nedelja, 12. marec 2017

Projekt stoletja, ko me inspirira in še ena praznična

Najprej hvala vsem za lepe želje mojim sodelavcem, ki so izgubili delo. Upajmo, da jih kljub šoku čaka v življenju še veliko lepega. Jaz sem trenutno še na varnem.

Tukaj pa je opravičilo, zakaj sem zadnje čase tako malo z vami. Moj prenovljeni brlogec. :-)Po tistem, ko sem pred novim letom našla v brlogecu dragega z metrom, je prišel na obisk še mizar. Moja želja je bila velik delovni pult, on pa je dodal še poličke. Užitek je ustvarjati v tako urejenem brlogecu in ob dobri muziki. :-)  Nekaj malenkosti še manjka. Ob delu ugotavljam, kako in kam spraviti določene pripomočke in dodatke, da bi bilo iskanja čim manj. V veliko pomoč pri urejanju sta mi bili Moi in Mojca, ki sta mi prijazno pomagali z nasveti. Ogledala sem si tudi veliko drugih ustvarjalnic. Naša peč je imela ob mojem pospravljanju največ dela. Uf, kako je gorelo! :-) Nekaj škatel, ki so se začasno preselile v drugo sobo in v katerih so stvari prejšnjih prebivalcev, pa čaka, da jih odnesem v drvarnico. Iščem še rešitev za papirje. Preveč se jih je nabralo. Naslednjih 100 let mi ni potrebno kupiti niti najmanjšega papirčka. Pa veliko drugega tudi ne. Kot pravi Mojca, izdelki Najlepšega para so edina izjema. :-)

Vladka, Tina in Miranda nas tokrat inspirirajo z negativom oz. izrezom. Odločila sem se za izrez taga in ga poudarila z izrezom odprtega taga dvignjenega s 3D lepilnimi blazinicami. Izrez sem napolnila s sivko, napis pa kombinirala z izrezi črk in odtisom. Ozadje je pošpricano z zeleno in svetlo vijolično barvo. Natur osnova je izrezana s pravokotniki s šivi, bela pa z valovitimi okvirji  Najlepšega para.

Voščilnico prijavljam na izziv Ko me inspirira 56: Odprtina ali negativ izreza.


Zadnji dve objavi sem vas malo razvajala s samo po enim izdelkom, tokrat pa grem nazaj na stara pota. :-) Tukaj je namreč voščilnica za sodelavca, ki je prejšnji teden praznoval rojstni dan.


Ozadje je izdelano v akvarelni tehniki, kar pomeni veliko vode in packanja. Terapija za živčke, ki ji ni para. :-) Prvič sem uporabila Dvojno zastavico Najlepšega para, ki je prava izbira za moško voščilnico. Odtisnila sem voščilo in dodala štiriperesne deteljice, ki sem jih pred časom dobila od Moi.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Scrapping4funChallenges: Challenge #85: Boy's, Male, Masculine
- Simon Monday Challenge Blog. Simon Says Make Your Own Background

Zadnja v današnji objavi pa je praznična voščilnica, izdelana po skici na izzivu Christmas Card Throwdown.


Tudi tukaj je ozadje izdelano v akvarelni tehniki. Zeleni in modri barvi sem dodala še malo rumene. Skico sem obrnila. Upam, da velja. :-) Trakec je izrezan s šablono iztrganega lista iz seta Hura, šola! Najlepšega para. Izgleda kot praznične lučke, ali pa snežinke. Odvisno od domišljije. :-) Hiško, ulično svetilko in smrečico (V veseli vasici Najlepšega para) sem pobarvala in zasnežila z belo tempero. Napis je angleški (hvala Moi) zato, ker sem Mihi obljubila, da za praznični bazar v njegovi službi, izdelam nekaj voščilnic.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Christmas Card Throwdown: March - Sketch
- Najlepši par: Galerija meseca marca


Lep pozdrav do naslednjič. :-)

35 komentarjev:

 1. Draga Sonja, sem vesela zate (glede službe) in tudi jaz upam, da za tiste, ki so ostali brez službe, to ne bo prevelika stiska na dolgi rok. Čudovito nas zopet razvajaš s tvojimi voščilnicami...pri vsaki se navdušujem!

  OdgovoriIzbriši
 2. ...brlogec pa je čudovit. Izgleda super prostoren, priktičen...zaradi barve to zelo topel in vesel. Juhu...koliko lepega bo nastajalo v njem :-)!!!

  OdgovoriIzbriši
 3. Kako smo ženske "skromne"....samo 1m x 1m prostora rabimo, malo muzike in miru, pa nastajajo čudovite umetnine... In ti mene sprašuješ, kaj bo, ko bom napolnila škatlo 2019....nič, ker je ne polnim več, zdaj lahko z zagotovostjo rečem, da me boš prehitela in bom nazadnje jaz tista z dolgim ksihtom in vsa prešvicana, ker bodo tvoji izdelki leteli iz lepega brlogca kot po tekočem traku, 2018, 2019, 2020....Sem vesela, da si končno lahko na "svojem"...da si pa več kot zadovoljna se pa vidi tudi po izdelkih. Bom začela kar pri zadnjih dveh....sta mi takoj padli v oči, ker sta zaradi ozadja res nekaj posebnega...mega flojdranje zelene barve in "lučke"...imaš idejo, le kako ti je to padlo v glavo...se ti je zasvetilo a ne.
  Krasna tudi sivka ampak ženski firbec mi ne da, da te ne bi vprašala kaj je to za en predmet na sliki....prepolovljen krompir, not pa zrna od granatnega jabolka:-))....ja no, kaj se smejite, kaj vem kaj vse ti čaraš na svojem vrtu:-))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mojca, tisto svetleče ni krompir, pač pa kamen GEODA, ki ga je dragi prinesel iz Maroka. Bi pa bilo lepo, če bi rasel na našem vrtu. :-)

   Izbriši
 4. Kako čudovit delovni prostor imaš! Verjamem, da je v njem veselje ustvarjat. Pa meni zelo ljubo barvo si izbrala za stene :) Voščilnice so pa vse tri krasne. Najbolj všeč mi je ta s sivko.

  OdgovoriIzbriši
 5. Komaj sem že čakala kakšno fotko tvojega ustvarjalnega kotička. Dragi ti je lepo porihtal, ti pa si uredila tako, da se v njem dobro počutila.
  Voščilnici sta čudoviti. Za malenkost bolj se nagibam k sivki.

  OdgovoriIzbriši
 6. Ooo, kako simpatičen je tvoj ustvarjalni kotiček. Sem prav vesela zate. Naredila pa si tudi krasne voščilnice. Prav vse so lepe.

  OdgovoriIzbriši
 7. iii, super za tvoj prenovljen brlogec in krasen prostor, kjer si boš lahko vedno znova polnila svoje baterije. Super so ta zelena ozadja in krasno si hiško postavila na napis. Pa sivka v tagu je tako krasna. Zelo zelo lepo in hvala, da ustvarjaš z nama.

  OdgovoriIzbriši
 8. Čudovito si si prenovila in osvežila svoj brlogec. 3x hura za tvoj kotiček, moža in mizarja, pa 5x zate, ki si ga opremila in si vse uredila.
  Voščilnice so full lušne, tako zelena z deteljo in dvojnim tagom, tako hiška z lučkami (ideja!), kot tista z odprtim tagom. Krasno!
  Ja, pa kdo zavraga je ta moi 😂😂😂

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Je ne poznaš? :-) To je ena fejst fajn punca, ki vedno priskoči na pomoč. :-)))

   Izbriši
 9. Čestitke za nov brlogec (si ga le dočakala), zdaj pa bodo izdelki kar leteli izpod tvojih rok :)
  Voščilnicce so super, zanimivo, kako si se spomnila na lučke. Prva voščilnica je pa oh in sploh lepa.

  OdgovoriIzbriši
 10. Cute background. I like the greenery blending on both cards. Thank you for joining us at Simon Says Stamp Monday Challenge!

  OdgovoriIzbriši
 11. ooo, tole je pa zakon prenova, verjamem, da v brlogcu uživaš 100 na uro, pa kako fajn občutek je takole malo prenavljati in vse na novo preurejati, mnogo pozabljenih stvari se najde pri tem, kot so papirji, ja ...
  voščilnice pa prekrasne, kakšna ozadja, vauuu, to bi rada znala in pa tale tagec tudi, krasna ideja s sivko, kamen iz maroka pa tudi!
  in čim manj stresa v službi, so poročali po TV o tem, me je kar stiskalo ...

  OdgovoriIzbriši
 12. Oooo kako lep brlogec! Sedaj pa še obilo ustvarjalne muze in bo vse kot je prav!:) sicer se pa ne morem odločit matera mi je najbolj všeč:sivka je itak vedno lepa, ampak ozadje pri drugih dveh je pa tudi mega! Lepo ustvarjaj :)

  OdgovoriIzbriši
 13. Sonja pozdravljena!
  Že kar nekaj časa spremljam tvoj blog in ugotavljam, da si postala prava mojstrica!!! Profesionalka, tako pri izdelavi vseh mogočih voščilnic in tudi samem pisanju!
  Mož že ve, zato ti je pa tako lepo "uredil" tvoj kotiček! Za pridno, ustvarjalno punco ! :) Srečno !

  OdgovoriIzbriši
 14. Krasne voščilnice. Brlogec je lep na kubik. Moj brlogec je večji, čez 50 kvadratov, razlika je v tem, da je moj v škatlah. Malo na eni polici, malo pod posteljo, na omari, da ne naštevam naprej. Mogoče, ko bom velika, do takrat ti bom pa fauš. Hecam se. Uživaj na polno.
  Se vidimo jutri. jeeeeee

  OdgovoriIzbriši
 15. Vau, hura za prenovljen blogec, kjer bo ustvarjanje še slajše in prijetnejše :-))
  Super si se držala naše skice in naredila čudovito praznično voščilnico. Hvala, ker ustvarjaš z nami pri Christmas Card Throwdown.
  Tudi ostale voščilnice so zelo lepe kot vedno .-)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala, ker se z zeleno lepotičko igraš z nami tudi pri Scrapping4Fun .-)

   Izbriši
 16. Tisto o službi sem zamudila, no vse dobro tistim, ki so odšli in vam, ki ste ostali.
  A veš kako ti zavidam tvoj brlogec. Jaz ga še nekaj časa ne bom imela in bom še naprej ustvarjala na jedilni mizi. Dokler sta fanta doma, sobe samo zame ni, v najini pa ustvarjanje po 8. zvečer ne pride v poštev, jo zasede I.
  Krasno si ustvarjala, saj ni čudno v takem krasnem okolju vse kar samo leti na kup.
  Lp Lili

  OdgovoriIzbriši
 17. Sonja, čestitke za tvoj prenovljeni brlogec, zdaj bo ustvarjanje še slajše. Čeprav se sama nekaj čas po prenovi sploh nisem znašla, kar naprej sem nekaj iskala...
  Zadnji dve voščilnici sta tako lepo pomladno sveži zeleni, sivka pa me je tokrat najbolj navdušila. Pozdrav.

  OdgovoriIzbriši
 18. Kako lepo ste uredili sobico za ustvarjanje. Uživaj v novem kraljestvu.
  Voščilnice so čudovite. Prva je meni nadvse všeč. Seveda me tudi z barvami vedno prepričaš :). Lp

  OdgovoriIzbriši
 19. Draga Sonja, naj ti prenovljeni brlogec nudi prijetno zatočišče pri ustvarjanju, naj se ti še naprej porajajo tako dobre ideje, kot dosedaj. Tvoje barvite voščilnice so tako lepe in polne energije, da jih je veselje pogledat. Fino je, ko imaš 1x vse tako na roko, kot si želiš in lepo, da sta ti Martina in Mojca priskočili na pomoč - res sta pravi nesebični prijateljici. Pošiljam ti lepe pozdrave, Andreja
  p.s.: saj sem pozabila na komentar glede voščilnic. Vse so lepe, pri drugi in tretji mi je všeč intenzivnost barv, ki si jih umirila z belino. In tisti izrez "lučke" sem tudi jaz že uporabila, tako lep trak ostane, da ga je resnično škoda zavreči:))).

  OdgovoriIzbriši
 20. Vesela sem zate in za tvoj ustvarjalni kotiček! To je res nekaj najlepšega, obila veselja in ustvarjalnih idej ti želim v njem. Tudi prekrasne voščilnice si nam zopet predstavila. Občudujem tvoja ozadja, tako lepo pisana in unikatna.

  OdgovoriIzbriši
 21. What a great little workroom you have now, very organised. Your cards are all very pretty. You've put your christmas card together beautifully, lots of detail which all works together to make a creative card.
  Thanks for playing along at Christmas Card Throwdown.

  OdgovoriIzbriši
 22. prav vse so čudovite, sploh zadnji dve v lepih pomadnih odtenkih. lp M.

  OdgovoriIzbriši
 23. Čestitke za res prelep ustvarjalni brlogec....

  OdgovoriIzbriši
 24. kako lep brlogec imaš.. a veš kaj je največ vredno - dnevna svetloba...jaz jo imam redko (kletni prostori)in to res pogrešam. Sivka me je začarala :-)

  OdgovoriIzbriši
 25. Lovely cards and great workroom, enjoy!
  Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
  Rachelle DT
  http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 26. Srečno v brlogcu!!! Tudi jaz sem na tej poti, pa mi ne gre tako dobro kot tebi. Čestitka za peti izziv pri Christmas card throwdown je fenomenalna - seveda pa so krasne tudi vse druge v objavi. Pozdravček.

  OdgovoriIzbriši
 27. Ooh, I really like an inky background, and your little house scene is so cute. Thanks for joining in with the Christmas Card Throwdown. Lucinda

  OdgovoriIzbriši
 28. Beautiful cards. Thanks so much for joining us at Scrapping 4 Fun Challenges. Hugs Agnieszka

  OdgovoriIzbriši
 29. Gorgeous watercolour background and I do like your take on our sketch! Thanks for joining us at CCT, April x

  OdgovoriIzbriši
 30. Lušten brlogec. Moj tudi čaka na preureditev, ker se je kar naekrat (ne vem od kej) nabralo preveč neurejenih kupov povsod po sobi. Zbirka pokazanih voščilnic pa tudi čudovita. Predvsem novoletna mi je padla v oči, super si postavila skico.

  OdgovoriIzbriši
 31. Ja čestitam za prenovljeni brlogec Sonja, se mi je kar zdelo, da bo to sledilo tvojemu dragemu z metrom v roki ;) Kako je to super, ko si lahko na sveže preurediš in posortiraš! Voščilnice si zelo lepe naredila, sploh mi je pa tista s sivko padla v oči, izjemna je in nežna. Uživaj v novem prostorčku!

  OdgovoriIzbriši
 32. Najprej čestitke za tvoj novi brlogec. Je kar kriza, ja, če nimaš svojeg akotičk ain pri roki stvari ki jih konstannto uporabljaš. Pred mojo malo moram skriti vse, pa še tako mi zvleče iz omare :(. Voščilnice pa so res noro dobre in tale ideja z lučkami pri zadnji.... :)

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!