ponedeljek, 13. oktober 2014

Roza pentlja drugič

Zadnje dni se v mojem ustvarjalnem brlogu dogaja marsikaj. Zgleda, da indijasko poletje dobro vpliva name. :-) Ali pa je to samo beg od neumnosti vsakdana v službi? :-))  Pa saj je vseeno. Glavno, da je muza na moji strani!

Enostavne voščilnice rada izdelujem. Z vajo mi je uspelo tudi, da sem pri svojem delu vedno bolj natančna. Do popolnosti mi manjkajo še svetlobna leta, ampak napredek je viden. No, vsaj jaz ga vidim. :-) Za izziv  #118 Roza pentlja simbol boja proti raku dojk na Craft-alnici sem pripravila še eno voščilnico v CAS izvedbi.





Tudi tale je, tako kot prejšnja, namenjena združenju Europa Donna in je že na poti v Ljubljano. Jabolko sem naredila z zlato strukturno pasto. Za šablono mi je služilo ravnilo, ki se valja pri nas že celo večnost. Perlica na pentlji je narejena s tekočo perlo zlate barve.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva;:
- Craft-alnica Izziv #118: Roza pentlja simbol boja proti raku dojk in
- Tanja'sHandMade: CAS #2

Tole fotko pa vam moram nujno pokazati. Pri naši hiši res ne potrebujemo tovornjaka. Dragi na motorju prevaža vse mogoče, tudi drevje. :-) Dren je peljal prijatelju, da ga bo posadil v čast svojemu prvorojencu.  Neverjetno, ampak dren je brez škode preživel testiranje pri 120 kilometrih na uro. :-)


Pa še eno prošnjo imam. Pravzaprav rabim nasvet tistih, ki šivate. Moj šivalni stroj častitljivih let, Bagatova Ruža, je spustil dušo. Trenutno je v rinfuzi in ni upanja, da bi še kdaj lahko šivala z njim. Odločila sem se, da nabavim novega. Ne šivam veliko, ampak vedno znova je potrebno zarobiti kakšne hlače, ali pa prt, menjati zadrgo ali pa se udeležiti zanimive nitkarske igrice. Mi lahko katera pomaga z nasvetom, kaj nabaviti?


Lep pozdrav do naslednjič. :-)



24 komentarjev:

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Prekrasna CAS voščilnica
pozdravček Tamara

jasna varcakovic pravi ...

Za mene, jednostavno je uvijek najbolje. Bas zgodna cestitika.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tudi sama se zadnje čase navdušujem nad CAS voščilnicami in tvoja je res čisto CAS. Malo je ogromno...več ne rabiš...krasna je.
Kar pa se tiče šivalne mašine ti pa samo to rečem....samo ne kupuj plastike za 120 €. Sama imam še iz tvojih časov Bagatovo Višnjo (30 let) in je kovinska. Serviser je rekel, da take mašine lahko popravlja v nedogled (dokler so deli na razpolago in zaenkrat so še vedno) plastiko pa ob najmanjšem kvaru lahko samo v kontejner vrže, tako so slabe...dobesedno za enkratno uporabo. Lepo bodi. čao

Martina pravi ...

Vrlo ljepa čestitka. Što se tiče šivanja tu ti ne mogu pomoć, o tome nemam apsolutno nikakovog pojima.
Lp, Martina

Adrijana Knez pravi ...

Sonja tvoja CAS voščilnica je čudovito NATANČNO izdelano ;)) zelo mi je všeč!
Lp, Jana

moi pravi ...

Kako dobro zgleda obešen jabuček. Super si nat+redila to čestitko.

Tanja pravi ...

Super lepo lečestitko si izdelala. Vidim, da nam je sonce vsem dal zagona. Sama se še nisem preizkusila v uporabi šablon. Sem pa sedaj kupila eno šablono pri Tini (Najleši par) in jo bom ta vikend preizkusila. Upam, da bo tako lepo izpadlo kot pri tebi. Hvala, ker si se nam pridružila pri CAS druženju. Pridi še ;-)

Vladuška pravi ...

Prekrasna je in zelo lepa. Tale dren pa je dokazal svoje, tvoj moz pa tudi :))) Vidim, da so se tako zagrizeni motoristi kot moje oce. Pri svojih 71 letih je motor se vedno njegovo glavno prevozno sredstvo in vse dela in prevaza z njim, tudi krompir, ce je treba :)))) Glede masince pa ti zal ne znam pomagati, ker nimam kaj pojma :(

Tanja E. pravi ...

Zelo lepo in domiselno si jo izdelala:)
Si me pa nasmejala s tem drenom na motorju. Potem, ko sem se tega nagledala, sem zagledala na fotografiji še... a veš kaj? ... Ravnino! Jaz imam na eni strani vzdolž cele doline Pohorje, na drugi strani Uršljo Goro in Peco:)) LP

Hali pravi ...

luštna čestitka! Jabolko je res nekaj posebnega! Za mašinco ti ne morem nevemkaj svetovati, drugače pa sem že slišala , da te iz Lidla/Hofra niso slabe, mislim da so ravno zdaj v prodaji

Andreja pravi ...

Hvala Sonja tudi za tole!
Zelo mi je všeč in čudovito si izdelala jabolko :-))
Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici z roza pentljo ... Srečno!

Unknown pravi ...

oooo lepa lepa vošcilnica in pa lepa gesta ker je dobrodelno:))) podpiram take projekte :)

*Urška* pravi ...

O,kako lepo si naredila.Prav simpatična je.Sem se pa pošteno nasmejala fotki z motorjem.Tvoj dragi pa res ni od muh :)
LP,Urška

Janja pravi ...

Čudovito zlato jabolko si naredila. Krasna CAS voščilnica.
Hvala, ker si se nam pridružila na 118. izzivu CRAFT-alnice. Lp

Renata pravi ...

Manj je več, zelo lepa.

Danica pravi ...

Ooo kako je luštna prav všeč mi je to zlato jabolko. Zelo všečna.
Tale tvoj ragi je pa res legenda :))) Drevo na motorju :D
Lp Danica

Klara pravi ...

Sonja, obe varianti z roza pentljo sta mi všeč. Motor je pa zakon. :-)

Damjana Ž. pravi ...

Voščilnica je krasna.

Glede šivalnega stroja pa lahko tudi pokomentiram :) Že kar nekaj časa imam tistega iz Hofrove akcije (PFAFF). Zenkrat dela super, šiva lepo, enostavne nastavitve, res nimam pripomb. Koliko časa bo zdržal in ali je nujno treba kupiti drag stroj pa težko rečem. Zenkrat nimam pripomb in kolegice, ki so ga tudi takrat kupile, so ravno tao zadovoljne kot jaz. Res pa je da nismo kakšne "profi" šivilje :). Za izdelovanje okraskov, robljenje predolgih hlač, šivanje hlač in krila je pa tale mašinca čisto ok.
Sem videla da jih ima tudi gospa, ki ima šiviljske tečaje, verjetno so pri njej dosti več v uporabi kot pri meni, pa je tudi rekla da je zadovoljna...
Dobro izbiro in uspešen nakup ti želim!

oldpunca pravi ...

Damjana, najlepša hvala. :-)

Cvetoči travnik pravi ...

Lepa voščilnica, uspešen in koristen motorist:)), glede šivalnega stroja pa ti žal ne morem nič svetovati. 1 x je moj "crknil", pa je bilo popravilo tako drago, da bi bilo bolje, če bi kupila novega (sedaj pa ravno tako ne dela). In rezultat: nehala sem šivat. LP

Ne-Ja pravi ...

Čudovita - tale CAS verzija prav paše v danaqšnji dan :). Tudi jaz imam dobrih 30 let staro Bagatovo mašino, tako da o novitetah teško razglabljam. Tašča, ki je profi šivilja, pa ima tudi tako iz Hoferja in šiva vse brez težav (edino kakšni delovni kombinezoni znajo biti težava) - sem jo tudi jaz sporbala in nimam pripomb. Je pa res da se tele stare mašine da popraviti, samo malo je potrebno telefon obrniti okoli.

Unknown pravi ...

Zeloo luškana♥

Hiška iz papirja pravi ...

Kakšna svetlobna leta neki - prav odlično ti gre! Če pomislim, da je šablona na ravnilu, ki je trdo in ne upogljivo, kot so plastične stencil šablonice, potem si morala biti hudo natančna, da je tako lepo jabolko ratalo! Glede šivalnih strojev nimam pojma, ker ne znam šivat, motor je pa očitno zelo vsestansko prevozno sredstvo :)

Goga pravi ...

Oo, tudi ta je čudovita, prava mojstrica si in nič odaljena od nikjer.
Hvala, da si z nami v dobrodelni Craft-alnici. Pozdravček Lili