petek, 8. avgust 2014

Končno dopust!

V sredo popoldne, ko sem prišla iz službe, sem že na pragu kričala: "Dopuuuuuust!" Dragi, ki je na dopustu že od prejšnjega petka, se ga je že dodobra navadil in je seveda imel čas razmišljati, kako me bo animiral :-). Vprašal me je, kaj nameravam početi takoj v četrtek. Odgovorila sem, da ne želim telefonov in ne računalnika in ne tega, da me nekdo ves čas sprašuje, kdaj bo "tisto" končano, za vse ostalo pa mi je vseeno. Pa pravi dragi: " Odlično. Krasno idejo imam, da ti to omogočim. Za ves dan bo. Greva in spucajva parcelo v nulo!"  Posebnega navdušenja nad njegovo idejo nisem pokazala, sva pa v četrtek res naredila akcijo :-). Gibanje na zraku mi je dalo toliko energije, da sem zvečer uspela sestaviti še voščilnico.

Na Less is More je ta teden na vrsti barvna inspiracija. Rumena, modra, zelena in umazano bela barvna kombinacija me je navdušila za pacanje z vodenkami. Spet :-).




Na papirnato brisačko sem z radirko odtisnila vse predpisane barve v naključnem zaporedju. Za voščilnico sem uporabila samo zgornji sloj brisačke, ki sem ga ovila okrog tršega papirja in na hrbtni strani zalepila z lepilnim trakom. Izrezek rožice sem dobila v bonbončku pri Mojci z bloga Moja darila. Pobarvala sem ga rumeno. Napis pa je moj prvi poskus vročega embosiranja. Pravzaprav so prvi poskusi končali v košu za smeti :-).

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Less is More: Week 183 Colour Challenge   .....  HAPPY BIRTHDAY SARAH! :-))
- Mavelu.com: Mesečni izziv - Avgust - OKROGLO (štampiljka in lepilna blazinica)

Za danes pa imam za vas še nekaj vitaminov in zgodbico. Tole na sliki je dren. Mihov dren  :-)




Ko se je pred 27-timi leti rodil Miha, je dragi posadil drevo. Dren. Da bo naš Miha zdrav, kot dren!  Danes sta oba odrasla :-). In oba nas razveseljujeta: Miha s svojo pridnostjo, dren pa zgodaj spomladi s prvim cvetjem in v poznem poletju z okusnimi rdečimi sadeži. Tega drevesa škodljivci nikdar ne napadejo. Raste počasi in njegov les je zelo trd. Nekoč, ko so še delali stvari za večnost, so ga uporabljali za ročaje za kmečko orodje. Sadež je zrel šele, ko pade na tla. Vsebuje veliko C vitamina. Sušim ga za zimske čajčke. Tudi marmelada je zelo okusna. Letos bova kuhala žganje, zato ga skrbno zbirava. Veliko pa ga pojemo svežega. 

Lep pozdrav do naslednjič :-)



21 komentarjev:

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Luškana! :))

Mojca pravi ...

ooooo noro lepa voščilnica, krasno si se znašla in cvet mi je zelo všeč. lepo dopustuj! lp

Janja pravi ...

Vedno me presenetiš, tokrat z brisačko :). Luštna je.
Uživaj na dopustu. Lp

Danica pravi ...

Res imaš odštekane ideje :) super si jo sestavila.
Uživaj na dopustu :)
Lp Danica

Ne-Ja pravi ...

Ma bjeba, da ti uspe iz brisačke narediti tako voščilnico!!!!!!!!!! Kapo dol :). Zelo zanimiv dopust si je omislil tvoj dragi, ma taki so pač "moški" :)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Uživaj dopustniške dni
voščilnica je krasna
delo pa krepi :)
lp Tamara

jasna varcakovic pravi ...

Lijpeu zabavu na dopustu i puuuuno brandija ti zelim!

jasna varcakovic pravi ...

Lijepu!

Martina pravi ...

Tvoje ideje sa materijalima koje upotrebljavaš me oduševljavaju. Odlična ti je ova čestitka.
Lp, MArtina

Helena pravi ...

Zanimiv začetek dopusta :) Si kar predstavljam, da ti na začetku ni bilo preveč všeč.
Zelo lepa in domiselna voščilnica.
In hvala za zapis o drenu.

Klaudija Rajković pravi ...

vidi se da si puna inspiracije, baš je super ispala ova čestitka...lp

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Papirnata brisača .... ja kaj si še ti ne boš izmislila. Dobro, da te tvoj mož zaposli, drugače bi imela še več ekstravagantnih idej. Pa še dobro izpade.
Prebrala sem tvoje popotovanje v celoti - kapo dol pred takimi popotniki in nabiralci kilometrov. Sama imam že 320 km (NM-Šibenik), ki jih je potrebno narediti 7 do 8x v sezoni dovolj, kaj šele, da bi morala potovati v enem kosu. Znorim na čisto. Krasne slike, obrazložitev ... vse v piko. Uživaj še v dopustu, izkoristi še teh nekaj poletnih dni, kmalu bo začel padat sneg, pa novo leto, pa čestitke (ja, kar začni z izdelavo, itak bo konec leta kmalu tu). čao

Navihančki pravi ...

Krasna voščilnica, pa zgodba o drenu je zelo simpatična:) Lep dopust želim!:)

Unknown pravi ...

Deloven a koristen začetek dopusta,lušna voščilnica:)Sadeže drena dobro poznam saj sem se jih v otroških letih na počitnicah v Vučji gomili vedno najedla,res pa morajo biti temno rdeči,mehki.Najrajši pa sem splezala na drevo ,ki je bilo nizko in zanimivo za skrivanje.

Anne pravi ...

Pretty card!
Thanks so much for joining us at Less is More
Anne
LIM Designer

Chrissie pravi ...

I'm sorry I'm late in commenting.
This is a sweet card and what a lovely setting you took this picture in!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Klara pravi ...

O Sonja...super si naredila tole voščilnico. neverjetne ideje imaš. Krasna je. :)

Adrijana Knez pravi ...

Super in zelo zanimiva voščilnica (beri: p.brisača) v začetku dopustniških dni.
Uzivaj, Jana

Sandra Pecić pravi ...

Interesantno i lepo.. A dren je fantastičan, mogu tek misliti kakva je marmelada...I mi imamo dren već desetak godina, ali strašno sporo raste... Pozdrav;)

Vladuška pravi ...

Jaz bi se verjetno zbunila za tak predlog, he he. Ampak kot pravis, na koncu pa pase in se veliko delo je bilo narejeno. Da sploh ne govorim o tem, da ti je uspelo tudi voscilnico narediti. Si pa res izvirna pri uporabi materialov. Dober nacin lovljenja sadezev :)

Marina pravi ...

Ooooo kako kjuti voščilnica je nastala :) Hvala ker se igraš z nami na našem mesečnem izzivu na Mavelu.com. Pozdravček,