nedelja, 4. januar 2015

Ob koncu praznikov

Jutri bom spet v starih tirnicah. Skoraj dva tedna sta minila, kot bi mignil. Da bi bili prazniki popolni, bi morala biti doma tudi Miha in Monika, ampak jima ni zneslo. Sicer smo ob polnoči nazdravili prek skypa in si pošiljali slike, ampak to ni isto. Pa drugič... Je pa se med prazniki zgodilo veliko vsega lepega. Uspelo mi je celo, da sem šla dvakrat drsat, enkrat na drsališče in enkrat na ribnike, na naravni led. Še vedno znam. Jupi! :-)

Na Silvestrovo je dragi pripravil krasno večerjo. Piškoti pa so moje delo. :-)


O kilah, ki so se nabrale med prazniki, nima smisla zgubljati besed. Niti na tehtnico nočem stopiti, da se ne bi preveč sekirala. :-) Sicer pa obstajajo načini, kako se jih znebiti. V teoriji... :-)

Tole objavo bom izkoristila, da vam pokažem vse praznične voščilnice na kupu , eno pa izpostavim še posebej, ker jo prijavljam na NBUS Challenge pri Darnell. Pravila tega natečaja so, da izdelaš voščilnico s pripomočki, ki jih uporabiš prvič. Pokukajte k Darnell. Pravi, da na svojem blogu ne podarja bonbončkov, pač pa občasno razpiše NBUS Challenge in izžreba kar nekaj nagradic.


I'm entering this card to NBUS Challenge #3. The stamp of white mistletoe was used for the first time on this card.


Belo omelo iz Tininega kompleta Božično zelenje sem na tej voščilnici uporabila prvič. Okrasila sem ga s polperlicami, dodala še pentljo in pikasti trak, štampiljko Srečno novo leto pa sem maskirala, da sem odtisnila samo del napisa.

Voščilnico postavljam na ogled tudi v galerijo meseca januarja Najlepšega para. 

Tole spodaj pa je moja lanskoletna "proizvodnja" prazničnih voščilnic. :-)) Ko sem že mislila, da jih imam dovolj, jih je bilo potrebno narediti še nekaj, med njimi zgornjo, ostalih mi pa mi  niti ni uspelo fotografirati. Dve, ki sta šli predčasno v tujino, pa tudi manjkata.



Sedaj pa bo treba čimprej pospraviti praznične pripomočke in prešaltati na drugačne barve in drugačne motive.  Po mojem ne bo enostavno. :-)

Lep pozdrav do naslednjič. :-)







26 komentarjev:

Unknown pravi ...

ooooo użivancija na polno:))) ja kile gor dol me smo danes rekle na zumbi da smo kot boje na morju hihih
voscilnice zakon vse:)))

Čarovnije z male kmetije pravi ...

U, lepa! Vse lepše so, tvoje voščilčnice, prav z užitkom jih pogledam. In berem tvoje objave :) Drsaš tudi? Res si ena energijska bombica.

Renata pravi ...

Mmm... okusna večerja in lepo okrašeni piškoti. Da o voščilnicah niti ne pišem. O tehtnici, nebi izgubljala besed. Si nisem na ti, z njo.

jasna varcakovic pravi ...

Najljepse vrijeme se provodi sa svojim najdrazim; odlican pocetak za Novu godinu!

Sandra Pecić pravi ...

Super ste, društvo! Divna proslava kod vas, bez obzira što niste bili potpuno kompletni.. Kad dođu, proslavićete ponovo ;)
Ti gurmanluci deluju ukusno..

My Card Attic: Hazel pravi ...

So pretty Sonja! Love those pearls as berries! Hazel x

Darnell pravi ...

That was a lovely post, Sonja! Thank you for sharing the photos! The food and cookies look delicious. You are lucky that you can still skate and burn off the extra calories in that fun way! The cards are all sensational and I love your Happy New Card with the sweet mistletoe adorned with pearls and Washi tape! Lovely design!! Thank you so much for linking it with my NBUS Challenge #3!! Have a great week!! Hugs, Darnell

moi pravi ...

O, vi pa si znate postreči. Krasna večerja in krasen kup keksov. Čestitk je tudi zajeten kupček in kot vidim, da so tudi tvoje vse šle ;)
Sedaj pa nazaj v stare tirnice ;)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Upam si trdit, da bo težje prešaltat iz novoletnih voščilnic na klasične, pospravit ves material, ki diši po teh praznikih, kot pa shujšat. Me je pa nasmejala Vesna..ha ha ha boja na morju. Ste pa lušni in prijetni.
Naj ti uspe oboje...eno se ti sploh ne splača, ker si prav lušna (nekaj pa človek mora prijeti) . čao

Helena pravi ...

Tvoj dragi pa je pravi mojster! Super ga je videti med lonci ...
Hrana pa je bila prav gotovo nadvse slastna.
Bravo, ker ti drsanje še gre in se spraviš na led.
Voščilnice so prava paša za oči. Čudovite!

Ustvarjalne sanje pravi ...

UUU krasno druženje,pa čudovita večerja in krasni piškotki,voščilnice pa zmagajo,srečno in miru polno 2015-in veliko ustvarjalnega navdiha

Ne-Ja pravi ...

Sonja pri vas ste res pravi multipraktiki :). Da se tvoj dragi tako znajde za štedilnikom sem ti "orngi fovš" - moj noče slišati o kuhi. Piškoti in večerja sta zadišala do sem in o odvečnih kg nabranih za praznike tudi jaz raje nebi.

Tvoj kup voščilnic je ogromen in vsaka je nekaj posebnega - všečkam individualnost voščilnic, ker si res morala vložiti en kup idej, da so tako različne in ne vse po enem kopitu. Se tolažim, da dokler je zunaj sneg lahko še malo počakam s pospravlajnjem prazničnih motivov - bo pa težka ko bomo tako daleč :).

papa
Jerneja

Danica pravi ...

Oooo, Sonja tole pa je objava :) Upravičeno tvoja boljša polovica nosi naziv " MOJ DRAGI", da se takole suče po kuhinji, kapo dol. No, o kilogramih pa tudi ja ne bi govorila :)))

Z Najlepšim parom, si res ustvarila kar nekaj čudovitih voščilnic. Prav lep pogled na te lepotice.
Lp Danica

Cvetoči travnik pravi ...

Joj, škoda da si tako pozno pokazala tvojega dragega in vse njegove vrline, sicer bi se nas verjetno nekaj povabilo:)) Vem, da je bilo to namerno, naj ti bo. Vse je izgledalo zelo okusno, od hrane do vseh tvojih izdelkov - čestitke obema.
Lep pozdrav, Andreja V.

Tina pravi ...

Sonja, tako zelo lepo je videti utrinek vašega silvestrovanja. Jaz se že zdaj občasno psihično pripravljam na prazno hišo.... Pa hvala za venček prazničnih voščilnic, tako zelo so lepe in lepo jih je videti na kupu. Ena pa je trajno MOJA :-))))! Še enkrat najlepša hvala <3.

Zvonka pravi ...

To pa so sami lepi spomini na silvestrovanje in vse ostalo okoli novega leta. Tvoj dragi je res priden, pa tudi ti si bila pridna s peko piškotov in seveda še prej z izdelavo tako raznolikih voščilnic. Tista z omelom je krasna.

Vladuška pravi ...

Draga Sonja, ker nisem bila kaj na blogih v zadnjih 14 dneh, ti zdajle voscim in ti zazelim vse dobro in ustvarjalno v letu 2015. Vidim, da ste imeli krasno pojedino in o kilah, ki sem jih dobila zraven v zadnjih 14 dneh, tudi jaz raje ne bi... :) Mi je pa vsako leto znova tezko preklopit od novoletnih na druge voscilnice. Vsaj barve se me ponavadi se vedno drzijo praznicne.

Mojca pravi ...

Ooooo kako lepo ste se imeli, ja tudi jaz sem stopila na tehtnico in mi je bilo slabo, ko sem ugotovila, da sem se zredila kar za 2 kg! Ampak jih bomo že nekako pokurili, kajne. Voščilnice so pa krasne. lp

Hali pravi ...

vse lepo Sonja... kakšna večerja... za oči in želodček, njami, njami :-) Lepe čestitke, pridna si bila!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

DRži to prešaltanje po vsem tem lepem v decembru, bo kar velik izziv.
tudi jaz se moram lotili poročnih vabil, pa me kar včleče še k smrekicam in snežinkicam ;)
vse dobro.
ps. prav všeč mi je,da še se znaš še drsat :)

Unknown pravi ...

Kako lepo ste se imeli :) Vidim, da imaš res pridnega dragega, večerja je videti čisto profesionalna! Pa tvoji piškotki tudi! ;)

Anonimni pravi ...

Draga Sonja, najprej vse lepo tebi in tvoji družini! Iz vseh slik veje prava domačnost in lepo jih je pogledati! Tokratna voščilnica je super lepa, občudovala pa sem že tiste iz prejšnjih objav, še posebej sem si zapomnila smrečico tresočko ;) Pa kako lep nabor voščilnic, ki si jih prejela na dom, imaš! Zasluženo potrjujejo, da si preprosto krana! ;)

Pozdravček, B.

Metuljčica pravi ...

O, kako lepo praznično vzdušje, pa tvoji piškotki in voščilnice. Super.

Maja pravi ...

A ni super, ko moški kdaj pa kdaj poprimejo za kuhalnico in se me spočijemo od loncev :) O kilah tudi jaz ne bi, pa se mi je zdelo, da nisem pretiravala :LOL:
Super venček čestitk si ustvarila. V novem letu ti želim vse dobro ter veliko ustvarjalnega užitka :)

Simona pravi ...

Lušno ste se imeli in odlično jedli. Čestitke možeku in tebi za sladko. Voščitke takole na kupu pa so krasne.

Hiška iz papirja pravi ...

Eh, kdo bi gledal na kile med prazniki :)) Važno, da ste se imeli lepo! Voščilnica z omelo je krasna, všeč so mi polperlice, s katerimi si jo "posula". Bom pokukala na Darnellin izziv, imam kar precej NBUS-ov med ustvarjalnimi pripomočki :)))