sreda, 28. maj 2014

Poročna voščilnica

Najlepša hvala za vse lepe želje Veroniki. V domači oskrbi in ob izdatni pomoči jagod, špinače, ribeza in drugih dobrot z vrta, jo na sobotno nesrečo spominja samo še par modric, ki pa jih tudi kmalu ne bo več :-)

Na izazovih i slatkiših punce tokrat želijo videti poročno voščilnico. Ker je nisem še nikdar delala, mi je že lov za idejo povzročil nemalo težav :-) Pred časom sem snela z neta digitalno štampiljko in seveda pozabila nanjo. Včeraj pa me je zadelo kot strela z jasnega. Ideja je bila rojena :-) Moja voščilnica je malo drugačna. Ker ne znam zlagati rožic v čudovite šopke, kot to občudujem pri drugih ustvarjalkah, sem se izziva spet lotila čisto po svoje.




Nisem pristaš angleških napisov, ampak mislim, da pa tukaj kar paše :-) Simpatičen avtomobilček sem dva krat sprintala, pobarvala z vodenimi barvicami in zlepila skupaj. Pločevinke sem privezala z nitko. Ozadje pa je zgodba zase :-) Ko sem prejšnji krat uporabljala štampiljko iz krompirja, sem jo brisala v papirnato brisačko. Po končanem delu sem že nameravala brisačko zavreči, pa se mi je zdela tako simpatično zapacana, da sem jo posušila in pustila v škatli z namenom, da bo enkrat že prišla prav :-)  V notranjost sem zalepila dva srčka.

Voščilnico skoraj v zadnjem trenutku prijavljam na Izazove i slatkiše: 34.izazov - Vjenčanje,

Prejšnji teden pa sem naredila par škatlic za čokolade, namenjene za "blagovno menjavo" :-) Sestrična od dragega naju namreč vsako leto pokliče, da si prideva iskat sadike paradižnika in paprike. Čokoladice so bile namenjen njenim vnučkom. Papir za škatlice sem naredila tako, da sem na karton zlikala servietke. Super tehnika in zelo enostavna :-)



Skuhana je pa že tudi prva runda jagodne marmelade. Jagod imam letos res veliko, tako da bo še veliko marmelade. Gozdne jagode, ki mi rastejo na treh koncih okoli hiše, pa sem danes dala sušit za čaj.





Za konec pa še malo eksotike iz domačega sadovnjaka :-)



Kaki in smokvo cartamo že par let, pa do sedaj še nista pokazala svojih sadežev. Upam, da jih letos vsaj poskusimo.

Lep pozdrav do naslednjič :-)

31 komentarjev:

vilinke pravi ...

Zelo si bila pridna in ustvarjalna,super...jaz pa čisto brez energije,upam da bo ta faza čim prej mimo :)
LP Vilinke

jasna varcakovic pravi ...

Simpaticna ideja za cestitku tek vjencanih, a vidim i sezona jagoda je otpocela na vasoj zemaljskoj polu-lopti.

Unknown pravi ...

Čudovita čestitka. Tudi sama hranim papirnate brisačke iz njih lahko narediš tudi male dnevnike. Pri likanju servetke na karton si uporabila kakšno lepilo ali to kar samo od sebe drži? Ooooh jagodna marmelada moja najljubša!

oldpunca pravi ...

Servietko nalepim takole, da med servietko in karton položim kuhinjsko folijo, prekrijem s peki papirjem in likam z zelo vročim likalnikom (brez pare). Obstaja kar nekaj filmčkov na to temo.

Martina pravi ...

Oh, kod tebe opet puno novosti. Čestitka mi je baš super. A tvoje pozadine fenomenalne. Što se tiče kutija ,super si napravila to sa salvetama. Ja sam prije dosta koristila tu tehniku. A na vrtu sam ti lagano zavidna..:)
LP, MArtina

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasna poročna voščilnica,
si bila pa pridna te dni
krasne fotke
lp tebi, Veroniki in ostalim domačim
Tamara

Simko pravi ...

Ker mi nekako v zadnjem času zmanjkuje časa za vsakodnevne obiske blogov, ki jih zelo rada pogledam, sem še le danes uspela prebrati nekaj zamujenih objav na tvojem blogu Sonja! Najbolj vesela sem, da je tvoja hčera Veronika OK! Tvoja poročna voščinica je res drugačna in to mi je pri tebi zelo všeč. Zelo lepo si jo izdelala in super uporabila digitalno štampiljko!
Pozdravček,
Simona

helena pravi ...

Kdo bi si misli, da je ozadje voščilnice ena zapackana in posušena brisačka. Videti je fantastično. Še 1x se je potrdilo, da nič ne smemo vreči v koš, a ne? Živiš v pravljici, da ti po vseh vogalih rastejo gozdne jagode?

Simona pravi ...

Lepa voščilnica in tale ideja z brisačko mi je fenomenalna. Te lahko samo še vprašam za polikane servietke - servietko razplastiš? Kuhinjska folija - tista živilska? Laiku kot sem jaz je potrebno vse do potankosti razložiti :o) Oprosti za firbcanje.

Veroniko pa lepo pozdravljam in hvala bogu za takšno hitro okrevanje.

Helena pravi ...

Kakšno čudovito ozadje si dobila! Voščilnica pa je zelo lepa.
Uh, koliko dobrot je pri vas. Upam, da boste letos le poskusili kakšen domač eksotičen sadež :)

oldpunca pravi ...

Z veseljem pomagam :-) Servietek je potrebno razplastiti, folijo pa uporabljam tanko, živilsko.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tebi itak vse rata - samo odpreš kuhinjsko omarico in .... pade krompir, pade folija, brisačka ne gre v smeti ampak na voščilnico.... ti bi lahko patentirala vse te nore domače ideje - na koncu pa pride ven .. kaj neki ....voščilnica za dol past....
Jagode imaš pa čudovite. Samo nasvet za figo - ta ne sme biti na prepihu (zavetje - za hišo je najboljše), Jaz sem jo cartala 10 let, potem sem jo pa izkopala in poslala v maloro. Na morju jih pa nič ne cartam, pa rastejo v samem kamnu - kdo bi to razumel. čao

Andreja pravi ...

Sonja, super, da je s hčerko vse OK :-))
Tale tvoja objava je ne samo lepa, ampak je tudi sladka .... mmm jagodna marmelada ... mi delaš lušte .-)
Čudovito voščilnico si naredila in ta tvoja tehnika z vodnekami je krasna!
Hvala, ker se igraš z nami pri "Izazovih i Slatkiših" ... Srečno!

Klara pravi ...

Krasna voščilnica je in škatlice presenečenja tudi! Pa kar malo fouš sem za vse gozdne jagode okrog hiše (pri nas jih sicer nekaj je, sam gredo pre-hitro v usta in tako za sušit in za vlagat ne ostane kaj veliko! :))

Danii pravi ...

Luštna čestitka :-)
Njamiii jagode :-)
Lp Danii

Martina pravi ...

Pri tebi vedno občudujem izvirnost pri ustvarjanju. Čestitka je krasna. Tako drugačna in to je super. Tudi čokoladice so prav simpatično zapakirane. Tudi zapacana brisačka je super ideja. Čez sedem let vse prav pride :). Me veseli, da ponesrečenka okreva. Cartkaj jo še naprej.

Hiška iz papirja pravi ...

Kakšna super objava je tole, same fine reči: Veronika je ok, voščilnica svetovna tako zaradi motiva kot zapackane brisačke, da jagod, fig in kakija niti ne omenjam, škatlice za čokolado z polikanimi servietki pa za dol past - prvič slišim za take vrste likanje - sigurno je bolj zabavno kot likanje oblačil, ane :)

Adrijana Knez pravi ...

Ja Sonja....pri tebi se pa človek ogromno nauči ;))....in tale ideja z zapackano brisačo...ja super!!! Jaz pa ne utegnem jagodne marmelade skuhat...imam preveč sladkosnede otroke...pa hvala Bogu, da sadje pojedo! Želim ti prijetn vikend, Jana

Metuljčica pravi ...

Ja, bravo, tole z ozadjem je super ideja, prav simpatična voščilnica je nastala. Za jagodno marmelado pa kapo dol. Res si pridna. Ob vsej tvoji eksotiki sem dobila zalet in ko se vreme malce otopli grem tudi jaz v akcijo.

Mojca pravi ...

oooo prav luštnain posebna poročna voščilnica. od tiste marmelade se mi pa kar sline cedijo :) super, da je s tvojo hčerko vse ok. lp

Hali pravi ...

Prekrasno ozadje in prekrasna voščilnica. Njam , njam marmelada. In držim pesti za kaki in figo ;-)

Klara pravi ...

Sonja, res si edinstvena...vsakič presenetiš z kakšno novo "foro". :)
Čestitka je krasna. In jagode...mmMmm...super izgledajo vse te dobrote. Pri tebi pa ni nikoli dolčas. :))

Keti's Projects pravi ...

Luštna voščilnica. Servietna tehnika za papir je super pogruntavščina, sem si ravno zadnjič naredila nekaj zaloge, ker se mi ne da vsakič "pacat" posebej.

Hvala, ker si se igrala z nami na Izazovi i sladkiši.

Janja pravi ...

Poročna voščilnica je zelo luštna in čokolade si čudovito zapakarila.
Jagodna marmelada je tudi pri nas že v kozarcih :). Lp

Ne-Ja pravi ...

Pa kdo je rekel, da moraš zviajti vrtnice, če imaš ti vodene barvice s katerimi delaš čudeže? Noro dodbra ideja tole z brisačko, z jagodami pa si naredila tek lušte, da je joj :)

Vladuška pravi ...

Fino si zapakirala vse te cokolade in porocna voscilnica mi je vsec, ker ni tipicna. mmm, domaca marmelada, njami.

Sandra Pecić pravi ...

Ne znam šta mi se više sviđa, ta marmelada ili kutijice za čokolade:)))

Nena pravi ...

super poročna voščilnica in spet si dokazala da moram hrčkati vsako stvar pa čeprav umazano papirnato brisačko :)
uf moraš imet pa res veliko jagod da boš imela toliko marmelade......jaz na žalost moram za ta projekt jagode kupit :(....no ali pa marmelado :)

Carmen S. pravi ...

Hallo liebe Sonja,
ich bewundere immer wieder Deine Originellen Ideen mit einfachen Bastelmaterialien die schönsten Karten und Geschenke zu basteln. Die Hochzeitskarte ist ein Traum. So fröhlich und wunderschön gestaltet. Das gefällt mir viel besser, als ein Hochzeitspaar. :))))
Ich sehe, Du hast Deine Marmelade schon fertig. Ich muß sie noch einkochen. ;)

Ganz liebe Grüße, Carmen

Navihančki pravi ...

Supeer poročna voščilnica:) Vesela, barvita in razigrana :) in uf.. tole je pravi jagodni raj! njami :)

Unknown pravi ...

lepa voscilnica :)))) jagodna marmelada:))))) se koscek kruha in mnjami:))))