torek, 4. julij 2017

Novice in ostalo :-)

Lep pozdrav iz hiše, kjer se ves čas odpirajo vrata, skače po stopnicah,  sprašuje, brska po hladilniku… :-)

Skoraj sem že pozabila, kako lepo je, ko je v hiši živahno. Čez vikend nas je bilo po dolgem času spet vseh šest skupaj za mizo. Miha in Monika sta namesto v četrtek, prispela šele v petek. Zaradi močnega naliva (uradna razlaga Air Berlin) sta ostala ujeta na letališču v Berlinu. Šele v petek zjutraj jima je uspelo odleteti na Dunaj, kamor ju je dragi šel iskat v zgodnjih jutranjih urah. Zaradi časovne razlike in neprespanosti sta bila dva dni malo zmedena. V soboto popoldne pa sta nas s prihodom presenetila še naša Primorca, saj je Veronika dobila dva prosta dneva. Škoda, ker je vikend odbrzel mimo, kot raketa. Za računalnik je zmanjkalo časa. Pa za ustvarjanje tudi. :-) Imam pa en kup neobjavljenih voščilnic, za katere je sedaj pravi čas, da vam jih pokažem.

Začenjam od zadaj naprej.

Danes praznuje Metuljčica Darja. :-)




Poslala sem ji voščilnico, ki sem jo naredila za svojo dušo in to že lep čas nazaj. Barvanja motivov se redko lotim. Tale ptiček, ki mi ga je nekoč, davno nazaj, poslala Janja, je tiho žvrgolel na veji in čakal, da ga pobarvam z akvarelnimi barvicami. Ko se mu je "zgodil" še krasen okvir, narejen s sposojeno šablono, sem vedela, da bo voščilnica preprosta. Barvam cvetov sem poiskala primerno osnovo in odtisnila preprosto voščilo.

V nedeljo je rojstni dan praznovala Darnell, na drugem koncu sveta. Z Mihom in Moniko so »skoraj« sosedje. V primeru, da gledaš Kalifornijo na globusu. :-) Voščilnico sem poslala veliko prej, saj me je lansko leto izučilo, ko so lepe želje zanjo odlete kdo ve kam. Obrobljeni cvet Najlepšega para sem vrezala v osnovo, napacano z distressi. Na dvostransko lepljivo prozorno folijo sem natresla droben svetleči prašek, kot nam je v Mali šoli prazničnega ustvarjanja pokazala Tina, na spodnjo stran pa sem nalepila še perla papir, tako da se rožica zelo lepo blešči. Prijavljam jo v julijsko galerijo Najlepšega para.





V nedeljo pa je praznovala tudi naša kofetarca Milena. K njej je potovala preprosta voščilnica, moja prva, izdelana z distress oxidi.  Malo barvanja, malo špricanja in sušenja in nastalo je zanimivo ozadje.


Mihova Monika je rojstni dan praznovala v soboto,  ravno na dan, ko sta prišla domov. Tole preprosto voščilnico v emboss resist tehniki sem izdelala zanjo. 


Tudi Valerija je praznovala v  soboto. Njeni metuljčki so izrezani iz osnove, pobarvane s distress oxidi, osnova pa je odtis embosirne srajčke, prav tako z oxidi  Šele sedaj, ko sem tudi sama preizkusila oxide, popolnoma razumem navdušenje nad temi novimi čarobnimi blazinicami. Zaenkrat imam samo pet barv, ampak vem, da jih bo kmalu še več. :-)
 

V začetku junija (vidite, koliko zamujam z objavami?),  je rojstni dan praznovala Jasmina. K njej je potovala nežna enoplastna voščilnica s Tininimi Divjimi vrtnicami. Že takrat, ko smo za Craft-alnico izdelovale enoplastne voščilnice, smo v en glas ugotovile, da tole sploh ni enostavno, čeprav zgleda drugače. :-) Tukaj sem se igrala z maskiranjem, lepilno blazinico, z roza perfect pearls prahcem in roza akvarelno barvico. Črtkan okvir je izdelan prostoročno s črnim pisalom.


Lep pozdrav do naslednjič. :-)


23 komentarjev:

moi pravi ...

O, vse po vrsti so lepe. Najboljš pa je bilo prebrat, da imaš spet polno hišo in svoje otroke doma ;) Sedaj kar 4 ;)

Uživaj!

Metuljčica pravi ...

O kako lep kupček rojstnodnevnih. Prav vse čudovite, ampak čisto prva, tista zame, ta je pa povrhu vsega še fantastična. Hvala še tule iz srca!

Klara pravi ...

Ooo lepo slišat, da je živahno doma! In same lepotičke so nastale, res lepo izgledajo, najbolj mi je pa všeč zadnja, z vrtnicami!

Vladuška pravi ...

Prav slišim loputanje z vrati in skakanje po stopnicah :) Super, da je mladina na kupu in da se imate lepo. Veliko lepega si nam pokazala in vidim, da je tudi tebe prevzelo ustvarjanje z oxide inki. Se mi zdi, da človek kar ne more nehat, ko jih enkrat sproba :)

Helena pravi ...

Takšna druženja vedno prinesejo dobro voljo in veselje v hišo.
Uh, si bila pridna. Same krasne voščilnice za slavljenke.

Danica pravi ...

Ti prav privoščim to loputanje in skakanje po stopnicah... predvidevam, da si ga močno pogrešala :) Prav vse voščilnice si super naredila, teli Oxide so res super pogruntavščina ane :)
Uživaj v družbi tvojih najdražjih <3

Maja pravi ...

Cel kupček čudovitih voščilnic.
Naj družinsko veselje v polni hiši traja čim dlje :)

helena pravi ...

Lepo, da je bila spet polna hiša in da so vrata hladilnika na polno škripala. Ampak, ti pa prekašaš vse; greš po Mojčinih stopinjah - si kakor en multipraktik. Čudovite so, prav vse!

Keti's Projects pravi ...

Lepo, da so te otroci obiskali in da je bila polna hiša. Voščilnice pa vse krasne, vsaka po svoje. Zelo pozorno si presenetila vsako od punc.

Zvonka pravi ...

Ooo kako lep kupček voščilnic si nam pokazala, same lepotičke, vsaka po svoje je najlepša. Mogoče sta za odtenek meni še bolj všeč prva in zadnja. Lep pozdrav. Z.

Tina Z. pravi ...

vse je tako lepo pogledati, kaj si ustvarila, ampak najlepše je pa prebrati, da je bila hiša spet nabito polna, super, naj traja!
krasno igranje z barvami in super efekti z oksidi, pa ti metuljčki in vrtnice so mi tudi zelo všeč.

Tina pravi ...

Sonja, kako sem vesela za vas...kar slišim navdušenje preteklega vikenda po hiši :-). Hvala ti za šopek lepotic, s katerimi si razveseljevala punce :-)

Hali pravi ...

ajoj koliko lepih čestitk in krasnih novic. Naj bodo dnevi skupaj čim daljši in popolni :-)

Majda pravi ...

Sonja, kako zelo sem vesela za tvojo polno hišo!!! Moja materinska duša se kar topi od vsega veselja, ki te preveva... Malce zavidam - ampak s tisto pozitivno zavistjo seveda in sanjam vse tja do zimskih počitnic, ko se meni obeta objeti jo... No pa jokcam, ampak tudi to je treba, potem odleže za nekaj časa, t najbolje veš, kako je s tem :-)
Tvoje voščilnice pa sem občudovala že med potepanjem z atom medvedom - na FB, kjer je lažje pritisniti "LIKE", kot vnesti komentar na blog, kot je ugotovila že Andreja ;-)))
Lepo, lepo bodi in objemaj čim več - za nazaj in za naprej, Majda

Unknown pravi ...

Draga moja tolk si ustvarjalna😍👏👏👏evo jaz pa se kar jaj najvackam in grr takoj od hise se poslikat ni cajta😡😡😡se pa speavljam v en resen projekt in sem cist zasedena poleg sluzbe boste fejst punce obvescene😍😍😍bodi fejst
Prov ustvarjalna si vse ti rata😍😍😍

Janja pravi ...

Vesela polna hiša, kako lepo je to prebrati. Sreča, ki jo je nemogoče izmeriti in napolni srce tudi za tiste "sušne dni" v letu.
Krasne rojstnodnevne voščilnice. Lepo bodi.

Natasa pravi ...

Res je lepo prebrati, da ste bili spet vsi skupaj za vikend in uživali. Vikendi vedno prehitro minejo. In same lepe voščilnice si zopet ustvarila! Barvanja motivov bi se res lahko večkrat lotila, čudovita je namreč tista s ptičkom!

Valerija pravi ...

Prekrasne voščilnice in ena med njimi krasi tudi moj dom in ta je seveda najlepša. Hvala ti!

Nataša pravi ...

Kako lep vikend ste preživeli. Taki dnevi napolnijo dušo.
Voščilnice so krasne.

Andreja pravi ...

Sonja, kako lepo je brati, da je hiša vesela in polna hiša :-)) Verjamem, da so to srečni in neprecenjivi dnevi in naj trajajo čimdlje. Tvoje voščilnice pa kot vedno pisane in predvsem raznolike.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Goga pravi ...

Oo lepo je kadar je hiša polna, privoščim ti to veselje čimvečkrat.
Lepo si ustvarjala in razveselila cel kup ljudi. Pridna si, pa še v Craft-alnico si se prijavila.
Hvala, da si z nami v Craft-alnici. Lp Lili

Unknown pravi ...

Zelo lepa ptička in seveda celotna voščilnica. Srečno :)

Renata pravi ...

Koliko lepih voščilnic si nam pokazala Sonja, vsaka posebna in edinstvena. Vedno občudujem tvoja ozadja z Distressi.