nedelja, 7. maj 2017

Miha

26. aprila je najin Miha praznoval rojstni dan. Ne vem, kam je šlo teh 30 let, kar so mi ga v sončnem nedeljskem jutru v bolnici položili v naročje. Danes najin vedno radoveden sine uresničuje svoje sanje na drugem koncu sveta. 

Ko je bil majhen, sva mislila, da bo postal mehanik, saj je bil ves čas zaposlen z razstavljanjem in ponovnim sestavljanjem vsega, kar mu je prišlo pod roke. Kadar ni šraufal, sestavljal lego kock ali igral na kitaro iz kartona, je spraševal. Vse ga je zanimalo. In niti sekunde ni bil tiho. Znanje je vpijal, kot goba. :-) Še vedno je takšen. Čeprav sva z dragim žalostna, ker ga je njegova radovednost odnesla v svet, sva obenem ponosna na vse, kar je do sedaj dosegel. Vzgojila sva otroka, ki se ne boji izzivov in velikega sveta. Srečna sva, ker veva, da ima povsod veliko prijateljev in svojo Moniko. Sobotne večere, pri njem pa jutra, imamo rezervirana za Skype. On nama pove, kaj je počel čez teden, midva pa njemu, kaj se dogaja doma. Še dober mesec in pol, pa bosta z Moniko prišla na dopust. Komaj čakam, da ga stisnem k sebi. :-)

Ker ni rojstnega dneva brez lepega voščila, sva mu z dragim poslala voščilnico. Veliko prej sem jo izdelala in tudi poslala, saj moram vedno računati vsaj tri tedne, da pride do njega. Paket z domačimi dobrotami je potoval posebej. Vse poštne finte sem že nagruntala. :-)

 
Voščilnica je vesela in pozitivna, tako kot Miha. :-) (Ne)strašne pošasti Najlepšega para se veselijo in vzklikajo slavljencu. Pobarvala sem jih z močno razmočenimi akvarelnimi barvicami, da zgledajo, kot bi bile kosmate. Ozadje je napacano z distressi, oblački so natapkani s pomočjo plastične šablone Lep je dan z lepilno blazinico in vroče embosirani. Presenečenje pa se skriva v notranjosti: čokoladna torta z jagodno kremo in veliko daril. :-) 

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:

Tudi babica in dedek sta svojemu najstarejšemu vnuku poslala voščilnico. Pozabila sta, da San Francisco ni ravno za vogalom, tako da so njuna voščila prispela s pošteno zamudo. 


Po dolgem času sem pacala z akrilnimi barvami na platno in poskusila ustvariti razgibano strukturo, ki je nisem želela preveč zakriti. Voščilo je "napisano" na iztrgani list iz beležke Hura, šola!, Najlepšega para. Tudi svinčnik je iz istega seta. Pobarvala sem ga z akvarelnimi barvicami. Izgleda kot pravi. :-)  

Lep pozdrav do naslednjič. :-)
24 komentarjev:

 1. Kako lepo si napisala Sonja. Miha je bil zagotovo vesel, tako voscilnice kot paketa. Tudi jaz se vedno razveselim ko me postar preseneti z dobrotami iz Slovenije :)
  Zelo mi je vsec notranjost "posatne" voscilnice.

  OdgovoriIzbriši
 2. Čudoviti voščilnici in krasen spremni zapis. Verjamem, da sta kot starša žalostna, da je vajin sin tako daleč, a hkrati ponosna na njegove dosežke... so pa zato vaši skupni trenutki zato toliko dragocenejši.

  OdgovoriIzbriši
 3. Ja draga Sonja leta kar bežijo. Tudi pri nas smo letos praznovali hčerino 30-tko,pa jo imam še vedno za majhno deklico :D Verjamem, da vama ni lahko, ker je odšel tako daleč.Hvala bogu za Skype, da ga lahko vsaj vidita.
  Zelo lepo in pozitivno voščilnico si naredila. Všeč mi je njena razigranost.

  OdgovoriIzbriši
 4. Zapoznele čestitke Mihcu za rojstni dan :) Vzgojila sta ga v samostojnega, odraslega in zrelega sina in to je največ vredno (no, verjamem, da imaš še malo morje drugih vrednot :)). Na srečo so danes na voljo možnosti, ko se lahko povežeš z njim in je na nek način še vedno z vama doma.
  Krasni voščilnici!

  OdgovoriIzbriši
 5. Joj Sonja, pusti ta leta in bog ne daj se spraševat kam gredo ta leta, ker se te hudobe istočasno pripisujejo in nalagajo tudi mamam (poleg špeha seveda) in kar naenkrat smo "stare" in betežne in tečne......Mal optimizma (to velja zame!!!!)...juhej za stare čase!?!...in za tehnologijo....bravo za neustrašne pošasti...naj ga varujejo tam na drugi strani sveta, tebi Miha pa vse naj naj in vse kar paše zraven.

  OdgovoriIzbriši
 6. Fabulous and fun way to get many legs on a card. Thanks for playing at TMR.

  OdgovoriIzbriši
 7. Mojca, jaz sem stare in betežne in tečne zamenjala z veselimi, lepimi in mladimi, čeprav nam mamam ni vedno lahko. Je pa res, da smo ponosne na svoje otroke in smo srečne, če vidimo da so srečni tudi oni. Sonja tudi sama malce pozno a iz srca čestitam tvojemu sinu. Voščilnici sta enkratni, všeč mi je zunanjost s pošastmi in čudovito si izdelala tudi notranjost.

  OdgovoriIzbriši
 8. Vse najboljše Mihu! Res se leta kar obrnejo in po otrocih se to najbolj vidi. Tudi mesec dni bo hitro mimo! Luštno in veselo voščilnico s pošastkami si naredila zanj :)

  OdgovoriIzbriši
 9. Ja, ja nič jamrat. Nam se to prav nič ne pozna, samo otroci rastejo, mi smo pa fit, mar ne? No, ja, tudi naša tavelika je pred parimi dnevi odšla na svoje, smrk.....
  Voščilnici pa kot vedno perfekt, posebej tazelena mi je strašansko všeč :)

  OdgovoriIzbriši
 10. A funny and very nice card!
  Lia, DT S4F

  OdgovoriIzbriši
 11. Tako lep zapis in ta vaš veliki fant je pravi fant od fare :) Naj bo še naprej tako radoveden in odprt in vesel. Tako zabavni in veseli voščilnici si mu izdelala in verjamem, da pašeta na njegov karakter.

  OdgovoriIzbriši
 12. Sonja, tako zelo lepo je prebrati o vaši družini in Mihu. Prav vsem voščim ob njegovem rojstnem dnevu...veliko lepega ste doživeli skupaj in še boste :-))) Voščilnici pa sta fenomenalni!

  OdgovoriIzbriši
 13. Sonja za nekaj dni nazaj ti čestitam za rodilni dan, tvojemu Mihu za roj. dan in seveda sem z navdušenjem brala tvoj zanimiv zapis. Lepo je, ko vidiš, da so otroci taki, kot morajo biti, da si na njih lahko ponosen. Voščilnici sta pa tudi odlični:). Lep pozdrav in se veselim, da se kmalu vidimo, Andreja

  OdgovoriIzbriši
 14. Iii kako luštne pošasti! Pa list iz zvezka tudi krasno izgleda! Vse najboljše Mihu in tudi tebi(in tvojemu dragemu), je kar zalogaj za starše,da kljub vsem otroškim (že poznam) in nato še mladostniškim muham (še pridejo) potrpežljivo vztrajaš in vzgajaš... :)

  OdgovoriIzbriši
 15. Voščilnici, ki si ju ustvarila, sta čudoviti. Prepričana sem, da sta prinesli slavljencu veliko veselja in sreče. Lp

  OdgovoriIzbriši
 16. Krasna, razigrana voščilnica. Mihu vse najboljše. Za želje nikoli ni prepozno. Tudi druga voščilnica je posebna. Zelo mi je všeč.

  OdgovoriIzbriši
 17. s toliko ljubezni napisano in krasna fotka iz otroštva, res prava! vse najboljše mihu in krasne voščilnice ste pripravili zanj, sploh pop up mi je všeč!

  OdgovoriIzbriši
 18. Čestitke malemu velikemu fantu. Si mislim kako ti je, ko ti srce igra in joče hkrati. Na srečo ga boš kmalu lahko objela.
  Lušni voščilnici si mu naredila, Miha pa tako ve, da koliko ljubezni si vtkala vanju.

  OdgovoriIzbriši
 19. Uh mati hitro gre cas..... vse naj fantu 😍Ti pa ustvarjalna kot vedno😍😍😍

  OdgovoriIzbriši
 20. Glede na to, kako hitro beži čas, ga boš zdaj zdaj stisnila k sebi. Čudovite stvari si mu pripravila <3

  OdgovoriIzbriši
 21. Krasno voščilnico si naredila, lepi strahci so :-)) Veliko nogic je in hvala, ker si se nam pridružila na izzivu pri The Male Room.
  Tudi druga samo z napisom mi je zelo všeč, še posebej pa, ker si na koncu dodala svinčnik, kot da si zapisala.

  OdgovoriIzbriši
 22. Nice card.
  Thank you for Joining us at Scrapping4funChallenge and waiting to see next time.

  Hugs
  Meena S4F DT

  OdgovoriIzbriši
 23. Love those little monsters - such a fun card. Sorry to be so late commenting! Thank you for playing along with our Many Legs challenge at The Male Room. Deborah, DT. x

  OdgovoriIzbriši
 24. Tvoj Miha je potem isti letnik kot moj bratec ;). Super voščilnici si naredila in čestitke za nagradico pri Scrapping 4 fun :)! Popolnoma zasluženo :)

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!