nedelja, 22. februar 2015

Stari in novi izzivi

Medtem, ko dragi preizkuša meje svojih zmogljivosti na vožnji čez Veliki Atlas in Saharske sipine, Miha ureja fotografije in vtise iz Indije, midve z Veroniko uživava vsaka pri svojih konjičkih. Dobro, malo je že bilo potrebno prestrašiti pajke po stanovanju, oprati in zlikati perilo, oprati avto in navijati za naše športnike, ampak hujšega nama ni bilo . Lušten in miren vikend je za nama. :-)

Pred časom sem za sodelavca izdelala čestitko za zlato poroko. Ne zanj, pač pa za njegovega botra. :-) Nisem je še pokazala, ker ni bilo prave priložnosti. Ker na Craft-alnici Andreja, Lili in februarska gostja Moi želijo videti ročno izdelan cvet, mislim, da so moje izsekane rožice primerne za izziv.
 


Ker zlata poroka ni čisto vsakdanji dogodek, je tudi barvna kombinacija malo bolj svečana. Rožice sem izsekala iz zlatega papirja, jih malo zavihala in nalepila na srčka, ki sem ju izrezala iz zlate škatle, v kateri so bile sladkarije. Kar nekaj kombinacij s podlago sem imela v "obdelavi", pa je tale zlata podlaga še najbolje izpadla. Rožice sem lepila z Mekolom. Škatlica sicer ni nek presežek, ampak je služila svojemu namenu, saj bi bilo škoda vse te rožice tlačiti v kuverto. Napis na škatlici je še ena mojih "a je to" idej. Napis sem namreč naprintala z najbolj svetlo sivo barvo, ki jo je bilo še mogoče razločiti in ga pobarvala z zlatim gel pisalom. Napis na čestitki pa sem dobila od Tine. Sodelavec je bil navdušen nad izdelkom, slavljenca pa baje tudi. Še ena uspešno opravljena misija. :-)

Čestitko prijavljam v Craft-alnico na Izziv #128: Ročno izdelan cvet.

Ta vikend pa sem končno uspela izdelati čestitki v videzu table. Tale tehnika mi že lep čas ni dala spati, pa s fenom vroče embosiranje ni šlo po planih. Moja nova pridobitev, grelna naprava, pa je igraje opravila s prahcem. :-))

Tablo z rdečo osnovo prijavljam na izziv CAS-ologi: Week 134. Monochrome. 


Za motiv sem kombinirala štampiljke Najlepšega para iz različnih kompletov (Ob rojstnem dnevu, Na nebu, Tvoj dan in  Zvrhan kozarec). Rob "table" sem pobarvala z belo tempero. Rdeča osnova za tablo mi je bila neznansko všeč, saj sem jo videla pri Vladki, Veronika pa mi je svetovala, da za osnovo rajši uporabim zeleno barvo, kar je baje bolj "šolska". Pa sem ponovila vajo. :-)



Tukaj sem pa rob "table" naključno namazala z lepilno blazinico in posula z belim prahom ter segrela. Ker pa na rojstnodnevni čestitki skoraj mora biti nekaj rdečega, sem beli srček prelepila z rdečim, ki sem ga izsekala iz filca.

Tablo z zeleno osnovo pa prijavljam na izziv Uniko Studio: Challenge #18 Birthday.

Vse tri izdelke pa lepim tudi v februarsko galerijo Najlepšega para.  

Za lepši začetek novega tedna pa še ena Mihova fotografija iz Indije.



Lep pozdrav do naslednjič :-)


33 komentarjev:

Sazzle Dazzle pravi ...

Your cards are super stunning Sonja and I'm thrilled you've played along at the Uniko Studio Birthday Challenge.
Sarah x

Unknown pravi ...

uuu zlata poroka je pa że prav da se vse sveti a ne???
tabla je tudi huda konkurenca hihih
ampak indija .........incredible:))))

vilinke pravi ...

Zelo lepa voščilnica in pradstavljam si koliko časi si potrebovala,da si srčka napolnila z rožicami. Zelo dobra ideja in čudovito narejeno.
LP Vilinke

Danica pravi ...

Res je, zlata poroka se mora pa res svetiti. Lepo si si jo zamislila.
Tudi tabli sta čudoviti. Želim veliko sreče na izzivih.
Slika iz indije je pa božanska.
Lp Danica

MOJCA BOŽIČ pravi ...

50 let...to pa ni kar tako, Danica ima prav, za tako veliko let se mora vse šajnat. A si slučajno dala 50 rožic v en srček, pa v drugega spet 50????? Mi je pa všeč tvoja ideja, da narediš škatlico namesto kuverte. To bo pa za ponucat, vse bo ostalo na svojem mestu, pa še 3D motiv lahko narediš velik oz. visok. Verjamem, da so bili navdušeni,ker je res krasna, posebna.
Vidim tudi, da si se vrnila v šolsko klop....tršica ...tablo si dobro zadela, Veroniki dam prav, z zeleno je bolj pristna.
Drevo pa....svetloba....oblika....ni kaj, samo gledam. Hvala za vse to. čao

Cvetoči travnik pravi ...

Kar nekaj izzivov si dala v koš. Zlata poroka: lepo zapolnjeni srčki in super ideja s škatlico - hudo ponucljiva, hvala:)
Tabli pa sta svetovni, je že res, da je mogoče zelena bolj šolska, ampak meni sta všeč obe varianti. Le pobrisati bi jo morala bolj natančno:), saj se verjetno spomniš, kako je bilo v šoli:) Ampak glede na to, da imaš tako lepo okrašeni, naj ti bo. Drevo je pa tudi občudovanja vredno.
Lep pozdrav:), Andreja V.

jasna varcakovic pravi ...

Volim citati tvoje duhovite i kreativne postove...divna cestitka za divno obiljezje!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Kako lep vikend sta imeli,
srečno tvojemu dragemu-
voščilnici sta fantastični
in slika tvojega sina, kot nalašč za start v zadnji teden februarja
lp Tamara

leycika pravi ...

Zelo lepo, domiselno :) Zlata poroka pa je res nekaj najlepšega. Se še spomnim, ko sta jo praznovala naša babica in dedek :)

Metuljčica pravi ...

Tale vajin vikend je bil pa resnično super; delaven in ustvarjalen, kar se vidi po čudovitih izdelkih. V voščilnico z rožicami je vloženo veliko truda, ampak je poplačan, saj je prelepa. Videz table ti je več kot uspel. Všeč mi je tvoje sodelovanje na izzivih. Ampak, fotografija; čarobna je. Naj ti sije sonček........

Helena pravi ...

Včasih paše takšen miren vikend ... Fajn, ker si se imela lepo.
Uh, koliko rožic je v obeh srčkih. Krasna voščilnica.
Voščilnica v videzu table ti je popolnoma uspela.
Fotografija iz Indije je mistična in zelo lepa.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Se pa res dogaja v tvojem ustvarjalnem kotičku. Table so ti uspele, meni so zelo všeč, srčka polna rožic sta pa vredna občudovanja. Dobre ideje imaš in veliko veselja vložiš v realizacij,o tako da pri tebi nastajajo krasne stvari s čisto tvojim podpisom :)
Glede Mihove fotke... Praviš, da samokritičen. Ga razumem tisto, kar nam pokažeš je res na nivoju in v veselje pogledat. Svetloba na tej fotografiji je magična, krasno ujeta, lepo, zelo lepo!

Ne-Ja pravi ...

Kljub "babejmu" žuru si uspela še ustvarjati - pohvalno :). Ideja z rožicami na srčkih je svetovna in pravilno si se odločila, da jih zapakiraš v škatlico - tako bodo spomini dlje ohrnajeni, pa še prostor za kakšno fotografijo iz slavja se bo našel. Šolski tabli pa sta mi všeč v obeh izvedbah - saj ni potrebe, da je vse po regelcih. Slika iz Indije pa je svetovna - sin je zagotovo podedoval tvoj talent :)

Klaudija Rajković pravi ...

AJ predivno... svaka čast na izradi čestitki, posebice prvoj..
a slika iz Indije je baš super, jako lijepa..
lp

Joyce pravi ...

Your cards are very pretty. Thanks so much for playing along at CASology this week.

Renata pravi ...

Krasna za zlato poroko. Imaš pa mirno roko, da si do potankosti prepisala napis na škatli. Če nebi napisala, nebi vedela. Saj je napis 100% enak printu. Tabli sta tudi ta pravi. Tinine štampiljke pa itak. Slika iz Indije, je tudi nekaj posebnega.

Mojca pravi ...

oooooooooo kako lepe voščilnice, sploh tele v obliki table, krasni si embosirala napis. uau tazadna slikca mi je pa vzela dih ... res je čudovita zato čestitke Mihi! lp

Andreja pravi ...

Zelo lepo voščilnico si naredila zlatoporočencema in veliko dela si si zadala, ko si lepila vse te rožice :-)) Tudi ostali dve "tabli" sta mi zelo všeč.
Hvala, ker se igraš z nama v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

pridna ni kaj!!! lepo je bilo biti ponovno na obisku pri tebi ;)
obisk pri tebi nikoli ne razočara :)

MA-MI pravi ...

Sonja, krasni voščilnici in fotografija iz Indije je čudovita.

Vladuška pravi ...

Zelo lepo si z vsemi temi cvetovi naredila voščilnico za obletnico in tudi pripadajoča škatlica je super. Imitacija table ni nikakršen bav bav, zdaj veš in vedno dobro izpade :) Fotografija, ta pa je božanska. Pogled na njo te kar umiri za trenutek in ponese nekam na samo.

SaraS pravi ...

To pa je bilo enega dela s cvetki, ampak se je splačalo, lepo izpade.
Mihova fotografija me je pa popolnoma navdušila... prav pomiriš se ob pogledu na snop sončnih žarkov, ki osvetljuje zanimivo deblo drevesa. Čudovito!

Goga pravi ...

Ja za zlato poroko se pa res spodobi narediti oggromno zlatih rožic. Zelo lepo je izpadlo vse skupaj in verjamem, da sta bila slavljenca zadovoljna.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici in srečno pri izzivu. Pozdravček Lili

A. pravi ...

Ta za zlato poroko je pa res posebna!
No, tudi vsi ti, ki jim je dano (ali pa da "zdržijo") preživeti skupaj pol stoletja, niso za vsakim vogalom... :)

Vse dobro in veliko ustvarjalnih idej še naprej!

Nella pravi ...

Voščilnica za obletnico je krasna, vedno znova sem navdušena kaj vse uporabiš pri izdelavi; tabli pa sta mi všeč v obeh verzijah, pa saj na črno po mojem tako paše vse :) fotka pa je fantastična! Lp

Hali pravi ...

Čestitka za zlato poroko je zlata, res zlata. In table so ti ratale fenomenalno...Paše malo ustvarjalnega ženskega vikend odklopa, kaj? :-)

Nena pravi ...

čudoviti voščilnici. zelo si pridna. pri meni pa atelje sameva, v stanovanju pa mislim da se je naselila že cela kolonija pajkov ;)

Simona pravi ...

Bogata je prva vočilnica, pa si jo taka leta skupnega življenja tudi zaslužijo. Tabla- voščitke pa me vedno očarajo.

Janja pravi ...

Kako bogata objava. Od zlate poroke do čudovite fotografije. Lepi tabli si naredila. Lp

Andreja pravi ...

Sonja, hvala za tvojo čudovito voščilnico, ki je prispela v moj dom :-))
Res si me presenetila!

moi pravi ...

Opa, krasna voščilnica za tako obletnico poroke. Tudi videz table je super uspel. Fotka pa kot narisana, pravljično.

Beverley pravi ...

FAB cards! Thanks for joining in on the Uniko Studio Challenge :) Hugs Bev x

Unknown pravi ...

Krasna ideja z rožicami, tako lep 3D effekt si dosegla! Izgleda, kot da srčka rasteta v neskončnost. :) Čestitke z videzom table pa so prav tako super domislica. :)