torek, 24. oktober 2017

Doboš torta in jesenski izlet

Ustvarjalni tim Craft-alnice spet kravžlja moje možgančke. :-) Tokrat dekleta želijo, da "spečemo" torto in jo poljubno okrasimo. Torta mora biti iz papirja. Po dolgem premišljevanju sem se odločila, da "spečem" Doboš torto, ki je ena mojih najljubših. Tiste z moko, jajci, sladkorjem, čokolado in vsem, kar sodi zraven, še nisem pekla (Recept in najlepše fotografije: KO TO TAMO). Papirnata pa se mi ni zdela tako zelo težka. Kdo ve kakšnih oblik in debelin bi bili oblati pri pravi torti. :-) Za biskvitno osnovo je poskrbela Martina. Hvala. :-)

Predno vam torto pokažem, napišem še recept:
- rumeni papir za biskvit
- rjavi satenast trak za čokoladno kremo
- oranžni papir premazan z glossi accent lepilom za karamelni preliv
- bela sladkorna krema za napis in rožice
- glossy accent lepilo za marelično marmelado





Besedico sladke sem z operacijo spremenila v sladek. Rožice so naštancane.

Sladico prijavljam v Craft-alnico na izziv#197: TORTA

Z dragim sva bila v soboto na krasnem jesenskem izletu z najinim novim avtom, ki je zamenjal razbitega Volva.




Bila sva pri zelo prijetni družini, ki živi v pravljični hiši v čudovitem kraju. :-) Zaradi spodnje slike, sem bila prejšnji teden v gužvi. :-) Naslikala sem jo prijateljici, najini gostiteljici.
 

Po Vladkinem predlogu sem platno obrnila. Najprej sem ga premazala z belo akrilno barvo. Po temeljitem sušenju sem napadla deviško belo osnovo z akvarelnimi barvam. In to čisto na pamet. Po trenutnem navdihu. Vsi dodatki so prišli na vrsto šele naslednji dan, ko so se barve posušile. Jabolka so darilce ob nakupu pri Najlepšem paru, srček vrezan v deblo je iz seta Akvarelno srce, napis pa je eden izmed treh lepih misli Najlepšega para. Miniaturno stekleničko sem napolnila s sivko in jo zalepila na okvir.

Jesenski motiv prijavljam na izziv Scrapping4Fun Challenges: Challenge #101: Autumn Colours

Še nekaj utrinkov s sprehoda z najinima gostiteljema in njunim psičkom.




V zahvalo za lep dan in vso prijaznost sva gostiteljema poslala zahvalnico. Že lep čas se igram s topljenjem voščenk in poskušam ustvariti zanimive vzorce. Tole je prvi poskus, ki je prestal strogo cenzuro. :-)


Zahvalnico lepim v oktobersko galerijo Najlepšega para (Valoviti pravokotniki s šivi, šablona srca, napis).



Lep pozdrav do naslednjič. :-)



24 komentarjev:

Klara pravi ...

Uau, tale premaz po torti je pa res tak za obliznit:)! Čudovita je! Platno in voščenke so mi pa tudi všeč!

Priya pravi ...

The cake looks awesome. Canvas looks great.
Thanks for sharing with us at Scrapping4fun Challenges.
Priya-DT

Vladuška pravi ...

Torto si tako svetovno izdelala in ta premaz na vrhu je pika na i. Kako lepo se sveti. In recept si nam natančno predala naprej :) Čestitke za novi, sijoči avto in želim vama obilo srečnih kilometrov z njim in srečno vožnjo. Verjamem, da sta se imela zelo lepo pri teh gostiteljih, saj je pri njih res vedno tako toplo in domače. In verjamem, da si imela veliko veselja pri poigravanju s tema dvema izdelkoma, ki sta super izpadla.

Helena pravi ...

Ne spomnim se, če sem že kdaj jedla doboš torto. Mislim, da si me s svojo papirnato prepričala, da jo bom kdaj poizkusila. Sploh preliv mi je enkraten.
Super za novega jeklenega konjička. Naj vama dobro služi.
Slikica za gostitelja je zanimiva in topla. Pa tudi packanje na zahvalnici ti je šlo dobro od rok :)

Goga pravi ...

Ooo madonca, kakšna krasna tortica. Karamelni preliv na njej je popolen. Mogoče se je pa lotim tudi sama, ampak jaz bom naredla tapravo iz 5 plasti biskvita, čokoladne kreme....
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili
Ps, avtek naj vama fajn služi

Tina Z. pravi ...

vau, kakšna torta, tale obliv, uf ... doboš torte še nisem jedla, sem pa sladoled s tem okusom in je bil fantastičen.
super za novo makino in srečno z njim!

Metuljčica pravi ...

Torta je za prste obliznit in tale karamelni preliv je fantastičen. Z avtom boš zadovoljna, to ti povem, pa seveda vama želim srečno vožnjo. Vem kjer si se potepala in vem kako dobrodošel se počutiš v njihovem domu...Super da ste se imeli lepo. Darilo gostiteljici pa tudi zahvala sta krasno presenečenje.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tudi meni je tale hov hov zelo znan...mislim da mi je letos na morju fino kazal zobe skozi šipo.....obisk diši po "naših" koncih:-))
WAW WAW WAW...saj je treba nataknit sončna očala...danes se vse šajna pri tebi...po pravici povej, koliko časa je moral tvoj dragec drgnit avto, da se tako sveti za fotografiranje?????
Preliv na torti pa kar kliče, da vzamem malo žličko in čisto počasih podrgnem po zgornjem sloju in vtaknem v usta....spet bom rekla!!!!....tale kos torte bo spet med trojico naj.

Valerija pravi ...

Uau, prekrasna torta. Preliv ti je fantastično uspel, tako lepo se sveti.
Čestitke za nov avto, naj vama dobro služi in vaju varno pripelje do željenih ciljev.

Moje drobtinice23 pravi ...

Kako lepo se sveti marelična marmelada na tvoji torti...hvala za posredovan recept :) Fantastičnega izgleda je!
No, za tega črnega lepotca pa želim, da vama dobro služi in vaju popelje daleč naokoli, da bomo deležni dobrih potopisov :)))
Kaj naj rečem Sonja res si prava umetnica! Vsa čast, da si se lotila platna, da o topljenju voščenk sploh ne govorim. Super izdelki. Stavim, da ti je sprehod in tale simpatični kuža napolni baterije do maximuma :D
Lp, Danica

Hali pravi ...

Kako krasen kos torte, tudi jaz bi akr zagriznila vanj, je kot bi bil tapravi. Srečno vožnjo in platno je prekrasno!

Snezinka_1 pravi ...

Tale tvoja sladica pa je vredna vsake kalorije, hvala za recept:) Odlična je. Tudi izlet je videti prijeten, pa super zahvalno voščilnico si naredila. Te topljene voščenke vedno naredijo zanimiv vzorec.

*Urška* pravi ...

Se mi kar sline cedijo ob pogledu na tvojo njamiii torto.Tale glazura na vrhu je res top!!! Se jo bom kar sposodila,če dovoliš.Jekleni konjiček naj vama dobro služi in naj vaju varno pripelje do vseh zadanih poti.
Vidim pa tudi,da ti topljene voščenke ne predstavljajo večjih težav...odlično si naredila voščilko.

Scrapping4funChallenges pravi ...

Mmmm yummy. Love your creations
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges.
Rachelle DT
https://scrapping4funchallenges.blogspot.com

Maja pravi ...

Glazura na torti je svetovna! Čestitke za nov avto!

Majda pravi ...

Draga jesenska čarovnička, prav lepo si scoprala vsega po malem in vse po vrsti mi je všeč! Papirnata tortica kot prava dela lušte še in še, ostali dve mojstrovini pa spet nekaj posebnega, drugačnega... Drevo me je še posebno prevzelo in vesela sem, da si ga namenila nam v Scrapping4fun, čudovita spremljava je za našo jesen!
Te lepo pozdravljam, obžarjena z jesenskim sončkom in ti/vama želim velikooooo srečno prevoženih kilometrov!
Majda

moi pravi ...

Torta ti je odlično uspela. Če ne bi rekla, da je iz papirja, bi jo kar pojedla. Avtek je tak carski, dobra menjava za Volveja 😄 Platno pa itak super. Všeč mi je kako sprobavaš nove stvari in tole z voščenkami je super ideja.

The Crafty Bat pravi ...

Beautiful creations.
Thank you for joining us over at Scrapping4FunChallenges
Kelly (DT)

Natasa pravi ...

Tvoja Doboš torta izgleda kot prava! Fantastična je in super je tale marelična marmelada! Srečno vožnjo z novim avtom vama želim. Slika na platnu je pa lepa pozornost za gostitelje.

Andreja pravi ...

Sonja, čist originalna je tale tvoja doboš torta, še najbolj pa sem navdušena nad karamelno glazuro ... res ti je dobro uspela :-))
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!
Pa srečno vožnjo vama želim.

Janja pravi ...

Košček torte je čarobno vabljiv. Odlično si ga okrasila. Lepo si ujela drevo v okvir in z voščenkami ustvarila zanimivo zahvalnico.
Želim vama veliko lepih in varnih kilometrov z novim jeklenim konjičkom. Lp

vilinke pravi ...

Kaj pa glazura na torti, res super ideja, ker prav popestri tvojo okusno tortico. Hvala, ker ustvarjaš z nami pri CRAFT-alnici.
LP Vilinke

Keti's Projects pravi ...

Torta izgleda TOP, četudi je iz papirja. Naj vama avto dobro in varno služi. Pripravila si tudi krasno darilo in zahvalnico.

Ne-Ja pravi ...

OK tale torta je res TOP in če nebi od mene pričakovlai taprave bi jim res servirala kar tvojo, ma bo Mija precveč žalsotna če bo samo papir za b-day ;). Avto naj vama dobro in dolgo služi - ma nekdo se je res potrudil pri poliranju, madonca se sveti :)... Me veseli, da si se spet lotila platna, sploh tako obrnjenega. Kar pa se tiče voščenk - res ne vem kako jim uspe dobiti take vzorce ko gledam ideje (ta tehnika je med TOP to do, ma ni še korjaže), tebi pa je to super uspelo - čudovita zahvalnica :).