ponedeljek, 20. november 2017

Srečanje in Mala šola prazničnega ustvarjanja 5. razred, 3. naloga

O sobotnem srečanju, skupinskem nakupovanju, razgibavanju smejalnih mišic, virtualnem potovanju na otok v Indijskem oceanu, iskanju še neodkritih sposobnosti Mistija, izmenjavi darilc in izkušenj, mastnih prstih in romantično osvetljenem prostoru je bilo že veliko napisanega, zato se ne bom ponavljala. Edino to še dodam: Hvala Andreji in Maji, da sta se že četrtič potrudili in organizirali naše druženje!  Tini in Renati pa hvala za super družbo v Tininem novem avtu. :-)

Saj ne, da bi imela preveč časa, ampak priznati moram, da prav uživam vedno, ko pripravljam darilca za udeleženke srečanja. Sama sebi postavim izziv, če sem sposobna končati pravočasno. Čeprav sem mislila, da bodo tokratna darilca mala malica, sem si spet otežila delo in skomplicirala do konca. Za zadnji večer pred srečanjem mi je kljub kompliciranju ostalo samo še, da odkljukam check listo. 
 

Za Andrejo in Majo sem se lotila "umetniškega" podviga. Na mini platno sem naztopila voščenke in na tako pripravljeno osnovo zalepila Srčna metulja od Najlepšega para. Spodnji del je izrezan iz pavsa, zgornji pa embosiran z rdečim prahcem.

Za vse udeleženke srečanja pa sem pripravila magnetke. Z Moi sva bili na isti valovni dolžini (no, ne čisto, saj je ona meni omenila, kaj pripravlja, jaz pa sem idejo pograbila z obema rokama, pa še malo z levo  nogo). Ko sem doma na glas razmišljala, kako zelo lepo bi bilo, če bi imela okrogle ploščice, kamor bi lahko risala ali lepila motive, je dragi prinesel veliko škatlo na tanke rezine narezanih vej. Spomladi si je med žaganjem drv privoščil malo kreativnosti.  :-) Da bi lažje barvala in lepila, mi je dragi vse lesene ploščice pobrusil. Meni je preostalo samo še, da poberem slavo. :-) (iz fotelja za mojih hrbtom se sliši: »kot vedno….«)

Preizkus kvalitete: magnetki pritrjeni na hladilnik. :-)

 


Tukaj pa so vsi, ki so potovali z menoj na srečanje.
Gasilsko sliko magnetkov lepim v novembersko galerijo Najlepšega para

Doma me je tako firbec matral, kaj vse so pripravila ostala dekleta, da mi ni uspelo priti do brlogeca, pač pa sem že takoj v kuhinji vse postavila na mizo.

Prejeta darilca


Na zgornji fotki sta klekljani prstan in uhan, darilo od Jerneje (Od MeNe Za TeBe). :-) Ko mi je sporočila, da sem izžrebanka njenega bonbončka, mi je tudi ponudila, da sama izberem, kaj želim. Se takšne čudovite stvari dogajajo še kje drugje, ali samo med ustvarjalkami? :-) In izbrala sem uhan v enakem vzorcu, kot je prstan, ki mi ga je Jerneja podarila za rojstni dan. Samo eden je zato, ker imam prebodeno samo eno uho (dolga zgodba iz mojih uporniških časov). Najlepše od vsega pa je bilo, ko mi je Jernejina Mija s svojimi malimi rokicami izročila škatlico. Punci, super sta! :-) 

Včeraj sem polna energije delala domače naloge. Če bi bile vse učiteljice tako srčne, kot je Tina in bi bile navdušene nad svojimi učenci tako kot je Tina, bi bila šola šala. :-) Tako kot je naša MŠPU. In vsi bi naloge delali z veseljem. :-)  

Danes vam pokažem tretjo domačo nalogo, Tresočko s tilom, oziroma z mrežo proti komarjem. Na srečo se je dragi spomnil, kam je pospravil odrezke. :-) 




Delala sem po Tininih navodilih, le da sem uporabila zlato - roza kombinacijo. Zanimalo me je tudi, kakšna bi bila videti božična zvezda izrezana iz blaga in senčena. Poiskala sem košček platna (ki je kot nalašč ležal v zadnji škatli, ki sem jo odprla, pa še to čisto na dnu), ga zalepila na papir in izrezala. Tudi najmanjše rožice sem rezala brez težav. :-)

Tresočko s tilom in božičnimi zvezdami izrezanimi iz platna, pospravljam na poličko MŠPU,

Vsi uporabljeni  ustvarjalni pripomočki so od Najlepšega para.

Rezalne šablone Kvadrati s šivi, Romantični kvadrati s šivi, Cvetoči božič in štampiljke Cvetoči božič in Prazniki

Lep pozdrav do naslednjič.:-)
 

21 komentarjev:

Tina Z. pravi ...

o, za ti platni pa nisem vedela, sta pa res super umetniški! in vsi ti magnetki na kupu, tako toplo delujejo. ja, vidim, da je pomoč tvojega dragega zlata vredna, kar ve, kaj ti pride prav, naj bo les ali komarniki, to je pa tudi neprecenljivo!
krasno te je bilo zopet videti in super tresočka s tilom za konec!

Helena pravi ...

Kapo dol pred to objavo :)
Super, da je srečanje tako lepo uspelo in ste se imele enkratno. Pa tako zelo si se potrudila pri vseh darilih: čudoviti mali platni ter super leseni magneti. Dovolj energije si še imela za domačo nalogo. Fajn ti je šlo!

Tina pravi ...

Sonja, kako srčna je tovja objava. Tako lepo te je bilo stisniti in tako lepo je imeti tvoj magnetek (hvala tudi tvojemu dragemu :-)!!!) Tresočka je čudovita...tako lepe barve si izbrala in ideja s komarnikom je svetovna.

Valerija pravi ...

Prekrasna objava. Prav vse mi je zelo všeč, ampak ti tvoji magnetki na lesenih ploščicah so pa zakon...res nekaj posebnega! Super!

Metuljčica pravi ...

Sem prav čakala na tvojo objavo. Sem bila v mislih tudi z vami in sem prav vesela da je srečanje tako lepo uspelo. Prav lep izdelek si naredila za organizatorki, magnetki pa so tudi meni še posebno enkratni. Izdelala si še čudovito tresočko, pa ti si res super!

Janja pravi ...

Vesela, da sva se ponovno srečali. Hvala ti, za čudovit magnet, ki že krasi naš hladilnik :).
Prav neverjetno kako dobro je videti tresočka s komarnikom :), le kje jemljete vse te odlične ideje. Lp

Moje drobtinice23 pravi ...

Sem prav vesela, da ste tako uživale. Tvoji magnetki so čudoviti in prav tako tresočka. Tudi platna so mi zelo zelo všeč!

Hali pravi ...

Magnetki so me očarali, pohvali dragega, da se je tako potrudil in ti tako lepe osnove pripravil. Če ne bi, ne bi tako lepi magnetki nastali :-) Pridna si in krasno si naredila domače naloge...

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, zdej ne vem, ali naj najprej pohvalim tvojega dragega ali tebe:), saj ti je vse pripravil - tista malenkost pa:)))Ne,ne, se hecam, super magnetki in moj se trdno drži hladilnika. Ko sem gledala tvoje umetniško platno, ki lepo krasi moj kabinet (kot že nekaj drugih tvojih izdelkov) nisem pogruntala, katere barve si uporabila. Vidim, da je mreža proti komarjem hudo uporabna zadeva, bo treba kaj razrezat:). Lep pozdrav in hvala za vse Andreja

Maja pravi ...

Ooo, kakšnni hudi magnetki! Lepo si pocrkljala punce, vesela, da ste uživale.

Andreja pravi ...

Draga Sonja, vesela sem da sva se spet videli in hvala za tvoje čudovito darilce. Lepo sta združila moči in ideja je res krasna.
Tudi tokrat si lepo ustvarjala in naredila lepe voščilnice. Tresočka se mi še najbolj dopade.

Scrapping4funChallenges pravi ...

Beautiful magnets. Lovely creations
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges
Rachelle DT
https://scrapping4funchallenges.blogspot.com

MOJCA BOŽIČ pravi ...

"Kot vedno!!!!"....ja meni je to čisto razumljivo...vse ti naredi, ti se pa hvališ s tujim perjem....zelo usklajen tandem...eni delajo, eni pa....tudi tvojega šarma je nekaj v teh magnetih in moj je že napopan na hladilnik...samo namig...drugič naredi gor slikico fejst debelega prašiča....(da bom premislila, ali hladilnik odprem ali ne).
Punce so vriskale ob tvojih slikcah, magnete sem že pohvalila, komarniki bodo zdržali dolgo dolgo na tresočki (krasna je in glede na to, da imaš po moje kar dosti te robe lahko narediš še kakšno!!!),darilce od Jerneje je pa fantastično.

moi pravi ...

Pridna si bila in z možem sta krasen team. Ti magnetki so res cakani, prav tako darilca za organizatorki.
In pridna si, kako lepo delaš domače naloge in kupček z voščilnicami se veča. Krasno!

ArtMBR pravi ...

OMG, kako lepi magnetki, čist sem dol padla.

Majda pravi ...

Draga Sonja - srečanje je bilo sladko, toplo, zabavno, srčno, odklopljeno in priklopljeno in še in še .... tudi tvoj, zdaj moj magnetek ima častno mesto na moji tabli. Hvala ... za vse ...!!!
Tvoji magnetki pa ... prelepi vsi po vrsti! Platna - zaslužili sta si, Andreja in Maja, tvojo srčno pozornost! Domača naloga pa ... sedi pet plus!!!
Učiteljica Majda

Ups, skoraj pozabila ... hvala, ker deliš z nami an Scrapping4fun :-)

vilinke pravi ...

Tudi ti si bila zelo zelo pridna in izdelala celi kup čudovitih stvari.
LP Vilinke

Priya pravi ...

So much of creativity...
Really love those fridge magnets. Thank you for playing with us at Scrapping4fun challenge. Priya -DT

The Crafty Bat pravi ...

Beautiful pieces.
Thank you for joining us over at Scrapping4FunChallenges
Kelly (DT)

Natasa pravi ...

Zelo si se potrudila Sonja in se ti zahvaljujem za krasen lesen magnetek! Me veseli, da sva se spet srečali in uspeli kako rečt :)

Ne-Ja pravi ...

Tvoj magnetek je takoj romal na hladilnik, še preden sve prišle domov - ga je Mija probala kar pri babi, če je tapravi :P. Taka fejst punca si zasluži tak uhanček, pa še kompletek imaš sedaj :). Voščilnica pa že krasi najino karniso in hvala ti da si zaposlila Mijo s tresenjem in snemanjem voščilnice iz karnise, pa nazaj gor pa spet dol pa... V glavnem ZLATA SI in v veselje mi je, da te sedaj poznam tudi v živo. En velik mwa od naju obeh :)!