nedelja, 1. februar 2015

Tresočka

Tinin slovenski izraz za shaker card - tresočka - je fantastičen. Mislim, da bi ga bilo potrebno predlagati za naslednjo izdajo SSKJ. :-) V zadnjih dneh imam občutek, da cela Slovenija izdeluje tresočke. Ni šlo drugače, kot pridružiti se temu "gibanju". :-))

Moj brat, strasten ribič in ljubitelj živali, bo v kratkem praznoval Abrahama. Ker mojega bloga ne bere (v njem je namreč premalo rib), lahko voščilnico objavim že danes. In ker je še vedno en velik otrok, je voščilnica temu primerna.





Tresočke zelo rada izdelujem. Čisto nekaj posebnega so. In še vedno do sedaj so jih bili prejemniki zelo veseli. Za tokratni izziv na Craft-alnici sem izdelala akvarij. Največ težav sem imela z ribami. Edina štanca, ki sem jo lahko nabavila v našem "velemestu" je bila štanca delfinčka. Zlate ribice v akvariju imajo zaradi tega obliko delfinčka. :-)) Dodala sem jim še nekaj mini cekinčkov v modri barvi. Za "distančnik" sem uporabila moss gumo. Muco sem snela z neta in jo pobarvala z akvarelnimi barvicami ter izrezala in zalepila na voščilnico. Muca tako svetlo gleda ribice, da je moral vskočiti vmes še srček. Štampiljke so iz Najlepšega para (Danes je tvoj dan  in Zvrhan kozarec). Vrvico pa sem dobila od Maje. Osnova pa je ponovno platno, v katerega sem se popolnoma zaljubila. :-))

Tresočko prijavljam na Craft-alnico: Izziv #126: Shaker Card in v februarsko galerijo Najlepšega para.

Vikend, ki se pravkar končuje, je bil vse prej kot dolgočasen. Moj dragi je svoj stari motor peljal na srečanje motoristov v Nemčijo, na Elefantentreffen. Pred dobro uro je prišel domov. Utrujen, vendar poln lepih vtisov. Snega na poti in na prizorišču srečanja mu ni manjkalo. :-))  Sine in njegova punca sta v petek odletela v Indijo. Sproti sta me obveščala o potovanju. Danes smo se slišali prek skypa. Lepo se imata. :-) Veronika pa je zbolela. Že od petka ji kuham čajčke z  medom, ožemam pomaranče in pripravljam njene najljubše jedi.

Včeraj sem se lotila celo peke. Glede na to, kako popolnoma netalentirana cukerpekarca sem, mi je cheescake po Sandrinem receptu super uspel. No, nekaj popravkov bo potrebnih, da bo sladica popolna. Ampak, kaj je sploh popolno? :-))


V petek pa sem dobila darilce od Moi, ki ga je podarila ob šestem rojstnem dnevu njenega bloga. Darilce je zelo lepo in zelo osebno in jaz sem popolnoma navdušena. :-))

Tukaj pa je še voščilnica, ki sem jo poslala Neji ob njenem rojstnem dnevu. Izdelala sem jo podobno, kot zahvalnici v tej objavi. Očala sem dobila od Janje. :-))


Pri nas že par uric pošteno sneži in sploh se ne veselim jutrišnje vožnje v službo. 


Lep pozdrav do naslednjič :-)


29 komentarjev:

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Tresočke so res zajele svet, kot kakšen ljubek virus :))) Tale muc je prva liga. Dobro si se spomnila. Pa tale za Ne-jo je tudi simpatična. Meni so strašno všeč poštempljana ozadja. Vikend je bil pa res pester, tudi pri nas :)

Unknown pravi ...

Ja, tresočke so res prevzele svet ;) Tebi je tvoja zelo lepo uspela :) Tudi jaz sem dobila tole beležko od moi in je čudovita ;) Tudi voščilnica za Ne-jo je zelo lepa ;)
Lp, Larisa

moi pravi ...

Tvoja tresočka ZMAGA. Ej,kako super ideja. Jaz sicer imam štanco ribice, pa je zdaj že skor prepozno, kaj?
Superca za vsa vaša potovanja, Veroniki pa želim, da čimprej odžene viruse ;)

Helena pravi ...

Pri vas pa je vedno pestro in polno dogajanja :) Ne vem, kje naj začnem, saj je vse pokazano zelo lepo. Tvoja tresočka z akvarijem je dobra pogruntavščina. Še sreča, da simpatičen muc ne more do delfinčkov :)

Danica pravi ...

Tvoja tresočka ga res zmaga. Bi se pa temu mucu res godlo, če bi lahko prišel do tako velike "ribice" :D
Meni so tvoji sirovi kolački videti čisto užitni, ne vem na kaj si ciljala, ko si omenjala popolnost ;)
Veroniki pa le ponudi vitaminčkov. Potolaži jo, da bo hitro minilo to neprijetno stanje.
Lp Danica

MA-MI pravi ...

Na ustnice se mi je prikradel nasmešek, ko sem videla muco, kako pomenljivo gleda proti akvariju. Spomnila sem se na soseda, ki je imel mačka in akvarij ... ko nikogar ni bilo v hiši, je maček šel ribarit. Na srečo so to odkrili preden se je uspel najesti. Opazili so namreč mokre stopinje in nekaj kapljic vode okrog akvarija.
Kakorkoli - tvoja tresočka je zelo lepa in zabavna, tista z očali pa tudi.
Lp, Maja

leycika pravi ...

Tvoja tresočka mi je zelo všeč. Lepo si se potrudila. Super :)

Metuljčica pravi ...

Všeč mi je tvoja tresočka in celotna objava.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasna objava
tresočka je pa top
lp Tamara

Vladuška pravi ...

Ti si res tako pridna. Kaj vse ne narediš in zdi se mi, da vse opraviš s tako lahkoto. Tale tresočka je super in seveda tudi vse ostalo.

Hali pravi ...

Ujejj tvoj vikend je bil dooolg. Voščilnica je prekrasnaaaa in muffinčki izgledajo slastnooo , bi zdaj pasal en, pred kosilom :-)

Ustvarjalne sanje pravi ...

super je ta tresočka,jaz se še nisem lotila projekta tresočka ,ampak me vse bolj mik,sicer pa super objava slastna predvsem,lp

Anonimni pravi ...

Draga Oldpunca, ravnokar sem prišla domov in me je skoraj kap od prijetnega presenečenja, ki si mi ga poslala. Najprej sem letela na tvoj blog, če si morda že objavila voščilnico, ki sem jo prejela. Pa ne glede na to, ali si jo ali ne, bom danes naredila posebno objavo, posvečeno tebi.

Sicer pa sem zadnje čase v nekih drugih vodah, tudi to bom opisala in sploh ne vem, da so trenutno "inn" tresočke. Omenila mi jih je sicer Metuljčica. Tvoja je seveda krasna. Te bom obvestila na epošto, ko bom naredila objavo. ArtMBR

Cvetoči travnik pravi ...

Resnično super tresočka:), izgleda da so tresočke sedaj res in, se ravno pripravljam, da naredim eno in to prvo. Imam kar tremo, kako naj se je lotim.
LP Andreja V.

Mojca pravi ...

Kako luštna tresočka in tudi očalasta mi je všeč.
Muffinov pa danes verjetno ni več, ne?
Upam, da Veronika okreva in da sta popotnika srečno na cilju!

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ob tvojih voščilnicah se vedno nasmejem, tudi ta ribiška je dobra. Mafinov ni več, se pravi, da nimam več kaj hvalit, sigurno so bili totalno zanič in ste jih hitro pojedli. Špica je pa Ne-Ji-na voščilnica....taki mladenki lahko še pošlješ kaj takega, meni bi morala zraven še zapakirat očala (sicer gre pa vsa ta mladina za nama, zdaj se smejejo, potem se bodo pa spomnili na naju a ne, me se še dobro držimo za svoja leta (vsaka tolažba je dobra). Veronika...čim prej se pozdravi!!!! čao

Zvonka pravi ...

Na blogih zadnje čase vlada prava tresočkomanija in vidim, da si tudi ti padla vanjo in izdelala krasno tresočko, super ideja z akvarijem in mačkonom. Lp

Unknown pravi ...

tresočke hihi:))) ja tale vas ribič si bo ujel kako luštno ribco :))) a bo zadovoljen iz akvarija ???? hihi
no drgač pa bi dala pa jaz eno idejo eno trebušno plesalko al pa havajko za tresočko hihi ...... za darilo kakemu moškemu hihii a sem žleht????
mal moram bit:)))

oldpunca pravi ...

Se priporočam za ribice, ko jih bom spet potrebovala. :-))

Janja pravi ...

Trese se vsa Slovenija :)).
Simpatično in lepo si naredila akvarij. Mislim, da bo kar veliko smeha, ko jo predaš :). Kolački so videti zelo njami. Pri zadnji pa mi zelo všeč kako sestaviš napis na visečo tablo.
Lp

Mojca pravi ...

joooooj tale muc in riice zmagajo! kako simpatično. tudi tale z očali mi je všeč in muffini zgledajo njamiiii, se mi kar cedijo sline. pa pozdravite se! lp

Simona pravi ...

Ti pa si bila produktivna. Upam, da Veronika čimprej ozdravi. Mucek z ribico je zmagovalec.

Sandra Pecić pravi ...

Uz takvu negu i pažnju i slatke poslastice Veronika neka brzo ozdravi, Cheesecakes izgledaju uspelo, uh kako mi se sad jedu..Čestitka za brata je suuuper slatka!!!!

Goga pravi ...

Čudovita tresočka je nastala za vašega ribiča. Dobro si se znašla z zlatimi del.... ribicami :).
Hvala, da se igraš z nami in srečno pri izzivu. Pozdravček Lili

Andreja pravi ...

Spet ena čudovita objava in prav prijetno te je bilo brati :-))
Naredila si krasno in posebno voščilnico in ribič jo bo prav vesel, ker se tako lepo strese .-)
Hvala, ker se igraš z nama s tresočko v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

ana pravi ...

Hihi, kako super tresočka!!

Ne-Ja pravi ...

Sonja pa ti si multipraktik in genij ob enem. Tresočka je cart 100 na uro, muffini zgledajo precej poželjivo, voščilnica zame pa je čista 10-ka! V živo zgleda še lepše - šjore kar verjamite :).

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Krasna tresočka.Špica od špice!!! Tudi ta druga mi je zelo všeč.
Tile cheese caksi zgledajo prav okusne ;)

Adrijana Knez pravi ...

Joooj...čudovito tresočko si sestavila in zelo mi je všeč mucin pogled na akvarij.
Res krasna ideja z ribicami. Tudi voščilnica za Ne-jo je prelepa!