ponedeljek, 10. december 2012

Ko me inspirira

Koledarček, ki sem ga videla pri Tini in pri Vladki me je tako navdušil, da sem ga morala narediti. Pripomočkov nimam veliko, idej pa polno glavo :-) Najprej sem si sprintala koledarček (Vladka, hvala za print), potem pa začela premišljevati, kako vse tisto iz glave spraviti "v" papir. In nastalo je tole:




Koledarček prijavljam na izziv Ko me inspirira #8. Snežinka in rožica sta narejeni z luknjačem, sonce in list pa sem narisala in izrezala s skalpelom. Meseci so zvezani s trakcem in na podlago zalepljeni z obojestranskim lepilnim trakom. Letni časi in leto pa so prilepljeni s 3D blazinicami.

Tole pecivo je bil pa moj včerajšnji izziv :-) Nisem posebej talentirana "cukerpekarca", v tem predprazničnem času pa vsako leto napečem preveč vsega.
Recept je čisto enostaven:
Sestavine:
25 dag gladke moke
10 dag sladkorja v prahu
20 dag masla
1 jajce
2 vanilina sladkorja
2 čokoladna pudinga
cimet po okusu
pisane mrvice

Postopek:
Iz vseh sestavin, razen mrvic, zgnetemo testo in ga damo za eno uro v hladilnik
Naredimo manjše kroglice in jih damo v stiskalnik za česen. Iztisnemo nitke, ki jih čisto narahko zvijemo, da dobimo klobčič, ki ga pomočimo v mrvice. Klobčiči naj se pečejo na 180 stopinj približno 10 minut. Še tople damo na mrežo in jih ohladimo. In to je to :-) Moj dragi pravi, da so zelo dobri.

Iz včerajšnjega sprehoda pa je ta fotografija zimske idile.


Lep pozdrav do naslednjič :-)

5 komentarjev:

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovit koledarček, saj ni potrebno ne vem koliko pripomočkov-ideja odtehta veliko. Bravo in kar se tiče rezanja oblik si mojstrica, da ji ni para.

Piškotki njami-važen je namen-da je delano z ljubeznijo. Zgledajo super.

Tako zimsko idilo za sprehod pa ti prav malo zavidam.

Lep pozdravček Tamara

Vladuška pravi ...

Prav lušno si skombinirala ta koledarček in všeč mi je, kako si s 4 simboli prikazala vse 4 letne čase. Sem zelo vesela, da si se nama pridružila :). Lepo bodi.

moi pravi ...

Koledar je luškan, pecivo pa pridišalo do sem. :)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

koledarček je KRASEN!!1 še posebej, ker je tako simple in vendar tako special. zelo so mi všeč tisti kvadratki letnih časov!!!

Tina pravi ...

Danes sem si vzela čas, da čisto v miru pogledam koledarčke... res si naredila tako zelo ljubkega! Minimalistično izdelanega, a s tako domiselnimi zaključki, da je veselje.