ponedeljek, 7. julij 2014

Ustvarjanje in planinarjenje

Dolgo sem iskala idejo, kakšno voščilnico narediti Moniki. Vedela sem, da bo nekaj v zvezi s kavo in da bo nekaj vijolične barve in nekaj čisto drugačnega, kot delam običajno. Rada se še prav posebej potrudim za vse, ki jih imam rada. In Moniko imam zelo rada :-) Super punca je!

Idejo za Monikino voščilnico sem našla pri Carmen, ki svoje krasne izdelke objavlja na blogu Angel 007 Basteleien. V tutorialu je zelo nazoren prikaz izdelave. Pokukajte k njej :-)

Takole pa zgleda moja verzija :-)




Za osnovo sem uporabila papir, na katerega sem zalikala čudovit čipkasti prtiček. Kavno skodelico mi je pomagal poiskati striček Google. Natisnila sem jo na akvarelni papir in pobarvala z vodenimi barvicami, izrezala in z blazinicami prilepila na osnovo. Tagca sem poštemplala s štampiljkami Najlepšega para in distress blazinico (počasi ampak sigurno spoznavam, kaj pomeni kvaliteten ustvarjalni material ). Na hrbtno stran pa sem na vsak tagec zalepila recept za koktejl s kavo, ki sem ga našla na letaku za Barcaffe. Na žalost se je hrbtna stran skrila pred fotoaparatom :-). Za okrasitev sem uporabila polperlice. Težko se odločam za bolj bogato okraševanje.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Ko me inspirira #27  kjer Vladka in Tina želita videti barvna ozadja za kar ju je navdušila čudovita
  Martinina poročna voščilnica
- Najlepši par Galerija meseca julija (štampiljke)
- Mavelu.com: Izziv meseca julija: Praznovanje (distress blazinica in liquid pearls na kuverti)

Včeraj sva z dragim in še 300timi njegovimi sodelavci osvojila Viševnik, 2049 m visoko slovensko goro. Danes hoja po stopnicah sploh ni enostavna :-) Noge me prav pošteno bolijo. Sicer pa to sploh ni nič čudnega, saj so nesle veliko težo najprej v hrib, potem pa še v dolino :-)). Včerajšnji dan je bil super primeren za pot v hribe, saj ni bilo prevroče. Razgled je bil čudovit. Za trenutek se je prikazal tudi Triglav. Nagledala sem se krasnih pisanih rožic. Prvič pa sem tudi "srečala" planiko v naravnem okolju :-) Bil je res krasen dan. Zjutraj smo sicer v avtobusu vsi spali, zato je bilo pa po poti domov bolj veselo :-)

Tukaj je nekaj fotografij - za dušo :-)















 

  


Do četrtka pa imate še čas, da pokomentirate mojo prejšnjo objavo in z malo sreče dobite butarico iz sivke ali pa dišečo vrečko.  

Lep pozdrav do naslednjič :-)




25 komentarjev:

Marina pravi ...

Čudovita voščilnica je nastala in Monika jo bo gotovo zelo vesela :) Čestitke tudi ob osvojenem Viševniku :) Hvala ker se igraš z nami na našem mesečnem izzivu na Mavelu.com. Pozdravček,

Adrijana Knez pravi ...

Sonja zelo domiselno sestavljena voščilnica in čudovita čipka ;)) Všeč mi je, da si dodala tudi tagca, ki pa imata tudi svojo vlogo ;))
Upam, da te biseri slovenskih gora popeljejo tudi v naše Koroške kraje: Raduho, Peco, Uršljo goro...pod njo pa te čaka Ivarčko jezero ...ideje vedno prav pridejo;)))
Lp, Jana

jasna varcakovic pravi ...

Prekrasan predio za planinarenje!...i cestitka je divna!

*Urška* pravi ...

Se strinjam z Jano-zelo domiselno sestavljena voščilnica.Spet si naredila nekaj čudovitega in prijateljica bo zagotovo prav navdušena.
Prav fletne fotke si naredila.Čestitke za osvojen Višavnik.BRAVO!!!
LP,Urška

Carmen S. pravi ...

Guten Morgen liebe Sonja :)
Die Umsetzung der Faltkarte ist Dir wunderbar gelungen. Diese Karten machen einfach Spaß, sie zu Gestalten. Ich denke Monika wird sich sehr über Deine tolle Karte freuen.
Ich bewundere gerade Deine schönen Bilder. Es macht Spaß sie zu betrachten. Es muß ein herrlicher Tag für Dich und Deine Familie gewesen.:))) Vielen Dank für´s zeigen. Ich wünsche Dir einen schönen Tag. :)

Liebe Grüße, Carmen

Mojca pravi ...

Zelo lepa voščilnica.
Ja, Viševnik ni od muh, ČESTITKE za osvojeni vrh!
: )

Tina pravi ...

Sonja, zelo mi je všeč kako pozorno si izdelala voščilnico za Moniko. Žepek na sprednji strani je krasen in vseh okraskov je ravno prav. Zagotovo jo je bila zelo vesela! Hvala ker si se pridružila izziv in ker ustvarjaš z Najlepšim parom. Uf...pa čestitke za osvojen Viševnik...tole pa je (za mojo kondicijo) mega podvig!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Meni so tvoje okrasitve všeč, ne preveč načičkane, preproste. Voščilnica je lepa, vse lepše prihajajo izpod tvojih rok.

valentina pravi ...

Voščilnica lepa,kot vse ki pridejo izpod tvojih rok.

In Viševnika sem ti fouš.Tako lep pohod,kar z vami bi šla.Sem bila že večkrat gor in hiška kjer ponavadi počitnikujemo je prvi sliki ;).

Že nekaj let nisem šla takole po planinah,enostavno si ne vzamemo časa in mladina ima vse druge plane ki sem jim skozi nekaj prilagajamo.
Upam na boljše čase :).

lp iz Coprnije

helena pravi ...

Voščilnica je prav simpatična z dišečo skodelico kave. Čestitke za Viševnik! Super, da ti je nasproti prišla planika, a ni lepa?

Vladuška pravi ...

Krasno pot ste opravili. Voscilnica mi je zelo vsec v tej svoji razgibanosti in res je, s kvalitetnimi materiali je povsem drugace ustvarjati. Sem zelo vesela, da si se nama pridruzila tudi tokrat.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Pridni pohodniki-planinci. Vsaka osvojena pot prinaša neko zadovoljstvo.
Krasna voščilnica za Moniko
lp Tmaara

Metuljčica pravi ...

Joj kako pogrešam gore in skalce............. Lepo je ustvarjati za ljudi, ki jih imamo radi in voščilnica za Moniko je čudovita.

Simona pravi ...

Čestitke za podvig. Voščilnica pa je res nekaj posebnega.

Ne-Ja pravi ...

Tole pa je voščilnica da jo vikaš :)! Viševnik je res malo bolj naporne sorte, vendar je pot do njega čudovita (sploh čez Pokljuko), potem pa ti razgled povrne vse boleče mišice :)

Andreja pravi ...

En bravo za Sonjo in dosežene višave :-)) Krasne fotke!
Voščilnica pa je zelo lepa in res čudovito narejena.

Klaudija Rajković pravi ...

divna priroda i baš lijepa čestitka...pozz

Janja pravi ...

Krasen vrh ste osvojili. Voščilnico je čudovita. Zelo mi je všeč. Lp

Helena pravi ...

Zelo lepo sestavljena voščilnica. Všeč sta mi taga s koktajl receptoma.
300 vas je šlo na Viševnik? Uuuu, lepo. Poznan mi je z zimskega vzpona. Bom morala enkrat ponoviti, ko bo vse v cvetju kot je bilo pri vas.

Sapfina pravi ...

O, zelo lepa in izvirna voščilnica! Super mi je, da si tagce poštempljala s Tininimi vzorčki. Pride res lepo. Morda si idejo izposodim ;) Slikice pa pričajo, da res znaš uživati. Ti privoščim iz srca! :)
Pozdravček, B.

Klara pravi ...

Bravo Sonja. Vsaka ti čast za tvoj izlet v višave. Slikce so zelo lepe in prav tako tvoja čestitka. Verjamem, da je bo Monika zelo vesela. :))

Unknown pravi ...

Čudovita voščilnica!Prelepe fotografije:)

Unknown pravi ...

vauuuu:)))) bravo planinka:))) fotke nore:) voscilnica lepa:)

Mojca pravi ...

o kako krasne barve in lepa oblika! uuuu dobra si, da prilezeš tako visoko, bravo! lp

Sandra Pecić pravi ...

Divno, Sonja. Opet nova avantura ;)