torek, 14. april 2015

Cvetoče in pisano

Postajam strokovnjak v iskanju izgovorov, zakaj se vsak dan za par uric zaprem v svoj brlogec. Trenutno me daje "rajzefiber", kar pomeni, da nujno potrebujem sprostitev . :-) V četrtek potujem v London na obisk k Mihu in Moniki. Sama. Tale izlet imam v planu že dva meseca. Letalske karte so sprintane, kovček se polni, moji živčki pa delajo 100 na uro. Nisem navajena potovati sama. Vedno se zanašam na to, da bo dragi vse organiziral in rešil vsako zagato in me držal za rokico. Ampak enkrat je treba odrasti. :-)) Če ostanem na letališču, kot Tom Hanks v filmu Terminal, bo to gotovo novica dneva. Do centra Londona moram namreč priti sama, tam me bosta pa čakala moja svetovljana. Navodila za pot imam za vsak slučaj napisana na papirju. Ne bi se rada preveč zanašala na novodobne priprave in telefone in "guglmapse". Če mi torej uspe zapustiti letališče, bom pravi turist s fotoaparatom. Vse bom dokumentirala.  Poročilo v sliki in besedi sledi.

V svojem brlogecu iščem torej sprostitev. In najbolj se sprostim s pacanjem. :-) Za najnovejši izzviv na Craft-alnici z naslovom Z bloga na blog sem izdelala čestitko za rojstni dan. Igrala sem se s štampiljko iz krompirja in prahcem za embosiranje.



Craft-alnici želim vse najboljše za peti rojstni dan. Hvala se za vse lepe izzive, ki ste jih dekleta v tem času pripravila. Andreji in Lili (zapisani sta po abecednem redu :-))) pa želim, da bi še dolgo imeli voljo in energijo, da nas izzivata k ustvarjanju.  In hvala za idejo in spodbudo, da se udeleženke izziva še bolje spoznamo med seboj in sklenemo morda še kakšno blog prijateljstvo. :-))

Na "Less is More" pa se ta teden na veliko šprica. Tega pa res nisem smela zamuditi. :-) Pripravila sem čestitko z orhidejo na kraft kartonu, podobno, kot nam jo je pokazala Vladka v "projektu" Pomlad ustvarjena za ustvarjanje, ki sta ga pripravili skupaj s Tino iz Najlepšega para.




Orhidejo sem vroče embosirala z belim prahcem in jo pobarvala najprej z belo tempero, potem pa dodala še malo barve. Rdeča barva se je zelo lepo razlivala po beli osnovi in barvanje je bilo pravi užitek. Pred špricanjem sem orhidejo maskirala. Za male pikice barve sem uporabila cedilo, večje packe pa sem našpricala s čopičem in prstom. O krtačenju rok se na tem mestu ne bi pogovarjali. :-)) V službi sem roke naslednji dan skrivala pred začudenimi pogledi...  Napis je vroče embosiran z bleščečim rdečim prahcem.

Orhidejo prijavljam na:
- "Less is More": One Layer Splatters Week 219
- Najlepši par: Galerija meseca aprila

Lep pozdrav do naslednjič. :-)

56 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

'Less is more' su mi uvijek najljepse!

draica pravi ...

Draga "punca"!
Razumem tvoj "raisefiber!" Kar korajžno! Presenečena boš nad sabo in prijaznostjo ljudi! Srečno pot! Vse bo OK!
... na embosiraje, kraftanje in druge strokovne izraze se ne spoznam... pojma nimam! ;)... je pa zelo lepo !!!
LP!

Valerija pravi ...

Všeč mi je tvoje "packanje", zelo lepi sta obe. Na potovanju pa kar pogumno in srečno!
Lp

Danica pravi ...

Draga Sonja, želim ti srečno pot na tem čudovitem potovanju. Verjamem, da ni ravno prijetno iti sam na takšno pot.
Te že kar vidim s fotoaparatom v roki kako arhiviraš vse lepote tega s tega potovanja.
Voščilnici sta fantastični.Orhideja na natur papirju je top. Tudi ozadje na prvi mi je zelo zelo všeč.
Lp Danica

Cvetoči travnik pravi ...

Ojla Sonja:), vidim, da ti je sproščanje uspelo. Bila si hudo uspešna, ampak, da si se še na krompir spomnila...
Na potovanju pa uživaj, bodi uspešen fotoreporter in kar korajžno. Srečno....:)))
Andreja V.

Metuljčica pravi ...

Sonja, želim ti srečno pot. Kar brez skrbi, vse boš izpeljala, kot vedno. Voščilnici sta enkratni in to tvoje packanje vedno dobro izgleda.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ma daj no, tako veliko punco je strah, ker bo sama tacala po Londonu???? Ha ha ha taprava se oglaša, po pravici povedano bi sama imela 14 dni prej drisko, preden bi šla na pot. Saj bo, si dost iznajdljiva, jezik obvladaš : """How du yu didl du yu""", pa bo. Želim ti srečno pot tja in nazaj, uživaj maksimalno, na nas bognedaj pomislit, vrni se polna energije.
Tole tvoje packanje pa vedno obrodi sadove...ups, danes je to rožica. Krasna je in tako si me spet navdušila, da bom prvič probala še špricanje.
Srečno in uživaj. čao

Krea Ivica pravi ...

Krasne obe.Kar se tiče potovanja sem ti zelo podobna.Vse vedno zrihta najdražji.
Lepo preživi avanturco.

Nella pravi ...

Super si ustvarjala :) na potovanju pa maximalno uživaj!

Renata pravi ...

Sonja, pa ti si specialna. Kar koli se lotiš, ti odlično rata. Zažigaš s krompirjem, špricanjem itak, orhideja je čudovita. Kapo dol. Uživaj na potovanju, se že veselim reportaže v sliki in besedi. Jaz sama ne bi te poti spelala, z angleščino nisem na ti, že ob misli na to, se vsa tresem. Srečno pot tja in nazaj ti želim.

Nessa's Crafty Place pravi ...

Pretty card-I love the colour on the Kraft background :)
Best wishes,Nessa xx

Helena pravi ...

Seveda, seveda, rajzefiber gre sigurno vstran, če se ukvarjaš s čim drugim in ustvarjanje je pravi recept. Super ti gre eno in drugo "packanje" :) Obe voščilnici sta super lepi.

leycika pravi ...

Želim ti srečno pot. Izdelala pa si krasni voščilnici, zelo sta mi všeč :)

Unknown pravi ...

Lepi! Sploh tale z orhidejo je uau! Srečno pot v London, vse do centra ;) in nazaj seveda! se že veselim fotk s potepanja, uživaj sto na uro! :)

Vladuška pravi ...

Res je drugače ko se človek sam odpravi na pot, ampak jaz verjamem, da se boš ti odlično zanšala. Da pa je to odličen izgovor za to, da se zapreš v ustavrjalni brlog, pa je tudi super zadeva. Krasno ozadje na prvi in čudovito si pobarvala in pošpricala tole orhidejo na drugi. Zelo lepo.

Natasa pravi ...

kako lepo ozadje...

Jasmina pravi ...

Simpatično! Domiselno si se poigrala s krompričkom in prahcem ;)

N-Eva pravi ...

Zelo lepi voščilnici si ustvarila. Občudujem punce ki obvladajo tehniko : Manj je več...Meni to nikoli ne rata. Vedno tlačim preveč na voščilnice. Maximalno uživaj na potovanju...:-)

AndrejaM pravi ...

Uživaj na potovanju. Mislim, da si se ob "packanju" teh dveh voščilnic zagotovo sprostila, saj sta obe krasni!

Keti's Projects pravi ...

Lepo ozadje si ustvarila z blazinicami, orhideje so pa itak čudovite, tudi pošpricala si lepo.
Srečno pot v London in lepo se imej. Sem prepričana, da bo polno dogodivščin na poti, naj bodo vse prijetne.

Maja pravi ...

Srečno na poti, sigurno se boš znašla več kot odlično, Živčki pa so tudi že pohlajeni, saj si jih sproščala na najboljši možni način, z ustvarjanjem. Super voščilnici, še posebno tista druga :)

Andreja pravi ...

Hvala ti za lepe besede, ki si jih namenila za CRAFT-alnico :-)) In hvala, ker si se nama pridružila na praznovanju.
Zelo lepo si zopet ustvarjala in tisto tvoje špricanje mi je zelo všeč!
Sonja, ti samo uživaj v svojem kotičku, ker to je sigurno samo dobro in nič slabega :-)) Tako se jaz tolažim, saj ni dneva brez tega :-))

Goga pravi ...

Draga Sonja, sploh ne dvomim, da boš varno pripotovalado Londona. Uživaj in sprosti se ko boš tam.
Čudovito je tvoje "packanje", srčkasta za rojstni dan in čudovita orhideja za Manj je več. Zame si pravi navdih idej in pripomočkov, noro kaj vse ti ne pade na pamet.
Hvala ti za vse lepe besede namenjene Craft-alnici in nama z Andrejo. Še se bova trudili, saj nama je v veliko veselje ustvarjati z vami.
Pozdravček Lili

Klara pravi ...

Sonja, nič ne skrbi. Vse bo super. In tudi če bi se izgubila...te že vidim...sigurno bi znala narediti iz tega dodatno avanturo. Uživaj kar se da. Komaj čakam tvojo reportažo. : )
Čestitki sta krasni. Predvsem mi je všeč kako si pobarvala orhidejo. Lepo se imej...

Chrissie pravi ...

I LOVE your splattery card Sonja, those flowers look amazing!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Martina pravi ...

Prekrasne cestitek. Ova sa orhidejom mi je predivna, nisam oci mogla skinut s nje. Tebi sretan put i uzivaj u Londonu. :) Smiri zivce i duboko disi, zivot je avantura. :)
Lp, Martina

Tina pravi ...

Sonja, komaj čakam tvoj potopis :-). Joj, kako se boš imela lepo!!! jaz tudi vedno uničim pol amazonskega pragozda, ko si naprintam vse možne zemljevide in navodila. Uživaj 1000 na uro in hvala za čudoviti voščilnici...prava paša za oči!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

srečno pot. Nikar ne skrbi, saj si vendar velika odlpunca ;)
Voščilnici sta krasni, meni je všeč predvsem to, da se ti še vedno po "otroško" igraš. Pa špricaš, pa štempljaš s krompirjem , skratka "packaš" krasne izdelke po tvoje.

NinaS pravi ...

Igranje s krompirejm je ustvarilo super ozadje. Čudoviti voščilnici sta nastali.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Wauuu
obe sta čudoviti
lp Tamara

Natasa pravi ...

Odlično je izpadlo igranje s krompirjem! Všeč mi je barvitost! Čudovita je!

Sazzle Dazzle pravi ...

2 fabulous cards Sonja but your LIM one is so striking and totally elegant.
Love the colouring of your flowers and then the white splatters - perfect.
Enjoy your spring break and thanks for all your lovely comments on my blog and for joining LIM this week of course. Sarah x

Hali pravi ...

Srečno proti Londonu, to bo zate mala malica! Krasni čestitki si ustavrila, tvoja ozadja s krompirjem so zmeraj dih jemajoča in pobarvana orhideja je nekaj posebnega...

Dotty Jo pravi ...

Gorgeous Less is More card - so pretty! Jo x

Zvonka pravi ...

Zdaj si že srečno prispela v London, lepo se imej in uživaj 100/h. Tvoje packanje je pa vedno nekaj posebnega, tudi tokrat, krasno se vedno znajdeš. Orhideja je čudovita. Lp

Darnell pravi ...

Both your cards are outstanding, Sonja! I love stamping with potatoes, but I have never made anything as gorgeous as your colorful orchid card! And your white embossing on kraft with the splatters for LIM is pure perfection!! I hope you are enjoying your journey, staying safe, and having fun!! Hugs, Darnell

Unknown pravi ...

dva dni ne pogledam k tebi pa je ze vse mimo hudica:( vse zamudim..... no ja zelim ti lep let lepo potovanje...... glede da sem pozna si najbrz ze v londonu hihih
lepo si ustvarila cestitke:)))

Anne pravi ...

What a gorgeous orchid card Sonja! Enjoy your visit to London
Thank you for joining us at LIM
Anne
Less is More

Janja pravi ...

Medtem ko se ti že veselo sprehajaš po Londonu, je meni šele uspelo, pokukati na tvoj blog. Orhideja je čudovita.
Lepo se imej, Janja

Mojca pravi ...

ooooo obe sta lep, ampak ta druge se pa nikakor ne morem nagledat. pa srečno v London! lp

SaraS pravi ...

V tem trenutku sigurno uživaš nekje na ulicah Londona in zbiraš spomine. Vsekakor upam, da je tvoj izlet dih jemajoč, tako kot je tvoja druga voščilnica z orhidejo. Belo roza orhideja na eko podlagi... ČUDOVITO!

Sandra Pecić pravi ...

Ja s nestrpljenjem čekam putopis iz Londona!! ;) Nadam se da je provod savršen.. kao i ova jubilarna čestitka :)

Maarit at Violets Corner pravi ...

Gorgeous stamping Sonja, the background is so beautiful on the first card and the second card is fantastic, the flower is fabulous.

Love and hugs
Maarit

vilinke pravi ...

Super voščilnici si ustvarila a morem ti povedati,da me je orhideja očarala. Pobarvala si jo v nulo
LP Vilinke

Vesna pravi ...

Zelo mi je všeč orhideja.

Unknown pravi ...

Super si tole "spackala" skupaj. prva je tako razigrana in živahna in mi je zelo všeč. druga pa zelo nežna in tudi čudovita!

helena pravi ...

Hahaha, prav nasmejala si me s tem zapisom. Kar pogumno jo odmaširaj v širni svet (verjetno si zdaj že tam), pusti se presenetiti, saj takrat se ponavadi zgodijo najboljše in najlepše stvari. Voščilnici sta superca!

Narobe hiša - Nataša P. pravi ...

Srečno pot v London... in tud jaz se pridružujem zgoraj zapisanemu... naj omenim še to, da me navdušuješ s svojim "packanjem" kot mu praviš in z veseljem preizkusim kakšno tvojo tehniko.

Papirnate radosti pravi ...

čudovita orhideja ki ni "packanje" ampak top :):):)

Unknown pravi ...

Zelo všeč mi je ideja s krompirčkom, orhideja je pa res ZELO zelo lepa.

Daša pravi ...

Obe sta mi zelo všeč!!!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Saj jih že nekaj časa občudujem, pa mi čas za komentiranje uhaja, ko voda med prsti :) Vse lepše so, tvoje voščilnice. Imaš drugačne ideje, ki so mi vedno fenomenalne in super jih izpelješ.

Eva pravi ...

Čudoviti voščilnici sta nastali, sploh prva mi je zelo všeč.

Trenutki kreativnosti pravi ...

Sonja, TOP- itak!! :)

Ne-Ja pravi ...

Ekola zopet z zamudo komentiram tako da si že srečno in varno tja in nazaj. Saj ni bilo tak bav, bav - prvič pa je le prvič. Tvoj krompir in špricanje sta tako logendarna, da kaj drugega kot TOP izdelke niti ni za pričakovati, Všečkam na polno obe voščilnici :).

Tina Z. pravi ...

same super ideje in posledično čudoviti voščilnici!