četrtek, 22. september 2016

Moška voščilnica, roza oktober in še ena za rojstni dan

Draga dekleta, spet sem z vami. Hvala za vse vaše komentarje ob moji prejšnji objavi. Z dragim sva res uživala v družbi svojih otrok in njunih partnerjev. Upam, da mi uspe pogledati in pokomentirati vsaj kakšno vaših objav za nazaj. Gotovo bom pa bolj pridna od danes naprej. :-)

Včeraj smo Miha in Moniko odpeljali na letališče, od tam pa ju je srebrna ptica ponesla čez lužo, v deželo neskončnih možnosti. Po njunih besedah pa je dežela neskončnih možnosti pri nas. Škoda, ker nekateri to tako uspešno bremzajo. :-( Verjetno vam je vsem kristalno jasno, da sem spet jokala kot dež, ko smo se poslavljali na letališču. Slovesa so vedno težka. Vem, da bo preteklo veliko vode, predno bomo spet skupaj sedeli za mizo, se pogovarjali in smejali. Do takrat pa hvala tistemu, ki si je izmislil Skype!


Moje ustvarjanje je bilo ves čas obiska tamladih zelo omejeno. Samo tisto najbolj nujno je šlo od hiše.

V Craft-alnici tokrat dekleta želijo videti moško voščilnico. Imam eno, ki je še nisem pokazala. :-) Izdelala sem jo svojemu dragemu za rojstni dan. Navdih mi je bila tale fotografija, na kateri sta oba njegova Suzukija (in naše staro dvorišče).






Za ozadje sem uporabila plastično šablono Najlepšega para Topli žarki. Okvir je izrezan iz paus papirja s šablonama Kvadrati s šivi. Motorja sta iz zaloge, ki sem jo izrezala z Nenino šablono in pobarvala. Napis pa je od Mavelu.

Motorja se peljeta na naslednja izziva:
- Craft-alnica: Izziv#169: Moška voščilnica
- Scrapping4funChallenges:Challenge #74: Boy's, Men, Masculine


Za akcijo Roza oktober, ki jo pripravlja združenje Europa Donna in bo oktobra potekala v Parku Zvezda v Ljubljani, sem naštrikala tole:


Majhen prispevek, ampak izdelan s srcem. Porabila sem vse ostanke roza volne. Paketek je že na pošti. Upam, da bo dekletom iz združenja moj izdelek všeč in bo krasil katero od dreves v parku. :-)

Za konec pa vam pokažem še voščilnico, ki sem jo izdelala za rojstni dan Tine Z.



Ozadje je izdelano s stencil šablono od Stamploration in sicer v tehniki pobiranja barve. Osnovo sem pobarvala s tremi odtenki distress blazinic, čez osnovo položila šablono in pošpricala z barvo. Čez par sekund sem šablono odstranila in osnovo popivnala s papirnato brisačo. Napis Najlepšega para je toplotno embosiran, spodnji del metuljčka (Tina za Rayher) je izrezan iz filca, zgornji pa iz akvarelnega papirja. Okrasila sem ga s polperlicami.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Najlepši par: Galerija meseca septembra
- Stamploration: The Never-ending Anything Goes Challenge
- Addicted to CAS: Challenge #97: Sitch 





Imam pa še eno veselo novico za vse tiste, ki vas je skrbelo, kako je z najinim Volvom, ki je iz dopusta neslavno pripotoval na prikolici vlečnega vozila. Postavitev diagnoze njegove bolezni je bilo v stilu Dr. Housa. :-) Okoli ubogega pacienta je bilo modrovanja na tone. Ko so končno vsi mojstri, kar jih poznava, ugotovili, da je vzrok računalnik, je bilo potrebno najti še "znanstvenika", ki bi bil pripravljen za svoj gušt pregledati in usposobiti računalnik. Uspelo mu je najti in popraviti vzrok "bolezni" in Volvo se je zbudil iz kome. Sedaj se dragim spet veselo družita. :-)


Lep pozdrav do naslednjič. :-)

32 komentarjev:

moi pravi ...

Najprej: vesela za Volvota ;)
In še sploh vesela za tvoje (vaše) druženje z mladima. Tja, kot je rekel eden: Ameriške sanje so res super, samo zato je potrebno spati ;)
Kakorkoli, želim vam, da se kmalu spet vidite in objamete.
Glede čestitk pa si bila tudi pridna. Tista z motorjem je spešl, narejena s srcem.
Pridna in dobrodelna pa si bila tudi s kvačkanjem.
Zadnja za Tino pa je taka živahna, kot Tina ;)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ha ha ha...pa le ni bilo potrebno uspavat Volva...sem že mislila na pogreb priti....me veseli, da je tvoj dobil svojega prijatelja nazaj. Za njegov RD mi je čisto jasno, da voščilnico krasi motor, bolj kot se stara, več motorjev ima na papirju :-)).
Glede na to, da ni od tebe nobenega glasu že kar nekaj časa, se mi je zdelo, da se še vedno crkljate in da nimaš nič cajta...še boš jokala, tako ob slovesu, kot ob prihodu....mame smo pač mame, najraje bi videle, da bi bili vsi doma, ko spet so, bi najraje videle, da se vsake toliko časa kam spokajo.....le kdo bi nas razumel???
Štrikarija pa......trak s srčkom in pentljo pa je fantastično...saj ni važno, ali je malo ali veliko...pri tebi je bila izvirnost fenomenalna.
Za Tino pa si spet zadela....žive barve za naspidirano ustvarjalko.Lepo bodi in dobrodošla spet med nami....

Valerija pravi ...

Zelo lepi voščilnici in krasno oblačilce za drevo. Vesela sem, da si se imela lepo v družbi svojih dragih in bravo za Volva.
Lp

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Hehe, sem se nasmejala Mojčinemu komentaru, sploh tisto o številu motorjev, hehe, jih piha tale naša :))Vse kar si ustvarila je všečno in izvirno, tazadnja voščilnica pa je prekrasna. Meni pa tile naši blogerski rojstni dnevi čisto uidejo, ne vem kam mi čas drvi. Kar se pa jokanja tiče te pa čisto razumem, sem tudi ena od tistih, ki hočejo imet ves čas vse na kupu. Še dobro, da imaš skayp.

Tina Z. pravi ...

verjamem, da ste se imeli fajn - pri slovesih sem jaz obupna, tako da dobro, da so otroci še mali in še imam nekaj fore, da se pripravim na morebitne tabore in podobne zadeve, ko bodo kam šli za par dni.
res super za volva in prekrasna tvoja motoristična voščilnica, seveda pa tudi moja in edina in tako sem jo bila vesela!!!, hvala ti.

Tammi pravi ...

Beautiful Card. Thank you for joining us over at scrapping4funchallenge.

Hugs,
Tammi, DT

Susan pravi ...

What delicious fall colors! Thanks for sharing at ATCAS!

Nataša pravi ...

Vsi izdelki so zelo lepi. Še posebej sem navdušena nad tvojimi izdelki s stencil šablonami.
Ja slovesa so tudi meni težka, čeprav ne živim tako daleč od svojih dragih jih vseeno pogrešam :)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Kako ustvarjalno ter besedno bogat post. krasno lp Tamara

Danica pravi ...

Hahaha Mojčin komentar ti je res vse povedal, se kar podpišem pod njega :))) Sicer pa Sonja, te čisto razumem, da je čas ki ga sicer porabiš za ustvarjanje namenjen crkljanju in razvajanju tamladih, ko pridejo na obisk...to so neponovljivi dogodki. Kar pa se tiče tvojih izdelkov, TOP izvedba. Motorja sta mi sploh všeč :)

Anja pravi ...


Joj, do sedaj sem bila vedno jaz tista, ki sem odhajala... me prav zanima, kako bo, ko bom v položaju mame, ki ostaja... upam, da se kmalu spet vidite v živo.

Super si naredila moško z motorjema!

Z roza izdelki ste pa vse tako pridne, da imam že slabo vest. No saj je še nekaj dni...

Renata pravi ...

Vse nas je skrbelo, kako je z vajinim Volvom. Me veseli, da je rehabilitacija uspela. Za dragega si lepo potrudila. Krasna je. Rozika je res čudovita, brez skrbi da bo pristala na drevesu. Voščilnica za Tino, mi je fenomenalna. Take lepe barve si združila, da bi jo kar gledala in gledala. Objava 1A. Lepo te je brati.

Klara pravi ...

Res je lepo biti v druzbi najdrazjih,ceprav je zato malo manj casa za ustvarjanje... Lepi izdelki so nastali!

Barb Ghig pravi ...

Such a beautiful autumn card! I love the gradation of colors and your butterfly is so pretty! Thanks so much for playing along with us at Addicted to CAS!

Cvetoči travnik pravi ...

Ojla Sonja, saj sem vedla, da je ta dolga pavza posledica crklanja tvojih otrok, te povsem razumem, da za kaj drugega res ni bilo časa. Slovo pa nedvomno težko in si kar predstavljam, kako ti je bilo in je pri srcu ob slovesu.
Sicer pa nazaj na tvoje izdelke: motoristična je super, sedaj pa ne vem, če ne boš mogla povečat garaže:). Iz komentarjev sem videla, da je volvo preživel - privoščim njemu in vama:). Si pa tudi super ustvarjala za roza oktober in izdelek bo sigurno našel primerno mesto. Lep pozdrav, Andreja

Goga pravi ...

Ti čisto po pravici povem, da sem še jaz malo zajokala, ko sem si predstavljala vaše slovo na letališču. Slovo je težko,a bo snidenje zato slajše <3
Zdaj pa k čudoviti voščilnici za tvojega možeka, res je lepa, se vidi, da si jo ustvarjala s srcem.
Moj mož pravi, da so moški večni otroci le igrače imajo vedno večje in dražje, se kar strinjam z njim.

Hvala, da si se nam pridružila kjub pomanjkanju časa (crkljanje je najpomembejše). Pozdravček Lili

Andreja pravi ...

Sonja, prav zanimivo je bilo tokratno branje tako tvoje objave kot vseh komentarjev in sem vesela, da pozno komentiram :-)))))
Spet si bila zelo pridna in krasno ustvarjala. Europa Donna te bo velela!
Voščilnica z motorji pa je naravnost čudovita. Všeč mi je izbor barve za ozadje; super si zadela.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Metuljčica pravi ...

Saj, otroci zdaj prihajajo in odhajajo, a tvoja mladina je resnično daleč in seveda si jih zdaj morala pocrkljati in se jim čisto predati. Glede na to da čas tako hitro teče se boste kar en dva tri speti videli. Tvoja motoristična varianta je fantastična, lepo si se potrudila tudi za roza oktober, na metuljčke pa itak "padam".

Darnell pravi ...

It's lovely to see you being so creative, Sonja, and I'm happy the Volvo is fixed! I love your card for Tina, so warm! And you really rocked that photo of the bikes to make your birthday card just like it!! Well done!! Hugs, Darnell

Unknown pravi ...

vesela sem da si uzivala v drubi svojih otrok :))
lepo voscilnico si dragemu naredila in pa seveda roza prisoevek bo tudi prav prisel pri okrasitvi:))) vseh izdelkov so vesele vsec mi je to da si naredila roza masnico po svoje:)) vse super vse ok:))

jasna varcakovic pravi ...

Najbitniji je mlad i zdrav duh...dobar vikend zelim!

Keti's Projects pravi ...

Vesela, da si preživela nekaj časa s ta mladimi in čeprav smo te pogrešale na blogu, se nič ne jezimo, ker vemo, da je treba izkoristiti trenutke, ki so ti dani.
Pokazane stvaritve so čudovite, še posebej štrikarija mi je zelo všeč. Moj kupček še čaka na objavo.

Helena pravi ...

Uh, sem si kar oddahnila, da je avtek še med vitalnimi in deluje. Naj bo še dolgo tako!
Fajn si dobila rumeno in črno mrcino na voščilnico.
Pletilke ti dobro služijo in nastal je krasen izdelek.
Tudi voščilnica za Tino je enkratna.
Čisto prav, da si si vzela čas za mlade. Mi smo že vedeli, da bo nekaj takšnega, ker te ni bilo na spregled.

Anonimni pravi ...

Čestitke za srečen žreb v Craftalnici :-) Tale moška motoristična ni od muh, zelo mi je všeč barvna kombinacija! Tudi Tini namenjena voščilnica mi je krasna - kot da zrem v jesen, ki se odstira pred mojim oknom - današnje sonce je ogrelo tudi metulje. Čudovit zaključek nedelje ti želim v pestovanju spominov na srčna druženja, Majda

N-Eva pravi ...

mame smo pač tako narejene...jokamo, ko otroci odhajajo ali prihajajo.
Tvoji novi izdelki so mi zelo všeč.....najbolj pa motoristična....itak :-))

helena pravi ...

odlično, da je avto spet pri življenju, še bolj odlično pa je, da is ti spet nazaj v blogerskem življenju. Očitno ste se res veliko družili in pogovarjali, kljub temu pa si naredila kar nekaj čudovitih stvari. Voščilnic z motorjem smo že navajene, čeprav so vedno izvirne in zanimive, zadnja pa mi je res strašansko všeč zaradi tako hudih barv.
Ne jokaj preveč, ker ne boš videla kaj delaš v svojem kotičku :)

AndrejaM pravi ...

S tole objavo si mi polepšala dan, tako s sliko kot z besedo! Vesela sem za vse tvoje uspehe, ki si jih nanizla ob fotografijah!

Hali pravi ...

Mene je tokrat očaral roza prispevek :-) in zasrbeli prsti, ob jesenskih večerih pred TV je tako fino sedeti s pletilkami v roki :-) mhmhm le kaj bi pletla ha ha.
Saj veš, da čas hitro teče, in spet boste skupaj...
Hura za Volva :-)

Tanja E. pravi ...

Hi,hi, tile komentarji pa nasmejejo:)), zelo si pridna in krasno ustvarjaš, hvala, ker deliš z nami v CRAFT-alnici, LP:)

Scrapping4funChallenges pravi ...

Beautiful cards
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges.
Hugs
Rachelle DT
http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

DRASSIKA pravi ...

Ne moreš ti brez motorjev in brez tvojih malih. Vesela sem, da si motorje pokazala v izzivu CRAFT-alnice.

Andreja pravi ...

Hvala, ker se igraš z nami tudi pri Scrappin4Fun challenge.