torek, 10. februar 2015

Roza in sivo

Na izzivu "Less is More" ponovno slavijo. Tokrat četrti rojstni dan. Rada sodelujem na njihovih izzivih, če mi le teden prehitro ne odbrzi mimo. :-) Tokrat želijo videti voščilnice v roza in sivi barvni kombinaciji. Roza ni ravno barva, s katero bi veliko ustvarjala. Papirčke sem prelagala in prelagala  in skoraj prezrla čudovit rižev papir, ki sem ga uporabljala za zavijanje butaric iz sivke. Po nekaj neuspešnih poskusih (beri: polnem košu odpadkov) mi je uspelo pogruntati, kako narediti osnovo. Karton sem ovila v rižev papir in ga na hrbtni strani zalepila.


Idejo, da na čestitki za rojstni dan namesto napisa uporabim notno črtovje in prve takte pesmice Vse najboljše, sem že nekajkrat uporabila na različne načine. Tokrat sem želela, da je notno črtovje "glavno". Ko sem rešila težavo z riževim papirjem, je bilo potrebno izdelati violinski ključ. Štampiljko imam, ampak je premajhna. S skalpelom bi ga težko izrezala, ker nisem tako spretna. Zvila sem ga iz žice, kar se je izkazalo kot idealna rešitev vse dokler ključa ni bilo potrebno pritrditi. :-)) Ampak, zaupaj beli, uporabi Mekol! :-) Notno črtovje je narejeno iz trakcev za quiling, note pa so cekinčki. Pod notno črtovje sem kar z roko in srebrnim gel pisalom napisala "vse naj-bolj-še za te". Izdelek je skoraj tak, kot sem si ga zamislila. Edina težava je v tem, da bo čestitko potrebno podariti nekomu, ki je star več kot 10 let in ne bo poskusil testirati, koliko zdrži Mekol. :-))

Rojstnodnevno čestitko prijavljam na izziv "Less is More": We are celebrating 4 Years of "Less is More"


Ker pa ena ni nobena, sem se še malo igrala z izdelki Najlepšega para in ustvarjalnim materialom, ki sta mi ga poslali Janja in Maja.



Od Janje sem dobila pentljo, ki je tako lepa, da je lahko glavni okras na čestitki. Tagec Najlepšega para pa je prispel od Maje. Maja tagce veliko uporablja, jaz pa sem se tokrat prvič ojunačila uporabiti ga na čestitki. Po robovih sem ga samo malo osenčila s sivo blazinico.

Tole čestitko pa lepim v:
Galerijo meseca februarja - Najlepši par (tagec in štampiljka) in
CAS#6 - Tanya's HandMade


Fotografirati roza barvo pri umetni svetlobi je poseben podvig. Z uporabo bliskavice je bilo vse preveč svetlo, brez bliskavice pa barve pridejo bolj do izraza, ampak ni tapravo. Čakam daljše dneve in sonce in slikanje na vrtu. :-)



Lep pozdrav do naslednjič. :-)




29 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Skladna kombinacija boja na tvojim rukotvorinama!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Uuuu Sonja, krasni sta obe! tale vilinski ključ je prečudovit. Dobra si, meni zvijanje žičke nikoli ni šlo, lahko poskusiš z nakitom, ker tole si res lepo izpeljala! Barvna kombinacija pa je tole moja skoraj najljubša.

Chrissie pravi ...

It looks like you had great fun making these terrific cards Sonja!
Thanks so much for joining our birthday challenge!
Chrissie
"Less is More"

Danica pravi ...

Super barvna kombinacija. Čisto si me prevzela z violinskim ključem.
Sama mekola nikoli nisem marala, pa se ga zadnje čase kar poslužujem:))
Obe voščilnici sta fenomenalni.
Lp Danica

MA-MI pravi ...

Ta teden sem se pa večkrat spomnila nate ... v šoli smo pri domačem branju obravnavali Odpravo Zelenega zmaja in vsakič, ko smo omenili Old punco, sem se spomnila nate ...
Voščilnica je fantastična: domiselno sestavljena in vijolinski ključ je krasno narejen. Ter tiste "luskaste" note so prav tako simpatične.
Lp, Maja

moi pravi ...

Super, da si bila vztrajna in si naredila čudovito čestitko. Tudi s ključem iz žice si zadela v polno.
Tudi druga voščilnica ne zaostaja v lepoti ;)

Helena pravi ...

Zanimivo mi je bilo brati, kako si prišla do svoje voščilnice. Malo daljša pot, ki pa se je sigurno izplačala, saj si naredila fantastično voščilnico. Všeč so mi prikazani prvi takti rojstnodnevne pesmice. Pa iz žice narejen violinski ključ je nekaj posebnega. Tudi druga voščilnica je enkratna.

Vladuška pravi ...

Tvoje ideje so res izvirne in tale s ključem mi je svetovna. Ja, take težave, ki se nam pojavijo pa so dobra izkušnja za v naprej. In nič kaj se ne boj uporabe tagov na voščilnicah, lepo pašejo. Kar pa se fotografiranja tiče, pa tudi jaz že komaj čakam več svetlobe. Pri meni zdaj ne gre drugače, kot da to počnem kampanjsko, se pravi da naredim fotošuting v soboto ali nedeljo in jih pofotkam vse po vrsti. Enostavno mi ta umetna svetloba ne leži in sem nehala tako fotkat. Sem pa preizkušala razne žarnice. Ti priporočam, da pozimi fotkaš kampanjsko, se na koncu manj jeziš :)

Adrijana Knez pravi ...

Sonja res si mojstrica za unikatne voščilnice in zelo všeč so mi tvoje ideje. Oblikovala si prav simpatično glasbeno voščilnico in ideja z violinskim ključem je TOP. Vem, da je težko zvijati žico, ker sem včasih otrokom pomagala pri šolskih projektih...npr. Izdelava košarice ali žlice. Tudi druga voščilnica je zelooo simpatična in to pentljo imam tudi sama. Zelo rada pa jo naredim v 3d tehniki in sicer uporabim dva izrezka pentlje in zgornjo samo po sredini pritrdim na spodnjo. Nato trake na zgornji malo privzdignem in nastane krasen efekt - deluje bolj polno ;)))

leycika pravi ...

Super ideja, lepo si sestavila čestitki, barve pa so mi nasploh zelo všeč :) Lp

Tanja pravi ...

Luštni čestitki si pripravila. Idej aza violinski ključ je pa mega. Si bom poskusila zapomniti ;-) Vesela sem, da si se nam pridružila pri CAS druženju. Pridi še.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Obe sta super luškani
lp Tamara

Hali pravi ...

Čudovite čestitke in super ideja z žico za violinski ključ. Tudi jaz bi morala uporabiti to idej, samo imam problem: že ene 2 meseca ( občasno) iščem žico, ki sme jo imela pa je ne najdem ;-) Prekrasni voščilnici si ustvarila!

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ooooo dečva spet presenečaš. Maaa saj sploh ne vem, kaj bi napisala. Vedno se tako dobro znajdeš, izdelka pa oba prekrasna.. To je umetnost....malo materiala, izdelek pa fantastično unikaten. Bravo. čao

Renata pravi ...

Idej ti res ne zmanjka, violinski ključ si lepo "zvijugala". Pentlja je tudi na mojem spisku želja, saj jih Janja tako lepo uporablja, da enostavno ne moreš brez nje.

Ne-Ja pravi ...

Oppa šjora tole si spedenala v nulo, da o ideji žičnatega violinskega ključa ne izgubljam besed :). Fantastični sta obe in roza-siva kombinacija neverjetno klapa!

Sazzle Dazzle pravi ...

These are AMAZING cards Sonja. Love the elegance and simplicity of them and of course the BLING on the first one ... just my style.
Thanks for playing along with our 4th birthday challenge this week
Sarah
Less is More

Cvetoči travnik pravi ...

Tvoje ideje so fantastične:), sedaj vidim,da res ne potrebuješ ne vem kakšnih pripomočkov, da narediš nekaj glasbenega. Obe sta mi zelo všeč, tudi tista druga s tagcem in mašnjico je hudo cortna. Lep pozdravček;) Andreja V.

Metuljčica pravi ...

Kako luštno je priti k tebi na obisk, vedno presenetiš. Obe voščilnici sta super.

Unknown pravi ...

Tale z notami je fenomenalna pogruntavščina! :) Zelo luškano in kreativno hkrati! Pa ta z mašnjico je prav prisrčno nežno elegantna. :)

Unknown pravi ...

a bi se dalo note zapisat za ta izdelek ču-do-vi-to:)))
mal heca:)))).......lepo ti je uspelo:)

Andreja pravi ...

Sonja, super si se znašla in tvoji izdelki so res unikatni in premišljeno narejeni :-))
Res luštni in lepo je priti k tebi na obisk!

Klara pravi ...

Vedno znova me presenetiš s tvojo izvirnostjo in preprostim pa vendar tako bogatim stilom. Neverjetna si. Obe sta krasni. : ) Če pa boš kdaj potrebovala kaj izrezkov samo povej...z veseljem ti jih pošljem.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Hi-hi, sem mislila, da imam samo jaz poln koš preden rata ta prava voščilnica ;)
Sta mi pa obe voščilnici zeloooo všeč. Prepričana sem bila takoj, da jima fotoaparat dela krivico in ju ne prikaže v njuni pravi luči ;)

Janja pravi ...

Vau ti pa imaš ideje. Občudujem kako vedno uspeš s posebnimi prijemi in materiali, ustvariti nadvse všečne izdelke. Super!. Lp

Darnell pravi ...

What stunning handmade cards, Sonja! The rice paper is sensational and I'm so impressed at how you made your treble clef to execute your vision! Your tag card is impeccably executed and just gorgeous!! Happy Valentine's Day! Have a great weekend!! Hugs, Darnell

Simona pravi ...

Sonja, tvoje ideje me vedno znova navdušijo in tale rozasta z violinskim ključem je krasna.

Anne pravi ...

Oh this is such a clever idea Sonja! Love your musical design.
Thanks for joining our fourth birthday celebrations at LIM!
Anne
Less is More

Zvonka pravi ...

Nikoli ne bi šla delati violinskega ključa iz žice, ti pa se vsega lotiš in še uspe ti.Imaš prav posebne ideje. Tudi druga mi je všeč, ljubko nežna. Lp