ponedeljek, 26. januar 2015

Nekaj v modrem

Vem, da nekatere pridne ustvarjalke vse leto pripravljajo voščilnice za novoletne praznike. Nikar se ne bojte. Meni se to ne more zgoditi. Ena lastovka še ne prinese pomladi. :-)) Za postavitev, ki jo ta teden želijo videti na Less is More, mi je slučajno najprej padla na misel praznična voščilnica s snežinko.



Ko sem iskala primerne barve, sem ugotovila, da imam akrilne barve in blazinice v enakih odtenkih. Za ozadje sem uporabila platno, akrilne barve pa sem nanesla s silikonskim čopičem. Rob voščilnice in krogec s snežinko sem napikala z iglo. Je pa s takšno preprosto voščilnico veliko več dela, kot je videti, saj se vsaka napaka vidi na kilometer. :-)

Voščilnico prijavljam na:
- "Less is More": Week 208 Sketch Time
- Mesečni izzviv Januar / Mavelu - Bela snežinka, ki pada (uporabila sem snežinko, napis in zeleno blazinico)
- CAS #5 pri Tanji

Zadnje čase me v službi večkrat prosijo, da jim izdelam voščilnice, saj je podarjanje bonov in denarja, ki se lahko diskretno skrije v voščilnico, postalo zelo popularno. Sodelavec si je zaželel voščilnico za moškega. Brskala sem za idejami in na blogu Moje veselje našla čudovito moško denarnico. Ker se mi izdelava ni zdela preveč komplicirana, sem se je lotila. V svoji sto let stari zalogi sem našla celo primeren papir. V modri barvi. :-))



Uporabila sem štampiljke Najlepšega para  Ob rojstnem dnevu, šiv pa sem naredila s srebrnim pisalom. denarnica se zapira z ježkom. Sodelavec je bil navdušen. Veronika bi rekla: "Mission accomplished. " :-))

Denarnico prijavljam v januarsko galerijo Najlepšega para.

Lep pozdrav do naslednjič :-)








35 komentarjev:

Danica pravi ...

Danes objavljaš v modrem:) Lepa voščilnica. Jaz ne opazim nobene napake.
Tudi denarnica mi je zelo všeč. Tovrstna voščila so res najbolj praktična.
Lp Danica

Unknown pravi ...

Prečudovita voščilnica in ne vidi se nobene napake;) Za denarnico pa lahko samo gledam in rečem kapo dol ;) ČUDOVITO je vse!
Lp,Larisa

Tina pravi ...

Dvakrat waw! Modro-zeleni potegi s čopičem so mi izjemni!!! Potem pa še denarnica...z zgodovinsko vrednostjo zaradi stoletnih zalog :-))) - si mislim, ja da je bil slavljenec zelo vesel.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Sploh ne vem, kaj naj napišem. So določeni izdelki, ki ti preprosto zaprejo usta. Saj vem, da imajo vsake oči svojga malarja ampak pri prvi tvoji malariji...tako mi je všeč, da je "naša" preprosto ostala brez besed . Čisto potiho WAW WAW. Denarnica pa isto....iz take preprostosti v drug izdelek...prisežem, da sem mislila , da je usnjena. Najprej namreč pregledam slike, potem berem besedilo. Tvoja misija je razturala. čao

Metuljčica pravi ...

Všeč mi je, ko se preprosto vsega lotiš. Voščilnica je čudovita. Sama imam vedno večje težave s preprosto voščilnico, tebi pa je enkratno uspelo. Tudi denarnica je super.

Tanja pravi ...

Ja, preprosta čestitka pogosto ni preprosta za izdelavo. Tvoja ideja je res super in jo lahko preoblikuješ za različen priložnosti. Hvala, da sis e nam pridoružila pri CAS druženju. Pridi še!

Anne pravi ...

Gorgeous use of your paints, this looks super!
Thank so much for joining in at Less is More this week
Anne
Less is More

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Ja Sonja je pridna in včasih je treba le z eno začeti,
pomladi pa ne bo še tako hitro, saj zima šele prihaja.
Krasna denarnica
v navdih si mi
lep teden Tamara

moi pravi ...

Tudi meni so padli v oči krasni potegi s čopičem in kar je nastalo. Fino, da si uporabila platno, ki da zraven še reliefno strukturo.
Denarnica pa je 1A.

helena pravi ...

Tale silikonski penzel ti pa prav dobro laufa...:):) Super detajl in krasni odtenki. Tudi denarnica ni od muh.

Vladuška pravi ...

Danes se počutiš modro, torej :)))) Ja, preproste voščilnice zelo hitro pokažejo napake, ampak na tvoji ne vidim nobene. Odlična ideja in izvedba. In tudi tale denarnica ni od muh.

MA-MI pravi ...

Tudi jaz sem se spogledovala s to skico ... ti pa si jo krasno interpretirala. Se strinjam, da je s takimi voščilnicami več dela, saj mora tistih malo uporabljenih sestavin zelo ubrano delovati skupaj, sicer voščilnica postane banalna. Tvoja je vse prej kot to. Zelo mi je všeč!
Lp, Maja

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Mene je pa denarnica očarala! Veš kaj, tole bi ti lahko začela tržit. Izgleda kot prava! Krasna je. Tudi voščilnica mi je všeč, zelo.

Mojca pravi ...

Tudi meni je denarnica zelo všeč, res odlična izvedba in tudi voščilnica super.

Hali pravi ...

Kako dober ozgled je s platnom in super denarnica !

Ne-Ja pravi ...

Sonja ti si mojsrtica "silikon penzla"! WAW, OH in SPLOH fenomenalna voščilnica, že sama barvna kombinacija je TOP, ma tovja izvedba pa za 10+ :): Denarnica je tudi super ideja, izbor papirja pa fenomenalen.

Hvala za vse lepe želje in lepotičko, ki je priromala do mene - si me popolnoma presenetila :).

Zvonka pravi ...

Očitno sva včeraj obe ustvarjali po isti skici, lepo ti je uspelo, platno doda piko na i. Denarnica je pa super in sodelavec je bil lahko navdušen. Lp

Renata pravi ...

Oba izdelka sta krasna. CAS voščilnica je pa sploh in.

*Urška* pravi ...

Oči imam na peclju,pa kljub temu ne vidim prav nobene napake!!!.Denarnica je pa sploh in oh...fenomenalna.Se splača zapomniti tole idejo.

Klaudija Rajković pravi ...

divni radovi, svaka čast..pozz

Andreja pravi ...

ooo Sonja, kako lepa preprosta voščilnica je nastala! Zelo lepo si jo sestavila :-))
In denarnica je čudovita ...krasna je.

jasna varcakovic pravi ...

Svi vole plavu boju; kreacije za 10!

Sazzle Dazzle pravi ...

Wow! What a fantastic background panel Sonja ... I love blue colours and this just pops! Perfectly CAS and an adorable take on the sketch.
Thanks so much for all your wonderful comments on my blog too ... much appreciated.
Sarah
Less is More

Helena pravi ...

Voščilnica je zelo lepa - všeč so mi črte, narejene s čopičem.
Denarnica pa res zgleda kot prava.

Unknown pravi ...

voscilnica lepa:) denarnica pa ful šponska:))) po ljubljansko sem zdej povedala hihi
se mi dopade ja za moske je kr huda..... kaj podarit

leycika pravi ...

Čudovito,denarnica ti je lepo uspela :)

Unknown pravi ...

Voščilnica je prelepa, prav za v kakšno ledeno kraljestvo, nekako me spominja na kakšno pravljico, taka čarobna se mi zdi :) Denarnica pa je tudi uau :)

Marina pravi ...

Sonja super voščilnici sta nastali in se popolnoma strinjam, da četudi voščilnica izgleda enostavno še ne pomeni, da ni vanjo vloženo ogromno enega truda in časa :) Hvala ker se igraš z nami na našem mesečnem izzivu na Mavelu.com. Pozdravček,

Anonimni pravi ...

Voščilnica mi je zelo všeč, ker si nanesla različne odtenke modre in je vsega ravno prav dosti! Denarnica je pa super ideja za moškega in verjamem, da je bil navdušen nad tvojo mojstrovino!

Pozdravček, B.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Tale denarnica zgleda kot bi bila usnjena.
sem bila presenečena, da je prvo voščilnico težko izdelat brez napak, ker tvoja je tako odlična, da si težko predstavljam napak ;)

Sandra Pecić pravi ...

Hoho, kako genijalno.. prava muška!! ;) A prva je onako, baš umetnička..

Janja pravi ...

Sonja, prva voščilnica je čudovita. Krasne modre odtenke si izbrala. Super je tudi denarnica. Lep pozdrav.

Chrissie pravi ...

I love that inky vertical panel... really super!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Tanja E. pravi ...

Sonja, bravo za obe! Krasni sta in za denarnico si uporabila tapravi papir, deluje kot usnje, LP:)

Adrijana Knez pravi ...

Sonja všeč mi je tvoja CAS voščilnica. Tudi moško denarnico si krasno oblikovala in res je zelo primerna za podarjanje bonov ali denarja.