ponedeljek, 3. november 2014

Časi se spreminjajo in mi se spreminjamo z njimi



Pravkar minuli podaljšani konec tedna sva z dragim preživela na obali. V četrtek sem takoj po polovici šihta pobegnila iz službe in ob pol treh sva se že peljala proti morju. Od nas do Reke je čez Hrvaško le dobre tri ure vožnje. Pa sploh ni potrebno nizko leteti. :-) Častila sva se za 25. obletnico poroke in za moj rojstni dan. Našla sva zanimivo in ugodno ponudbo v Reki na Hrvaškem. Botel Marina. Stara ladja, zasidrana v luki in predelana v hotel. Obnovili so jo šele lansko leto, notranji arhitekt pa si je dal duška z barvami. Midva sva bila popolnoma navdušena. Dragemu se še vedno po žilah pretaka kri pomorca in prav vesel je bil, ko je zagledal kabino z malima, okroglima okencema. Predno sem mu življenje postavila na glavo, je namreč plul po svetovnih morjih kot ladijski kuhar. 





 
V petek sva raziskala Reko. Tega mesta doslej nisem poznala, dragi pa iz svojih pomorskih časov zelo dobro. Obljubljal mi je najlepše mesto na Jadranski obali in ni se veliko zmotil, čeprav je tudi Reko načel zob časa in ji niti kriza ni prizanesla. Sprehajala sva se po mestu, po tržnici, po valobranu, po luki (pst… tja notri sva se prešvercala, da sva lahko fotografirala Titovega Galeba), odkrila super prijeten kafič z veliko zbirko vrhunskih viskijev (družba v kafiču se nama je zahvalila, ker smo njihovemu nogometnemu klubu poslali Keka in rekla, da nam ga čez kakšnih 50 let vrnejo, prej pa ne), prehodila veliko stopnic po mestu, obiskala pomorski muzej, kjer je razstavljen tudi eden izmed petih ohranjenih rešilnih jopičev iz Titanika in se navduševala nad bogato zgodovino mesta. Toplo priporočam ogled, če vas zanese v tiste kraje. 





















V soboto pa sva se takoj po zajtrku odpravila na otok Krk. Vleklo naju je do morja. Uf, kako sem si želela namočiti noge v vodo! :-) Na čudoviti plaži, ki jo poznava že od prej, sva bila sama. Drug drugega sva spodbujala in hecala, če si upava iti plavat. Na koncu se je izkazalo, da si upava - oba. Voda je bila kar pošteno mrzla, ampak za tri zamahe, koliko mi jih je uspelo narediti, se je splačalo. :-) Še ena osvojena trofeja! Dragi, ki je bolj junaške sorte, je čisto resno plaval. 









 V nedeljo sva se odločila, da na poti proti domu obiščeva prijatelje na Jesenicah. Vsakič si najdeva kakšno »bližnjico«. :-) Kraje, ki smo jih pred komaj dvema tednoma prevozili z motorjem, sva tokrat v obratni smeri prevozila z avtom. Bil je res krasen sončen jesenski dan. Barve, ki jih je sposobna ustvariti samo narava, so me očarale in začarale. V Sočo si nisem upala stopiti, roko sem pa namočila v ledeno mrzlo vodo. :-) Vožnja čez Vršič je tudi v avtu čisto posebno in nepozabno doživetje.







 
Prijatelja sta bila vesela najinega obiska. Čeprav se bolj redko vidimo, si imamo vedno veliko povedati.

Letos sva se res veliko potepala. Upam, da sedaj pride bolj umirjeno obdobje. :-) Kupila sem nov šivalni stroj, ki ga bo potrebno testirati. Ime rože mi je poslala veliko vrečo ostankov blaga in čudovito vrečko za kruh.Pisani koščki blaga kar kličejo po tem, da sešijem nekaj lepega.

Mojca pa me je razveselila s prekrasno voščilnico in nakitom iz njene modne linije. :-)
 

Punci hvala obema. Super presenečenje sta mi pripravili.

Lep pozdrav do naslednjič. :-)

20 komentarjev:

Martina pravi ...

Wow, tvoje putopise obožavam čitati, tako lijepo sve potkrijepiš riječima i slikama, da imam osjećaj da sam i sama tamo. I lijepe poklone si primila.Jedva čekam nove radove isprobane na šivaćoj mašini.
Lp, MArtina

Andreja pravi ...

ooo kako lepa reportaža, Sonja :-))
In celo kopala si se, bravo! Sicer je pa zalivček zalo mamljiv .-)
Lepe fotke sta naredila! Uživajta dalje!

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Kopanje med prazniki je bilo res samo za najbolj hrabre....bravo....meni od rok dalje ni uspelo, pa čeprav je imela voda "samo" 21 stopinj. Avantura vama je v celoti uspela, požegnala sta prvih 25 let, zdaj pa veselo do zlate poroke. Prekrasne slike in me veseli, da si bila z darilcem zadovoljna. čao

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Edina stalnica v življenju je sprememba
skozi tale post sem imela občutek, da sem z vami na posebni poti
vse dobro želim
pozdravček Tamara

Helena pravi ...

Pogumna uživača :) Z veseljem in užitkom vaju spremljam po vajinih avanturističnih poteh.

jasna varcakovic pravi ...

Sjajna prilika za putovanje; sretan rodjendan i godisnjica!

Vladuška pravi ...

ooo, kako super vikend sta prezivela. Vidva res znata uzivat in prav je tako.

Zvonka pravi ...

Hvala, ker z nami deliš vajino uživanje in čudovite fotografije. Krasen zapis v sliki in besedi.Čudovit Botel na ladji, nisem vedela zanj. Sem prav uživala ob branju.
Vse najboljše ob rojstnem dnevu, čeprav malo pozno, naj te dobra volja ne zapusti.Lp

Sandra Pecić pravi ...

Divna sećanja imam iz Rijeke, odavno sam bila i čini mi se da se grad menja ali samo na bolje. Opet ste imali lepu vikend avanturu, svetski putnici;) I srećan rođendan, ma nešto se mislim... kada je to tačno??

moi pravi ...

Pa ti si res neverjetna. Bravo, da si si upala v mrzlo morje ;) in hura za super izlet.
Čestitke vama za obletnico in tebi za rojstni dan.

Hali pravi ...

Čudovit podaljšan konec tedna. Krasne fotke in vse najboljše!

Adrijana Knez pravi ...

Čudovite fotke spremlja res prekrasno besedilo. Z veseljem te berem. Šivalni stroj ti naj lepo služi!
Lepo bodi, Jana

Klara pravi ...

Wow...tole pa je objava in pol. Najprej čestitke ob obletnici in vse najboljše za rojstni dan. Čudovit izlet sta si organizirala. Hotel na barki pa bo potrebno obiskati. Krasne fotografije...prav zavidam ti malo... :))

Simona pravi ...

Svetovna sta in vama privoščim očitno super podaljšani vikend.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Ti čisto verjamem, ko praviš, da vama ni bilo nikoli dolgčas, res sta zanimiva, vedno polna idej za nekaj počet in dobro se imet :) Hvala, ker nas spustiš v svoj svet. Luštno je biti s teboj, na vajinih avanturah.

Mojca pravi ...

Se vidi, da sta uživala. Lepo te je brati in seveda čestitke k obema praznikoma.

Šivalni stroj pa le čimprej preskusi, ker komaj čakam izdelke.

Janja pravi ...

Kako lep vikend je za vama. Ob lepih slikah in spremnem besedilu, sem vama z veseljem sledila :). Čestitam obema. Lp

Unknown pravi ...

kako lepo popotovanje in krasne slike, se kar vživiš v take lepe morske prizore. :)

Unknown pravi ...

ooooo hudooo kolk se mata pa vidva rada n kolk se imata fajn:))) ocitno je da vama ljubezen cveti in da jo negujeta:)) bravo:)) cajti se spreminjajo mi pa z njimi seveda na bolje:)))

Hiška iz papirja pravi ...

Super objava, skozi Reko se vedno samo peljemo naprej proti morju, naslednjič bo treba tako splanirati, da se bomo tudi ustavili in kaj pogledali :) Res znata uživati življenje, super par sta!