nedelja, 15. februar 2015

Naš dedek

Moj oče, ki mu že skoraj 28 let nihče ne reče drugače kot dedek, je v petek, 13. februarja dopolnil 83 let. Namesto velikega praznovanja smo se rajši zbrali na družinskem kosilu, Miha pa je dedku čestital po telefonu. Naša babica je v kuhanju vsako leto boljša. :-) Z užitkom smo pojedli vse, kar je pripravila. Po kosilu je dedek prinesel mape, v katerih hrani svoje spomine. Našla sem portret, ki ga je narisal akademski slikar Rajko Šubic, ki je bil dedkov profesor v nižji gimnaziji.


Rada poslušam pripovedi svojega očeta o gimnazijskih letih v Ljutomeru in Murski Soboti, o študijskih dogodivščinah v Zagrebu ter o služenju vojaščine v Beogradu. Vse njegove zgodbice poznam na pamet, ampak ga vseeno vedno znova spodbujam, da jih še enkrat pove. :-) Lepo ga je poslušati. 

V naši družini imamo navado, da si ne podarjamo dragih daril, pač pa samo drobne pozornosti, ki nam vsem veliko pomenijo. Dedku sem spekla cheesecake in naredila voščilnico, v katero sem skrila čokolado. Babica ga namreč zaradi zdravja drži zelo na kratko, občasno pa mu vseeno dovoli, da poje kaj sladkega. :-))

Ne bi o tem, kako narobe sem si premerila čokolado in kako na tesno je šla v škatlico... Za zgornjo stran čokoladnice sem poštempljala papir s štampiljko Najlepšega para iz kompleta Zvrhan kozarec in jo osenčila z enako barvo. Dodala sem kozarca, ki sem ju dobila od Janje in napis, ki mi ga je poslala Tina. Oboje sem pobarvala z  Distress blazinico. Ovitek sem poštempljala z enako štampiljko, kot osnovo. Trakec res ni profesionalno zalepljen, je pa zdržal vsa testiranja. :-))

Ovitek za čokolado prijavljam v:
- As You Like It Challenge:  Favourite CAS or Fussy - my work is almost always CAS :-)

Naslednjih 14 dni bova z Veroniko sami branili trdnjavo na domačem naslovu. Dragi se spet potepa. Tokrat po Maroku. Z motorjem. Z velikim veseljem bi šla zraven, ampak nimam dovolj dopusta. Grrr... Bom pa ta čas kar najbolje izkoristila za ustvarjanje in zapravljanje. :-)) Takoj, ko sem pri Tini videla srček, narejen iz žice, sem morala pod nujno nabaviti bakreno žico. Rezultat sta knjižno kazalo in voščilnica.  Tako lušno je mečkati žico, da bo gotovo nastalo še več srčkov. :-)


Pa še tole vam moram pokazati. Veronika mi je v zahvalo, ker sem skrbela zanjo, ko je zbolela, izdelala prelepo zahvalnico. Sovici je sama narisala. :-)) Prav prisrčni sta.


Lep pozdrav do naslednjič. :-)  



23 komentarjev:

nnalorac pravi ...

Lovely gift wrapped, love the background. Thanks for sharing over on AYLI. Carol xx

jasna varcakovic pravi ...

Sretan rodjendan tvom 'dedeku'; najbolje su prodicne proslave sa domacom hranom (koju mama pripremi).

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čestitke slavljencu
zelo lepe izdelke si nam prikazala tokrat
lp Tamara

Carmen S. pravi ...

Herzlichen Glückwunsch für Deinen Vater liebe Sonja. 83 Jahre alt zu werden ist keine Selbstverständlichkeit. Ich freue mich mit euch. ☺ Das Portrait ist sehr schön gezeichnet. :)
Auch bei uns gibt es nur kleine Aufmerksamkeiten. Das zusammen sein ist es was zählt. :)
Deine Karten und das Geschenk sind wunderbare kleine Aufmerksamkeiten.
Ich wünsche Dir und Deiner Familie einen wunderschönen Start in die neue Woche. :)

Ganz liebe Grüße, Carmen

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Vse naj naj in veliko zdravja mu želim, pa povej mami, da čokolada sploh ne škodi, nasprotno...lahko hudoooo zboli, če je ne bo jedel.
A zdaj bo pri vas pa....kadar mačke ni doma, miši plešejo???? Tinin srček ti je pa krasno uspel...tudi mene je zamikal. Zelo lepa voščilnica...prva in vse pohvale drugi...ročne spretnosti pri Veroniki so na nivoju.
uživaj...samo ne preveč čao

Danica pravi ...

Iskrene čestitke dedku še z moje strani. Super čokoladnico si naredila! Tudi srček si fenomenalno naredila. No, moram priznati, da mi je od Veronike zahvalnica top.
Takšne stvari so neprecenljive vrednosti.
Lp Danica

Helena pravi ...

Krasna objava in čestitke tvojemu dedku (portret je enkraten).
Tudi mene srbijo prsti, da bi naredila podoben srček. Tvoj je enkraten.

Ne-Ja pravi ...

Čestitke dedku - za tako lepa leta se občasno lahko tudi pregreši, tako da je čokolada definitivno an mestu. Sploh ker si jo tako lepo zavila :). Veronika pa obvlada svinčnik, ni kaj. Sonja, ne zganjaj neumnosti sedaj ko mačke ni doma :P.

Sandra Pecić pravi ...

Srećan deki rođendan.. sve je lepo u ovom postu, a tebi odlično stoji ta bolnička kapica ;))

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Luštkan srček, bravo, odlično ti je uspel! Oba. Čokoladko se pa tudi sama spravljam zavit že doolgo, pa ne zberem poguma. Najbrž res ni čisto simpl. Tvoja je krasna. Očetu čokolada tu in tam ne more hude škode naredit, ampak čisto razumem mamo, da se boji za svojga fanta, k je prav fejst, po sliki sodeč :)

Unknown pravi ...

Tudi mi smo imeli 13.2 rojstni dan in prav tako 83 :) vse najboljše dedek. Upam, da je užival v cheescake. Srček je pa noro lep!

Hali pravi ...

Prekrasen srček in ljujbka voščilnica -Veronikina. Ja treba je vzpodbujati dedke in babice k zgodbicam in prigodam iz preteklosti...tako hitro se zgodi, da jih ni več in ostane veliko vprašanj brez odgovorov...

Zvonka pravi ...

Čudovito čokoladnico si naredila, zelo mi je všeč podlaga z zvezdicami. Čestitke očetu - dedku za rojstni dan. Srčka sta pa prav srčkasta. Lp

Renata pravi ...

Punca, kar koli se lotiš ti uspe. Čokoladnica in srček, brez besed. Čestitke dedku, lepo jih je poslušat, pa čeprav že tisočkrat povedano. Prehitro čas beži, pa nas ni.

Unknown pravi ...

ej dedek se na mnoga leta:))) ti bejba pa krasen srcek:)
hči se ti je lepo zahvalila ni kej:))
moza pa le kaj poklici da nebo pozabil domov pridit:)) haha prosim dokumentarec:))
mojga moza żesrbijo pete da bi se peljal:)))

Vladuška pravi ...

iii, kako super ti je to naredila Veronika in ti si tudi lepo zapakirala čokolado za "dedka". Ti srčki iz žice so res kul in verjamem, da jih je prijetno mečkati.

Janja pravi ...

Portret dedka je krasen. Čestitke tudi z moje strani.
Lepo ozadje si naredila na čokoladnici in prekrasen srček. Zahvala pa je nadvse simpatična. Naj vama naslednjih 14 dni hitro mine. Popotniku pa srečno na poti. Lp

Nella pravi ...

Vsi izdelki v objavi so krasni, od portreta do zahvalnice, zvijanje žičke pa ti gre super od rok :)

Simona pravi ...

Zgodbe, ki jih pripovedujejo naši starši tudi sama vedno rajši poslušam in podobno kot ti, prav spodbujam očeta in mamo k temu, da jih začneta pripovedovati. Portret je pravi biser. Tvoje pozornosti pa prav tako. Najbolj ganila pa me je danes Veronikina zahvalnica.

Klara pravi ...

Sonja, krasno družino imaš in zelo srčne ljudi okoli sebe. Meni je tvoja ideja s skrito čokolado zelo všeč. Super si jo "skamuflirala". :)

Unknown pravi ...

Zelo lepo, vse po vrsti! Pri vas ste pa kar vsi zares zelo ustvarjalni :) Vsi izdelki so krasni :)

Zw@@n pravi ...

Thank you for sharing these with us at As You Like It, they are gorgeous. Luv, Wilma

MA-MI pravi ...

Saj sploh ne vem, kje naj začnem ... tudi pri nas nimamo navade kupovati dragih daril, za rojstne dneve si voščimo, pripravimo kakšen priboljšek in voščilnico. Pa še veliko živcev si prihranimo, ker ne rabimo tuhtanja, kaj kupiti. Če pa včasih vidim nekaj, s čimer bi razveselila svoje domače, to kupim in podarim takoj. Pomembno je, da voščilo/darilo prihaja iz srca. Tako kot Veronikina zahvala, gotovo si bila vesela tega presenečenja. Ti pa kar nadaljuj s terapijo žičnih srčkov.
Lp, Maja