četrtek, 9. oktober 2014

Roza pentlja

Roza pentlja je simbol boja proti raku dojk, ki ga po vsem svetu obeležujemo v mesecu oktobru. Dekleta iz Craft-alnice se s svojim 118. izzivom pridružujejo plemeniti akciji in nas nagovarjajo, da svoje izdelke podarimo združenju Europa Donna. Z veseljem se pridružujem akciji. 

S pomočjo čudovitih in v neskončnost uporabnih štampiljk Tininega Najlepšega para, ki je tudi sponzor tokratnega izziva, sem ustvarila tole voščilnico:




Prav Tina je tudi glavni "krivec", da sem za osnovo voščilnice uporabila našpricane pikice in čez njih natisnila vrtnice. Efekt, ki je pri tem nastal, mi je bil zelo všeč. Moja varianta ni tako dobro izpadla, kot njena, sem pa vseeno zadovoljna s končnim izdelkom. Trakec, ki sem ga povezala v pentljo, je pobarvan z roza blazinico, z enako, kot je tudi natisnjena in izrezana sredinska vrtnica. Sredinsko vrtnico sem vroče embosirala z belim prahcem in jo s 3D blazinicami pritrdila na voščilnico.Napisa nisem dodala, ker mi ni bilo čisto jasno, če ima smisel uporabiti slovenskega. Drugih pa nimam. :-)

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Craft-alnica izziv 118 Roza pentlja simbol boja proti raku dojk
- Najlepši par: Galerija meseca oktobra
- As You Like It Challenge: Favourite Fibre and WHY (I like to craft with ribbons because they are easy to place into the card and are suitable for all kind of cards).  
- Mavelu Izziv meseca oktobra Razigrana jesen , saj vrtnice cvetijo tudi jeseni. :-) Spodnje izdelke sem pred nedavnim kupila pri Marini in jih uporabila na voščilnici.
 


http://www.mavelu.com/papirckanje/barvne-blazinice-in-polnila/barvne-blazinice/versacolor-blazinice/versacolor-pigmentna-blazinica-rdeca-burgundy.html?___SID=Uhttp://www.mavelu.com/papirckanje/barvne-blazinice-in-polnila/barvne-blazinice/versacolor-blazinice/versacolor-pigmentna-blazinica-roza-ash-rose.html?___SID=Uhttp://www.mavelu.com/papirckanje/embosiranje/embosiranje-s-pomocjo-toplote/embosing-prahci/navadni/embosing-prah-bel.html?___SID=U

 
Tole voščilnico pa sem izdelala za sodelavkinega očeta, ki te dni praznuje rojstni dan. Navodila so bila, da naj izdelam nekaj bolj preprostega, česar sem se tudi držala. Zadovoljna naročnica je najlepše priznanje mojemu delu. :-)


Tudi tukaj sem uporabila Tinine štampiljke in digitalni papir, ki ga imam sprintanega že od "pamtiveka". :-)

Trenutno imam v svojem brlogu en kup na pol narejenih izdelkov, h katerim me tako zelo vleče, da vas ne bom predolgo utrujala s svojim nakladanjem. Pokažem vam samo še tale jesenski pridelek:


Pa smo jih dočakali, naše domače smokve! Njami, so dobre. Vsak dan jih dozori ravno dovlj, da se posladkamo z njimi. :-)

Lep pozdrav do naslednjič. :-)






26 komentarjev:

Marina pravi ...

Sonja, čudovit šopek vrtnic si sestavila skupaj in gotovo bodo v organizaciji Europa Donna zelo veseli te res simpatične voščilnice :) Hvala ker sodeluješ na našem mesečnem izzivu na Mavelu.com. Pozdravček,

Zvonka pravi ...

Voščilnica s šopkom je čudovita, tudi 70. letnik bo svoje zelo vesel. Fige - njami, sem ti jih "fouš", ker jih prav obožujem. Pri nas ne vem, če bi uspevale. Lp

Sandra Pecić pravi ...

Lepa je čestitka koju si spremila za izazove, a još vrednije to čemu je posvećena. Bravo i srećno na izazovima. Smokve su izgleda slatke, rekla bih sa slike ;))

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Voščilnica kar poleti skupaj, če samo primeš Tinine štampiljke v roke. Res je čudovito ustvarjati z njimi. Šopek je krasen, ozadje je super (vsaj vrste si lepo zadela)....tako lepa, enostavna CAS voščilnica je nastala, da je res za vsako priložnost.
Pa še druga CAS v rjavi barvi....meni je enostavno čudovita...
Pri zadnji sliki je pa ena sama foušarija . Fige so pa tudi meni zelo zelo njami. Lepo bodi čao

Martina pravi ...

Napravila si dvije divne čestitke. Prva mi je malo ljepša,vjerojatno zbog boja i jako mi se sviđa pozadina. A smokve obožavam..njammmm..:)
Lp, Martina

Vladuška pravi ...

ooo, kako čudovit šopek si naredila. Prekrasna je in tudi tale preprosta moška mi je všeč. Lep vikend!

moi pravi ...

Lušen šopek in plemenita gesta.
Fige pa vam kar zavidam.

Hali pravi ...

Prekrasni izdelki in fige njami. Moj tast pa pravi, da jima vse ptiči sproti pojejo :-)

Unknown pravi ...

ooo lepo da sodelujes:))) lepo si ustvarila:)))

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Aha, postajaš vse bolje opremljena :) Meni so tvoje voščilnice všeč, fige ti pa kar zavidam :))

Adrijana Knez pravi ...

Sonja super si uporabila Tinine izdelke, saj je nastala prelepa voščilnica.
Tudi druga mi je všeč...papir je wwwauuu ;)))
Lp, Jana

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, imaš prav, s Tininimi izdelki je res užitek ustvarjati in potem narediti take lepe izdelke. Pri njenih izdelkih imam občutek kot pri kosih obleke, ki jih imaš najraje (ves čas jih imaš na sebi in se od njih ne moreš ločiti). Smokve bi pa jaz tudi, se prijavljam:)) LP

Andreja pravi ...

Hvala Sonja, ker boš dobrodelna!
Zelo je lepa in super si uporabila Tinine rože :-))
Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici z roza pentljo ... Srečno!

Doma imaš smokve!!! Le kaj vse ne raste pri tebi .-)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Ooooo be sta prekrsni in sladke fige njami
lp Tamara

jasna varcakovic pravi ...

Tvoje rukotvorine su krasne; treba imati prikladnu ideju za svaku cestitiku, sto nije uvijek lako ako zelis da izgledaju unukatno i drugacije svaki put.

Tina pravi ...

Sonja, tvoja voščilnica z roza pentljo mi je izjemno všeč. Tako zelo lep mi je povezani šopek vrtnic. Prejemnica bo zagotovo začutila tvoje dobre misli. V čast mi je, da sem ti bila navdih za pike in vrtnice :-) Izpadlo je krasno!...sploh ker je tista v sredini brez in s tem lepo poudari dve pikasti. Pa moška za 70. let...ravno pravšnja za tak jubilej. Verjamem, da je bila naročnica vesela in zagotovo bo tudi gospod slavljenec.

Helena pravi ...

Zelo zanimiv učinek si dosegla, ko si dve vrtnici odtisnila, tretjo pa dodala izrezano.
Čudovita je.
Njami, ti kar verjamem glede smokev. Že zgledajo slastne.

Metuljčica pravi ...

Kako čudoviti voščilnici, resnično si vsestranska in polna energije, kar se kaže tudi v tvojem ustvarjanju.

Simona pravi ...

Lepe voščilnice in ta gesta z roza pentljo - super ideja. Fige pa eden mojih najljubših sadežev.

Janja pravi ...

Vrtnice si čudovito sestavila v šopek. Všeč mi je tudi voščilnica za okroglo obletnico.
Hvala, ker si se nam pridružila na 118. izzivu CRAFT-alnice. Lp

Ne-Ja pravi ...

Sonja, tebi tole jesensko vreme očitno zelo odgovarja ali pa ti teta muza pomaga 100 na uro. Fenomenalen šopek in všečkam idejo s špricanim ozadjem:)!

Bravo za smokve na domačem vrtu :).

Unknown pravi ...

Uau toliko lepih voščilnic! Res si bila pridna :)

Hiška iz papirja pravi ...

Draga Sonja, najlepša hvala za tvoje prijazne komentarje v času mojega "komentatorskega mrka". V teh dneh not prinašam zamujeno. Ti moram povedati, da sem z velikim zanimanjem prebrala tvoj potopis po Romuniji (in ga tudi posredovala naprej, ker ima večina od nas napačne predstave o tej državi). Obe čestitki iz te objave sta čudoviti - zelo lepo si interpretirala Tinino verzijo vrtnic s pikami, moška voščilnica mi je pa sploh hudo všeč, tako je preprosta, ampak izpade super!

Goga pravi ...

Ooo, krasne vrtnice, tudi moje doma že kličejo po uporabi.
Hvala, da si z nami v dobrodelni Craft-alnici. Pozdravček Lili
Fige.. ohhh, jest tudi..

Mojca pravi ...

ooooo čudovita!!!! kako krasna vrtnica! Hvala, ker sodeluješ na izzivu As You Like It! LP

Trenutki kreativnosti pravi ...

"Te" vrtnice me vedno znova očarajo... že dolgo so na mojem seznamu :). Krasni voščilnici si naredila.
Fouš za fige :/, pri nas je z njimi konec.
Srečno na izzivu.