ponedeljek, 22. september 2014

Creative Blog Hop

Ustvarjalni sestri, ki se nam predstavljata kot Vilinke, sta me nominirali za Blog hop,  zanimivo igrico, s katero spoznavamo druge in tudi drugačne bloge. Verjetno si vsakdo, ki piše blog, želi, da bi čim več ljudi videlo kaj piše, kaj ustvarja. Da ne nakladam preveč – tale blog hop ima tudi svoja pravila, ki se jih bom skušala držati. :-)

Torej, najprej moram opisati sebe.

Sem Sonja. Mama dveh odraslih otrok, sina in hčerke. Na oba sem zelo ponosna in ju imam neizmerno rada. Pa tudi svojega dragega, ki je po duši motorist, po osnovnem poklicu pa kuhar, imam rada. :-) Naložila sem si že 5 križev, se pravi, da Abrahama in njegove finte čisto dobro poznam. Že kot otrok sem rada ustvarjala. Veliko sem štrikala in tudi šivala. Pozneje pa sta bila moja mulčka manekena mojim izdelkom. Poleg ustvarjanja vseh vrst, v zadnjem času predvsem papirčkanja, pa so moja večna in velika ljubezen knjige. Ko odprem knjigo, zame vse ostalo izgine. Zelo rada pa tudi pišem. Predvsem potopise. Z dragim se veliko potepava in vsa najina potepanja skrbno beležim, on pa priskrbi slikovni material. Moj blog je tako v veliki meri najin in sploh ni samo ustvarjalni blog.

Naslednje, kar moram storiti je, da vam predstavim Vilinke.

Na blog Vilinke Ročna dela sem prvič naletela na enem izmed ustvarjalnih izzivov. V trenutku so me pritegnile lepe in natančno izdelane voščilnice. Blog je prava demonstracija sestrske ljubezni in povezanosti. Težko je ugotoviti, da blog urejata obe sestri, saj delujeta kot eno. Vesela sem njunih komentarjev na mojem blogu, saj so iskreni in prijetni.  Če ju še ne poznate, pokukajte k njima. Ne bo vam žal!

Sedaj moram pa odgovoriti na nekaj vprašanj.

1.       Kaj trenutno počnem.
Razmišljam o tem, če ima smisel pospraviti klet, ali še počakam, da se podtalnica odloči oditi tja, kamor spada, ali pa bo ponovno preverila, kako imamo položene ploščice.
Sodelujem pri zanimivem projektu in se z ustvarjanjem preizkušam z drugačnimi materiali.
Premlevam ideje, kaj ustvariti za nove izzive.
Malo pa tudi štrikam. V delu imam valoviti šal, malega mucka in etui za telefon.  (Težko delam samo eno stvar naenkrat.)




2.       Kako se moje delo razlikuje od drugih.
Verjetno v tem, da pri svojem delu ne uporabljam šablon, pač pa škarje in skalpel. Veliko ustvarjalnega materiala pa najdem v kuhinji, od krompirja za izdelavo preprostih štampiljk, do cedila za špricanje z vodenimi barvicami, silikonskega čopiča za pecivo, s katerim nanašam akrilne barve in strukturne paste, papirnate brisačke za ozadje voščilnice, folijo za živila za likanje papirnatih prtičkov, peki papir za nanašanje barv…

3.       Zakaj ustvarjam.
Zato, ker pri tem uživam. Ko pa nekoga s svojim izdelkom razveselim,  mi to da krila za še več ustvarjanja.

4.       Kako ustvarjam in kje dobim inspiracijo.
Ustvarjam po trenutnem navdihu. Rada se udeležujem izzivov, kjer pri članicah ustvarjalnih timov in pri udeleženkah izzivov  najdem veliko idej, ki jih potem interpretiram po svoje. Pri tem tudi širim svoja obzorja. Spremljam veliko blogov. Večinoma pa se ideje same porajajo v moji glavi. Velikokrat kot kombinacija več izdelkov, ki si jih ogledam. Vem pa, da tisti trenutek, ko se v glavi prižge lučka, moram takoj sesti za ustvarjalno mizo, če pa nisem doma, pa moram idejo v trenutku skicirati.

Tako, sedaj pa moram še nominirati dva izmed blogov. Igrica se nadaljuje s tem, da moja nominiranca pripravita podobno objavo do 29.9. in predata štafetno palico naprej. Njuni nominiranci pa nadaljujejo 6.10. Sicer pa zadeva ni smrtno resna. Če katera izmed nominirank nima časa in ne volje za tole igrico, je pač ne nadaljuje. :-) Čisto nič hudega se ne bo zgodilo zaradi tega. :-)

Moji nominiranki sta Vesna (Kvačka - raj za dušo), za katero nikdar ne vem, kakšne substance uporablja njena kvačka, saj v treh dneh nakvačka takšo lepo tuniko, da te lahko udari kap od zavisti in Zvonka (Ustvarjanje po moje), ki ima čisto svež blog s krasnimi, v nulo dodelanimi voščilnicami. 

Lep pozdrav do naslednjič :-)




8 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Sonja, lepo je bilo tole prebrati in se kaj novega izvedeti o tebi. Nasploh si tako pozitivna in vedno polna energije in taksen je tudi tvoj blog in lepo je priti k tebi na obisk.

moi pravi ...

Lepo je pri tebi in lepo je bilo prebrati še kaj dodatnega, kar nisem vedela.

Danica pravi ...

Se podpišem pod Vladkin komentar. Tudi jaz te zelo rada obiščem. Vedno me z radostjo in veseljem napolnijo te tvoje objave in potopisi.
Lp Danica

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ko boš izvedela za substance pri Vesni, sporoči dalje, tudi jaz bi včasih kaj takega rabila.
Bom citirala kar Vladko, bolje ne moreš zadeti, kot je napisala : "pozitivna, nabita z energijo, čeprav bi se tudi pri tebi lahko vprašali s čim neki se hraniš, da si taka.....???? Skratka - uživamo, ko hodimo k tebi na obisk in amen. čao

Ne-Ja pravi ...

Sonja hvala za tole predstavitev - si nam povedala še pikico več o sebi in dala dve super ideji za obisk blogov :).

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovita predstavitev
srečno
lp Tamara

Adrijana Knez pravi ...

Lepo, da smo te spoznali tudi v tej "luči" in še veliko kreativnih podvigov ti zelim.
Zelo rada pridem k tebi na obisk ;)))
Lepo bodi, Jana

Zvonka pravi ...

Sonja, hvala za pohvalo, sem res vesela, da je bil moj novi blog opažen in v čast mi je, da si me izbrala.
Za ta blog hop sicer slišim prvič, pa se bom potrudila, da do 29. izpolnim nalogo. Lp