMŠO).
Bonbonček...ja le katera ga ni vesela. Lepo te je obdarila in mislim, da bomo še uživali ob teh izrezkih. Tvoja zelena popršena gagica je pa za +5 , tako je lušna. čao

Nella pravi ...

Vse tri voščilnice so zelo lepe, a tokrat zmaga nova tehnika :) pastele si čudovito dopolnila z belim srčkom. Tudi skodelica, ki si jo dobila, je fantastična. LP

Unknown pravi ...

ha ha ni blo treba sendvica:))))
si kr lepo kratko in jedrnato opisala:))........ za tabo je kar nekaj uspesnih dni in tako tudi izdelkov:))) vse prov vse je za pohvalit:))) bravo bejbi:)))

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

To pa je zalogajček
super punci sta obe
fenomenalni izdelki
lep petek 13 ti želim
Tamara

Unknown pravi ...

Uau, čestitka v bokeh efektu je fenomenalna, tudi meni je ta stil zelo všeč. Te bleščeče pikice pa samo še dodajo k efektu :) Velikonočnapa je prav tako čudovita, pomladna in igriva. :)

Janja pravi ...

Sonja, objava in pol :). Nove bonbončke že pridno uporabljaš.
Tokrat me je navdušila voščilnica s srčkom, ki ima čudovito ozadje.
Lep vikend, Janja

Mojca pravi ...

oooo tole si se pa super posladkala in seveda nastale so prečudovite stvari izpod tvojih rok! lp

Chrissie pravi ...

What a lot of lovely things to look at Sonja!
Your LIM card is super!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Unknown pravi ...

Lepo je dobiti paketke. Še nikoli nisem slišala za tehniko Bokeh, jo bom malo pobližje preučila. Super, da me moje ustvarjalne prijateljice, vedno nekaj novega naučijo. :)

Cvetoči travnik pravi ...

Sploh ne morem pokomentirati vsake stvari, ki si jo predstavila. Punce ste tako aktivne in ustvarjalne, da vas ne dohitevam. Se pa čudim vsem vašim mojstrovinam in idejam. Res si super in takim se resnično splača poslati stvari, ki jih potem tudi uporabijo do konca in v nulo. Razveseljuj nas še naprej in uživaj v ustvarjanju. LP Andreja V.

Unknown pravi ...

Ooooo,kako bogat bonbonček, ki si ga seveda zaslužiš :))) Vse voščilnice so PREČUDOVITE in v zelo lepih barvah ;-)
Lp, Larisa

Tanja E. pravi ...

Bravo za vso tvojo kreativnost!!! Ozadje mehurčkasto in okroglo v mavričnih barvah na voščilnici mi je zelooo všeč in napis da tapravo pikico na i, zelo lepo in srečno na izzivu, LP:)

Andreja pravi ...

Ja Sonja, lanskoletno srečanje je bilo res luštno in morda si najbolj presenetila prav ti, ker si prišla od tako daleč. Bravo tudi za letos, saj si bila med prijavljenimi, potem pa je srečanje odpadlo zaradi mene :-( Počasi prihajam k sebi, drugi teden bom še nekaj dni doma, potem pa v službo. Komaj čakam da tudi spet kaj ustvarim, prav pogrešam tole naše papirčkanje :-))
Ja, tebi se res dogaja in prav je tako. Prijetno je bilo tole tvoje branje in kot bi vedela, sem si prej skuhala kavico :-))))
Krasni voščilnici si naredila in se lepo spopadla z novo tehniko.
Hvala, ker se igraš z nama v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno

Goga pravi ...

Res škoda, da nam to pomlad ni uspelo srečati se, ampak leto je še dolgo...
Čudovite izdelke si naredila in hvala, da si nam predstavila novo tehniko. Bom poskusila, obljubim.
Sedaj pa k čudoviti voščilnici za Craft-alnico.Zelo lepa in nežna je, krasno si uporabila na njej podarjene sladkarije.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Pozdravček Lili

Scrapping4funChallenges pravi ...

Beautiful creations.
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges.
Rachelle DT
http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

Julene Matthews pravi ...

Thank you for your lovely entry at Scrapping4funChallenges.