četrtek, 17. januar 2019

V modrem

Včeraj je najina Veronika praznovala okrogli rojstni dan. Sploh si ne morem predstavljati, da je od mrzlega januarskega jutra, ko so mi jo v porodnišnici položili v naročje, minilo že trideset let. Ljubka dojenčica je iz nagajive deklice in uporniške najstnice zrasla v odgovorno mlado žensko, na katero sva z dragim zelo ponosna. Voščilnica zanjo je na drugi konec Slovenije potovala po pošti, darilo pa jo čaka doma. Jutri prideta z Andrejem. Ati že pripravlja vse za fešto. Želje za jedilnik je svojemu osebnemu kuharju naročila kar po telefonu. :-)

Ati bo torej kuhal, mama pa je izdelala voščilnico. :-) Zimski venček.



Za izdelavo venčka so me navdušile Barbara, Tina in Vladka s svojimi izdelki na izzivu Ko me inspirira #68. Ozadje sem izdelala podobno, kot je opisala Vladka. S plastično šablono Les Najlepšega para sem suho embosirala beli kartonček in strukturo pobarvala s sivo distress blazinico, poškropila s svetlo modrim sprejem in napacala z belo tempero. Venček sem izrezala dvakrat in sicer iz kartona pobarvanega z alkoholnimi inki in iz belega kartona. Okrasila sem ga s srebrnimi, modrimi in belimi zvezdicami ter s sanjami.

Zimski venček prijavljam na izziv Ko me inspirira #68.

Prvo svečko pa je upihnil Maks, sodelavkin nečak. Zanj sem izdelala "instant" tresočko, kot nam je v MŠPU pokazala Tina.


Palčka sem pobarvala z zig markerji in ga posadila na zvezdo. Napisi in številka so izrezani iz ostankov kartona pobarvanega z alkoholnimi inki.

Tresočko prijavljam na naslednje izzive:
- Najlepši par: Galerija januar (vsi uporabljeni ustvarjalni pripomočki so od Najlepšega para) in
- Fab'n'Funky Challenges: Challenge#423: For a Child
- Addicted to Stamps and More: Challenge#324: Clean and Simple 
- Symon Wednesday: Symon Says: Clean And Simple

Še eno v modrem imam, da bo objava barvno usklajena. :-)

Ozadje sem pobarvala z modrimi distressi in pošpricala z vodo. Ko se je kartonček posušil, sem ga toplotno embosirala s plastično šablono Ognjemet Najlepšega para in zlatim prahom. Za srečno novo leto pa sem dodala kozarca s šampanjcem. Napis in osnova sta izrezana iz enakega papirja.

Voščilnico prijavljam na izziv The Male Room #102: Anything Goes, Optional Twist Beverages.


Lep pozdrav do naslednjič. :-)







23 komentarjev:

Klara pravi ...

Ooo kako so lepe, vse po vrsti! Vam želim lepo praznovanje, in prijetno obujanje spominov... Se jih tudi v 30ih letih kar precej nabere:)!

Hali pravi ...

u čudovito. Modrina je prišla na tvoj blog in prekrasno si ustvarjala. Vse najboljše novopečeni tridesetletnici in prekrasno druženje vam želim!

Zvonka pravi ...

Sonja, krasno si ustvarjala v modrem, čestitke tvoji hčeri in lepo se imejte.

Vladuška pravi ...

Si pa res lepo barvno uskladila današnjo objavo :) Najprej vse najboljše vaši 30-letnici in naj gre življenje po njenih željah. Pridno si ustvarjala in lepo izdelala različne voščilnice. Hvala, da si se pridružila tudi najinemu izzivu.

Sandra pravi ...

Vse lepo želimo Veroniki 🎁🎂🎉

Natasa pravi ...

Krasna modra objava :) Čudovit in zanimiv je tvoj venček z zvezdicami. Vse najboljše želim tvoji 30-letnici! In res takole po otrocih potem vidiš kako leta zletijo mimo..
Tresočka je pa tudi tako luštna in simpatična! Lepo praznovanje vam želim!

Ina G pravi ...

Fabulous cards here and what a wonderful story goes with them. So glad you shared with us at ATSM this month.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovite v modrem :)
lep pozdrav Tamara

Majda pravi ...

Vse najslajše tvoji veliki pupi in seveda tudi tebi, mamici, saj je brez tebe ne bi bilo ;-) Prepričana sem, da še vedno praznujete :-) Lepo je razvajati mladičke, še posebno, če se bolj poredko vidite, kajne?!
Tvoje ustvarjanje pa ... nadvse imenitno, toliko modrosti se ti je tekom let uspelo nabrati v trajno last, da ti ni težko ustvarjati modro ;-)
Zdaj pa hitim rolat navzdol do tvojih ptičkov, komaj čakam, da jih lahko vidim "na veliko".
Lepo, lepo bodi, Majda

Ne-Ja pravi ...

Huh Sonja tole pa je objava v mojih barvah :). Najprej čestitke tvoji šjori - 30 ni kar tako :)! čudovito voščilnico si ji naredila in tudi vse ostale niso od muh. Fenomenalno si ustvarjala :)

Faith A at Daffodil Cards pravi ...

ALL your cards are just wonderful, I like them a lot. Your card for our challenge is perfect. Thank you so much for joining us in our ATG / Beverage challenge at The Male Room this week. Looking forward to see you again next challenge.

Faith The Male Room DT
Daffodil Cards {My Blog}

The Male Room
themaleroomchallengeblog.blogspot.co.uk

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Objava v najlepši modri barvi...pariški!!! Vse najboljše mladi Veroniki in vse dobro ji želim. Gledam tole instant tresočko...izgleda kot da bi dodala metalno zvezdo...perfektno!!! Lepo praznujte!!!

Unknown pravi ...

Your card is so sweet - great Cas design too!! Thank you so much for sharing your talent with us at the Simon Says Stamp Wednesday Challenge! /Karin

ShazInOzCardsCalligraphy pravi ...

Gorgeous creations for special people and special events so congratulations to all well done, Shaz in Oz.x
{Calligraphy Cards - Shaz in Oz}
{Wonderful Words Of Life - Shaz in Oz}

Darnell pravi ...

I think this says your first card was a birthday card for your daughter for her 30th birthday? Happy belated birthday to her, if I am right. It's a sensational card, Sonja, and I love your other two creations, as well!! Hugs, Darnell

Valerija pravi ...

Vse najboljše tvoji hčerki. Krasno voščilnico si ji naredila. Prav tako lepi pa tudi ostali dve.

Brenda in IN pravi ...

That is a stunning shade of blue for all your cards. I love the wreath and the Happy New Years card. That little gnome is so adorable and so cute perched on the star.

leycika pravi ...

Vse tri voščilnice so čudovite :) tako v modernem slogu :)

Carol L pravi ...

These are all such beautiful cards, and I love the rich blue colors! Hope your daughter has a great birthday :)

N-Eva pravi ...

Joj Sonja....zelo lepa kolekcija voščilnic. Hčeri vse najlepše , tvoja tresočka pa je tudi tako cort in hvala, da jo deliš z nami na Fab'n'Funky izzivu .Lp, Neva

Julie B pravi ...

Such a cute little gnome!
Thanks for sharing him with us at ATSM. :)

Cathy pravi ...

Wonderful cards, love the vibrant blues, hope your daughter had a fabulous birthday, Cathy x

Andreja pravi ...

Sonja, same lepe voščilnice v modrem :-)) Všeč so mi močne barve.
Hvala, ker ustvarjaš tudi z nami v The Male Room.