sreda, 8. november 2017

Mala šola 5. razred: 1. domača naloga :-)

Pošteno povedano sem že lep čas tiho upala, da letos nadaljujemo s šolanjem v Tinini Mali šoli prazničnega ustvarjanja (v nadaljevanju MŠPU - ideja za svetovno kratico je od Andreje iz Cvetočega travnika). Že v naprej sem se veselila domačih nalog in neverjetnih idej, ki jih Tina tako rada razdaja med nas, pridne učenke. :-) Ker Tina obljublja tudi valeto, moram začeti z dieto in telovadbo, da bom lahko oblekla kakšno lepo oblekico. :-))

Za prvo domačo nalogo sem morala ostati po šoli, ker sem zamudila k pouku. Nalogo pa sem naredila. In prišepnem vam, da delam že drugo, Vladkino. :-)

Tinine naloge je lušno delati, saj se ob tem prav lepo zabavam in igram. O tem, kako lepo so se bleščice prilepile točno tja, kamor ne spadajo, pa ne bom na dolgo razpredala, saj imam sesalec. Naj si zasluži novo vrečko! :-)

Za praznično voščilnico sem uporabila Tinin predlog z bleščicami in okroglo obliko voščilnice. Sadje bo tudi prišlo na vrsto, ampak tokrat se je v ospredje silil medvedek. :-)
 


Izrezanega in pobarvanega medvedka sem prelepila z obojestransko lepilno folijo in "potopila" v bleščice, ki sem jih utrdila s peki papirjem. Iz belega kartona sem izrezala dva kroga z največjo  šablono Krogi s šivi (da se ne bom preveč ponavljala: voščilnica je v celoti izdelana s pripomočki Najlepšega para), iz modrega in belega kartona pa dva kroga z drugo največjo šablono. Večji beli krog sem prepolovila s šablono iz seta Čudoviti prazniki. Lepilo sem nanesla po obodu prerezanega kroga, da sem dobila žepek. Notranji beli krog sem prelepila s svetlečim srebrnim washi trakom, v modrega pa vrezala zvezdice in ga prilepila na beli krog. Odtisnila sem še napis iz lanskoletnega seta prazničnih voščil, prilepila medvedka in dodala rdeče pikice iz Prazničnega zelenja.

Voščilnico bom pospravila v omaro MŠPU. :-)
Prijavljam jo tudi:
- na izziv Ko me inspirira #61: Praznični žepek in
- v novembersko galerijo Najlepšega para.

Upam, da niste mislile, da bo v tej objavi samo ena voščilnica. :-) To vam moram pokazati, saj sem se pošteno potrudila z barvanjem in izrezovanjem.



Čudovit odtis božične zvezde mi je pred kratkim podarila Renata. Tako zelo mi je bil všeč, da sem ga napadla s svinčnikovo akvarelno barvico in čopičem. Se samo meni zdi, da sem z barvanjem dosegla rahel 3D učinek? :-))) Pobarvano rožico sem izrezala s skalpelom (N-Eva hvala za nasvet) in jo prilepila na zeleni krog. Osnova voščilnice je sneg, izdelan s strukturno pasto in plastično šablono. Napis je odtisnjen z zlato delicata blazinico.

Božično zvezdo prijavljam na naslednja izziva:
- Craft-alnica: Izziv #198: Pobarvan motiv in
- Christmas Card Throwdown: November Sketch

Letošnji rojstni dan pa se kar ne neha. :-) Včeraj in danes so v moj brlogec prispele še voščilnice od Andreje, kofetarce Vlaste, Tine in Marte iz FB. Hvala draga dekleta.




Lep pozdrav do naslednjič. :-)

     




 

18 komentarjev:

Tina pravi ...

Sonja...kako zelo sta lepi!!! Bleščeči medvedek in zvezdice so mi je čisto ukradle srce ...božična zvezda pa tudi!!! Za valeto je pa edini pogoj nasmešek do ušes...ženske obline pa so obvezne, da bomo lahko izvedle tudi kakšen trebušni ples (+ na MŠPU popolnoma zavračamo vse krivične in umetne norme ;-) )

moi pravi ...

Sem se nasmejala, ko sem videla tvojega medveda. Sva spet imeli podobno zamisel, obe pa pridno kopirali mojstrico Tino 🤣
Fino si se spomnila z okroglim kartonom z zvezdicami, ki razkrije preostalo sporočilo.
Zvezda pa je res kot 3D, zato kar večkrat vzami v roke. barvice in barvaj. Saj veš kaj pravijo, vaja dela mojstra (če mojster dela vajo).

Danica pravi ...

Iii. tudi tvoj bleščeči pod zvezdnatim nebom medo je fantastičen.
Božična zvezda je super pobarvana, všeč mi je.
Lp
Danica

leycika pravi ...

Kako je luštkan tale medvedek, ki zre v zvezdice :) se strinjam s tabo si ustvarila 3D efekt z barvanjem božične zvezde, lepo :)

Hali pravi ...

Uf me prehitevate, jaz pa polno mizo bleščic in medvedov :-) Prekrasen je medo in zvezde je res kot bi bila 3d, pridna, da si kar s skalpelom rezala..bravooo

Valerija pravi ...

Joj, kako je pa tvoja okrogla voščilnica posebna... Zelo všeč mi je zvezdno nebo, ki se odstrani in potem je na voščilnici beli dan :) Svetovna je!

Natasa pravi ...

Krasna okrogla voščilnica z bleščečim medvedkom! Všeč mi je ideja s skritim sporočilom. Tudi božična zvezda je lepa.

vilinke pravi ...

Oooo kako krasna voščilnica in okrogla oblika je pikica na i.
LP Vilinke

Andreja pravi ...

Obe voščilnici sta zelo lepi. Tista z medvedom mi je še posebej všeč zaradi oblike in bleščavosti. Božično zvezdo pa si zelo lepo pobarvala.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Darnell pravi ...

These are both sensational, Sonja! I love that schparkly starry polar bear circle!! And your poinsettia design is divine!! I'm so happy you enjoyed your birthday and you've shared all the amazing cards you have received!! Hugs, Darnell

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Bom začela s tisti, ki je meni najbolj ljubo...zvezde...nimaš samo ti občutka, da si pobarvala v niansah, ki pritičejo vsaki krasni božični zvezdi...res je, meni je prekrasna in barvanje je res hvalevredno.A o medvedku se splača kaj povedat...revež ubogi mora poslušat eno in isto lajno....joj kako si cart, pa tako lepo se bleščiš....Lušen, lušen, lušen....da je pa še na okroglem, je pa še posebno lušen.Aja, pa še žepek ima....in ta privilegij, da si sam naredi dan in noč...samo z enim potegom...še enkrat lušen, vse skupaj pa zelo domiselno.

helena pravi ...

Si pridna in poslušna šolarka. Jaz sem bolj na free in še malo špricam. Bo treba nekoga, da me spravi v red :) Krasni sta, obe!

AlisonC pravi ...

What a cute round bear card, I love the sky. Your poinsettia is beautifully painted and perfect against the green.
Thanks for playing along at Christmas Card Throwdown.

Tina Z. pravi ...

jaaa, krasni cart medvedek - a ne da, kako pride fajn okrogla osnova, pa seveda obvladaš barvanje, sem že večkrat opazila!

Valentina B pravi ...

Čarobni medo zre v zvezde in vošči najlepše praznične želje. Všečno in zelo simpatično. Ideja z žepkom pa zelo domiselna, da se dela noč in dan.
Krasna božična zvezda je zrasla pri tebi in res ima 3d videz, čudovito si jo pobarvala in umestila na voščilnico. ;)

Vladuška pravi ...

Odlično si opravila z domačo nalogo in v čestitko skrila še žepek. Zelo mi je všeč. Prav tako pa tudi božična zvezda. Hvala, da ustavrjaš z nama.

Andreja pravi ...

Hvala, ker ustvarjaš tudi z nami na našem prazničnem izzivu pri Christmas Card Throwdown! Lepo si sledila naši skici; krasna voščilnica je nastala :-))

Ne-Ja pravi ...

Najprej opreosti ker sem zmaudila toliko tovjih objav... res se moram poboljšati. Od vseh presežkov mi je zmnajkalo besesd kakoa naj še opišem tovje izdele in njihovo všečnost - saj to je noro dobro kar ustvarjaš zadnje čase. Vse dodelano v nulo in oh in ah in sploh... moj poklon, Sonja :)!