nedelja, 02. oktober 2016

Sovica

Je kdo kje srečal moj prejšnji teden? Pojma nimam, kam je šel. :-) Že pred dnevi sem nameravala začeti z izdelavo prazničnih voščilnic, pa mi do danes še ni uspelo. Vse drugo delam. Imam še nekaj dolgov za nazaj, štrikam oblekice za telefone, šivam srčke in obeske za ključe in spet preveč berem.

Prejšnji teden se je Veronika odselila na drugi konec Slovenije. S fantom sta se odločila, da bosta živela skupaj. Z dragim sva potočila nekaj solzic, malo od žalosti, ker sva ostala sama, malo pa od sreče in ponosa, ker sta oba najina otroka samostojna in sposobna živeti sama, brez naju. Veronika naju je ves čas tolažila, da sva v treh urah lahko pri njej, če nama bo dolgčas. Obljubila pa je tudi, da bosta z Andrejem pogosto hodila domov.

Za Veronikino prijateljico, ki je septembra uspešno zagovarjala magistrsko nalogo, sem izdelala čestitko s sovico. Po dolgem času sem spet malo rezala s škarjami. Čisto lepo mi je šlo od rok. :-)
 
 

Ozadje sem embosirala s svojo novo embosirno srajčko s pikami. Uporabila sem papir z juto v naravni barvi. Malo sem ga popacala z belo tempero. Knjige, na katerih stoji sovica, so ročno izrezane. Sovica je izsekana s sposojeno štanco in pobarvana z distressi. Prilepila sem ji migajoče oči. Magistersko kapo sem s škarjami izrezala iz črnega šeleshamerja in ji prilepila cof iz volne. Napis in zvezdice pa so od Najlepšega para.

Sovico prijavljam na naslednje izzive:

- Scrapping4fun Challenges: Challenge#75: Fabulous Fall Colours
- Simon Wensday Challnge: Simon Says: Anything Goes
- The ABC Challenge: Q is for Quick (clean and simple)
- Najlepši par: Galerija meseca oktobra

Na spodnji fotografiji je Veronikin novi obesek za ključe njenega avtomobila.Izrezala sem ga s šablono avtomobila iz seta Prihajajo prazniki. Odslužene kavbojke so odličen in trpežen material za obeske za ključe. Čeprav se trudim, da bi bili moji šivi enakomerni (vsaj približno tako, kot pri Duši), pa mi šivanka vedno znova pobegne po svoje. :-)

Trgatve v naših krajih so končane in pisana jesen že počasi koraka po gozdovih in vrtovih.


Lep pozdrav do naslednjič. :-) 

27 komentarjev:

 1. Oboje mi je zelo všeč. Voščilnica s sovicami in je super in rezanje s škarjami ti gre super od rok. Verjamem, da boš pogrešala Veroniko, saj se bosta slišale in videle tudi, je pa zagotovo drugače in si lahko zelo ponosna nanjo :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Super voščilnico si naredila. In zelo všeč so mi ročno izrezane knjige. Temu jaz pravim ustvarjanje! Čudovit pa je tudi obesek za ključe.
  Verjamem, da je odhod otroka težak za vsakega starša, ampak tako je pač življenje. Tako smo ustvarjeni in tako je prav! S časom se bosta že navadila, do takrat pa bo trpel telefon in podobne reči. Drži se!

  OdgovoriIzbriši
 3. Gorgeous card Sonja, the owl is very cute and I love the pile of books reaching for the stars, very clever design :-)

  thanks for joining us on the Simon Says Stamp Wednesday Challenge
  luv
  Lols x x x

  OdgovoriIzbriši
 4. Super voščilnica ter obesek za ključe!
  Tvoji veliki punci pa vso srečo!

  OdgovoriIzbriši
 5. V četrtek sva s Tino B. ugotavljali kako si spretnostna pri rezanj papirja na roke...dokaz da telapatija deluje, si naredila te knjigice :)ter potrdila najine ugotovitve. Ta pa je, da si "mojstrica s škarjami in papirjem" :))
  lepa voščilnica in obesek, slednji je res uporaben.
  Mladima, želim veliko sreče pri samostojni poti v življenje.

  OdgovoriIzbriši
 6. Najprej bi vama z dragim čestitala za dobro vzgojo "mladičev" v samostojne "otroke" :) Čeprav je zdaj težko, sta lahko zadovoljna, da se znajdeta sama in želita zaživeti na svojem.
  Čudovita in prikupna voščilnica. Obesek za ključe pa je tudi nekaj posebnega.

  OdgovoriIzbriši
 7. Kako čudovita voščilnica s srčno sovico - prekrasna, res! Glede otrok pa verjamem - solzice in ponos gredo z roko v roki. Odvisno od našega razpoloženja pa je, kaj prevlada v posameznem trenutku... Moja najstarejša pupa se čez dober mesec odpravlja na delo tja daleč, na najbolj oddaljen konec sveta... mi tale tvoja objava zato prineša solze, saj je do tja veliko več kot tri ure, a hkrati tvoje besede prinašajo tudi tolažbo... verjamem, da je in bo vse kot mora biti. No, kam me je odneslo... pa sem želela le iz srca pohvaliti tvojo voščilnico :-) Prijazen pozdravček, Majda

  OdgovoriIzbriši
 8. Oba izdelka sta prelepa, voščilnica s sovico in čudovit obesek. Ko te takole spremljam se mi zdi, da greva kar po isti poti. Se bo treba sprijazniti, da gredo otroci na svoje, kot smo šli tudi mi. Najbolj pomembno je da so samostojni in srečni, potem se solzice kar hitro posušijo.

  OdgovoriIzbriši
 9. O draga Sonja, tudi meni je "ušlo", pa ne samo teden, sploh se ne zavedam, da je minil cel mesec:). Verjamem, da sta s tvojim točila solzice, kot si rekla: zaradi žalosti in zaradi ponosa, ampak tako se nam dogaja, ko začnejo otroci zapuščati domača gnezda. Sicer pa si ustvarjala, to pa tudi šteje, če že ravno objavljamo ne prav na veliko. Ta sovica je super in kar nekaj voščilnic se je naredilo v tem času, ko so otroci hiteli z zaključki diplom (tudi jaz sem bila med njimi:). Bodi uspešna še naprej, lep pozdrav in se kmalu vidimo, Andreja

  OdgovoriIzbriši
 10. Luštna sovica za magisterij, avto je pa sploh top obesek!

  OdgovoriIzbriši
 11. Je treba tu in tam še kaj s škarjami izrezat, da ne pozabimo :) Lepo voščilnico si izdelala. Verjamem, da sta bila malo žalostna, ampak skupni trenutki bodo sedaj še vrednejši. In za pot si ji izdelala tako luškan obesek.

  OdgovoriIzbriši
 12. Luštna sovica in prav izvirno si jo postavila na kup knjig. Obesek za ključe je TOP. Meni se zdi prav lepo in tudi hči bo cenila, da ji ga je naredila mama, čeprav morda kak šiv ni čisto enakomeren (jaz sicer nisem opazila, da bi bilo kaj narobe, Duši pa tudi ne bo prestroga pri komentiranju). Mame ste vse iste, jaz se še dobro spomnim, kako je izgledalo pri meni doma, ko sem napovedala selitev ;-)

  OdgovoriIzbriši
 13. To, da so potočila solzico ali dve samo govori, da si normalna mama, ki ji je še vedno mar za svoje otroke, čeprav so že odrasli in sposobni živeti na svojem. In prav je tako. Tebi pa tako ostane tvoj možek, pa vrt in ustvarjenje in verjetno še kaj. Problem je pri mamah, ki se osredotočijo samo na otroke in ko ti gredo, ugotovijo, da so živele z nekom, ki ga ne poznajo in enostavno ne znajo zapolniti praznine, ki je nastala. No, zate se ne bojim, še preveč boš zaposlena in vaši skupni trenutki bodo zato še slajši.
  Lušno sovico za diplomo si naredila.

  OdgovoriIzbriši
 14. Krasna voščilnica in obesek, ki bo Veroniko spomnil,da se lahko pripelje tudi domov na obisk :)!

  OdgovoriIzbriši
 15. ...in sta ostala sama in vesela bodita, ja da sta tako uspešna in imata zastavljene cilje. Ob vsem, kar počneta, dvomim, da vama bo dolgčas. Krasna ej tale sovica in čestitka :-)

  OdgovoriIzbriši
 16. Fab card, love the little Owl
  Thank you for your entry at Scrapping4fnchallenges
  Hugs
  Rachelle DT
  http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 17. Vredno je čakati na tvoje objave, Sonja. Čudovito čestitko si izdelala magistri in sovica s knjigami je zagotovo najboljša izbira za tovrstno priložnost. Tudi obesek je prekrasen in bo res lepo krasil ključe avtomobila. Pozdravček. Damjana

  OdgovoriIzbriši
 18. Krasna sovica na čestitki in lepo izrezane knjige. Obesek za ključe pa je čudovit. Vso srečo Veroniki. Lp

  OdgovoriIzbriši
 19. Brez skrbi, da sem tudi sama potočila kako solzo ob odhodu :), vendar kot že večkrat ugotovljeno nismo tako daleč. Kot je Klara ugotovila me obesek za ključe spomni na to, da se lahko kdaj koli pripeljem domov na obisk :)

  OdgovoriIzbriši
 20. Ja hudimana, a ste spet vsi jokali...mati!!!...otroci so zrasli, zadihali,ti samo uživaj v tem, da si jim dala dobro in pošteno popotnico za življenje...Praznikov je pa itak tako veliko in ker se doma vedno ampak res vedno najboljše kuha...se ni za bat, da jih vonj domače kuhinje ne bo zvabil domov. UŽIVAJ, saj imaš v čem.
  Izrezane knjige so mi všeč, ker so res unikatne in še ...jeans in tvoji obeski so pa itak zakon.

  OdgovoriIzbriši
 21. iiiiii sovico kolk je lustna:)))
  pa ta velik avto tud:)) hihi
  madonca mas ze velike otroke:))

  OdgovoriIzbriši
 22. Čudovito voščilnico s sovico si naredila. Ta sovica mi je tako všeč, imam nagledano če lep čas :)

  OdgovoriIzbriši
 23. voščilnica je super domiselna, obesek z avtom pa fenomenalen - jeans je res popoln material, mamina ljubezen pa naredi malo čarovnijo. in poln simbolike je, da lahko veroniko spomni na dom.
  vso srečo veroniki in dobra si ob vseh teh prelomnicah in slovesih, uf ...

  OdgovoriIzbriši
 24. Lepa čestitka, sovica na knjigah. Tvoji obeski iz jeans-a, so itak razred zase. Mami, prazniki bodo hitro naokoli, pa bo spet veselo.

  OdgovoriIzbriši
 25. Najprej vse lepo hčerki Veroniki...tudi obesek za ključek je lepa popotnica. Voščilnico si pa tudi izredno lepo izrezala in sestavila.

  OdgovoriIzbriši
 26. Super voščilnico si naredila in zelo všeč so mi ročno izrezane knjige. Lep spomin na diplomo bo!
  Tudi obesek za ključe si zelo lepo naredila.
  Hvala, ker se igraš z nami pri Scrapping4Fun.

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!