ponedeljek, 9. junij 2014

Teta Pehta

Zadnje čase imam občutek, da mi nekdo krade ure in dneve. Teden se obrne, kot bi mignil. Delam, kot mravljica, pa nikamor ne pridem :-( Šele zvečer mi uspe na brzino preleteti vaše bloge. Pa še to ne vsak dan. Ko sem danes pogledala, kdaj sem napisala zadnji prispevek, sem se zgrozila. Se bom poskusila malo odkupiti z današnjim prispevkom :-)

Na Craft-alnici so tokrat na vrsti slovenski napisi. Ker izdelava voščilnic v trenutni gužvi ne pride v poštev, sem pripravila nekaj drugega. V shrambi sem poiskala kozarce za vlaganje, približno enake, in jih pobarvala ter prelepila s servietki, da bom vanje shranjevala vonj in okus pomladi in zgodnjega poletja. Sušim namreč bezeg, kamilice, žajbl, gozdne jagode, lipo in vse, kar zraste okoli hiše.






Napise sem naredila s štampiljkami, ki so verjetno starejše od mene :-) Pred leti so na mojem bivšem delovnem mestu ob uvedbi računalnikov želeli zavreči štampiljke, pa sem si sprosila, da jih vzamem domov. Takrat sta namreč otroka ravno začela vstopati v svet črk, pa so bile štampiljke s črkami krasen pripomoček in igrača.

Stekleničke za shranjevanje posušenih cvetov, plodov in listov prijavljam na naslednja izziva:
- Craft- alnica: Izziv #109 Slovenski napisi
- All Crafts Challenge June- July

Saj nisem ves čas samo na vrtu in v svojem brlogu :-). Prejšnjo soboto (ja, že več kot teden dni nazaj) me je dragi popeljal z motorjem na izlet po Sloveniji. Čudovito je bilo. Vreme nama je vse do večera prav lepo služilo, na poti domov pa naju je pošteno opralo. Pa saj nisva iz cukra! :-)

Naredila sva več kot 700 kilometrov in ponovno obiskala tiste kraje, ki jih vsaj enkrat letno prevoziva z motorjem. Pot naju je vodila po avtocesti do Vranskega, pa skozi prelepo Tuhinjsko dolino in dalje do Bleda, pa do Savice ( k slapu nisva šla) in nazaj skozi Bohinjsko Bistrico in čez Soriško planino na kosilo v Podbrdo, potem pa skozi Tolmin, Kobarid, Log pod Mangrtom in čez Predel na italijansko stran ter nazaj v Kranjsko goro in na Jesenicah na  avtocesto ter domov, v Prlekijo :-) 






 

Na motorju ne uporabljava slušalk in mikrofona. po tolikih letih skupnih kilometrov se sporazumevava z znaki, pogovoriva pa se, ko se ustaviva. Med vožnjo oba uživava. Lepo mi je, ko občudujem kraje, skozi katere se voziva. Tokrat sem si pod čelado ves čas ponavljala odlomke iz čudovite Župančičeve pesnitve Duma:


Hodil po zemlji sem
naši in pil nje prelesti.
Ljubil sem jo.
Kakor grudi deviške razgaljene
duhtele pod soncem so njene poljane razpaljene;
potapljal sem se v valove njenih žit,
sam, sam s seboj, le z mislimi svojimi skrit
v molčeči družbi mladega hrepenenja,
mlad, mlad — to se pravi: v srcu vsega življenja.
In vsa širina je z mojimi sanjami snivala,
in nebes in gora sta mojim željam se odzivala;
škrjanček — pojoča raketa — je pesmi pršil;
je čul moje srce, od njega se peti učil?
Livada, si videla cvetje moje duše,
pa si ga posnela, okitila z njim svoje ruše?



Lep pozdrav do naslednjič :-)




24 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Divno da sve te biljke mozes ubrati u okolini i tako originalno upakovati;bas ti zavidim!
Fotke su prekrasne!

Unknown pravi ...

Very nice Love them and you beautiful photos. are wonderful. Stan

Martina pravi ...

Ohoho..kod tebe ima svačega. Odlična ideja za biljke. A slike sa izleta su super. lijepo je otiči nekud i uživati.
LP, Martina

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Pridna si, čeprav včasih misliš, da nimaš kaj za pokazat. Kozarci so .... kako naj rečem....fenomenalno pikčasti.... simpatični 100 na uro. Na izletu si uživala,... dobro si se imela ... fotke so krasne ... čao

Metuljčica pravi ...

Ravno danes zapisala kolegici, da cel dan nekaj delam, pa nimam kaj pokazati, tako da te čisto razumem. Kozarčki so res super, dobra ideja, zdaj ko nam narava ponuja toliko dobrot. Uživala sem tudi ob vajinem izletu, staj sta se vozila po meni tako ljubih krajih. Lep sončen dan.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Ja delo je včasih narejeno, a se ga nikjer ne vidi-pa nič zato-občutek zadovoljstva, da smo nekaj postorili je krasen. Pri tebi so pa vendarle po vsem obiranju, gojenju z ljubeznijo, pripravi nastali simpatični kozarčki za ozimnico ali darilo. Duša pa mora tudi na potep in vajini odklopi so sijajni. Srečno na vajinih poteh. Včasih pa več kot 1000 besed eč pove en dotik
lep dan in pozdrav iz že sedaj vročega primorskega konca
Tamara

Adrijana Knez pravi ...

Tile čajčki bodo v teh pikastih kozarčkih še bolj okusni in najraje imam meliso in meto.
Čeprav sem pred kratkim pri bivši sošolki prvič bila melisin sok in sem se odločila, da ga tudi sama naredim. Ponavadi kar vse posušimo. Ampak sok je pa fantastičen in super za odzejat. Motoristične dogodivščine pa so enkratne in Slovenija ima res skrite bisere. In tako kot je Tamara napisala: srečno na poti!!!

Helena pravi ...

Pravo zdravje v stekleničkah :) Krasna ideja s kozarčki, ki si jih lepo okrasila. Všeč so mi štampiljke črk - nekaj posebnega so.
Uh, 700 km? Verjetno te ta zadnja kaj boli :)? Vsekakor sta imela krasen izlet!

Renata pravi ...

Krasno si jih okrasila, črke so prav posebne. Tako lepo je slikovno potovati s tabo.

Ne-Ja pravi ...

Tole je bil pa fenomenalen izlet. Ko bosta zopet imela tak navdih ti priporočam, da malo raziščeta še notrnajske ovinke čez rakitno ali bloško polico, vsekakor pa Planinskih rid in obronka planinskega polja ne smeta zamuditi :). Tudi mene baše čas in tole tvojo idejo znam s pridom izkoristiti, ker se tudi pri nas doma cmari 1000 in en zvarek iz domače lekarne :). Kozarčki so pa tako cart, da jih je škoda samo za "zdravila".

Simko pravi ...

Krasni so tile tvoji okrašeni kozarčki in super si uporabila štampiljke za napise. 700km izlet pa je moral biti pravo doživteje...
Pozdravček,
Simona

Andreja pravi ...

Lepo je bilo danes pri tebi na obisku Sonja :-)) Pestro zelooo!
Veš, tudi meni že dolgo časa nekdo krade in krajša čas .-)
Lepe kozarčke si naredila in napisi so zelo fletni!
Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici ... Srečno!

Goga pravi ...

Kok čajčka! Zelo lepo si okrasila kozarčke v katere si ga shranila.
Uh, sta ga pa žgala, ni kaj. Rita je kaj boleča ? Pa saj sta se vmes kaj pretegnila ;).
Hvala, da s z nami v Craft-alnici. Pozdravček Lili

Unknown pravi ...

pridna pehta:)))) ampak na motorju pa prava macka :)))) upam da te dragi mirka da te ne ukradejo hihi

vilinke pravi ...

Super, da sta si napolnila baterije in se sprostila ;) Kozarci v servetni tehniki so super ideja ;) lepo si jih izdelala ;)

Vladuška pravi ...

Voznja z motorjem je resnicno meditacija in jaz se takrat vse pomenim sama s seboj. Bi me slusalke zagotovo motile :) Krasen izlet sta imela. Ti pa si nato se super oblekla te kozarce.

Janja pravi ...

Kozarčke si zelo lepo okrasila. Napisi so prav posebni :).
Potepanja z motorjem so verjetno super. Sama, namreč nimam teh izkušenj.
Hvala, ker si se nam pridružila na 109. izzivu CRAFT-alnice. Lp

Simona pravi ...

Ufff, to pa je bil izlet. 700 km. Super sta. Kozarci z napisi pa so mi zelo všeč. In še uporabni. Super si se spomnila.
Čas pa mene tudi kar preganja. Sploh ne vem, kam tako brzi.

Carmen S. pravi ...

Liebe Sonja,
die Gläser mit den Aufschriften sehen wunderschön aus. Toll, was Du allesan Kräutern an Deinem Haus findest. Jetzt hast Du ein bisschen Sommerduft für den Winter im Glas.
Euer Ausflug scheint besonders schön gewesen zu sein. Die tollen Bilder sprechen für sich. :)))

Ganz ♥Liebe Grüße, Carmen

Nena pravi ...

super ideja tole z kozarčki...kar malo diši po copy/paste. jaz bom mogoče ukradla tole idejo za kakšno darilce..marmelado ali paradižnikovo omako

pridna si s temi km pod ritko...jaz letos nimam še niti enega prevoženega ;)

Biljana pravi ...

U,hudo, čisto sem navdušena!!!

Hiška iz papirja pravi ...

iii kako prisrčni pikasti kozarci! To bo dišalo, ko jih boš pozimi odpirala :) Izlet pa čudovit, po samih lepih krajih sta vandrala ...

Sandra Pecić pravi ...

Ovo avanturu na motoru sam propustila zamalo... SUPER !!! I treba da se ide na izlet posle toliko obavljenih poslova..;)

May pravi ...

Gorgeous altered jars... Love the spots... your photos are beautiful too... Thank you for joining us at Craft my life... Hugs May x x