nedelja, 6. november 2016

Domača naloga - drugič

Toliko o piflarjih in mojih sklepih, da bom pridna učenka. :-) V mali šoli prazničnega ustvarjanja pri Najlepšem paru so bile že štiri domače naloge, jaz pa sem šele pri drugi. Ni opravičila. Bom pač capljala zadaj in ponavljala razred. :-)

Pri drugi uri nam je Tina pokazala, kako ustvarjati z bleščicami. Bleščice so skoraj obvezen dodatek na prazničnih voščilnicah. Ker ne premorem dvostranske lepljive plastične folije, sem pri delu uporabila dvostranski lepilni trak, ki pa seveda ni prozoren.  Ampak bleščice se pa lepo primejo nanj. Posebno tiste, ki jih natreseš na trak. Ostale so hrana za sesalec in okrasek na rokavih in hlačah. :-)



Božično zvezdo in napis sem izrezala, na spodnjo stran nalepila dvostranski lepilni trak, posula z bleščicami in jih "fiksirala" s peki papirjem, kot je pokazala Tina.

Voščilnico pospravljam v omaro z domačimi nalogami, da jo Tina pregleda. :-)

Uporabljeni izdelki Najlepšega para:
- rezalna šablona Pravokotniki s šivi
- rezalna šablona Božična zvezda
- rezalna šablona Vesele praznike-zastavica

Ker so mi ostali izrezi božične zvezde in napisa, sem izdelala še eno voščilnico in s tem zadostila želji ustvarjalnega tima Craf-alnice, kjer je želijo videti izdelek s pozitivom in negativom.

Koščke iz belega papirja sem pobarvala in jih zalepila na embosirano ozadje.

Voščilnici pozitiva in negativa božične zvezde in napisa prijavljam v Craft-alnico: Izziv #172 : Pozitiv + negativ

Če se je posebej predstavila božična zvezda z bleščicami, pa naj se predstavi še sestavljen cvet, ki ga lepim v novembrsko galerijo Najlepšega para.


Draga dekleta, najlepše se vam zahvaljujem za vse čudovite voščilnice in darilca, ki ste mi jih poslale za rojstni dan. Vseh in vsake posebej sem bila zelo vesela. Užitek je bil odpirati kuverte. O krikih veselja za vsako posebej pa več v naslednji objavi. :-)

Lep pozdrav do naslednjič. :-)

25 komentarjev:

Klara pravi ...

O super ideja z obojestranskim lepilnim trakom. Še dobro,da imam do trgovin tako daleč,da še nisem prišla do obojestranske folije. Mislim,da ti kljub zamudi ne bo potrebno ponavljati razreda,ker naloga super izgleda!

Tanja E. pravi ...

Sonček, krasno si ustvarjala in ja, tudi pri meni se sesalec naje kakih bleščic in drobnih ostankov, včasih se še zjutraj v službi kje zalesketam :),hvala, ker deliš z nami v CRAFT-alnici, LP:)

Tina Z. pravi ...

no, nekaj podobnega se meni mota po glavi, da uporabim tole šablono božične zvezde - me čaka še zapakirana ... krasno sta ti uspeli in obe sta veselo praznični!

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, nič se ne sekiraj glede nalog, počasi pa zihr:), Tina k sreči ne gleda vsake sproti. Si jih pa dobro in lepo sestavila in tudi obojestranski lepilni trak, sploh če kupiš v Merkurju tistega malo bolj širokega, bo opravil svojo nalogo. Lep pozdrav, Andreja

Nataša pravi ...

Prekrasno ti je ratala domača naloga. Tina je na srečo faj tršica in se ne jezi, če naloge niso narejene sproti :)

Sapfina (Barbara) pravi ...

Kako sta lepi obe! Pridna učenka si in zvezda kar oživi pod tvojimi rokami.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ja fino, zakaj je tebi padlo na pamet, da uporabiš VSE in zadovoljiš tudi punce v Craft-alnici....jaz pa "pridna" kot sem, brez ideje za njihov izziv in lepo vse vržem stran...vrag me pocitraj...ko želiš da ti kaj pade na pamet, narediš ravno nasprotno...VRŽEM VSE STRAN!!!! Se ti prav lepo zahvaljujem, ker si me spomnila na neumnost, ki sem jo naredila.
Ni kaj, mislim, da ne morem bolje pohvalit vse 3 tvoje voščilnice, pa ideja o lepilnem traku je tud fajn. Najbolj ti je pa uspel napis, ki si ga posula z bleščicami...evo, tega se pa tudi jaz ne bi spomnila...bom kar nehala, dokler sem še črna v glavo:-))

Helena pravi ...

Domača naloga je opravljena z odliko, sigurno bo to potrdila tudi učiteljica Tina.
Ja, lepo je na prazničnih videti malo bleščic.

moi pravi ...

Lepo ti je uspelo posut različne bleščice po voščilnici, bolje kot meni ;) Sva bili spet na isti valovni. :D
Pa tudi super si uporabila ostanke. Tako izzivi bi morali bit vsakokrat, ne pa da toliko mečemo v koš ;)
Naloga opravljena z odliko.
Pa ne sekiraj se zaradi zamujanja, sama sem tudi samo drugo nardila večkrat ;))))

Maja pravi ...

Obe sta zelo lepi.
In če te kaj potolaži, za enkrat sem jaz šele pri eni narejeni domači nalogi ;)

ArtMBR pravi ...

Krasne objave delaš, lepi izdelki, lepo vse obrazloženo, pa še na izzivih in šolah sodeluješ. Pridna, pridna...Nadaljuj...še zame

Hali pravi ...

Lepii pridna in sedi pet opravljena domača naloga :-)

helena pravi ...

Krasno ti jih je uspelo napopat (bleščice mislim) in voščilnice so prav luštne. Da se pa znajdeš vedno in povsod (mislim na obojestranskega), to pa itak že vemo :):)

Vladuška pravi ...

Pa si opravila z dvema muhama naenkrat in naredila domačo nalogo in se še pridružila Craftalnici. Super si to naredila. Jaz moram priznati, da sem z bleščicami še vedno skregana in jih ne marama kot okrasek na rokavih in hlačah :))

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Pridna učenka, sedi 5 čebelica.
Nič hudega za zamudo, ko pa potem nastajajo tako lepi izdelki.
Božične zvezde so res krasne
lp Tamara

Renata pravi ...

Več kot dobro, si opravila domačo nalogo. Krasni sta.

Zvonka pravi ...

Sonja, prva voščilnica se prav praznično blešči, tako kot se mora. Zelo mi je všeč, pa tudi druga ne zaostaja. Pridna učenka si. Lp

Janja pravi ...

Dobro si zastavila po krompirjevih počitnicah :). Bleščeče in lepo si sestavila voščilnice. Lp

Natasa pravi ...

Lepo si ustvarjala Sonja, sploh tista bleščeča mi je padla v oči :) Čeprav so tudi pri meni bleščice vedno povsod okrog pa vseeno pravim za praznične - naj se sveti! :) LP

Andreja pravi ...

Sonja, super si se znašla in naredila dve čudoviti praznični voščilnici :-)) Lepo si uporabila pozitiv in negativ božične zvezde.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Unknown pravi ...

ojla evo vse povsti ti pohvalim :))) orng sem v gużvi s casom pol pa ni cajta objavlati:((
pridna si ce ti tega se danes nihce ni povedal:))

Danica pravi ...

Ti si se jo vsaj lotila...ta božična zvezda je res zelo uporabna. Lepo si jo uporabila in z odliko naredila domačo nalogo :)

N-Eva pravi ...

Zelo lepo si izdelala obe voščilnici in prikazala, kako nobeden izrezek ne gre v smeti....kot prava Gorenjka vse uporabiš :-)

Goga pravi ...

Sonja, tole je pa tako lepo, da te bom letos kar kopirala pri izdelavi prazničnih voščilnic.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

Tina pravi ...

Ah. Sonja...ti dobiš poleg petke in napredovanja še posebno pohvalo :-). Krasni sta <3