ponedeljek, 3. april 2017

Ko me inspirira akvarelno ozadje

Vladka in Tina nas v novem izzivu Ko me inspirira nagovarjata k ustvarjanju akvarelnih ozadij. Moram priznati, da sem ob tem pošteno ponosna in kar malo važna, saj sta za inspiracijo izbrali moji čokoladnici z akvarelnim ozadjem in metuljčkom. :-) In seveda moram takoj prijaviti svoj najnovejši izdelek na izziv. Včeraj sem ustvarila enoplastno voščilnico z akvarelnim ozadjem.  Žal mi je edino, da sem uporabila kupljeno osnovo in ne akvarelnega papirja.



Čudovite sončnice Papertreyink sem naštemplala z maskiranjem. Krasna tehnika, ampak zamudna 100 na uro. :-) Priznam, da nisem dihala, ko sem pritisnila štampiljko na mesto. Ena osnova je šla na rezanje. :-) Ko so bile sončnice odtisnjene, sem okoli njih s čopičem in močno razredčeno modro barvo pobarvala nebo. Prav začudila sem se, da je kljub nepravemu papirju nastal čisto pravi učinek akvarelnega barvanja. Čudovit napis Najlepšega para se je kar sam ponudil, da zaključi enoplastno voščilnico.

Sončnice prijavljam na naslednja izziva:
- Ko me inspirira #57: Akvarelno ozadje
- Craft-alnica: Izziv #182: One Layer

Pri Darnell na blogu djkardcreation pa poteka že enajsti NBUS natečaj. Pravila so enaka, kot vedno, torej uporabiti še neuporabljene ustvarjalne pripomočke. Darnell je tokrat svoj izziv združila tudi s prvim aprilom, svetovnim dnevom norcev. Ob tem jo zanima, kakšne neumnosti vse naredimo pri ustvarjanju. Preberite si pravila. Super so. Že lansko leto sem sodelovala na njenem izzivu in moram priznati, da sem se ob nekaterih izdelkih od srca nasmejala. Tudi za letos imam pripravljeno eno neumnost.

V Craftalnici je bil v februarju izziv dodati kuvertico na voščilnico. Ideja je padla v trenutku in lotila sem se izdelave. Ko sem že nameravala izdelek objaviti, sem pogledala fotografijo - in glej ga zlomka - kuvertico sem obrnila narobe, tako da je bila videti kot navadna vrečka. In kaj zdaj? Izdelava nove kuverte. Še sreča, da sem jo zalepila samo na dveh vogalih. Verjetno bi se razjokala, če bi uničila ozadje.

Valentinčico prijavljam na izziv: 2nd Annual April Fool's Boo-Boo Hop and NBUS Challenge #11

Za konec pa še dve praznični z akvarelnim ozadjem. Prva je že pri prejemnikih, saj je nastala novembra lansko leto, pa ji še nisem privoščila pet minut slave. :-) Ozadje sem pobarvala s čopičem in razredčeno modro barvo, potem pa poštemplala z zvezdicami in zlato delicata blazinico.


Prijavljam jo v aprilsko galerijo Najlepšega para (Rezalne šablone: Kvadrati s šivi, Okrasimo smrečico, Srečno novo leto 2; Štampiljka: Na nebu)

Pa še zadnja za danes, sveža za Mihov bazar in z angleškim napisom. Ozadje pa čista uživancija: pošteno razmočen akvarelni papir in pacanje z distressi. Mislim, da kaj več, kot čudovite Srčne snežinke 2 od Najlepšega para in embosiranega napisa, ni potrebno dodajati.




Lep pozdrav do naslednjič. :-)




25 komentarjev:

Darnell pravi ...

You are really excellent at making beautiful watercolor wash backgrounds, Sonja! These cards are all lovely! I'm glad you were able to fix your boo-boo without too much trouble so you didn't have to cry! Thank you for being a good sport and sharing in the Boo-Boo Hop and for joining in my NBUS Challenge #11!! Hugs, Darnell

Moje drobtinice23 pravi ...

Draga Sonja, tvoje sončnice so fenomenalne, prečudovit odtis in postavitev...ta je zmagovalka zagotovo!!!
Tudi ostale tri so krasne, samo prva je TOP pa pika :)))
♥♥♥

Tina pravi ...

Oooo Sonja kako je lepo videti vse te tvoje lepotice. Ja ni kaj, tvoji akvareli vedno navdušijo in so se kar sami ponudili za izziv :-)))

Renata pravi ...

Krasna voščilnica, lepo si združila oba izziva. Tudi ostale so lepe.

Janja pravi ...

Voščilnica s sončnicami je res lepa.
Tile izzivi z "napakami" so mi še posebej všeč :). Lp

Metuljčica pravi ...

Seveda tudi za vse ostalo kar si prikazala, ampak predvsem pa za sončnice - res bravo. Čudovita voščilnica.

Vladuška pravi ...

Madonca spet toliko enih krasotic. Te sončnice si tako lepo razporedila in modro ozadje jim da globino in občutek, da je voščilnica več plastna. Sem vesela, da si se nama preidružila. Tudi ostale so zelo lepe.

Valentina B pravi ...

Prekrasne so sončnice in nežna modrina jim da še poseben učinek modrega neba. Čudovito! Hihii, napake so ena luštna stvar, da se nasmejimo ali pa odkrijemo kaj novega, čeprav mi je tudi takole narobe obrnjena kuvertica všeč ;) Akvarelna ozadja ti pa res ležijo ;)

Majda pravi ...

Spet toliko lepega draga Sonja - vesela sem, da sta bili Tini in Vladki za inspiracijo tvoji čokoladnici, saj si res mojstrica akvarelnih ozadij.
V soboto pa sem resnično uživala v dobri družbi, hvala tudi tebi, Majda

Valerija pravi ...

Joj, si ti pridna, v vsaki objavi nam pripaviš toliko lepih stvari, ... tudi danes bi se težko odločila za najbljubši izdelek, vsi so krasni!

Andreja pravi ...

Super si združila oba izziva in naredila čudovito ozadje voščilnici :-)) Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!
Tudi ostale voščilnice so zelo lepe, sploh se mi dopade tista s kvadratki.

Verna Angerhofer pravi ...

All your designs are so beautiful!

Maja pravi ...

Vse voščilnice so prava paša za oči, ampak sončnice pa zmagajo. Akvarelno tehniko res obvladaš in ni čudno, da sta Tina in Vkadka ravno tvoji čokoladnici izbrali za inspiracijo.

Goga pravi ...

Ahhh, sončnice. Čudovite so, pa vse ostalo tudi. Sem pa malo jezna nate, ti si namreč kriva, da se bom morala lotiti akvarelnega ozadja. Pol me no pa zasvojil, kakor me je špricanje z zobno krtačko.
Lepo te je bilo videti in stisniti k sebi. Hvala ker si 😘.
Lp Lili

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Jasno da moraš biti med prvimi, saj si ti "glavni krivec" za tale izziv:-)).
Sončnice res sijejo med paleto vseh tvojih nadaljnih novoletnih in norčkastih voščilnic. Mojster si, ni kaj.

moi pravi ...

Si čisto upravičeno ponosna, tvoji čokoladnici sta čudoviti in prava inspiracija.
Ja, za akvarelni učinek je potreben akvarelni papir. Pa je vseeno super izpadlo. Spet si nam pokazala toliko lepih stvari.

Klara pravi ...

Spet en kup lepih voščilnic! Sončnice so krasne, pa zadnja s prelivajočim ozadjemje tudi oh insploh pa ostale tudi ne zaostajajo kaj prida...

Sapfina (Barbara) pravi ...

Tvoje voscilnice res kar vpijejo INSPIRACIJA! :) Tako da sta Tina in VLadka seveda izbrali tebe! Tvoje soncnice so prekrasne, napakica s kuvertico pa tako mickena, da bi jo jaz zlahka spregledala. Tudi obe praznicni sta cisto tvoji in cisto prelepi! ;)

Ne-Ja pravi ...

Najprej čestitke, ker si bila navdih Vladki in Tini - popolnoma zasluženo in upravičeno :)! Tale tvoj nabor pokaznaih voščilnic je WAW. Hudirja, me ni bilo k tebi in sedaj cedim sline in imam slabo vest kako si pridna, jaz pa zabušavam z ustvarjanjem ;).

N-Eva pravi ...

Res so tvoja ozadja na voščilnicah fenomenalna in ta voščilnica s sončnicami je res prekrasna.

Zvonka pravi ...

Upravičena inspiracija si bila, sončnice so čudovite, praz zasijejo z ekrana. Tudi ostale so seveda lepotičke.
Vesela sem, da sva se ponovno srečali v soboto, luštno je bilo. Lep vikend.

ArtMBR pravi ...

To je neverjetno koliko različnih tehnik. Tista s sončnicami je pa prava slikarska.

Tanja E. pravi ...

Čudovite so vse…, hvala ker enoplastnico deliš z nami v CRAFT-alnici, LP

Trenutki kreativnosti pravi ...

Vau, vau, vau,... Sončnice so fenomenalne!!
Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

Renata pravi ...

Še ena krasna zbirka! Tudi jaz že nekaj časa občudujem tvoja akvarelna ozadja. Upam, da mi uspe udeležba na "ko me inspirira", saj od tega tedna dalje v mojem kotičku prostor zasedajo tudi akvarelne barve... se že veselim packanja :)