četrtek, 10. april 2014

Struktura

Moj dragi je čisto preveč hiperaktiven. V soboto se je na hitro odločil, da bomo prepleskali in pospravili shrambo. Me prav zanima, če ima še kje na svetu kdo v tako majhnem prostoru toliko navlake :-) Projekt se zaključuje danes. Samo še presortiram vso navlako. Trdno sem odločena, da bo vse tisto, kar bomo verjetno še kdaj potrebovali, romalo v smeti. Je bilo pa zanimivo vse te dni po stanovanju voziti slalom, saj smo imeli vse stvari iz shrambe razstavljene v dnevni sobi, kuhinji in na hodniku. Ker je shramba premajhna, da bi se v njej tlačila oba, sem se rajši umaknila v svoj brlogec in ustvarjala z malo drugačnimi barvami, kot moj domači mojster.

Vladka in Tina sta nam tokrat za inspiracijo izbrali čudovito Helenino voščilnico. Takemu izzivu se nikakor nisem mogla upreti. Ker pa sem bila zaradi zgoraj omenjenega projekta s časom na tesnem, sem združila dva izziva v eni voščilnici. Punce na Craft-alnici tokrat želijo videti čestitko za diplomo. Nastalo je tole:





Osnovo sem pobarvala z dvema odtenkoma zelene akrilne barve, potem pa sem s silikonskim čopičem  nanašala še druge barve, da so nastale črte. Super pogruntavščina je tale čopič. V kuhinji imam drugega, čistega :-) Sovica je spet 100% ročno delo. Vse delčke sem izrezala iz belega papirja in jih pobarvala z blazinicami. Štampiljke so prastare, zvezdice pa so naštancane. Všeč so mi bili srčki na Helenini voščilnici, ampak k čestitkam za diplomo bolj sodijo zvezdice :-)

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
Ustvarjalna skrinja: Ko me inspirira #24
CRAFT-alnica: Izziv #105: Čestitke ob diplomi

V prejšnjem zapisu sem omenila, da so bili sodelavci navdušeni nad mojo tortico za Sandro, zato sem "spekla" še eno, ki jo bo za rojstni dan dobila Helena. 



Tortico pa prijavljam na Mesečni izziv - April/Mavelu.com blog saj je štampiljka z napisom iz trgovinice Mavelu.

Naslednji teden bo pa pri nas še posebej veselo. Po petih dooolgih mesecih prideta na dopust sine in njegova punca. Juhu :-)

Lep pozdrav do naslednjič :-)



29 komentarjev:

Martina pravi ...

Ponekad je potrebno osvježit prostorije i izbaciti sve što ne trebamo, ali ipak je ljepše u našim brlozima za stvaranje..gdje možemo pustiti mašti na volju.
Lijepu čestitku si napravila. Vrlo zanimljiva pozadina, baš mi se dopada.A sova je top.
Lp, Martina

Vladuška pravi ...

Kaj je minilo že 5 mesecev? Ne morem verjet. Sonja, tole ozadje je super, silikonski čopič deluje :) in všeč mi je, kako si sovo postavila na kupček zvezd. Kos torte pa tudi ni od muh. Držim pesti, da danes vse postorite in nato uživajte v vikendu.

Andreja pravi ...

Še dobro, da imamo tele naše kotičke in da se lahko vsake toliko odmaknemo :-))
Lepo voščilnico si naredila in ozadje na njej je krasno in zelooo pisano.
Tudi sovica deluje zelooo modro! Všeč mi je.
Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici ... Sečno!

Mojca pravi ...

Sonja, si me nasmejala z vašo shrambo. Te razumem in smo vam kar konkurenčni...
Voščilnica mi je zelo všeč, sova deluje zares "modro". Tortica je pa prav sladka in porcelan mi je tudi všeč...
Naslednji teden bo pa dvakrat praznik - uživajte skupne trenutke.
Lp, Mojca

*Urška* pravi ...

Super si naredila ozadje,sovica pa izgleda prav učeno.Všeč mi je celotna podoba.
Ob tortici se mi pocedijo sline....mnjami.Pridna si bila,ni kaj!!!
LP,Urška

vilinke pravi ...

Kaj, 5 mesecev, se mi zdi kod da si včeraj pisala da je sina dobil službo in da zdaj gre. Uživajte na polno te skupne trenutke ;) sovica pa je zakon, čisto tvoja, handmade ;) tudi zelo odlična slastičarka si postala ;)

Tina pravi ...

Sonja, vedela sem, da boš nekaj pripravila za izziv!!!! :-) In vesela sem, da sem imela prav! Tvoje ozadje mi je zelo všeč, pa kako lepo si uporabila zvezdice kot `stojalo` za sovico. Hvala, ker si se nama pridružila pri izzivu.

Ne-Ja pravi ...

Vem kako zgleda, ko se lotiš spraviti v red shrambo - sem bila poleti na istem in še kar ne vem kako smo vso šaro spravili notri :(. Sovice me vedno fascinirajo, tvoje "čopič" lekcije pa bi morale vse 1x v živo videti, ker obvladaš :). Vidim, da ti je tudi peka tortic prirasla k srcu - kar tako naprej ker je zelo lepa!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

A to je to! Sem tuhtala, kakšne sovje pozdrave pošiljaš :))) Veš kaj, svetovna je! Kako si ji fajn kapo naredila. Luštno vse skupaj. Bodi lepo in uživaj v prebeljeni in pospravljeni shrambi - to je tako lušno, nekaj časa, dokler spet ne natlačimo not vsega živega :)))

Ayaa pravi ...

všeč mi je ozadje voščilnice. Tortica pa zgleda zelo slastna..;)

Simko pravi ...

Super si združila 2 izziva, Sonja! Tortica pa tudi zgleda zelo slastna...
Pozdravček,
Simona

Hiška iz papirja pravi ...

Joj Sonja, lahko si prepričana, da je še veliko takšnih, ki imajo/imamo na majhem prostoru veliko navlake! :) Meni je najtežje ravno sortiranje in odločanje, kaj roma v smeti in kaj ostane. Sploh odkar ustvarjam, je "za-vsak-slučaj" stvari še več kot prej in včasih kar malo obupujem :) Odlično te je inspirirala Helenina voščilnica, tvoja sovica z diplomo na posebnem ozadju je nadvse simpatična, tortica pa spet njami :)

MOJCA pravi ...

Ha ha ha - odličen humor - me zanima, če si "navlako" res vrgla v smeti. Čutim na vodi, da ne. Priznaj, da ti bo vsaka stvar "enkrat prav prišla" - ob svetem nikoli.
Tvoja sovica je odlična, ozadje fantastično , jaz pa nos do tleha, ker nimam in nimam prave ideje za izziv na craftalnici - me jezi kot 100 hudičev, to se mi pa še ni zgodilo.
Tortica pa kot prava (sama jo jutri delam, ker ima naš najmlajši otrok v nedeljo 14 pametnih pubertetniških let in si je zaželel čokoladno torto in mati mu bo seveda ustregla). lep vikend ti želim. moj bo kaloričen .. mnjami .čao

Sandra Pecić pravi ...

Svaka čast na radnom elanu, to je za svaku pohvalu..Ima to veze i sa gostima koje čekate ;))) Tortice su ti perfektne!

Klaudija Rajković pravi ...

Ponekad se trba osvježiti prostor iako mi volimo da je onako kako jest i sama sam u nekakvom brlogu, no imam čošak samo za sebe, ponekad se ni sama ne snalazim u njemu ali ono što trebam nađem ..
Divna je čestitka a tortica baš mami , sve si jako lijepo uradila...lp

Unknown pravi ...

ja ja vem kako zgleda ko te napade delo v hisi jaz mam tudi tako obdobje da pred velko nocjo vse generalno hihih ....... ustvarila si super torti komentiram obe in pa tale sova je spica :):)

Carmen S. pravi ...

Oh mein Gott Sonja, was ist da für eine wunderschöne Karte. Ich liebe Deinen selbstgemachten Hintergrund. Er ist Fantastisch, bitte mehr davon. :))))) Auch die süße Diplom Eule und der Schriftzug passen Perfekt zu diesem tollen Hintergrund. :)))
Herzlichen Glückwunsch zu Deinem süßen Tortenstück. Es ist wunderschön.

♥ Ganz liebe Grüße und ein schönes Wochenende wünscht Dir, Carmen

Kushner Elizabeta pravi ...

Bravo! Prava si umjetnica! Čestitka izgleda super, a komad torte budi želju za slatkim. :)

Adrijana Knez pravi ...

Kapo dol Sonja, ker si naredila fantastično ozadje!!! In mi je zelo všeč:)..Sama pa se izziva (Ko me inspirira) ne bom udelezila, ker vam do kolen ne sezem :) :)...Pozdravček, Jana

Goga pravi ...

No, pa bo "špajz" zrihtan in pospravljen. Me pa zanima, koliko ste res vrgli proč :).
Krasno sovico si naredila, lepo in v nulo je izrezana in tako pametno pozira na barvitem ozadju. Veseli me, da si jo postavila na zvezdice.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici; Lili

Metuljčica pravi ...

Tudi mi imamo generalko in vem kako je to. Je pa super, da si se znašla in ustvarila za več izzivov. Prav vse mi je všeč.

jasna varcakovic pravi ...

Biram divnu sovicu; moj sin ih obozava!

Klara pravi ...

Kako je fina sovica in pa krasna tortica (glede na količino zaužitih sladkih dobrot razmišljam, da bi se tudi jaz morala lotiti peke takih - nesladkih- a zelo lepih tortic!, bi bilo bolj zdravo :)!
Upam, da je generalka dobro uspela!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Kako pridna in aktivna si bila med časom mojega okrevanja.
Sovica je super
in košček tvoje tortice nobenemu ne škodi
lp Tamara

Nena pravi ...

zelo lepa voščilnica, super tortica in čestitke za shrambo......hm mogoče bi mene tudi mogel kdo prisilit v pleskanje ateljeja ;)

Janja pravi ...

Voščilnica ima čudovito ozadje in prikupno sovico. Tudi sladkega koščka torte se ne bi branila :).
Hvala, ker si se nam pridružila na 105. izzivu CRAFT-alnice. Lp

Navihančki pravi ...

Fantastična tortica, zares izgleda slastno :) In sovica je prav prisrčna!

Biljana pravi ...

WAW, odlična je!!!!!

Marina pravi ...

Ooooo nastala je čudovita tortica, ki je prav slastna na pogled :) In seveda tudi voščilnica je nekaj posebnega :) Pozdravček,