ponedeljek, 15. junij 2015

Ko me inspirira #37 - Bokeh tehnika

Prilagam opravičilo za mojo odsotnost v zadnjih dneh. Napisal in podpisal ga je dragi. Upam, da bo sprejeto. :-)

Pinezići - otok Krk
Vladka in Tina nas tokrat inspirirata z bokeh tehniko. Poleg tega, da sta obe ustvarili prave mojstrovine, sta  za inspiracijo izbrali Andrejino, Renatino in mojo čestitko. Lepo je biti v družbi ustvarjalk, ki jih občudujem. :-)  Prejšnji teden sem si privoščila najnovejše dobrote nove ponudbe Najlepšega para, pa jih še niti razpakirati nisem utegnila, kaj šele ustvarjati z njimi, čeprav sem imela ravno to namen narediti čez vikend. Ampak, moj dragi je imel drugačne načrte in brez veliko premišljanja sem zaprla brlogec in se stlačila v motoristično opremo, ki se je čez zimo spet pošteno skrčila...

Ker je za sveže ustvarjanje zmanjkalo časa, vam tokrat predstavljam še neobjavljeno čestitkov v bokeh tehniki. Upam, da šteje. :-))


 
Za osnovo sem izbrala "taboljši" akvarelni papir. Pojma nimam, kakšna je gramaža, ampak meni je tale groba struktura zelo všeč.  Barvala sem z vodenimi barvicami po tem, ko sem papir pošteno namočila. Krogi so pobarvani z belo blazinico. Zdelo se mi je, da kaj več kot napisa Najlepšega para na, ni potrebno dodati.

Čestitko prijavljam na izziv Ko me inspirira #37 - Bokeh tehnika  in v junijsko galerijo Najlepšega para.

Spodnja čestitka v bokeh tehniki pa je že bila objavljena v družbi ostalih, ki sem jih naredila za majski swap.


Prejšnji teden je imel poštar z menoj veliko dela. :-) Poleg že omenjenih dobrot Najlepšega para in izrezov, ki jih je priložila Tina, sem dobila še darilce pri Hali , čudovito verižico in uhančke ter tudi kup izrezov. En kup pa sem jih nažicala pri Mojci. Punce, zlate ste! Hvala, ker me tako lepo zalagate, da z nakupom strojčka lahko še malo počakam. :-))

Lep pozdrav do naslednjič. :-)


  

26 komentarjev:

Unknown pravi ...

draga moja sori k nisem bla na tekocem kaj se dogaja pri tebi:(
no sem pa vse na hitro prečekirala in tale motoristicna je carska:)))
tvoj izlet super:) opravicilo sprejeto hihi
in vse voscilnice so spica:))) jaz itak ne obvladam ....

vilinke pravi ...

Opravičilo sprejeto in razumljivo da so zdaj časi dopustov ter da bomo malo manj kometarjev. Voščilnice pa so super in ta tvoja nova tehnika je super.
LP Vilinke

jasna varcakovic pravi ...

Lijepe njezne boje i nova tehnika; divne su!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

O, prijeten razlog za odsotnost :) Voščilnica pa krasna! Kako lepe barve. In ta tvoj grobi, platnast papir - čudovito.

Martina pravi ...

Opet jedna predivna cestitka ispod tvojih ruku.Tvoje pozadine mi se jako svidjaju. A sto se tice odsustva,razumljivo je. :))) Dok dragi ima takve divne palnove, tko bi im odolio..
Lp, Martina

Tina pravi ...

Draga Sonja, prav vesela sem, da lahko pri tebi občudujem bokeh tehniko. Izjemna si v tem! Ker se pripomočki ne kvarijo in so te lepo počakali, je prav super, da sta se med vikendom veselo napotepala :-).

Andreja pravi ...

Sonja, ti kar uživaj, če le moreš :-))
Tudi tokrat si se lepo poigrala z boken tehniko, s tehniko, ki nam je bila večim v inspiracijo! Všeč sta mi obe voščilnici.

Vladuška pravi ...

Se mi je kar zdelo, da sta šla z možem malo na potep :) Ampak tale zimska vlaga je res zoprna, ko takole skrči oblačila vsako leto :) Vsekakor šteje tudi ta voščilnica in ti si res v tej tehniki že povsem doma in glede na krasno ozadje več kot napis res ni potreben.

Nella pravi ...

Zelo lepi obe, ta tehnika da res čudovita ozadja in tebi gre krasno od rok :)

*Urška* pravi ...

Opravičilo je popolnoma sprejeto.Glavno,da sta uživala na potepu.
Bokeh tehnika ti je res pisana na kožo in zopet si naredila dve prekrasni voščilnici.Mislim,da kaj več kot napis res ne bi bil potreben.
LP,Urška

Sapfina (Barbara) pravi ...

Kako krasen potep!! Kaj bi dala, da zdajle vidim morje ... Voščilnici sta res čudoviti! Tale tehnika je kot ustvarjena zate! :)

Trenutki kreativnosti pravi ...

Super potep sta si privoščila :). Tehnika je tebi itak pisana na kožo, zato so izdelki več kot čudoviti. Krasni sta obe. Lp do jutri

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, ti se potepaš:)), pa še ustvarjaš na veliko, le kako ti to uspe. Ta tehnika je očitno vse zasvojila, sem že Tini B. napisala, da lahko vam, ker jih "učiš". Kdo bo pa mene?:))) Pa da na bom samo o potepanju, obe voščilnici sta lepi, nežni in resnično ne potrebujeta kaj dosti drugega. Lep pozdrav, Andreja V.

Hali pravi ...

Edino prav si naredila, da si zaprla brlogec in hop na morje. Tale tvoja ozadja so pa tako ali tako za na rit past dobra. Malenkost za izrezke... saj veš, pocukaj, ko zmanjka :-)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Prava umetnica si
čudoviti sta
lp Tamara

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Opravičilo sprejeto. Glede na to, da si prava profesorica v bokeh tehniki (tvoji izdelki vse povedo), bi si komot lahko podaljšala dopust še za en teden. Tudi jaz sem čutila po kosteh, da se ti potepaš po morju...voda se mi je začela nabirat v kolenih. čao

Renata pravi ...

Da se ustavim pri prvi sliki, takoj bi ti delala družbo, morje, sol, zrak....Tvoj Bokeh, pa itak razred zase. Se vidimo. lp.

Tina Z. pravi ...

tale čudoviti bokeh, pa morje tudi, o ja ...

Ne-Ja pravi ...

Je popolnoma da še kaj novega gruntam kot da povem to, da obvladaš - enostavno ni druge besede za to! Saj ejrpav, da te dragi odpelje na izlet - taka razavjanja so vedno dobordošla, sploh če je morje v igri ;).

Helena pravi ...

Verjetno je bil vajin potep avanturističen.
Obe voščilnici sta krasni in lepo si uporabila to tehniko, s katero si okužila marsikatero ustvarjalko :)

Carmen S. pravi ...

Hallo liebe Sonja, wow, ich bin begeistert von den wunderschönen Karten Ideen. Deine Karten haben wieder so tolle Farben. :)
Ich beneide Dich um das schöne Wetter. Der Sommer will einfach nicht kommen.

Ganz liebe Grüße und ein schönes Wochenende, Carmen

leycika pravi ...

Se pridružujem ostalim..si res prava umetnica. Pustolovščine pa si le zaužij, na to dostikrat kar pozabimo :)

Sandra Pecić pravi ...

Samo skitaj, Sonja, i ne iizvinjavaj se ;))

Zvonka pravi ...

Ti le uživaj s svojim dragim kadar lahko, ustvarjanje bo počakalo. Si pa res prava mojstrica bokeh tehnike, ki sem jo jaz šele prvič malo okusila. Lp

Simona pravi ...

Hvala Bogu za takšnega moža. Taki malce nenačrtovani odklopi so najboljši. Tale tehnika pa je zame nekaj čisto novega, prav lepo izpade.

Unknown pravi ...

Meni je tvoja bokeh tehnika tako všeč, voščilnice izpadejo prav perfektno nežne, sanjske in krasnih nežnih barv! :)