četrtek, 18. november 2021

Nadaljujem z domačimi nalogami

Mala šola prazničnega ustvarjanja gre h koncu. Škoda. Pa ravno sem se prav ogrela. :-) Nobeno leto doslej še nisem tako pridno in sproti delala nalog. Gotovo je razlog tudi to, da sem ves dan doma. No, ko ni novih nalog, utrjujem snov in uporabljam trike, ki sta nam jih predstavili Tina in Vladka, tudi na drugih voščilnicah. 

Tokrat vam pokažem deveto domačo nalogo, ki se glasi: Nepraznični motiv na praznični voščilnici. No, kaj mislite, kateri motiv sem uporabila? Malo pošast, kaj pa drugega. :-) Vsaj ena praznična voščilnica letno mora biti pri meni "pošastna". Pa še idejo s čajno skodelico sem nadgradila. :-)


Verjetno bi doživeli šok stoletja, če bi vam iz skodelice z vročo čokolado pokukala mala pošast in s smetano popacala vezeni prt od babice, ki ga daste na mizo samo za praznike. Pri tem pa bi vas nedolžno pogledala in vam ponudila sladkorno palčko. :-) Da je voščilnica praznična, povesta napis in vejica bodike.

Ozadje sem izdelala s plastično šablono snežink, ga zalepila na kraft osnovo in okrasila s skodelico senčeno po Tininih navodilih. Smetano sem posula z bleščicami, pošasti pa dodala migajoče oči. Končno sem pogruntala, kako sestaviti slakorno palčko. Če se prav spomnim, nam je Tina v lanski MŠPU svetovala, da jo izrežemo naenkrat iz dveh papirjev. Pri meni je trajalo celo leto, da sem nekje iz globin svojega spomina izbrskala ta podatek. :-) In to samo zaradi tega, ker se mi ni ljubilo lepiti  majhnih rdečih koščkov v okenca. Pa naj še kdo reče, da napredek ni posledica lenobe. :-)) Vsi uporabljeni ustvarjalni pripomočki so Najlepši par. 

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

- Mala šola prazničnega ustvarjanja 9: Deveta domača naloga - Nepraznični motiv na praznični voščilnici

- Najlepši par: Galerija jesen (Srečno novo leto 3)

- little red wagon: Challenge #628 - No Patterned Paper 

- Simon Wednesday Challenge Blog - Simon Says: Make Your Own Background 

 

Za ravnotežje v objavi pa še malo tropskega cvetja. :-)



Ker mi rojstnodnevnih voščilnic konstantno primanjkuje, sem jih tokrat izdelala na zalogo. Saj vem, da bo hitro skopnela. Ena voščilnica je že šla od hiše. :-) Za izdelavo cveta sem z distressi senčila pavs papir. S šablono maka (Najlepši par) sem izrezala cvetne liste. Spodnjega enkrat, zgornjega pa dvakrat, da je cvet bolj bogat. Pestiči so rumeni. Ozadje sem senčila z modrim distressom in z enako barvo odtisnila voščilo. Cvet sem zalepila na liste, izrezane iz zelenega papirja pobarvanega s spreji. 

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

- TFC: The Flower Challenge #62 'Add Leaves'

- Najlepši par: Galerija meseca novembra (okrašeni pravokotniki, pravokotniki s šivi, mak, bujno zelenje, voščila za vse priložnosti) 

-Addicted to Stamps and More: Challenge #418 - Birthdays 

 
- TIME OUT Challenges: Challenge #201 - Da Vinci quote
 


 

Lep pozdrav do naslednjič. :-) 

 

15 komentarjev:

Valerija pravi ...

Sonja, zdaj si me pa prav lepo nasmejala za lahko noč. Kako huda ideja s tem pošastkom, ki se skriva pod smetano :) Kako domiselno in posrečeno. Tropsko cvetje iz pobarvanega paus papirja pa tudi fantastično, še ena ideja, za sposodit :)
Vse je prekrasno!

Helena pravi ...

Ojej, Sonja, takšne skodelice kave bi se seveda najprej prestrašila in upam, da ne bi polila prav vso kavo :) Super ideja in še nasmejiš se zraven. Pa lep kupček rojstnodnevnih si naredila. Upam, da me boš s tem malo predramila, ker sem pri tem čisto zaspala :)

moi pravi ...

Letos si pa bolj pridna kot jaz, meni še dveh nalog ni uspelo opravit, sem pa zato druge večkrat 😂
Pošastno praznična voščilnica in super preproste rojstnodnevne.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

HUDA HUDA HUDA!!!!!! LEPE LEPE LEPE!!!! Je potrebno še kaj dodat?!? Penzija nate res dobr vpliva!!!!!

oldpunca pravi ...

Vladuška je objavil(-a) nov komentar za objavo »Nadaljujem z domačimi nalogami«:

Ta pa je nagajivo praznična in tebi res ležijo te male pošasti

Pa pozabila se napisat, da so rojstnodnevne tudi krasne.

I Card Everyone pravi ...

I really love vellum, which is the perfect paper for these gorgeous poppies! Such a pretty purple - and your leaves are a wonderful finishing touch!
Thank you for playing at The Flower Challenge!
=]

Bonnie pravi ...

This fun little guy with the big eyes is too cute to be mad at, Sonja! He's going to make everyone laugh and enjoy the fun! Love the vellum flowers on your birthday cards! Such a pretty color pink with their yellow centers!

*Urška* pravi ...

Sonja, kako zelo si me nasmejala s tole fantastično pošastno voščilnico. Si mi polepšala dan po napornem delavniku....me je takoj minila utrujenost :))
Ma je prav simpatična tale pošastkica in se mi zdi, da majčkeno smetane že manjka.
Tudi druga voščilnica je prekrasna in všeč so mi cvetovi s tropskimi listi.

Imke pravi ...

Both cards are great but the first one is my favorite. It´s FUNNY !

Thanks for joining our "No Patterned Paper" Challenge @ Little Red Wagon. Hope to see you back again soon.

Imke ~ MY CRAFTY PLACE

Maja pravi ...

Prva voščilnica je res hecna in zelo domiselna. Tudi preostale so super, samo prva pa res zmaga :)

Claire pravi ...

Haha your imagination is fantastic, its so cool having the monster pop out from under the cream, love it! Pretty flower cards x

Nataša pravi ...

Tale s pošastjo je tolk huda. Rojsnodnevne pa tudi zelo lepe.

Moje drobtinice23 pravi ...

Ja pa kako si se ti dobro znašla s to pošastjo. Bi iz moje skodelice tudi lahko kdaj pokukala ☺️
Čudovite voščilnice si naredila.

Cvetoči travnik pravi ...

Te pošastke so pri tebi res nekaj posebnega, prav v vseh vlogah, ki jim jih dodeliš, se znajdejo.
Tropske voščilnice pa tudi super in poživijo te hladne dni, še najbolj pa ogrejejo prejemnika. Pozdravček in objem Andreja

Quillish pravi ...

Love the way your vellum petals make the cards so dreamy and pretty! Just a beautiful flower, with sponged ink in the background - so simpl yet so striking. Thank you for taking time out to share this clean and simple design, hugs ~ Ishani