nedelja, 21. julij 2019

Twofer Card #18

Darnell in ustvarjalni tim Twofer Card izziva nas v juliju vabijo na vrt. Izbira ustvarjalnega pripomočka za izdelavo dveh voščilnic za različna namena in z različno postavitvijo je prepuščena posamezniku, le na povezavo z vrtom je treba paziti.


Midva z dragim imava velik vrt. Spomladi vse cveti, čez leto pa je cvetja manj, je pa veliko sadja in zelenjave. Česar ne pojeva sproti in ne razdeliva, pospraviva v zmrzovalnik ali pa skuhava in shraniva za zimo in za čas, ko je doma mladina. Domače marmelade v paketih mesečno potujejo na drugi konec sveta. Naš Miha je velik ljubitelj mojih marmelad, Monika obožuje čilijeve omake, ki jih kuha dragi, Veronika in Andrej pa imata rada sok in paradižnik. Tako odločitev o tem, kaj bom naredila za Twofer izziv sploh ni bila težka. Jagodno marmelado bom skuhala. :-) Mislim, da moj »twofer« spada v kategorijo nekonvencionalnih izdelkov, saj je na drugi voščilnici vrt shranjen v kozarcu marmelade. :-)


Prva voščilnica je rojstnodnevna, drugo pa lahko priložimo domačemu izdeleku, ki ga podarimo ob kakršni koli priložnosti. Na obeh voščilnicah so jagode Najlepšega para.


JAGODE

Na prvi voščilnici sem v sredino  belega akvarelnega papirja zalepila jagodo. Takšno, kot raste na vrtu. Senčila sem jo z distress blazinicami. Poskusila sem ujeti čim bolj naravne barve, zato tudi rjavi napis in osnova. Voščilnico sem zaključila z nežnimi rumenimi luskicami.

Prijavljam jo v julijsko galerijo Najlepšega para. (Pravokotniki s šivi, Vesela pošta, Jagode, Vse najslajše!)


MARMELADA
Tole ozadje bo počakalo na kakšen drugi projekt. :-)
Kozarec in pokrov Najlepšega para sem odtisnila, izrezala s škarjami in pobarvala. Pikice na pokrovu so iz seta Sladko sadje. Okvir sem izrezala iz furnirja, ozadje pa odtisnila s stencil šablono Simon Says Stamp, nagrado na izzivu CAS Mix Up. 

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Najlepši par:  Zadeni novo kolekcijo  (Vesela pošta)
- Simon Wednedsay Challenge Blog: Simon Says Make Your Own Background.

Takole pa zgleda najin vrt, obsijan s soncem. :-)





 Lep pozdrav do naslednjič. :-)



12 komentarjev:

Darnell pravi ...

Your yard is so green and lush and the succulents garden is lovely! How awesome to have that many fresh strawberry plants AND blueberries AND kumquats! No wonder the kids love your marmalade and sauces, Sonja! I sure wish I lived next door to you! 😊 Thank you for sharing the photos!

I love both your designs paying tribute to your delicious strawberries, both whole and in the jar! The postage stamp framing works well and so does the stenciling on your second card! Thank you so much for playing in Twofer Card Challenge #18! Hugs, Darnell

Cat Craig pravi ...

Sonja - What a lush garden you have, those pictures are wonderful. Thank you for sharing those photos. Your cards featuring strawberries both fresh and jammed are darling. They are wonderfully colored. Thank you for joining in at Twofer Card Challenge #18.

Klara pravi ...

Čudoviti sta, sploh tista s kozarčkom je top! Sumim, da si borovnice slikala pred petkom:)...

Moje drobtinice23 pravi ...

Kot si pridna za mizo si tudi na vrtu! Zelo lep vrtiček in lepo urejen. Rada verjamem, da z dragim skuhata same dobrote iz pridelanega sadja in zelenjave.
Dobro si izpolnila zahteve izziva. Voščilnici sta fantastični predvsem pa sladki ☺
Želim ti lep preostanek vikenda ♥

Ne-Ja pravi ...

Sonja ti si neutrudna, da imaš spedenan ustvarjalni kotiček in vrt hkrati.... Nekovnecionalen twofer zmaga na celi črti, čeprav obesku za marmelado manjka še prava marmelada :).

Brenda in IN pravi ...

Oh my, to have all that right in your own backyard! Your garden is wonderful. AND, so are your cards. It's nice to see those luscious strawberries and those pretty cards, Sonja.

JD/ Jill pravi ...

Your cards are lovely and well designed. Really like your garden pics too. Thanks for sharing.

Nataša pravi ...

Vau, obe jagodni voščilnici sta mi zelo všeč. Še posebej tista, ki gre zraven slastnih marmelad :)

leycika pravi ...

Čudoviti voščilnici sta nastali, ter vrt obdelan z ljubeznijo :)

Leslie Miller pravi ...

Those are the prettiest die cut strawberries I've ever seen! I think it's the way you colored them that make them truly special. How cute your cards are! I loved reading about your garden and all it's bounty. Such lovely gifts from home! Thank you for sharing the garden photos, and thanks, too, for joining us at Twofer!

Majda pravi ...

Zdaj šele vidim - tako si me navdušila s svojima voščilnicama, da sem še sama poskusila, pohvale in zahvale pa ti nisem pustila. Bom hitro popravila napako: strašno dišeči sta tvoji twoferki, vrt pa ... čaroben! Zelo, zelo lepo je pri tebi - v ustvarjalnem kotičku in v vrtni oazi, zdaj vem, kje jemlješ svojo neevrjetno pozitivno energijo.
Lepo, lepo bodi, Majda

Renata pravi ...

Jagode in marmelada, krasni voščilnici.