petek, 9. oktober 2015

Roza pentlja

S svojo današnjo objavo se pridružujem dobrodelni akciji, ki jo organizirata Andreja in Lili iz Craft-alnice. Oktober je mesec boja proti raku dojke, ki ga simbolizira roza pentlja. Naše voščilnice bodo prodane na dražbi društva Europa Donna Slovenija za dober namen in vzpodbudo ženskam, ki se bojujejo s to zahrbtno boleznijo.





Voščilnice so preproste, čeprav izdelava papirja za ozadje sploh ni bila enostavna. :-) Kot že večkrat, sem se ponovno lotila trganja listov iz starega Dr.Romana. Pobarvala sem jih z belo tempero. Ko so se posušili, sem nanje odtisnila štampiljko metuljčkov, ki sem jo spomladi kupila v Londonu (Fiskars). Štampiljka je zelo velika. Za celotno površino sem jo odtisnila le 2x. Osnovo sem obrezala s šablono Pravokotniki s šivi in se skoraj razjokala, ko se je krhek papir strgal. Rešitev je bila v tem, da sem po perforaciji papirčke obtrgala. Na koncu sem bila celo zadovoljna z izgledom. :-) Res si znam popestriti ustvarjalne urice! Pentlja je izdelana iz pobarvanega belega traku in prilepljena na bleščeč washi trakec. Upam, da bodo moje voščilnice nekomu polepšale dan. 

Voščilnice lepim :
- v Craft-alnico na Izziv#144: Roza pentlja in
- v Oktobersko galerijo Najlepšega para (Pravokotniki s šivi in Komplet štampiljk ob rojstnem dnevu).






Lep pozdrav do naslednjič. :-)


30 komentarjev:

vilinke pravi ...

Glih sem se spraševala če si ozadje naredila sama in že berem,da si se ekstra trudila da si jih naredila. Zagotovo bodo komu polepšale dan.
LP Vilinke

jasna varcakovic pravi ...

Divne cestitke za one koji se bore sa zlom bolescu; sve kombinacije boja mi se dopadaju.

Valerija pravi ...

Krasne čestitke si naredila in nič ni videti, da bi te kaj jezilo. Ozadje je prav svetovno, štampiljka je fantastična.
Lp

Helena pravi ...

Joj, Doktor roman :) Obvezno branje v OŠ, ko smo vse deklice želele postati medicinske sestre :) Zaradi starosti je papir verjetno res že zelo, zelo krhek in se ti je zgodilo, kar se ti je. Dobro si se znašla in tako mora biti. Zelo lepe voščilnice!

Metuljčica pravi ...

Ja, se strinjam s Heleno. Super ozadje in čudovite voščilnice.

helena pravi ...

Zelo simbolno se mi zdi, da si uporabila papir iz dr. roman. Voščilnice so zelo ljubke z metuljastim ozadjem in prav gotovo boš z njimi koga razveselila.

Vladuška pravi ...

Ravno prejšnji vikend sem na podoben način pacala ozadja kot ti za en poseben projekt. Mogoče ti za naslednjič pomaga to, da iztrgan list iz romana najprej nalepiš na šeleshamer (jaz sem to naredila kar z navadnim belim mekol lepilom), nato pa sem prebarvala čez z belo tempero. Tako boš imela bolj trdo osnovo in boš lahko po mili volji rezala s šablonami in se ti ne bodo več trgali. Upam, da tole kaj pomaga :)

Vladuška pravi ...

Aja, voščilnice si zelo lepo naredila :)

oldpunca pravi ...

Pomaga, pomaga. :-) Hvala.

Cvetoči travnik pravi ...

Super odlično si ponucala Dr. roman, sploh ker smo že v takih letih, da nam tisti sladkor ne pride več prav:) Voščilnice so zeeeloo zanimive in tvoja štampiljka je fenomenalna. Hvala za vse nasvete (tebi in Vladki) in prepričana sem, da jih bodo vesele tudi prejemnice.
Pa še to ti moram povedat: včeraj smo preživele eno super popoldne v družbi Tine, sem prav pomislila, da škoda, ker ti ne prideš do Lj., (je pa res daleč)
En lep dan in vikend ti želim:), Andreja V.

Simona pravi ...

Sem prepričana, da bodo prejemnici polepšale dan, ker so krasne in prav vidi se, koliko dobrih misli je vdelanih vanje. Če je pa za podlago še stran iz dobrega starega dr. romana ... :o) Si me kar vrnila v čas mladosti.

Tina Z. pravi ...

ja, lepa simbolika s predelanim dr. romanom. izgledajo pa krasno te tvoje variacije, tile bleščeči trakci so mi zelo všeč.

Dusi pravi ...

Lepe voščilnice si naredila.
Ja, včasih res ni videti koliko dela je za nekim izdelkom.

Andreja pravi ...

Sonja, čudovite voščilnice si naredila in se lepo igrala z listi iz Dr.Romana :-)) Krasna ideja.
Hvala, ker ustvarjaš z nama tudi v tokratnem dobrodelnem izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

Zvonka pravi ...

Kljub težavam, ki pa jih na voščilnicah ni videti, ti je uspelo izdelati krasne tri. Vedno se dobro znajdeš in to mi je zelo všeč pri tebi. Lepo bodi.

Danica pravi ...

Sonja, meni se zdijo tvoje voščilnice popolne. Sem kar nekaj časa gledala kje je tista napaka, ki bi te lahko razžalostila. Res so Čudovite. Verjamem, da bodo nekomu polepšale dan.

Unknown pravi ...

zelo se mi dopade vijola barva:))) v tehniko se pa zal ne razumem:(( lepo si ustvarila:))

Danica pravi ...

Sonja, meni se zdijo tvoje voščilnice popolne. Sem kar nekaj časa gledala kje je tista napaka, ki bi te lahko razžalostila. Res so Čudovite. Verjamem, da bodo nekomu polepšale dan.

MA-MI pravi ...

Krasna voščilnica in tudi vse njene predhodnice so čudovite. Danes sem si vzela čas, da sem pokukala na tvoj blog po dolgem času in videla, kaj je novega ... veliiiko. In same lepe reči.
Jaz sicer še nekaj ustvarjam - ljudje okoli mene še vedno praznujejo rojstne dneve in pričakujejo moje izdelke, ma časa za objavo je bolj malo.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ti si pa znaš zakomplicirat ustvarjalno življenje....hvala tebi, hvala Vladki, ker se mi (oz.vsem nam) ne bo treba matrat, če se bomo kdaj spustile v to tvojo tehniko. Mi je pa definitivno všeč cajteng tehnika, ker da res en poseben "žmoht" voščilnici. Več kot čudovite....pa še dobrodelna nota....čao

Mojca pravi ...

Oooo kako so lepe, in prav nič ne delujejo preproste, vsega je ravno prav in take so meni najlepše. lp

Nella pravi ...

Kot vedno pridna in kreativna 100 na uro :) Voščilnice so krasno izpadle! Tudi jaz sem si po dolgem času danes uspela ogledati še ostale tvoje kreacije in rečem samo - kapo dol! Superca :)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Lepe so, imaš res bogatstvo idej. Ozadje iz starih knjig je tudi meni izredno všeč. In tale tvoj svetleč vaši trakec je tako lep!

Unknown pravi ...

Zelo lepe voščilnice:)

Renata pravi ...

Sonja, kaj naj napišem, lepe svetleče voščilnice. Verjamem, da bodo polepšale dan marsikomu.

Goga pravi ...

Sonja, krasno si ustvarjala in nastale so čudovite lepotičke, hvala ti, da se nam z njimi pridružuješ v rožnato Oktobrski Craft-alnici. Lp Lili

Unknown pravi ...

Zelo so lepe in tudi jaz verjamem, da bodo marsikomu polešale dan. :)

Renata pravi ...

Zelo mi je všeč dobrodelna nota tokratne Craftalnice. Če bi mogla bi se vam z veseljem pridružila.
Naj te voščilnice prinesejo vse dobro in nasmeh! Zagotovo bodo prejemnicam polepšale dan!

Hiška iz papirja pravi ...

Sonja, jaz sem pa mislila, da je natrgan rob namerno narejen - včasih nam kakšna stvar nagaja, na koncu pa super izpade, pri tvojih voščilnicah to zagotovo drži! Všeč mi je tudi ideja z bleščečimi washi trakci, na katere si dala pentljice. Hvala, ker si se pridružila dobrodelnemu izzivu v CRAFT-alnici, Maja

Ne-Ja pravi ...

Se podpišem pod Majo - če ne bi rekla, bi mislila da je rob namerno tak. In tkao mimo grede - izpade svetovno, tako da je jok in stok popolnoma odveč :). Verjamem, da so voščilnice nekomu polepšale dan!