petek, 6. december 2013

Ko me inspirira #20

Samo pri nas se lahko zgodi, da nam računalnik crkne ravno takrat, ko je domači serviser daleč v širnem svetu. Dobro, no, saj ima računalnik že kilometrino, ampak da nas tako pusti na cedilu, to pa ni fer! Res sreča, da je včeraj prišla hčerka domov, da sem lahko vsaj pogledala, kaj je novega v svetu ustvarjanja, ki mi postaja vedno bolj ljub, obiski drugih blogov pa prijeten dnevni ritual, tako drugačen od stresnega vsakdana v službi. 

Zvečer, ko smo sineta dobili na telefon, smo s skupnimi močmi (sine je svetoval, hčerka pretikala kable, dragi dajal komentarje iz naslanjača, jaz pa jamrala) priklopili sinetov mali prenosnik  tako da imava z dragim vsaj internet in skype. Kako smo fotografirali in prenašali slike na ključ, pa je zgodba zase :-)

Jutri peljem računalnik na servis, da vidim, če se ga splača popravljati, ali pa ga pod novo zaporedno številko vpišem na seznam stvari, ki so odpovedale poslušnost v zadnjem času. Seznam je že kar dolg…

Namen tega pisanja ni bil jamranje, pač pa Vladkin in Tinin že dvajseti izziv Ko me inspirira. Čudovito nalogo sta nam zastavili. Meni, ki največ obiskujem prav domače bloge, je tale inspiracija pravi užitek. Pogosto si namreč sposodim kakšno idejo . Običajno se moram znajti s stvarmi, ki jih imam, da se približam tistemu, kar sem videla in želela ustvariti. Res je, da mi je najljubši in najlepši izdelek tisti, ki ga trenutno gledam :-) Občudujem čudovito barvanje, vrhunsko izdelane detajle, domiselno in hrabro kombiniranje barv, estetiko... Če bi pa izbrala res tisto, kar mi je TOP, pa so to izdelki čistih linij in z malo elementi.

Daša na njenem blogu Piši, riši, striži ustvarja zelo lepe CAS voščilnice. Tole sem ustvarila po njenem navdihu, niže spodaj pa je original, ki mi ni dal miru :-)


Dašine zvezdice so štampiljke, jaz sem jih pa izsekala iz pisanega papirja. Namesto s cefralcem robov sem papir scefrala s škarjicami, ki so na švicarskem nožku in so ostre kot britev.  Napis sem želela sprintati, ampak iz zgoraj omenjenih razlogov sem se morala zadovoljiti z nalepko.  Daša, hvala za navdih!




Tinini filmčki, ki nam jih ponuja na ogled že dva tedna, pa so me navdušili za uporabo bleščic. To, da imam bleščice po celem stanovanju, verjetno ni potrebno posebej poudarjati :-) Prej se mi nikdar ni zdelo, da bi na moje izdelke pasale bleščice. Sedaj sem se pa naučila, da s pravilno uporabo bleščic in seveda v pravi meri, ne morem zgrešiti! Tina, hvala :-)


Spodaj  je pa še nekaj prazničnih voščilnic, za katere navdih je prihajal sproti. Še marsikaj moram postoriti in ustvariti do praznikov. Vem, da sem si spet naložila preveč vsega. Ampak, takšna pač sem :-)


Kekse pa je spekla hčerka. Pa še jih bo, je obljubila :-)


Lep pozdrav do naslednjič :-)

23 komentarjev:

Martina pravi ...

Koliko prekrasnih cestitaka. Sve su mi jako lijepe. Ne znam koju bih odabrala da moram birat.
Lp, Martina

Danica pravi ...

Ojojoj sta bili pa res pridni, toliko lepih voščilnic pa še piškote sta speki! Kapo dol.
Lp Danica

Alenka pravi ...

Čuudovite čestitke! Keksi pa že zgledajo slastno, kako dobri morajo šele bit !:)

Irene pravi ...

Wow so tolle Sternkarten,
ich bin begeistert

LG Irene

Klara pravi ...

Super ti je uspel tale navdih. Tudi sama imam najraje CAS variante ampak mi ne uspevajo najbolje. Zelo lepo zbirko voščilnic si naredila.... pa tudi piškotki ne zgledajo slabo. ;))

Renata pravi ...

Zelo lepa voscilnica, Dasa je bila dobra inspiracija.

Carmen S. pravi ...

Oh liebe Sonja, Deine verschiedenen Sternkarten sehen ganz bezaubernd aus. Mir gefallen sie sehr gut.
Deine Kekse sehen lecker aus. Da könnte ich jetzt gut einen vernaschen. :)

Liebe Grüße, Carmen

Unknown pravi ...

ooooo kolk lepa....prov na venček spominja:)......piškotki pa greha vredni:) takoj:)

Mojca pravi ...

joj kako krasna je in tele barvite zvezdice ji prav pašejo! piškotke bi pa itak kar čez ekran pojedla :)))) LP

Ne-Ja pravi ...

Zanimiva ideja - zvezdice v venčku. Pa prav tako štanco imam, bo potrebno poskusiti inspiracijo od inspiracije :). Tele piškote bi pa kar zagrabila na zaslonu in jih pojedla...

Vladuška pravi ...

Sonja, tako zelo sem vesela, da si najin izziv vzela za svojega in da se nama tolikorat pridružiš. Super si po svoje skombinirala Dašino čestitko in krasno je tudi to, kako te je Tina spodbudila s svojimi videi. S temi bleščicami se tudi jaz bolj skregana, ampak Tina je tudi mene prepričala, da njihova uporaba vendarle ni tako zahtevna in da je končni izgled zelo privlačen. Upam, da uspe popravilo računalnika. V uteho vam je vsaj to, da se lahko sladkate s temi slastnimi piškoti. :)

Simko pravi ...

Lepo voščilnico si naredila Sonja! Prav lepo si razporedila zvezdice v krog in napis (čeprav nalepka) ji super pristoji! Njami piškoti... :)
Pozdravček,
Simona

Nena pravi ...

voščilnice so preproste in lepe, piškotki pa do mene dišijo ;)

MOJCA pravi ...

Dobro, da si dala sliko piškotov šele na koncu, ker drugače ne vem, če bi videla tvoje voščilnice . (sem pač sladkosneda , ne morem pomagati , če mi pa cuker tolikokrat pade).
Voščilnice so vse super, z zvezdicami si imela pa dosti dela, ker tiste škarjice so ostre kot britev, so pa tudi majhne . lp

Simona pravi ...

Krasen izziv se igrate. Ideja o domačih blogih mi je všeč. Ti pa si ustvarila spet krasne voščilnice.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Tvoje preproste, tako drugačne voščilnice so meni zelo všeč. Ker večino narediš in izrežeš na roko, ker porabiš kar imaš, ker vlagaš toliko časa in veselja. Nekaj posebnega si, rada berem tvoj blogec :)

MA-MI pravi ...

Pozdravljena, o ne glede na vse, si se zelo dobro znašla. Voščilnica je preprosto lepa (tudi meni so take najbolj všeč).
Kako te razumem glede seznama ... na mojem so se skoraj istočasno pojavili računalnik, fotoaparat, tiskalnik, da omenjam samo stvari, ki mi služijo pri ustvarjanju. No, prva dva sem zamenjala. Mogoče pa bo Božiček prinesel kaj novega. Lp, Maja

Sandra Pecić pravi ...

Šteta za taj peh s računarom,znam koliko to pometnje zna da napravi kada smo svi "zaraženi" tom spravom..:)) Ti ipak nisi bila lenja,divne čestitke si napravila..Svaka je lepa na svoj način

Sandra Pecić pravi ...

Joj,zamalo da zaboravim na glavni utisak..tvoja ćerka je napravila diiiivne kolače i još diiivnije ih ukrasila.Iskoristiću njenu ideju..:**

vilinke pravi ...

Čudovita izvedba :) Lepo si spet vse skombinirala!!! Piškoti pa so že na pogled za prste obliznit, pridna hčera ;))
LP, Vilinke

Hali pravi ...

Prekrasno ustvarjanje in njmai piškotki izgledajo slastno,bravo hčerka :-)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

venček zvezdic mi je res zelo všeč. pa pridno hčerko imaš.In ja, veliko dobrih trikov smo se naučile pri Tini.

Tina pravi ...

O, Sonček...kako lepa objava. Zelo mi je všeč, kako si interpretirala Dašino voščilnico...super zvezdni venček je nastal. Potem pa so mi še malo zrasle peruti ob omembi bleščic....