torek, 13. januar 2015

Krst in poroka

Ni bilo tako zelo težko prešaltati iz novoletnih voščilnic na vsakdanje, kot sem predvidevala. In včerajšnja deževna nedelja je bila čisto pravšnja za ustvarjanje. :-)

Tina in Vladka nas tokrat v svojem izzivu Ko me inspirira, spodbujata k ustvarjanju s čipko. Kakršno koli, pravita. :-) Navdušila pa ju je Kefa s svojo poročno škatlico. S čipko zelo malo ustvarjam, saj so moje voščilnice običajno bolj preproste, čipka pa je že sama po sebi bogata in obenem nežna. Za tokratni izziv sem se lotila voščilnice za krst fantka, za katero me je prosila sodelavka. Malo sem brskala po vaših blogih, saj voščilnice za to priložnost nisem še nikdar izdelovala. Pred časom sem kupila platno v listih in ga tokrat prvič uporabila na voščilnici. Danes sem voščilnico tudi predala naročnici in bila je navdušena. Upam, da bo všeč tudi vam. :-)





Svečko in plamen sem sama narisala in izrezala iz platna. Plamen sem pobarvala z akvarelnimi barvicami, svečko pa samo malo senčila z modro blazinico. Rožice so izsekane in tudi malo senčene. Modri kamenčki pa so zalepljeni v sredino vsake rožice. Napis je sprintan. Šiv sem naredila z iglo za embosiranje. V notranjosti pa se skriva žepek za denar.Na svečko sem zvezala trakec, ki sem ga pobarvala z blazinico.

Voščilnico prijavljam na izziv Ko me inspirira#33

Na Craft-alnici so se dekleta  tokrat odločila za izziv Nov začetek. Poroka je gotovo začetek nečesa novega. Ker Miha in Monika potujeta konec meseca v Indijo na poroko Mihove sošolke iz faksa, sta si zaželela, da jima izdelam voščilnico za to priložnost. Malo me je dajala trema, saj je bodoča nevesta dizajner. Zato sta nastali dve voščilnici, pa naj se "svata" odločita sama, katero bosta podarila. :-))

   

Digitalno štampiljko tega prikupnega avtomobilčka sem pred časom že uporabila. Tudi tokrat sem se držala preizkušenega recepta. Avtomobilček sem sprintala, pobarvala z akvarelnimi barvicami in izrezala. Tudi pločevinke so izrezane in privezane na avto z nitko. Sama nase sem ponosna, saj sem bele robove, ki so nastali pri izrezovanju, pobarvala, tako kot nam je pokazala Vladka v svojem videu. :-)) Za ozadje sem ponovno uporabila papirnato brisačko, s katero brišem barve in čopiče. :-))

Voščilnico prijavljam na CRAFT-alnico: Izziv #125: Nov začetek.

Tole je pa še druga poročna voščilnica.




Tudi na Less is More je ta teden tema New Beginnings, vedar želijo videti enonivojsko voščilnico. Motiv avtomobilčka sem sprintala direktno na platno in ga maskirala, da sem lahko naštemplala srčke s krompirjevo štampiljko. Avtomobilčka nisem barvala celega, ker se barva od tiskalnika na platnu zelo dolgo ni posušila, pa še zdelo se mi je, da bo vse skupaj preveč pisano. Tudi tukaj sem šiv napikala z iglo za embosiranje.

Voščilnico prijavljam na Less is More: Week 206: One Layer Cards - New Beginnings.




Lep pozdrav do naslednjič. :-)







38 komentarjev:

My Card Attic: Hazel pravi ...

This is a very clever card! Great take on the challenge too! Hazel x

Hali pravi ...

Prekrasna je tale za Tina in tudi poročne so kulske :-)

Zvonka pravi ...

Krstna je čudovita, ima vse kar je treba, lepo izdelana in celo šiv si ročno embosirala. Poročna je pa meni malo lepša prva, toda to je čisto stvar okusa. Se pa vedno zelo dobro znajdeš. Lp

Trenutki kreativnosti pravi ...

Prva voščilnica je čudovita. Všeč mi je kako si uporabila platno. Tudi drugi dve sta mi všeč, sploh tista s "krompirjem" :). Lp

Sid pravi ...

A superb card so well put together !! Happy New Year too!

Vladuška pravi ...

Super ti je slo od rok. Zelo lepa krstna voscilnica in tudi obe porocni sta mi vsec. Me veseli, da ti je video ze tako hitro prisel prav. In iz srca hvala, da tako zvesto sodelujes na najinih izzivih.

Renata pravi ...

Krasna krstna, in poročni. Rolam gor, dol, približujem. Še dobro da nimam računalnika preblizu, saj bi bil ves slinast. Ta šiv mi je fantastičen, čeprav mi ravno ne gre v glavo, kako ti je uspelo tako enakomerno. Sem prvo mislila, da imaš šablono. Lahko kaj več poveš o tem, kako si delala šiv, prosim.

Sazzle Dazzle pravi ...

Absolutely stunning cards Sonja and a fabulous LIM one in particular.
Love your take on the challenge and the stripe of background hearts is beautiful.
Thanks for taking part and sharing and for all the wonderful comments you leave on my blog it's so appreciated.
Sarah
Less is more

oldpunca pravi ...

Renata, vesela sem, da so ti moje voščilnice všeč. In vesela sem, da si opazila šiv. :-) Bom poskusila opisati, kako to gre. Je pa takšen šiv delala tudi Janja (ustvarjalnica Jaal). Torej takole: dva milimetra od roba voščilnice nastavim ravnilo in z manjšo bunkico (moja igla za embosiranje ima dve velikosti bunkic) vsaka dva milimetra "piknem" v papir. Mehkejši je papir, boljši je rezultat. Pa zelo hitro gre.:-))

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Uuu, tale prva je tako čudovito nežna! Res lepa. Poročni pa sta luštni, živahni, veseli in sta mi tudi všeč. Zelo lepo je tole platno. A to je prav platno ali papir s takim videzom? In šivi! Bravo za natančnost.

Helena pravi ...

Prva je zelo nežna in s čipko si že čisto na "ti". Tisti šiv je res lep in natančen.
Poročni sta obe lepi, meni za malenkost prva. Mladoporočenca sta že krepko v rožicah, ker vozita kar po dveh kolesih :)

oldpunca pravi ...

Platno se dobi v listih, zvezanih v blokec v treh velikostih. Meni je strultura zelo všeč. Trenutno je v ponudbi v Lidlu.

Maja pravi ...

meni je ta ob krstu čudovita.. te rožice si lepo nastavila.. res inspirirala me je :) krasni sta tudi ostali dve :) Sledim tvojim objavam, lp Maja

Ne-Ja pravi ...

Sonja pa ti vedno presenetiš s svojo iznajdljivostjo -fantastična uporaba čipke in res si zadela tematiko v nulo. Tvoja uporaba krompirjevih štampilj in birsačke pa je tako legendarna da jo bom res morala sprobati - drugače pa sta mi obe verziji všeč :)

Renata pravi ...

Aha, spet nekaj več vem. Samo še iglo bo treba nabavit. Hvala ti.

Mojca pravi ...

Prav obe sta lepi! Sploh prva je tako lepo okrašena. lp

Goga pravi ...

Čudovita krstna voščilnica in poročni tako malo odštekani in luštni A se odločam za krstno, pa samo zato ker je za Craft-alnico ;).
Hvala, da si se nama pridružila in srečno pri izzivu. Pozdravček Lili

Tanja E. pravi ...

Krstna voščilnica je zelo lepa, deluje tako toplo s to izbiro platna, super se ji poda tudi ta opisani šiv. Res si se znašla:) Za mladoporočenca pa tudi, ta pravo veselje ob poroki veje iz obeh in barve ljubezni, LP:)

Kefa pravi ...

Obe sta prečudoviti, ampak krstna je pa fenomenalna <3

moi pravi ...

Ujej, to si imela dela, samo so vse tri zelo lepe. Sploh krstna je tako cart.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Da si šiv naredila na roko...kar ne morem verjeti...tako je v milimeter vsaka luknjica, da sem res mislila, da je na šabloni. Mojster prve klase.
Platno v listih ...prvič slišim, mi je pa zelo všeč, se pravi, da lahko tudi odtisneš štampiljko in potem lepo barvaš...mega (bi rekli moji otroci).
Brez krompirja itak pri tebi ne gre...pri nas ga pojemo 150 kilogramov, ti ga pa toliko odtisneš na papir.
Čudoviti izdelki, vsak po svoje je krasen,....boš videla, da bo tudi dizajnerki zelo všeč. čao

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

lepo si se znašla. mi je všeč, kako lepo si opisala postopek. takoj sem opazila šiv in se spraševala, a ne dolgo, kako si to naredila. še bolj mi je všeč, ko nič ne kompliciraš in štempljaš s krompirjem ( s čompami po naše). Všečno!!!

leycika pravi ...

Obe sta čudoviti.

Unknown pravi ...

ojla lepo ustvarila tele voscilnice:)) za porocno bi jaz izbrala prvo:))) tista s čipko pa je zelo nežna:)))

jasna varcakovic pravi ...

Imas divne ideje - obje cestitke su fenomenalne!

Nella pravi ...

Wauuu, vse tri so krasne, krstna je res nekaj posebnega, poročno pa bi jaz izbrala tisto pod št.2 :) in super ideja s tem platnom v listih (meni se že kaki dve leti blok valja sem in tja) in zdaj ko vidim, kako super izpade na voščilnicah, bo treba probat :)

Tina pravi ...

Sonja, kakšen krasen nabor! Krstna voščilnica s čipko mi je zelo lepa...platno skupaj s čpko se tako lepo dopolni! Potem pa še tisti dve poročni...kako lepo si ju sestavila, jaz sem prepričana, da bo to najlepša voščilnica v Indiji :-) ;-).

Janja pravi ...

Bravo za vse ročno narejene luknjice. Zelo lepo. Všeč sta mi tudi obe čestitki za poroko. Lp

Metuljčica pravi ...

Se seveda pridružujem predhodnicam, tvoji izdelki so vedno bolj čudoviti. Krstna je enkratna, sem tudi sama opazila čipko in luknjice, ki čudovito popestrita. Tudi poročna je enkratna.

Hiška iz papirja pravi ...

Sonja, krstna voščilnica mi je prelepa, ena najlepših, kar sem jih videla! Prav se je popolno, od platnene strukture, sveče in čipke v ozadju, pa drobne rožice, neenakomerno posute po voščilnici ... Sem tudi sama tuhtala, kako si naredila rob in potem med komentarji našla odgovor - čestitke za natančnost! Zelo sta mi simpatični tudi obe poročni, pri prvi lajkam ozadje, pri drugi pa krompirjeve srčke, ki me pri tebi vedno očarajo :)

Andreja pravi ...

Obe sta čudoviti in obe si krasno sestavila. Tvoj stil je res poseben in unikaten :-))
Hvala, ker se igraš z nama v prvem letošnjem izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

Chrissie pravi ...

Your one layer version is superb, I love those stamped hearts in the central band!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Anne pravi ...

What a fun and colourful set of cards!
Thank you for taking part at Less is More this week
Anne
LIM

Adrijana Knez pravi ...

Sonja naredila si tri prekrasne izdelke. Krstna voščilnica pa je tako nežno oblikovana. Pridih nežnosti ji dodajo drobne cvetke, ki so čudovite.
Poročni pa sta kjuti!

Unknown pravi ...

Jojjj, kako sta lepi ;) Moja favoritka pa je voščilnica za sveti krst, ker je zelo huda ;)
Lp, Larisa

Carmen S. pravi ...

Deine Karten sind wieder wunderschön anzusehen liebe Sonja. Bei der ersten Karte gefällt mir auch die tolle Einstecktasche sehr gut.
Ich freue mich immer sehr darüber, das Deine Karten so fröhlich aussehen. Ebend so wie Du. ☺

Liebe Grüße, Carmen

Unknown pravi ...

Obe voščilnici sta prelepi,,malo bolj mi je pri srcu SVETI KRST ,kajti kaj kmalu bomo imeli dva hkrati:)

Unknown pravi ...

Obe sta prelepi! :)